Komiksový čb psycho-thriller se zajímavou kresbou (trochu ve stylu Káji Saudka) a několika vesměs vnadnými doprovodnými ilustracemi.

Scénář
Murin Wolf
Art
Murin Wolf
Obálka
Murin Wolf
ISBN/ISSN
Murin Wolf
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 298 mm
Tisk
černobílý
Váha
101 g
Stran
20
Náklad
100ks
Cena
160 Kč
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.11.2017 16:35Fotograf
    Tož teda tak. Kresba je celkem ucházející, připomíná Saudka a ačkoli někdy splývá pozadí s hlavními objekty, je výtvarná stránka to poslední, co by mi vadilo. Naopak. Beru v potaz, že jde o androš dílko určené třebas velmi omezenému okruhu čtenářů. Ale ti doufám nejsou analfabeti. Vím, že je jazyk díla pojímán nespisovně a nic proti tomu, ale gramatické chyby mě opravdu tahaly za oči. Autor by se mohl naučit takové ty základní věci jako mě x mně, ji x jí a jakoby x jako by, případně poprosit nějakého kamaráda, který by tohle lehce zkontroloval. Příběh mě moc nebavil, je to takové nuceně předrsnělé.

    Celkový dojem: 40%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.11.2017 23:17Fotograf
    Výborný a slušně napsaný komiksový kraťas. Jednoduchý a srozumitelný příběh, který nepotřebuje sáhodlouhé texty. Obraz mluví za vše. Skryté obrazy a detaily příjemně obohacují příběh. Ano, nabízí se srovnání se Saudkem, ale to by bylo příliš okázalé srovnání. Inspirace jsou přirozené, a ten kdo vidí Saudka, já říkám, že vidím i Drsnou školu od Millera, nebo vidím Moebiuse. Kdo říká Saudek, já říkám Barbarella, a kruh se uzavírá. Tohle srovnání sem nepatří, hlavně když autor tvoří a chce pozvednout úroveň českého, potažmo evropského, komiksu na vyšší kvalitu. Proč ne. Tleskám autorovi. Na konec máme k tomu ještě příjemný bonus, jsem rád, že ženské proporce někdo vzal pořádně do rukou a ukázal nám, že ženské tělo je i v moderní době opravdu krásné po vzoru antických a renesančních mistrů.
  • Lobok257
    Lobok25718.8.2017 10:16Fotograf
    Nějak nevím, jak zhovnotit tenhle kousek. Být rok 1992 a vyjít v Kometě, jsem nadšený. Jenže je rok 2016 a mě není 12let... Dřív než Fotografa jsem četl Nymfu a musím uznat, že má Murin schopnost se zlepšovat, jak kresbou, tak hlavně scénářem. Jen tak dál!
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.4.2016 16:43Fotograf
    No zatim se tvari jenom jayjay86. ;)
    Prave jsem to precetl a no jak to rict - nakresleny je to celkem pekne (takovej ranej hrantejsi Saudek), pribeh je to ultrakratkej - z tech 20 stran pripada na komiks jen 13, zbytek jsou celostrankovy kresby (nektery dobry, nektery horsi). Co se pribehu tyka, tak to bohuzel zadna slava to neni. Vlastne je to pribeh fotografa (coz je nejspis naprosto nepodstatny) a jakesi holciny, kterou placici potka v parku. Proc holka breci, proc porad rika ne, pripadne proc se boji tmy se muzete jen domyslet. Az sem to celkem beru. Kazdopadne zmena hlavniho hrdiny z "kladase" na "zaporaka" behem jednoho obrazku, ze kteryho navic neni patrny ze to je on (protoze ctenar jaksi ocekava nejaky posun taky v pribehu ty holciny) uz tak fajn neni. Pad holciny do jakesi diry na silnici nebo kde, je hodne podivny vyusteni jejiho nahaneni hlavnim hrdinou v jakemsi tanku s podivnou stavbou (v jenom panelu to vypada ze predni kolo dostalo rakovinu a celkove ta perspektiva vubec nesedi). Kdyz si pozorne prohlizite jednotlive panely, tak vam pointa nemuze utect. Co vam ale utece je motivace titulniho hrdiny (asi aby mel co fotit?).
    Samostatnou poznamku si zaslouzi dialogy a monology - jejich kvalita je dost rozkolisana. Jednou je to temer spisovne, podruhe naopak.
    Srovnavat se s Godardem je pomerne nemistne. Abys mohl techniku zahodit a vytvaret si vlastni, musis ji neprve dokonale zvladnout.
    Kazdopadne abych nebyl spatne pochopen - nemyslim ze je to az takovej prusvih. Na tom nametu by se dalo stavet, ale chtelo by to dat hrdinovi nejakou motivaci, nespechat (mohlo to byt klidne mnohem delsi), lepe promyslet dialogy a monology (mene je nekdy vice) a hlavne, kdyz uz do deje davam spoustu naznaku o vedlejsi postave, tak ji dotahnu, dam tomu oblouku nejakou gradaci.
    Na miste autora bych kreslil dal, jen ten scenar by asi nebyl uplne k zahozeni.
    60%
  • vachudik007
    vachudik00712.3.2016 22:00Fotograf
    Už se kreslí další pokračování.Určitě se máme na co těšit..
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš10.3.2016 01:33Fotograf
    Ještě tak vylepšit kresbu, dialogy a uvěřitelnost příběhu, a možná by se to dalo číst. Tudy ale cesta nevede; navíc následovatelů Saudka už bylo dost a dalších netřeba. Z mého pohledu úplný přešlap vedle. Ne že bych neměl rád 'freestyle' nebo líznutí undergroundem, ale od autora bych raději něco více osobitého nebo příběhového.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš10.3.2016 00:50Fotograf
    Krásný český komiks. Takhle už se to dneska moc nedělá. To je samej tablet, palec, myš a vlastně štětec, či tužku už ty dnešní ,pseudosamozvanímalíři, ani neudrží. Já však držím palce do další tvorby. Přestože je příběh jakože ,,freestyle,, a vcelku krátký, rozhodně není nijak předvídatelný a krásně odsejpá až do finálního hlavního zvratu. Všem DOPORUČUJI užít si toto dílo.!.(všem 100lidem.:-) ).
14221
  • baatcha
    baatcha13.3.2016 14:35Fotograf
    Řekněte mi, je to fakt takový mazec, jak se všichni tváříte? (Tedy kromě Kazumakiho :D)
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš10.3.2016 14:10Fotograf
    jayjay86: to ano, sám zápasím s mnoha a mnoha chybami, o kterých bych si přál, aby se v mé tvorbě nevyskytovaly. Proto přeji sobě i ostatním tvůrcům, aby se nadále zlepšovali - to platí i pro Wolfa. Zvolil jsem možná moc silná slova, ale nebylo to myšleno nijak zle a určitě ne jako systematické hanění cizího díla. Ostatně, na začátku jsem chtěl podpořit koupí Fotografa českého autora, jehož tvorbu jsem dosud neznal.
    Ještě k té uvěřitelnosti - bylo to myšleno jako uvěřitelnost v rámci zákonitostí vykonstruovaného světa, rozhodně nemám v úmyslu popírat třeba žánr fantasy nebo sci-fi, sám mám spíše hravou povahu. Možná to dokáže lépe pojmenovat někdo jiný, ale jaksi to na mne nepůsobilo úplně soudržně (teď to nemám po ruce, musel bych si to znovu projít). Možná to bylo způsobeno i absencí scénáře, jak se podotýká uvnitř komiksu, a v tom případě byla chyba na mé straně přijímače.
    Kdo ví, třeba bude další díl jiný a na něčem se i shodneme...
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš10.3.2016 12:55Fotograf
    kazumaki: :-) ale houby. Vyjádři se. Jen mi přijde tvůj názor(kord po shlédnutí tvé vlastní tvorby obsahující právě ty chyby, které zde vytýkáš jiným) jakože spíš kompromitující, než objektivní. Toť vše.
    Jinak mě je duchem stále 13let, takže o vyzrálosti v mém případě jistě řeč není, spíše kalim poklidnou vodu českého culíku.. :-)
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš10.3.2016 11:35Fotograf
    to jayjay86: no jo, teď už ani nemohu beztrestně vyjádřit kritiku, neb si všichni začnou myslet, že jsem závistivec. Ačkoli nic takového nemám zapotřebí, jelikož moje práce si netroufnu svěřit papíru a naopak jsem fanda českého komiksu.
    S takovým srovnáním musím tedy ustoupit a nechat prostor těm zralým názorům.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš10.3.2016 09:29Fotograf
    to kazumaki: no ono dítě běžící dzungli s lebkou sve mrtve matky v podpaždí, aby si jí pak mohlo vyskladat na zbyle ostatky kostí, které má hned vedle svého spacáku a mohlo tak v klidu usnout - to je rozhodně mnohem uvěřitelnější storka, než tento vcelku klasický výjev ze života psychopata. :-) .O kvalitě kresby bych též raději pomlčel. Jako chápu závist ke konkurenci, ale ............