Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Samostatná komiksová kniha z pera jednoho z nejúspěšnějších autorů současnosti, Jasona Aarona (Skalpy). Rodina Rathů má násilí v genech – a Ira Rath je toho přímo ukázkový příklad. Vyrostl z něj krutý a nelítostný zabiják, který se nezastaví před ničím, nejbrutálnější chlap, který se kdy procházel po pláních Alabamy. Jenže teď dostal zakázku, nad kterou by možná mohl zaváhat i on. Zabít svého vlastního syna.
Nikdo nepíše líp drsné antihrdiny z jižanských zapadákovů než Jason Aaron. Na to vemte jed.

Scénář
Jason Aaron
Art
Ron Garney
Barvy
Matt Milla
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7449-369-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
366 g
Stran
136
Cena
349 Kč
Originál
Men of Wrath (Marvel, 2015)
  • ludek.n
    ludek.n19.6.2023 09:06Muži hněvu
    Mužští příslušníci rodiny Rathů, kterou společně stvořili Jason Aaron a Ron Garney, jsou pěkně drsní chlapíci a můžete vsadit jed na to, že do postele lezou nejen s botami, ale i s nabitou pětačtyřicítkou. Kdo má koneckonců barák vyztužený osm centimetrů tlustou ocelí? A to přitom celý příběh začal tak nevinně a obyčejně - stádem zatoulaných ovcí. Aaron dává do vyprávění snad i duši a pere to tam hlava nehlava - žádné velké ciráty a dohadování, tady se střílí ostrýma. Jako málokde tady fungují i povedené introspekce do minulosti, dokreslující celkový obraz. Apropó kresba! Ron Garney parádně zachytil onu drsnou atmosféru amerického jihu. Jeho panely jsou i v těch nejdynamičtějších pasážích krásně přehledné, adrenalin z nich prýští na všechny strany. Snad jen tihle dva chlápci si mohou dovolit čistě černé stránky jen s několika textovými bublinami, aniž byste je proklínali. Muži hněvu jsou výborný komiks. Čtyři a půl hvězdy, a to jen proto, že to bylo tak krátké…
  • Palebras
    Palebras14.1.2021 22:48Muži hněvu
    Na Muže hněvu jsem v obchodě narazil zcela náhodou a nebýt Aaronova jména na obálce, asi bych je minul. Což by byla škoda, jelikož se jedná o solidně komorně pojatý akčňák z prostření amerického zapadákova. Příběh se nebude řadit mezi úplně to nejlepší co u nás vyšlo, ale rozhodně Aaronovi nedělá ostudu a ve své podstatě se jedná o fajnovou jednohubku, která se nechá zhltnout na jedno posezení, u kterého se však ani na minutu nebudete nudit. Vše šlape v dobrém tempu a příběhově zde nejsou hluchá místa. Určitě tomu přispělo zasazení na americký venkov, který mám osobně prostě rád a ve spojení s typickými venkovskými křupany a spoustou krve a vystřílených nábojů, to zkrátka nemohlo dopadnout špatně. Kresba to vše podtrhovala a celou dobu se na ni perfektně dívalo. Po přečtení jsem si říkal, že jsem možná od Aarona čekal víc, ale ve své podstatě tohle má být příběh jedné rodiny, založený na událostech autorových vlastních historických rodinných reálií a rozhodně se nemělo jednat o rozmáchlý titul či sérii typu Skalpy, ale o jednorázovou komorně pojatou záležitost, takže ve finále spokojenost a rozhodně Muži hněvu stojí za přečtení!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš18.12.2020 06:34Muži hněvu
    Spoilery. „Každý chlap má občas slabú chvíľku.“ Príbeh je strašný. Vlastne to, svojím spôsobom, ani nie je príbeh, iba nástrel deja. Postáv je minimum a okrem Rathovcov sú všetky nezaujímaví štatisti (snáď s výnimkou manželky, ktorá má na konci silný preslov). Pozoruhodných bolo viacero momentov, kedy obidva objekty mali dokonalú príležitosť konkurenčný objekt odstrániť, no neurobili to a o dve scény neskôr to zasa chceli urobiť. Pripadal som si ako v nevydarenej paródii. To však ešte nebolo nič oproti momentu, kedy brutálny zabijak bezdôvodne precitne a svoju obeť nielenže nezabije, ale ju rovno pustí na slobodu (a ako bonus jej dá peniaze). Fandiť brutálnemu mafiánskemu zabijakovi sa mi nechce a jeho syn je nudný a nesympatický. Zápletka je hrozne povrchná a skratkovitá. O žiadnu hlbokú sondu do generačného pokolenia prekliatej rodiny rozhodne nejde, hoci si autori zjavne myslia niečo iné. O čo kontroverznejšie obrázky boli (bábätko v močiari, krvavý fľusanec na Ježiša), o to (pod)priemernejší bol scenár. Netvrdím, že k šťastiu potrebujem komplikované zápletky, ale toto bolo príliš jednoduché. Kebyže mám hodnotiť príbeh, asi by som nad 2* nešiel. Lenže! Muži hnevu sú dielom autora kultových Skalpov. A ja Skalpy zbožňujem. Reč Jasona Aarona (hlasná, drsná, nekompromisná) je jasne počuť aj tu. Takže to, čo by si za bežných okolností zaslúžilo 2* (max. tri), ide práve vďaka Aaronovmu svojráznemu prístupu na regulárne 4*. Je to komiksový jazyk, ktorý sa mi veľmi páči. Jason Aaron je drsný. A ja mám drsné veci rád. K tomu krásna, výnimočná kresba Rona Garneyho (Spider-Man: Zpátky v černé). Temné postavy a ešte temnejšie posolstvo o dedení hriechov po svojich predkoch. Otázka, či sa tomu dá vzoprieť (alebo je krvavosť vrodená a treba sa s ňou len zmieriť, pretože bojovať sa s ňou nemá najmenší zmysel?), je hodná zamyslenia. K tomu strhujúce a výnimočné Jasonovo úvodné slovo. A na konci bonus v podobe galérie. Muži hněvu sú jednohubka, ale poctivá, odporná, desivá, obludná... a príbehovo podpriemerná (ďalšie Skalpy to skutočne nie sú).
  • trudoš
    trudoš editor24.8.2020 19:16Muži hněvu
    Jižanský thriller podle mého gusta, nemilosrdný a strhující. Žádné velké řečičky ani komplikace v zápletce, ale drsná krvavá rubačka, v níž nejde o míň, než chlapské svědomí. Od Jasona Aarona jsem ostatně nic jiného nečekal.
    Ovšem, jak literární kritici s oblibou říkají, že méně je někdy více, v případě Mužů hněvu bych se na nějaké „méně“ pěkně vykašlal. Tady by vůbec neškodilo, kdyby drama o třech figurách scenárista rozehrál v trochu velkopanštějším duchu. Přímočará zápletka by klidně mohla zůstat, ale psychologie postav a hlavně proměňování jejich osobností by si rozhodně zasloužily větší prostor. Takhle některé zvraty působí zbytečně uměle, lépe řečeno: přerody chytrých klučinů ve vražedné psychopaty moc uvěřitelné nejsou. Na druhou stranu, co já vím o výchově v Alabamě? Třeba je tohle běžný standard.
    A ještě na okraj - kresba Rona Garneyho mi v mnohém připomněla Millerovo Sin City (v dobrém slova smyslu) a dost by mě zajímalo, jestli podobnost Iry Ratha s Marvem je čistě náhodná.
  • MEGA
    MEGA31.12.2019 14:41Muži hněvu
    Fajn jednohubka. Nejlepší části jsou určitě flashbacky. Strašně to táhne dolů akce, kde Aaron až moc tlačí na pilu. Postavy jsem si zrovna taky moc neoblíbil, ale čte se to dobře a kresba k tomu sedí. Takový horší 4*
  • Kadin
    Kadin mecenáš28.12.2019 11:48Muži hněvu
    Za mě docela slabota. Na Aaronovi poměry jsem čekal trochu něco víc a ne jen tupou akčňárnu za účelem čtenáře šokovat. Příběh je zbytečně urychlený a postavám nedává moc prostoru. Samotné postavy mi byly nesympatické a nakonec mi bylo jedno jak to s nimi dopadne. Scénář je místy dost předvídatelný. Abych nekydal jen špínu, tak kresba Rona Garneye je parádní a to hlavně v akčních scénách. Mám rád tento typ komiksu a samotný žánr (thriller), a proto jsem od Aarona čekal něco více, ale bohužel jsem dostal průměrnou až béčkovou akčňárnu. 5/10
  • sedw
    sedw16.5.2019 22:22Muži hněvu
    Velmi solidní drsný komiks. Příběh měl celou dobu pád a nebyl zbytečně natahovaný, což mu velmi prospělo. Celou dobu jsem se velmi dobře bavil a potěšil i konec, který jsem tak úplně nečekal. Solidní 4*.
  • mcleek
    mcleek24.3.2019 18:37Muži hněvu
    Drsná a (zbytečně) krvavá jízda, trochu připomínající ducha Criminalu, ale oproti němu o level níž. Přesto pořád krásných 85%. Asi zkusím dát Skalpům ještě jednu (třetí a poslední) šanci...
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.2.2019 10:23Muži hněvu
    Asi nejhorší nehrdinský Aaron, násilí je zde tak nějak klasicky na Aarona akorát a příběh je tupoučký, ale krásně se to četlo, taková příjemná krvavá jednohubka. Aaron prostě umí, ale četl jsem od něj lepší věci, ovšem co se mi velmi líbilo je průnik do historie rodinky Rathův od pra pra dědy až po Iru a jeho syna....
  • zlejzmrd
    zlejzmrd25.1.2019 20:54Muži hněvu
    Rozhodně není pro fandy Popelky a Kačerů. Tohle je totálně drsný odvaz od Jason Aaron. Pokud patříte mezi lidi, kteří si už v životě prošli rodinou krizí a museli učinit velké a drsné rozhodnutí, tak tenhle komiks vás dostane do kolen. Není to pro slabé povahy, ale pokud se vám bude líbit, tak doporučuji navázat na Skalpy, které taky napsal Jason Aaron a případně i posledního Punishera od BBartu, který vyšel v roce 2018 pod názvem Punisher: Kingpin. (M.K.)
  • JohnyG
    JohnyG10.9.2018 17:15Muži hněvu
    Krutá historie mužů z rodiny Rathů byla opravdu temné čtení. Kojenci v močále a jiný parády, které tady ale spíš účelově tlačí na efekt. Drželo si to napětí a akci, přes které se snadno přehléne, že příběh nemá zas takovou kvalitu. Starouš Ira je drsňák podobnej Punisherovi až na to, že Frank Castle je v zásadě klaďas a Ira zabiják bez svědomí. Přišlo mi to místy až moc přitažené za vlasy, ale v rámci žánru se to sneslo. Na konci starej Rath otočí o 180 bez nějakýho lepšího odůvodnění, což mi krapet vadilo. Celkově jsem to nicméně přečetl jedním dechem a svou dávku zábavy to mělo.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš11.6.2018 12:32Muži hněvu
    Príjemne drsná akčná jednohubka. To je celé. Na komiks sa síce dobre pozerá, neustále sa niečo deje, ale komiks preto skončí až príliš rýchlo. Príbeh je jednoduchý-priamočiary a mne to takto sadlo. Nemusí sa to vždy zbytočne komplikovať a prekombinovať. Nosná myšlienka o ovciach a vraždiacich génoch jednej rodiny, ktorá sa objavuje naprieč celým komiksom mi však zaujímavá neprišla.
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais21.5.2018 11:45Muži hněvu
    Absolutně dokonalá věc. Přímočará, geniálně jednoduchá a mrazivá jak vozítko Family Frost.
  • karl173
    karl173 mecenáš4.1.2018 20:50Muži hněvu
    Skvělá jednohubka v podání Jasona Aarona. Je to temné a kruté. Ještě víc černější než Skalpy. Ale je to rychlovka. Jeden krátký příběh. A nemá to takovou hloubku jako Skalpy, ale přesto je to skvělé. Je to vraždící krimi jízda, která i ve svých pouhých pěti sešitech dokáže přednést pár skvělých příběhových zvratů a dokáže vám přinést i víc než jen bezduchou střílečku. Kresba je povedená a také se mi líbila. Za mě tedy skvělá jednohubka na jeden fajn večer. 85%
  • TonyT
    TonyT2.11.2017 18:22Muži hněvu
    Další parádní věc s pera Jasona Aarona. Ano nemá to takový emocionální dopad jako Skalpy (ostatně tady na to ani nebyl prostor) a nemá má to ani takovou bezútěšnou a depresivní atmosféru, holt R.M.Gueara je jen jeden, nicméně příběh jako drsná jednohubka s pěknou kresbou rozhodně funguje. Pro fanoušky Aarona povinnost.
  • DankoKonik
    DankoKonik mecenáš24.12.2016 12:09Muži hněvu
    rodinná kronika neustáleho zabíjania
  • kadas97
    kadas975.8.2016 07:58Muži hněvu
    Vynikajúci komiks vďaka, ktorému som išiel spať o dve hodiny neskôr ako som plánoval lebo sa to nedalo odložiť. Po Punisherovi MAX musím Aaronovi zase naložiť plný počet.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 10:38Muži hněvu
    Výborné, ale ne strhující jako Skalpy nebo Southern Bastards. Aaron o rodině, o ovcích a zabíjení. Ira patří k těm parchantům co se vám vetřou pod kůži, ale jinak jsou všechny postavy zcela zaměnitelné, Aaron je nijak neprofiluje, prostě banda zmrdů co umře, syn, jeho buchta a děcko, kterým to všechno končí.
  • Michael Jarkovský
    Michael Jarkovský4.7.2016 00:45Muži hněvu
    Příjemná akční atmosférická oddechovka. Jo, nevyhne se to občasným klišé, docela snadno se to předvídá a jo, je to v podstatě hrozně jednoduchý, ale je znát že to píše někdo, kdo v tom umí chodit. Tvorba atmosféry, dialogy, Irovy monology, přestřelky, nebo jen takový obyčejný drobný detaily, to prostě docela stačí na zábavný a nenáročný počtení... Přidejme k tomu fajn kresbu, perfektní rozložení panelů, super coloring a máme něco skvělýho, co nadchne, ale po založení do knihovny to tam asi navždy zůstane. Ale to není výtka...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.6.2016 09:34Muži hněvu
    V podstatě můžu jen papouškovat níže uvedené, a to s tím, že já jsem na straně těch, co vidí Muže hněvu jen jako nepříliš vyčnívající, ale dobrou jednohubku. Zejména Criminal, ale i samotný Aaron nastavili laťku příliš vysoko.
  • Schramm
    Schramm29.5.2016 15:27Muži hněvu
    Aaron se maličko chystá do vlastní pasti, člověk od toho jména prostě automaticky čeká něco. Muži hněvu jsou přitom jednohubka. Jednohubka, která má atmosféru, která zabaví, přesto ale na konci zůstává pocit "a to je všechno?"
  • Norri
    Norri mecenáš26.5.2016 19:21Muži hněvu
    Kurva...to byla ale krvavá brutální jízda. Příběh mě zahákl a táhl mě za sebou jako splašený kůň. Kresba skvělá.
  • Lenny
    Lenny mecenáš16.5.2016 22:59Muži hněvu
    Akční jednohubka, která si na nic nehraje. Za mě spokojenost.
    Recenze na: http://bit.ly/1j52kTU
  • Fry
    Fry admin14.5.2016 20:09Muži hněvu
    Muži hněvu - Na rozdíl od Scalped je děj tohoto příběhu značně předvídatelný prakticky až do samotného konce. Nepočítaje linii opravdu kruté a drsné historie, tak se v podstatě jedná o origin Franka Castla alias Punishera. Ale jako jo, pro komiksem nepolíbené to může být dobrý start do dospělejšího žánru, jen to mohlo být lepší (...), tedy mnohem lepší ... Za mě 2*!
  • Mrlah
    Mrlah13.5.2016 18:07Muži hněvu
    Po dlouhé odmlce Punishera MAX jsem našel náhradu. Tento antihrdina ovšev vraždí i nevinné a děti.
  • kaylin
    kaylin13.5.2016 07:56Muži hněvu
    Jason Aaron je dobrý scénárista a i z malého příběhu udělal něco, co dovede zaujmout. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1165-muzi-hnevu-70.html
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš5.5.2016 11:54Muži hněvu
    O zklamání se nedá hovořit ani v nejmenším, ale není to ani žádná nálož. Aaron ty jižanský ksindly umí mnohem líp. Tohle je taková svižná, prvoplánová a lehce vyčpělá "ennisovka" na první dobrou, nic víc. A tak je to dobrý, protože si to naštěstí ani na nic víc nehraje. Navíc Garney to tam má slušně zmáknutý, obzvlášť v ksichtech, takže žádná tuctovka. Já myslím, že odrostlejšího čtenáře to určitě neurazí. Kdo chce Aarona se vším všudy, jde rovnou do Skalpů nebo Bastardů... http://edblok.blogspot.cz/2015/06/southern-bastards.html?m=0
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39319.4.2016 21:26Muži hněvu
    Někdo už tady zmínil syrovej jižanskej příběh a geniálního spisovatele C. McCarthyho. Já knížky od McCarthyho řadím obvykle do svého TOP 10 žebříčku. A komiks Muži hněvu? Ano je to krátké, přečtené ani ne za hodinu, ale atmosféra je skvělá. Příběh je prostý, ale tady jde spíš o krvavou historií utvořenou postavu, jejíž existence v komiksu je inspirovaná rodinnou historií Jasona Aarona. Mě se to líbilo.
  • choze
    choze18.4.2016 20:08Muži hněvu
    Krátká a prostinká story, kterou sice dočtete díky Aaronově suverénnímu stylu a ucházející kresbě, ale druhý den nebudete vědět, o čem to bylo.
  • Walome
    Walome mecenáš16.4.2016 12:35Muži hněvu
    Jeden z nejhorších komiksů (a příběhů obecně) jaký jsem kdy četl. Hlavní hrdina je vypatlanej idiot, děj to nemá, pointu se to snaží mít a všechno je to hrozně hloupé a na efekt. Tady Aaron teda hodně ustřelil.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko7.4.2016 16:44Muži hněvu
    prosté, ne však infantilní (jako deadpool) do červena a bez humoru (stejně jako deadpool:) pořád nadstandartně kvalitní čtivo -na jeden nádech- ..ale kdovíjakou událost bych z toho nedělal (70%)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.4.2016 13:58Muži hněvu
    Řeknu vám, že jsem se na tenhle komiks těšil, neboť Aaronovy Skalpy patří k tomu nejlepšímu ze světa akčního a drsného komiksu, který oplývá i scénáristickými kvalitami. Tohle je ale nakonec moc předrsnělé, za cákanci krve se toho vlastně nic moc více neskrývá, snaha vystavět příběh na rodinném prokletí je trochu nuda, je to vlastně celé hrozně ploché. Čte se to dobře, ale výraznější stopu to ve mně asi nezanechalo...

    Celkový dojem: 70%
  • louza
    louza4.4.2016 18:04Muži hněvu
    Pod Pavlovského tezi, že kam Aaron šlápne, tam v jeho šlépějích kvítí kvete a zpívající slavíci v krvavých sprškách blahého zpěvu kolem hlavy mu vybuchují, bych se asi možná úplně nepodepsal. Pravda ale je, že tohle se mu fakt povedlo. Rodinná historie rodiny Rátů (zdravíme Davide!) plná násilí krve a šílenství napříč generacemi vrcholí ve vysoce akcelerovaném kriminálně zabijáckém příběhu, kde se na rozdíl od Skalpů více zabíjí než mluví. Brutalita a špatné věci se dějící tu nemají tak prvoplánovou úlohu, ale jsou organickou součástí svištícího thrilleru. Grafická linka je moderní a stejně jako celý příběh dokonale srozumitelná. Pěti sešitová definitivně uzavřená jednohubka, která se vám zavrtá do mozku jak vývrtka do korkové zátky.
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.4.2016 02:09Muži hněvu
    Jezisi tohle je bomba. Vubec jsem nevedel co od toho cekat, takze me vazne prekvapil syrovej jizanskej pribeh plnej klasickejch archetypu. Jako velkej fanda Jamese Dickeyho, Lewise Nordana, Cormaca McCartyho ale i Daniela Wallace (tohle je taky myticke) jsem si to neskutecne uzil.
    V podstate jde o jednoduchy pribeh o vine a pomste, nicmene to je jen jedna cast pribehu, ta druha vypravi klasicky jizansky pribeh o rodine a hlavne (ne)lidskosti.
    Letos mych prvnich pet hvezd bez zavahani. Skvele!
    100%
35632421
Četl/a (139)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 353638, 3DD!3, adevr, anka, BadBoy, besikv, bierce, binnmode, Bronn, calvin10, Chaolinek, chcita, choze, cobe, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davispear , Deckard, Devlin2, Dezodoo, Doly, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, fifas, figis, filosh, flipflop, flynander, Fos4, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Future-Death, Garp, Georgíno J., Golem, hellblazer, hypermlok, illy, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jahunda, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, JohnyG, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, Kokuun, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lijem24, lucmartincova, ludek.n, Macek78, Mamut12, marduk, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Marty_von_Shit, Marvin, Maty48, MEGA, Mitak, namdnas, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, PAK, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , porculan, punisher, raenius, raimi, Rezet, RudyRod, S313, Saint of Killers, Schramm, sedw, Shake, SickNail, Skot, slavik38, Son-Goku, Spacecore, start05, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Vojtěch 393, vranakx, VXP, Walome, xflori01, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(206)
2scha, 353638, adam.ra, adevr, Aldo26, Alfi, anka, BadBoy, BeeSee, Beng.D, besikv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, Bob, bourgeois, burzum, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, choze, cobe, crush, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Darker, Davispear , DAxik, delsemela, Dinik, disclose, DoctorWho, Doly, doophy, Draco nobilis, dre, duri, dvoracekpetr1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, fifas, figis, filemon, filosh, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Fuf00n, Future-Death, Georgíno J., Golem, hellblazer, hiro666, Honzin, hyba1991, hypermlok, illy, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jahunda, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Karel Sec, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Killingjoke, Kokuun, kronoss, kubosos, lacoste, Lenny, Librarian, Light, Lijem24, listr, lopik, lucmartincova, maara, Macek78, Mamut12, mangan, marduk, Mariohurbanek, markic, Marty_von_Shit, Marvin, Maty48, MB, mcleek, MEGA, merhyx, Michael Jarkovský, mirec, Mitak, Montiseus, monty.cl, MP, mttra, mywiel, namdnas, Nightmare, Noci, NOD82, noMster, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, OwerLord, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, plema, porculan, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Ragnarog, Raijin, raimi, Rety, Ricarderon, Rowan, RudyRod, S313, Saint of Killers, Salien, Scaleo1, Schramm, sedw, Shake, SickNail, Skot, slavik38, sleepless, Son-Goku, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tiba, tomned, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, Ukko, Valis, vallyslayer, VanTom, VasaX, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, willis, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (13)
barthez, Blacklarch, ComicBookGuy, Doppelganger, Dzoglik, gumidekmedvidek, husakpetr93, Matthew, Pizza Guy, Rinter, rockyt, vteco, xxaannddeerr
Shání (2)
Pizza Guy, razielus
Nabízí (2)
Jahunda, SickNail