Ukázka č.1
Ukázka č.2
Dlouho před koncem 2. světové války nastartoval nacistický říšský protektor Čech a Moravy Heydrich řetězec událostí, které vyvrcholí v dnešních dnech! Hrozí, že ze vzácného artefaktu se uvolní černá magie, síla mocná spálit celý svět na uhel! Jakou úlohu v tom hraje prastará zločinná organizace? Zázraka čeká další fascinující dobrodružství, tentokrát nejen na pomezí reality a tajemna, ale také současnosti a historie!

Scénář
Petr Macek
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2464-5400 (CZECH NEWS CENTER a.s.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
80 g
Stran
28
Cena
49 Kč
  • Mitthrawnuruodo
    Skoro nic se nestalo, celé to byla příprava na další sešit. Líbilo se mi, jak se zformoval jakýsi tým - ajťák, reportérka, hrdina a jeho mentor. Sice je to dost ohrané, ale tady se mi to líbilo, hlavně to, že jim David ukázal, kdo ve skutečnosti je.
  • Mrfko
    Zas o stupienok kvalitnejší diel než predchádzajúci, ale určite nie lepší. Je samozrejme oveľa atmosférickejší a nechýba akcia, ale otvorený koniec a celkový výraz hrdinu mi akosi neladili. Od prvej strany som mal dojem, že sa dej príbehu odohráva pár rokov po udalostiach predchádzajúceho čísla, ibaže pravda je taká, že David zas vyzerá inak. Smrt z Rukou králu je ale rozhodne kvalitní diel aj po scenáristickej stránke. To, že sa k hrdinovi pribudnú posily je veľké plus a funguje to, postavy z konečne začínajú čitateľa zaujímať aj keď ešte stále im chýba tá pravá duša (väčšine). Veľké mínus bol pre mňa ale záver na pokračovanie vďaka čomu zostala moja zvedavosť neukojená :-)
  • goldschmidchen
    Spokojenost!
  • kaylin
    Čtvrtý díl pro mě zatím zůstává nejlepší, ale ani tenhle pátý není špatný. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/04/1146-dechberouci-zazrak-5-smrt-z-rukou.html
  • baatcha
    Po minulém čísle, které se zdálo být blýskáním na lepší časy, tady opět padáme do hlubin podprůměru. Pět čísel je dost na to, aby se dalo soudit, jestli se příběh a kresba nějak vyvíjí a zlepšují, a bohužel, není tomu tak. Scénárista má sice nápady (nebo je aspoň dokáže vykrást), ale zoufale mu chybí talent, což se projeví příběhem tak přímočarým, že i televizní program je ve srovnání s ním komplikovaným literárním dílem. Jakýkoliv náznak toho, že by semtam mohl vzniknout zajímavější moment, pak autor zvládá během chvilky neomylně pohřbít pod tunami povrchního klišé. A Petr Kopl zoufale nezvládá realistickou kresbu. Ještě to jde, dokud obkresluje z fotek, ale ve většině obrázků musíme koukat na jakési gumáky s velice diskutabilní anatomií a neustále se měnícími rysy tváře. Výsledný nesourodý mix fotokresby, gumáků a občasné karikaturní zkratky pak nejvíc připomíná někdejší amatérské pokusy z ranku "učíme se kreslit komiks" z Komety a Arény. Dřív se tohle dalo dobře okecat "cartooningem", jenže teď už to jaksi nejde, že... Kolem a kolem, pokud má být z pěti čísel jen jedno dobré, tak je to mizérie a za ty prachy mi to fakt nestojí.
  • Gustik5
    Hmm, no podle mě Zázrak na Fabulu není (zvlášť když je tam první číslo, který bylo dost slabý). Ale moje dětské já se u něj baví dobře. Moje hodnocení je trochu nadsazené, to je fakt. Že vám to, pánové jako komiksovým tvůrcům stojí za to... :D Jinak já jsem z Prahy a do Fabuly nehlasuju (nobody cares, je mi to jasný).
  • Nikkarin
    Landauere, vím, kdy jsem prohrál. Donutilo mě to přemýšlet....sundám si z nástěnky obrázky Petra Kopla a vyvěsím si tam tvé obrázky, Fanouše, jelita, Mini, Tryskoše a toho divnýho skrčka z Pevnosti. Díky, žes mi otevřel oči a teď jdu na Fabulu hlasovat sám pro sebe. Dobrou
  • Landauer
    Teď jsi mi to nandal, Nikkarine :-( Teď jsi mě svlíknul jak párek. No je to tak! Vždyť já jenom žárlím, závidím a jsem z toho úplně na hadry! Táhne mi na 25 a ještě jsem nevyhrál v klikací soutěži :-( Škoda, že nemám tolik kamarádů a příbuzných jako Petr nebo ty. Ach jednou tak vyhrát fabulu rasu, to bych si tak přál. Mno... ok... myslím, že nás brzo smažou za spamování a trollení a hejtění, skorojihlaváku :-D
  • Nikkarin
    Nás, fanoušků Petra Kopla, je nepočítaně. Celou svoji rodinu jsem nainstruoval, ať se přihlásí na comicsdb jako nikkarin 1 - 20 a hlasují pro Petra ve Fabule, protože takovými posměváčky, jako jsi ty, Landauere, se my zaskočit nenecháme. Hezky si to jeho vítězství posichruju. Narodil jsem se v Prostějově, takže jsem skorojihlavák, tak se do nás moc nenavážej............
  • Landauer
    Nikkarine, stydím! Ovšem copak Petr, ale jmelí? Teda... ty jeho mrtvé duše fanoušci? Bože, jak ti jsou milí! Kolik myslíš, že jich je? Stovky nicků děleno pěti? Šesti? Všechno okolí Jihlavy... Nic proti Jihalvě, tady v Chebu chodím na výbornýho jihlavskýho Ježka, ale to už zanáším. Nicméně držím Petrovi palce, aby tu svoji cenu, co mu kamarádi naklikají, zase vyhrál a zase byl nejlepším kreslířem a scenáristou a koloristou a zázrakistou a vůbec všeobecně istou všech dob a já myslím, že tu máme slavíkovsky zaděláno na Karla Gotta českého komiksu... Nebo minimálně zaděláno.
  • Nikkarin
    Landauere, ale jeho kresba JE nepřekonatelná! On celý je nepřekonatelný. Ty nikdy nebudeš jako on. Ani já, bohužel. Nevím, kde se v tobě bere ta zášť vůči němu, to se k tobě vůbec nehodí....tak jasně, že Zázrak je sračka a Petr kreslit neumí, ale určitě je to milej kluk. A třeba mu i někdy dojde, že vykrádat sám sebe, jak to dělá např. v Bublifuku s těma mušketýrama, je trapnost maximální úrovně. Landauere, styď se!
  • Landauer
    Nikkarine, zaslouží? Jako když si někdo koupí sportovní pohár v krámě a pak s ním mává nad hlavou, jako kdyby uběh deset maratónů, tak si ho taky zaslouží? Nikkarine! Ale víš co, stejně jenom žárlíme na Petrovu božskost, na jeho nepřekonatelnou kresbu a mistrovství, při němž by zbledl i Michelangelo.
  • Nikkarin
    Zázrak není nic moc, ale Petr si za něj tu Fabulu zaslouží
  • Landauer
    baatcha: Blíží se cena Petra Kopla, též známá jako Fabula rasa, a tak se tu tradičně objevuje hromada mrtvých duší s podobnými ID, vynášející Petrovu tvorbu do stratosféry, hvězdičkující ostošest a tlačící z básnických střev opěvné ódy na našeho Mistra. Čili nechtěl jsem říct nic jiného, než: jaro je tady! :-)
  • baatcha
    Landauer: Copak to tu naznačuješ? :D
  • smtxx
    Ta kresba je furt hrozná , příde mi to strašně odfláklý. Na jednom obrázku mi dokonce chvíli trvalo než sem v tý čmáranici poznal českou korunu ! Jinak mě to ale celkem baví i když v tomhle dílu sem se trochu ztrácel chvílema . Jinak je to super , že už už nás konečně vychází něco takovýho a každej měsíc ale na tý kresbě by to chtělo fakt hodně přidat .

    Na některých obrázkách vypadá zázrak jak žena , nevím čím to je .
  • Landauer
    Doppelganger: Opatrně s tou kritikou, nebo si tě Petrovi assasini najdou. Pšt! Nekritizovat, hodit pět hvězdiček a mlčet. Nic jsem neřek. Sláva Zázraku! The best comics ever!
  • Doppelganger
    tady ta pětihvězdičková hodnocení fakt nechápu (ledaže...?). Pořád je to hrozně načmárané a scénář je pořád šedivě průměrný (ve světlých chvilkách) a stokrát (a lépe) viděný jinde.

    Že je něco české a "naše" by nemělo být důvodem pro pět hvězdiček.
  • barneybishop
    Nemám absolutně co dodat nebo cokoliv vytknout. Také bych si nikdy netroufl odhadnout ještě před pár lety, že se u nás dočkáme něčeho tak přelomového. Jsem rád, že jsem toho součástí a nesmírně se těším na další čísla. NÁŠ Zázrak se rozjíždí s každým číslem čím dál tím víc a já jsem nesmírně spokojený. Přeji hodně štěstí. Jak do dalších dílů, tak rozhodně do dalších sérií, které jsou dle mého názoru nevyhnutelné. :)
  • Gustik5
    Nikdy by mě nenapadlo, že bude u nás vycházet superhrdinská sešitovka (česká, v našich reáliích), která mě bude takhle bavit... A přes počáteční skepticismus mi nezbývá než smeknout a dodat, že je to s každým dílem lepší a lepší. Upřímně nechápu ty, co komiks odepsali hned po několika prvních číslech. První , "prapůvodní" superhrdinské komiksy měly také vážné nedostatky, ale byly zejména pro děti a měly své kouzlo. A Zázrak ho má, rozvíjí se a ač si z amerického mainstreamu bere to nejlepší, buduje vlastní... A patos prostě k hrdinům patří, obzvlášť k jejich magickým počátkům. :) A Petr Kopl kreslit umí, ne že ne. Pátá hvězda navíc je za odkaz na Péráka... :)

  • vlkodlak
    Moc se mi líbí teším se na další čísla.
27261641
Četl/a (89)
2scha, akrijus, Alfred, Alikkk, Babany, Bart, Blackhand47XD, calvin10, Crics, cyboy, czeeri, DanQ, Davidos402, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Endy, Faix, Filip123, Fr3d_K, gezic, Glumal, Goldfinch, Gustik5, Hanussen, hellblazer, hypermlok, Infarkt, James, jankie, japes, Jay-jay, jh666, jindroush, Joker189, Kaaos, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, Kitykatyn, Koci, lacoste, Laik, lantan1, Light, Lijem24, Lobok257, Lookass33, Mamut12, me, mearez, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, Mleako, namdnas, NecRoman, Norri, PeNNy, petad, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, rewkon, robert.hladil, Rowan, Sagikkun, seneke, Shin, spekktrum, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tommar, trudoš, tukak, vita, Zdendy, zlejzmrd
(184)
2scha, abaro, akrijus, Alex Bishop, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Babany, barneybishop, Bart, batoo, bd71, BeeSee, Benji, Blackhand47XD, blackJag, Blair, burzum, calvin10, ConanVJ, Crics, crush, CSE_AC/DC, cyboy, czeeri, Dachsy, DanQ, Davedd168, Davidos402, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Endy, fel68, filemon, Filip123, Flash, Fox01, Fr3d_K, gezic, Glumal, Goldfinch, goldschmidchen, Gustik5, hahahoho, Hanussen, Hebled, hellblazer, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, Hulik, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, Infarkt, invape, Jaabar, James, jankie, japes, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, jindroush, Joker189, Kaaos, KadetJaina, kallenved, kamil, kaylin, Kazumaki, KdG, Kitykatyn, Koci, komik.sx, komiksák007, kucik, lacoste, Laik, Lenny, Libbi, Lijem24, Lobok257, Lookass33, lopik, Lumirius, Mamut12, markuska, Matio, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, mikina, Minc, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, monty.cl, MP, mttra, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, o2t2, Onkel 1928, OwerLord, pavel, pechna, PeNNy, petad, petrSF, petrsimcik, Poseidon06061978, Poseidon1978, PrímaMost, pusta, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, rewkon, Ricarderon, robert.hladil, Rowan, Roxigor, Sagikkun, saja, seneke, Shin, Skot, sleepless, SpaceFade, spekktrum, Stara.kryta, suchosch, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tialster, Tominos, Tommar, tomned, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Valis, vallyslayer, Viking, vita, vlkodlak, Vojtěch 393, vranakx, willis, xai, xintax, Zajo original, Zdendy, zdoog, zlejzmrd
Chce (5)
absolute.000, Azbest, FatMonster, Maty48, onfr300
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz