Alternativní obálka
Alternativní obálka
Alternativní obálka

+ 2 další ukázky

Koupit
"Je to hranice bolesti a utrpení, která dělí chlapce od mužů," říkal Emil Zátopek. Právě posouvání mezí možností vlastního těla z něj udělalo fenomenálního běžce a jednoho z nejslavnějších sportovců historie. Když na olympijských hrách v Londýně v roce 1948 vyhrál běh na deset kilometrů a na pětikilometrové trati skončil druhý, nepovažoval to za velký úspěch. Z následující olympiády v Helsinkách přivezl tři zlaté medaile a stal se legendou, ale připsal si i důležitější vítězství - postavil se proti režimu za svého kolegu Stanislava Jungwirtha a prosadil, aby vůbec mohl na olympiádu odcestovat. Největší úspěchy Emila Zátopka i jeho seznámení s celoživotní láskou Danou můžeme znovu prožít díky libretu Jana Nováka a vizuálně opojnému provedení Jaromíra 99.

Kniha vyšla ve spolupráci s Českým Olympijským Výborem

V roce 2018 vyšlo ve francouzštině pod stejným názvem, v bulharštině pod názvem Затопек, v němčině pod stejným názvem a ve španělštině pod stejným názvem viz. alternativní obálka.
V roce 2020 pak vyšlo také ve Velké Británii v nakladatelství SelfMadeHero pod názvem Zátopek - When You Can’t Keep Going, Go Faster! Viz. alternativní obálka.


Scénář
Jan Novák
Art
Jaromír Švejdík (Jaromír99)
Barvy
Jaromír Švejdík (Jaromír99)
Obálka
Jaromír Švejdík (Jaromír99)
Žánry
sportovní, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-7432-717-9 (Argo)
978-80-7432-717-9 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
165 x 230 mm
Tisk
barevný
Váha
555 g
Stran
208
Cena
398 Kč
  • faster86
    faster865.11.2022 23:39Zátopek
    Fajn příběh, který se dobře čte a je fajn nakreslený.
  • Palebras
    Palebras9.1.2022 00:00Zátopek
    Velice hezky zpracovaný příběh, který mapuje Zátopkovy začátky, až po fenomenální úspěch v Helsinkách. Celkově kniha obsahuje vše podstatné, takže nakoukneme na Zátopkovy studentské začátky u Bati ve Zlíně, první běžecké úspěchy, seznámení se s budoucí manželkou Danou, i nesnáze které musel překonávat díky tehdejšímu režimu. Jako seznámení se s tímto velikánem komiks skvěle dostačuje. Občas některé situace však působily mírně zkratkovitě, ale nejednalo se o nic přiliš zásadního. Já osobně bych klidně ocenil více informací z běžného Zátopkova života, ale i s tímto rozsahem jsem byl spokojen. Kresba byla velice povedená a hlavně vynikala použitím barev, které byly dobře zvolené. Velice zdařilá záležitost naší sportovní legendy.
  • SNUFKIN
    SNUFKIN1.3.2020 08:17Zátopek
    Nuda v Brne.
  • mearez
    mearez2.2.2018 21:51Zátopek
    Fakt pěkná kniha, škoda, že tam nebylo z jeho života víc, konkrétně dětství a život po jeho závodě v Helsinkách, ale chápu, že to už je pro fajnšmekry. Celkem pěkný.

  • perak
    perak22.1.2018 16:02Zátopek
    Oslava lidského úsilí a nezměrné vůle. Zátopkovi tréninkové metody jsou známé, jakožto i jeho překonávání rekordů a boje na olympiádách, takže mne více zaujalo vykreslení dobových souvislostí, a to nejen komunistických, ale i časů, kdy Zátopek pracoval u Bati. Výborné je rovněž vylíčení Zátopkova vztahu s manželkou a jejího spolutrénování. Za svůj postoj ke kauze Jungwirth si zaslouží úctu, zajímavé by určitě bylo, jak by se autoři vypořádali s dalšími postoji a osudem Zátopka. Je však jasné, že tato kniha při svém rozsahu nemohla mít takové ambice a muselo dojít k určité zkratkovitosti, takže i závěr knihy je vlastně takový rychlý a nechávající otazníky. Kresba i barevné vyjádření se k vyprávění skvěle hodili.
  • louza
    louza25.7.2017 17:01Zátopek
    Dobře zvolené téma je mocně nadnášeno i poněkud netypičtějším zpracováním Jaromíra 99, který se tentokrát neomezil na monochromatické vyznění, ale dal knize správnou budovatelskou patinu. I pasáže ze Zátopkova života ilustrující jak jeho profesní postup, tak změny klima ve společnosti mají něco do sebe. Problémem je propojení jednotlivých scén, kdy je jasně vidět, že autor neměl s komiksovým médiem moc zkušeností. Řemeslně tedy práce působí zpočátku místy zkratkovitě, kostrbatě. Progrese je nicméně znát už během knihy a konec je jedna velká spanilá jízda.
  • Bratwurst
    Bratwurst19.1.2017 14:57Zátopek
    Super komiks, Jaromír Švejdík opět nezklamal. Krásná kresba i barvy, atmosféra místy trochu podobná Nebelovi... Není co vytknout kromě délky příběhu, který by si zasloužil druhý díl. Před koupí jsem se trochu obával, aby to nebylo JEN o sportu, ale zbytečný strach, dobové pruzení soudruhů v knize rozhodně nechybí. Pět hvězd a dal bych i šest :)
  • zd
    zd14.1.2017 09:43Zátopek
    Skvělý! A ty barvy! Klidně mohl být komiks delší.
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.5.2016 22:53Zátopek
    Priznavam, ze jsem nad koupi dost premyslel. Obecne nemam rad zivotopisy, ale v tomhle pripade to byla chyba. Kolem poledne jsem vypinal CT24 zrovna kdyz tam Filip na komunistickym sjezdu vypravel o tom jak nevidi vitezstvi ve volbach jako nerealne a na veletrhu se pak na me usmal Emil, tak jsem si rikal OK, ukaz jak jsi to tem rudejm k..vam nandal.
    Fascinujici cteni. Vazne to Emil daval vsechno levou zadni, nebo je to jen autorska nadsazka? Minimalne v prvni pulce knihy to tak rozhodne vypada. Taky je skoda, ze kniha konci ikonickou scenou z Helsinek. Me by zajimalo co bylo dal a jak mu komousi zavarili za tu jeho drzost s Jogurtem (a ty byly tehdy poctivy a rohlik stal desetnik a nebe bylo modrejsi a hvezdy rudejsi a vubec raj na zemi).
    Jak nemam rad zivotopisy, tak tohle jsem si uzil.
    75%
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš25.4.2016 14:58Zátopek
    Můžu se Kaylina zeptat, co je tohle konkrétně za větu a co nám chtěl svou vytříbenou stylistikou sdělit? "Ano, komiksu by se dalo vytknout, že je zaujatý, ale nejsem si ani jistý, jak moc je fabulovaný..." V jedné větě nám tu sděluje, že nemá páru, jak komiks vznikl a jaké prameny autoři použili - ale zároveň s určitostí ví (a vytýká), že komiks je zaujatý. Báječná práce. Paleček. Jako hodnocení celého komiksu je to extra třída.
  • kaylin
    kaylin15.4.2016 07:52Zátopek
    Ano, komiksu by se dalo určitě vytknout, že je zaujatý, nejsem si ani jistý, jak moc je fabulovaný, ale zrovna osobnost Emila Zátopka je jednou z těch, které si podobný komiks zaslouží. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/04/1145-zatopek-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2016 17:06Zátopek
    Ačkoli se děj komiksu odehrává v ne zrovna milých letech, nýbrž v dobách Protektorátu a úděsných 50. let, vyprávění je vlastně docela miloučké. Přesto se zde mnoho velmi závažných a neveselých momentů objevuje, ať už jde o osud samotného - zejména mladého - Zátopka, nebo o osudy lidí z jeho okolí. Vše je ale jaksi zjemňováno četnými vtípky; i ta Jaromírova kresba, kterou znám především černobílou, ve svých "instagramových" barvičkách působí přece jenom trochu jinak. Každopádně Emil byl borec, ze sportovního i lidského hlediska.

    Celkový dojem: 70%
928821
Četl/a (60)
Afrodoman, aza, ben_bella, choze, cyboy, davidek, Dezodoo, Draco nobilis, farnhajt, faster86, foudy, gezic, goldschmidchen, HellWeber, house192, IndyP, jankie, japes, jeanbaklajean, Kamoš, kaylin, Keno, Light, lukascus, luky.kuky10, massilia, mearez, MEGA, Miss Amphipolis , mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, oleav, Onkel 1928, Paldini, Palebras, pechna, perak, petrSF, RaidcomH, RaptoR, robert.hladil, RR, S313, Saint of Killers, sala, seneke, spekktrum, suricattaontheway, the.kasztan, tomaseek, tricky, trudoš, Ukko, votik, VXP, Wasseg10, xmirek, zgrywus
(85)
Afrodoman, bboorreekk, blackJag, bmc75, burzum, Corteg, Cr4sh, cyboy, davidek, DAxik, deefha, Dezodoo, disclose, doophy, Draco nobilis, farnhajt, faster86, filemon, goldschmidchen, gongon44, gumidekmedvidek, HellWeber, herrman, Honza R., Hulik, IndyP, invape, jankie, jeanbaklajean, Jestrab2, Johny87, k009, Kamoš, Karel Sec, Kazumaki, lemon_zobak, Lenny, luky.kuky10, m.jedle, mcleek, MEGA, merhyx, Mitak, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nyxxie, Onkel 1928, oru, Paldini, Palebras, pavel, pechna, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, robert.hladil, Rowan, RR, S313, Saint of Killers, sala, SASAN_KING, Šedo, Skot, spekktrum, suchosch, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, tomaseek, tomned, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, votik, xintax, xmirek, yogi, yojimbo, Zajo original, zgrywus
Chce (8)
barthez, delsemela, monty.cl, Murphy722, Nightmare, tomastrejbal, vteco, xxaannddeerr
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (1)
votik