Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Steampunkový komiks ze staré Prahy.

Z pražských patologií se záhadně ztrácejí mrtvoly. Zvídavá studentka dívčí školy Viola s medikem Johannem Hertzem se za vysvětlením podivných příčin musejí vydat až do temné spleti stok vedoucích pod městem.

Scénář
Gutwirth
Art
Michal Kocián
Obálka
Michal Kocián
Redakce
Jiří Matoušek, Eva Mrázková
Žánry
dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-266-0954-4 (Edika (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Stran
104
Cena
499 Kč
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.12.2019 22:14Serpens Levis: Ve smyčkách hada
    Kdysi mě zaujala nějaká část komiksu vizuálně v ABC. Teď po dlouhé době jsem koupil za pade všechny tyto části vytrhane a seřazené do celku, který jak koukám vyšel knižně za pětikilo. :) Nejdříve jsem četl komentáře a ten cyboye mi nějak utkvěl v paměti a dokola jsem si říkal jen, že ta baba měla vypadat jako Angelina, že je to blbost a že neví, pro koho je to určené. Takže doporučuji si číst komentáře až po přečtení a ne pred, jako já. :) Kresba je fajn, jakože asi v pohodě. Zaujal mě jeden hororovej panel s kočárem v lese ve tmě. A jeden dvojlist s kombinanty. ;) Tohle sice vycházelo v ABC, ale vraždí se tam, zabíjí, krev, násilí, mrtvoly, sem tam bradavky Angeliky a nahatý ženský, kozy. :) Těžko říct, kdo je tedy cilovka ABC, dnešní doba je těžko uchopitelná v tomto směru, když v TV můžou odpoledne běžet krajní meze nebo akta x, kde je nahota, násilí, horor a ja z toho byl jako malej posranej. Dneska pohodo ve 3 odpoledne. :D podepisují se pod koment sajboje. Příběh jednoduchý, ale místy nepřehledný, holka skolacka ze spořádané rodiny je svědkem odklizeni mrtvoly, něco najde, zajímá ji to, chce zkoumat, náhodně se dostane do podzemí, potká medika studenta, co bokem vytváří kyborgy , spojí se jak bestky a společně zkoumají o co jde, odhalují to, stanou se Larou Croft (případně lady mechanikou ;)) a Indianou Jonesem v páře, odhalují záměnu mrtvol a mizení lidí, tvoření kombinantu, atd. ;)
    Bohužel jsem byl zaujatý, ale asi ani kdybych nebyl, tak bych nakonec dál 2*. Věkově bych to viděl od 12-13+ , asi.. a jo, Violka je místy namalovaná jinak, když je nahata nebo jsou jí zdůrazněny kozy ;)
  • Lobok257
    Lobok25725.1.2017 19:21Serpens Levis: Ve smyčkách hada
    Hlavní hrdinka je opravdu sexy! Občas tak dokonale namalovaná oproti ostatním postavám a prostředí, až to působí jako pěst na oko. Styl / font písma tabulek popisujících děj se naprosto nehodí do prostředí "století páry", ale spíše do nějakého sci-fi příběhu z budoucnosti, další pěst na oko... Děj předvídatelný, postavy ploché, ale pražské reálie pobaví a tolik steampunkových komiksů z Prahy člověk nenajde. Průměrné 3 hvězdičky, kdy jedna hvězda patří "hlavní postavě" :)

  • kaylin
    Oceňuji, že se někdo u nás snaží vydávat něco, co by mohlo být mainstreamové, co se nesnaží jít nějakými speciálními uměleckými trendy, ale prostě jde tvůrcům hlavně o to, aby své čtenáře pobavili. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1189-serpens-levis-ve-smyckach-hada-55.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.4.2016 12:16Serpens Levis: Ve smyčkách hada
    Cílovka bude asi skutečně jinde a já se snažím vždy hodnotit věci "v rámci žánru", ale prostě nemůžu si odpustit pár poznámek. Můj neoblíbený nešvar - zase ta zpropadená okénka, která jsou mnohdy řešena nešikovně a člověk často neví, kudy se ubírá děj a text. Ten je naštěstí však takový přímočarý a jednoduchý, že člověk asi nemá moc šanci se ztratit. Když se z nějakých neznámých pohnutek rozhodne Angelina Jolie vyšetřovat podivné věci, potká následně jednoho týpka a šup šup už jdou do akce, ani neví pořádně kam a proč, ale najednou je z toho akčňák a oni jsou akčními hrdiny. Jako nelíbilo se mi to moc, anglická citoslovce ("crash") tahají za oči, Jolie někdy sice hezky špulí a prostředí je zajímavé, ale scénář to trochu pohřbil.

    Celkový dojem: 40%
  • cyboy
    cyboy mecenáš26.4.2016 15:36Serpens Levis: Ve smyčkách hada
    Angelina Jolie ve steampunkove Praze? To jsem od pohledu chtel.
    A popravde byla to chyba.
    Pribeh je strasne jednoduchy a navic nedrzi pohromade - hlavni hrdinka nedopatrenim sjede do podzemi kde je jakasi tovarna na strojolidi (najednou se uprostred knihy odnikud objevi slovo "kombinant") a hned druhy den o tom povypravi mlademu medikovi, ktereho vubec nezna a je to jak v pohadce ("Ahoj, Anco, ja jsem Honza a jdu do sveta. Vezmes si me za muze?" "Ano"). Prakticky behem jednoho panelu se seznami a ona mu vsechno vyklopi. Angelina nakonec samozrejme zjisti o co jde a to by nebylo aby v tom taky nemela roli. Po nekolika dosti podivnych eskapadach tak prichazi zaver se strojem ktery se jasne inspiroval ve Wild Wild West. Ono tech viditelnych "inspiraci" je tam vic, ale to je jedno.
    Behem cteni jsem nekolikrat premyslel nad tim na koho je to cilene, jestli na deti nebo odrostlejsi publikum. Chvilemi je to sama mrtvola a osklivi kombinanti a chvilemi je to detinske az to skoro urazi.
    Alespon kresba vypada na prvni prolistovani fajn, ale pri cteni se dojem ztraci. Nakreslene je to dobre (az na nektere panely), ale nekolikrat jsem mel behem knihy problem pochopit v jakem poradi stranku precist (tyka se hlavne dvojstran) a to bylo skutecne velmi rusive. Obcas se mi to stane i u jinych komiksu, ale je to spis vyjimecne. Tady jsem to mel nekolikrat behem 100 stran a tak si rikam, ze to asi nebude tim, ze bych byl uplny retard.
    Vzhledem k prvnimu dojmu a zajasani ze je tu zase zajimavy cesky komiks, me vazne mrzi ze musim zkonstatovat, ze to je slabe az hloupe (a predrazene) a pri prvni prilezitosti se toho bez zavahani zbavim.
    40%
31761
  • seneke
    seneke mecenáš27.4.2016 07:27Serpens Levis: Ve smyčkách hada
    Cyboy: Komiks původně vycházel v časopise ABC, z toho si můžeš urcit, kdo je cílová skupina.