Vracíme se do odvazových šedesátých let s pořádnou porcí pavoučích příhod – a to zásluhou vašeho přátelského Spider-Mana ze sousedství! Souboje s padouchy, jako je Vulture, Shocker nebo Lizard, jsou pro našeho Spideyho denním chlebem. Ale když štvavá proti-spideyovská kampaň šéfredaktora Daily Bugle, J. Jonaha Jamesona, dosáhne svého vrcholu, zmocní se Petra pochybnosti. Najde způsob, jak dál vést svůj hrdinský dvojí život, nebo to bude opravdu Spider-Manův konec?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 87. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man #44-50


Scénář
Stan Lee
Art
John Romita Sr.
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
588 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man: Spider-Man No More (Marvel)
  • Milo_Harwey
    Čtu ukk za sebou v dané číselné řadě a ne, jak vycházely. Tohle je pro mě zatím NEJ! od Leea. Moje nadšení pro Spidermana se obnovilo Unicorn komiksy a na tohle jsem se, ač je to 60.tkovy komiks těšil, navíc je to tenký. :) Pak jsem četl koment od cyboye o tuně textu a trochu jsem dostal strach, ALE!!! Kresba Romity je taková roztomiloucka, pitomoucka s chameleoníma očima :D možná jí hodně dodávají barvy, jakože nový coloring, každopádně se mi hodně líbila. Scénář : hodně keců v rámci dialogu, v soubojích mnohem míň, ale všechno je za mě ok, má to vtip a text se dá číst, není otravný. První 60.tka, co jsem přečetl na první dobrou a chtěl jsem číst dál. Žádný technicky kecy, žádný vesmír a ohrožení světa jako v předeslych F4, držíme se hezky při zemi s Parkerem, samozřejmě naivní to je. Komiks nastavil vysoký standart a drží si ho celou dobu, je to dětský komiks v pravém slova smyslu, pro děti a jako takové super, všechno vysvětleno, hezky napsáno, ty vzkazy Stana mi tady vůbec nevadily. Aspoň děti tenkrat hodně četly. ;) Za mě prostě luxus, vede příběh, kde je spajdy nachcipanej pro souboji s vulturem, to jsem hltal jak malej kluk! :) Nejvíc otravná je linka s tetou may, co má o PP věčný přehnaný strach, jak je křehký "bourec", MJ je taková přehnaně aktivní střelena pipka, s níž by chlap neudržel tempo. Best je J.J.J., jak charakterem, tak kresbou. To je prostě dobrej magor a dialogy, kde vystupuje, mají náboj. Blba teda byla motivace všech zaporaku a jejich klasické klišé typu: jsem nejmocnější ze všech a chci ovládnout svět. ;) Až tedy na kravena... Poslední příběh, tj. Číslo 50 je vlastně hlavní téma (vrchol komiksu, na 20ti stranách výborně zpracovaný "konec" Spidermana), ten příběh už jsem někde četl a dle baatcha to bylo v spidemana 1 od Netopejra - komiksové legendy, případně přepracování ve smutku (jak tvrdí jh666). ;) Na konci je bonus o Romitovi a jeho kresby, obojí se mi líbí a zajímalo mě. + To baatcha: vsechno super, ale neměl na nic čas, proto skončil.... ;) Jsem naprosto spokojený, zatím vrchol 60.tek, jasných 5*. Btw. Každý časopis má vlevo nahoře obrázek daného hrdiny komiksu : spidey hlava s hodně pavučinama (44-45), pak s min pavucinama (46-47), poté celá postava Spidermana (48-49) a v 50.tem je osvícená postava spideyho - pěkný vývoj :)
  • Darth Raelchi
    je zajímavé kolik příběhů a nápadu ve Spider-manovi TAS je původně ze starých, někdy i hodně starých, sešitů. Viz tento. Paralely o Spider-manově konci byly už nastíněny v TAS a pak ve dvojce od Raimiho. Tohle já vnímám pouze jako zajímavost, ale jinak mě tento příběh nijak zvlášť nebavil, resp. dílčí prvky a linie byly dobré, ale zbytek je docela průměrná záležitost. Zase se setkáváme s nadbytkem textu, ale aspoň nám Spidey přibral na svalech. Tady teprve vypadá jako ten náš Spidey, kterého všichni milujeme. Pár prvků a příběhů jsou přesto zajímavé, zlomená ruka, zima a dva Vulturové. To mě nutí nedát 2-3 hvězdy, a také kresba je docela dobrá na tu dobu (taková vyzrálá). Posun k výrazně lepšímu ztvárnění Spideyho. K tomu ta celá strana, jak je kostým v koši, ten déšť a záběr na Peterova záda na odchodu. Ve finále jsem byl docela spokojen a až přes dílčí nedostatky se mi to docela líbilo a zase dát 3 hvězdy říká průměr, a zas takový průměr to nebyl, takže 4.
  • karl173
    Zábavné dobrodružství se Spider-Manem. Ačkoliv se jedná o velmi ukecané retro, tak zde je popisového textu naopak velmi málo a tak se jedná převážně jen o dialogy mezi postavami na škole, v rodině, v práci a hlášky v soubojích. To vše se do sebe navzájem skvěle mísí, tak jak je u Spider-Mana zvykem a každý kdo má tohoto hrdinu rád si všechny ty trable Petera Parkera bude užívat. Především v těchto raných dobách, kdy je ještě stále škola nedílnou součástí Peterova života se mi tento superhrdina líbí nejvíc. To všechno tady je. A opravdu jsem si to i při velkém množství textu a opravdu dlouhém čtení přesto užil. Příběhy se kvalitou sem tam trochu liší, ale není to až takový rozdíl. Začátek je třeba povedený. Příběh se Shockerem byl zase trochu slabší. Pak se to tak nějak střídalo. A nakonec poslední sešit je opět velmi dobrý. Bohužel stále se jedná o retro a v této době udržet něco trvalejšího byl vždycky trochu problém a tak dostanete zkrátka fajn retro příběhy se Spider-Manem, ale nějaký větší ucelený příběh tu hraje roli jen v osobním životě Petera Parkera. Dost mě pobavili rozhovory, které již dnes vypadají velmi směšně, ale přesto se v nich najdete. Kresba Romity se mi líbí a nedovedu si představit aby byl retro Spider-Man nakreslený jinak než takto. Za mě zábavné čtení 80%
  • SimKane
    Ať žije Spider-Man...víc k tomu nemám co říct :)
  • VanTom
    U takovéto letité klasiky by měl vstřícný postoj omluvit ledacos: prostotu, ukecanost, šablonovitost, popisnost, dětinskost. Jenže po pár sešitech už mi celá přišla na jedno brdo. Stan Lee nadšeně (a bez míry) dováděl se slovy, které John Romita zručně vykresloval, Spider-Manovy eskapády a vtipkování tak bavily i přes tu záplavu textu; (rámcově) báječně vymyšlení protivníci se však chovali jeden jako druhý jak tupí egoističtí pitomci, stejně pravidelně se opakovaly cholerické skrblíkovské výstupy J.J.J. či parodicky upjatá starostlivost tetičky May. Snad jen Petrova školní parta (a jejich párty) se neobjevovala tak často, jak bych si přál, roztomilý zájem Gwen i trhlé MJ přeci jen někam směřoval.
  • S4TW
    Opravdu velké množství textu, ovšem tentokrát se jedná o celkem zábavný a vtipný text. Je zde spousta hlášek, slušných dialogů a i zajímavých myšlenkových pochodů hlavního hrdiny. To kvůli čemu je tento díl v UKK se objeví až v posledním sešite (Konec Spider-Mana), což je obrovská škoda, jelikož se skutečně jedná o to nejlepší a kdyby zde kniha začínala, tak by to celé bylo možná ještě o něco lepší. Kniha se skládá z několika menších příběhů a jak už to tak bývá, tak některé jsou lepší, jiné horší. Co ovšem chybí, je nějaký slušný záporák, respektive slušně napsaný. Všichni na mě působili jako banda absolutních dementů... Naopak, co knihu táhne, je soukromý život Parkera, který mě bavil daleko víc, než samotný Spidey. Jeho problémy se vztahy, školou, rodinou, jsou opravdu chytlavé, čtivé a vtipné. Kresba se mi líbí víc, než Ditkova, přijde mi taková živější a akčnější. Navíc je tu Spidey více jako svalovec (ovšem ne přehnaně) a Peter méně jako absolutní šprt. Komiks je lepší nadprůměr, ale do dokonalosti, respektive k pěti hvězdám má ještě daleko.
  • Kabukiman
    Absolutní klasika. Textu bylo teda požehnaně, nebyl problém najít i osm bublin na jednom malém obrázku, ale prostě tohle je klasika.
  • baatcha
    Tohle je ta nejklasičtější klasika! V každém sešitě tu máme někoho z Pavoukových legendárních záporáků, místy dokonce i dva najednou. V porovnání s dobovým Thorem se to velice dobře čte a u pár dialogů jsem se od srdce zasmál. Navíc je tu Romitova zaoblená a elegantní linka, která je příjemným zpestřením po Kirbyho hranatých žulových ksichtech. TOHLE je ten pravý Spider-Man, ne nějaká Straczynského napodobenina nebo Bendisův sranec.

    Kniha navíc končí tam, kde začínají Comicsové legendy, a díky tomu se překrývají jen v jednom příběhu. A u toho bych se ještě zastavil. Samotný "Konec Spider-Mana" tu na mě působil úplně jinak než v původním vydání od Netopejra. Tam jím celý příběh začínal, a já neměl problém akceptovat, že Pavouk je utahaný a má všeho dost, a proto končí. V UKK to ale celé vyzní trochu jinak, protože díky předcházejícím příběhům můžeme rekapitulovat. Máme tu knihu nabitou bitkami, v nichž Spider-Man vítězí nad všemi lumpy, navíc se přestěhoval k Harrymu a i s holkama se mu celkem daří - a on se rozhodne skončit??? Je to zvláštní, ale tenhle díl, který jsem původně bral jako přirozený vývoj věcí, na mě v UKK působil stylem wtf. Pavouku, copak ty nevíš, proč to všechno děláš?
  • jayjay86
    Tak už nám v CZ chybí ,,jen,, čísla 2 - 43 + nějaké annuálky a může člověk začít číst Spideyho dobrodružství krásně od počátků až někam pěkně daleko. Už se těším, až to všechno nechám jednoho dne hezky svázat do sebe. ČB Netpejra, do toho kusy z UKKček, SemicSlovarty a snad jednou, jednou! se povede mít v rukou kompletní CZ run Amazing S-M(nebo aspoň do nějakého 300tého čísla :-)..
  • pueb
    Přesně takového Spidermana mám rád. Prostě stará dobrá škola. Jeden z nejlepších co v UKK vyšlo.
  • Mleako
    Tak tohle je Stan, který mi z druhé řady hodně sedl. Klasičtí Spideyho záporáci, scvrklá teta May, MJ a Gwen... Navíc svěží Romitova kresba, která ani po letech nezestárla a pořád se na ní dobře dívá. A celkově mi přišlo, že v akčních sekvencích nebylo tolik zbytečných bublin, jako obvykle, i když si to Stan zase vynahradil v těch nebojových pasážích. Ale jinak za mě spokojenost.
  • Azalin
    Oproti mým očekáváním mě tento komiks hodně bavil, čtyři hvězdy rozhodně ne jen z nostalgie.
  • mAGiic
    Kdo má rád starou sérii Amazing Spider-Man z 60. let, která u nás vyšla v rámci "comicsových legend", ten bude nadšený jako já. Mám ty staré Spideyho příběhy hrozně rád, je to takové naivní, ukecané a úsměvné. Tradiční záporáci jako Lizard, Shocker, Kraven nebo Vulture nechybí. 4*
  • Grim
    Tak takhle ne. Naprosté utrpení!! 5 hodin než jsem se prokousal nakonec...strašně naivního textu o ničem. Poslední dva sešity asi nejlepší. Kresba na tu dobu mi přijde dobrá.
    Musím zpětně zvednout hodnocení jinému klasiku páč tohle je zatím to nejhorší co jsem z UKK2 klasik četl.

  • jh666
    Asi je to tím, že mám pro Spideyho prostě slabost, ale tohle mi na rozdíl od některých hrůz, které Stan Lee vyprodukoval přišlo docela fajn. Je to sice strašně naivní a ukecané, ale díky střídání protivníků to jde. Velkým plusem je Romitova kresba, která je až na jednu výjimku povedená. Jediný problém vidím v obličejích, především očích (nejvíc je to vidět asi u MJ), které občas vypadají opravdu divně. Zklamaný jsem trochu z posledního sešitu, který na to, že má mít kultovní status, mi přišel z celé knihy nejhorší. 70 %
    P. S. Pokud vám u některých sešitů přišlo, že už jste to snad četli, máte trochu pravdu. Většinu této knihy znovu převyprávěl (a nutno podotknout, že lépe) Jeph Loeb ve Spider-Man: Smutek.
  • kaylin
    Knihu si přečtete skutečně proto, že máte Spider-Mana rádi, a proto, abyste si uvědomili, jak moc se hrdina vyvinul, jak moc se vyvinul komiks a jak se celé médium, alespoň v oblasti superhrdinského komiksu, změnilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/04/1152-ultimatni-komiksovy-komplet-90.html
  • J.T.honza
    Čtyři hvězdy můžou vypadat jako moc, ale když si to zasadíš do dobového kontextu a srovnáš s jinými historickými kousky z UKK, tak zjistíš, že tě to vlastně docela bavilo.
  • TheWrecker
    Je mi to i trochu líto, ale z tohoto mám opravdu smíšené pocity. Příběhově to je poněkud obstojné (nejlépe na tom je asi samotné padesáté číslo), ale celkově to u mě propadlo. Postavy jednají velmi nelogicky (Peter si uvědomí, že nemůže přestat nosit kostým jen proto, že si vzpomene, že kdysi žil nějakej strýček Ben) a vůbec, občas je to velmi směšné nebo otravné (Kraven, který asi z bradavek střílí výboje nebo děsně otravná teta May, která ale dost "perlila"). Nejhorší ale byla ta ukecanost, kvůli které mi jedno číslo trvalo přečíst strašně dlouho. Aspoň Romitova kresba měla něco do sebe.

  • royan
    Prequel comicsových legend v barvě z roku 1967. Když vidím ty krásné barvičky na lesklém papíře, zamrzí mě, že tu tyhle příběhy vycházely černobíle. Záporáci tu nejsou tak strašní, takže o zábavu je postaráno zejména v odlehčených vtipných konverzačkách mezi Parkerem, Gwen, M.J. a dalšími. Už se těším na knihu s Green Goblinem, které se v rámci UKK již brzy dočkáme.
  • louza
    Docela síla. K sežrání dokonale klasická kresba Romity seniora definující spideyho zlatý věk tu úpí pod tunou bublin legendárního taťky Leeho, který evidentně má problém pochopit rozdíl mezi rolí scénaristy a spisovatele. Je to přesně tak jak píše cyboy - na to jak jsou příběhy jednoduché, je to skoro nečitelné. Navíc ti rozjuchaní teenageři na každém kroku... Chápu, že je tohle "nehynoucí" klasika, já u ní ovšem hynu. Číst to dnešní optikou už je skoro masochizmus. Jediné pozitivum knihy vidím v tom, že pokud je překladatel Pavlovský placený italy od slova, tak už má teď novýho bavoráka. Těžce vydřenýho.
  • cyboy
    Tak tohle je skutecny prusvih. Tohle je Stan Lee v plne sile (a to neni poklona), takze v komiksu je na mnoha stranach vic textu nez obrazove informace (a to fakt!). Ale kdyby ten text mel alespon nejaky smysl. Po docteni muzu s klidem doporucit cist na tech prehustenych stranach jen kazdou druhou/treti bublinu a porad budete v obraze.
    Pribehove je to dost proste, ale zase to neni uplne hloupe. Titulni pribeh, uvadeny jako Spider-Manova krize osobnosti, je vsechno mozne, jen to ne. Spis je to takove zopakovani motivace pro ctenare, kteri zacatek Spideyho neznaji. Neni to spatny pribeh, to ne, ale nad ostatni nevycniva.
    Dal bych 50%, ale za ten textovy editor na laxativech jen 40%.
1729149
Četl/a (89)
2scha, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, BreakingAway, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, invape, JackOneil, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, kinak, Knuckless, Librarian, LookAss, mAGiic, Mariomichal, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, Peppa, petrSF, Pumppish, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, Sagikkun, SekyCZ, seneke, SimKane, Sir_Pete, Spike, Symbi, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, VvV, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(247)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azalin, Azbest, batoo, Benji, Big_Boss, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, Glumal, Goeger-Devil007, Grim, Gustik5, hahahoho, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, kinak, Knowho/Wullcann38, Knuckless, kolik111, komiksák007, koniklec, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, maara, mAGiic, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Mates17, Matio, ma_fecko, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piggyslav, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, pueb, Pumppish, punisher, pusta, radimisko, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shin, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spider-man, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
anfrene, Azik2586, Badgu.y1902, Blackthunder, deadpool, delsemela, FatMonster, gezic, Jack, Maty48, Odal , SimKane
Shání (2)
Clarkos, gezic
Nabízí (3)
kinak, Masinfira, Tommar