Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Přichází další zlomový díl. Myslíte si, že byl Guvernér odporný mizerný parchant? Budete na něj ještě s láskou vzpomínat. Na scénu vstupují Negan a jeho Přeživší – a pro skupinu to bude mít kruté následky.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #97-102

Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Charles Adlard
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Boris Hokr
Žánry
drama, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-386-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
344 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #17: Something to Fear (Skybound (Image Comics), 2012)
  • martin28
    martin2812.3.2023 17:29Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Sedmnáctá kniha, panečku. Je takřka neuvěřitelné, jakou kvalitu si tato série neustále drží. Děj graduje, tohle se nečte, tohle se fetuje. Na scénu tedy přichází Negan a ihned Rickovi ukáže význam věty "Silnější pes m*dá". Jdu si šlehnout další knihu. 100%
  • faster86
    faster8622.12.2020 10:23Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Děje se tu pár věcí, ty jsou ale v pozadí oproti představení nové postavy. Jedna z nejlepších postav v historii komiksu. Jo a Rick nemá tak velký koule jak si myslel.
  • Kadin
    Kadin mecenáš25.5.2020 18:56Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Parádní představení a nástup záporáka, který nám ukazuje, jak bude tato série probíhat dále, ale upřímně, oproti serialu to nemělo tak skvělou atmosféru, pocit bezmoci a úzkosti. 8.5/10
  • JohnyG
    Masakrální nástup Negana a pěkně brutální díl, kde o potoky slz a krve není nouze. Ten větší svět nějak nestojí za to, co Ricku? Tu nakládačku s Lucille jsem mel vyspoilerovanou seriálovou verzí, ale i tak to byla dobrá mozkomíšní kašička. A ten dobráček mi chybět nebude. To spíš vazoun, jehož kyklopí mrtvolka znamená pro Alexandrii v nadcházejících těžkých časech skutečnou ztrátu. Bylo jasný, že ho musel Kirkman odstranit, protože ten by se od Negana vohnout nenechal.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.11.2018 17:38Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Tohle byl kulervoucí díl. To co se zde přihodilo se mi bude honit hlavou ještě dlouho. Nejvíc mě dostává, že i přestože se tam událo tolik hrozných věcí, tak život jde zkrátka dál a tahle série už se pomalu ani nepozastavuje skoro nad ničím. Ano je to tam všechno cítit a jisté chvilky tam každá událost má, ale Kirkman vás prostě nenechá vydechnout. Přijde mi že se nadechnu vždy na začátku čtení a vydechnu až na jejím konci. Prostě paráda. Chci další díly!!
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.11.2018 16:42Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Klidu bylo dost, sračky se nahromadily a teď vytriskly ven v podobě Negana, dalšího ikonického a nejdůležitějšího padoucha této úžasné série. Teď to teprve začíná, jiuda která nemá obdoby. Pro čtení jsem byl v neustálém pressu, jelikož jsem už věděl, co prijde, la nevěděl jsem kdy a jak. Bylo to skvělé, Negan je skvělý a velmi nevypočitatelný a záludný což dokáže hned jak se ukáže. Odchod Glenna zamrzl, měl jsem ho rád a Abrahamse je též škoda, takhle rychle se jo zbavit, to je prostě ... život...konec byl takový, předvídatelný, samozřejmě, že Rick nenechá vše jen tak být
  • Walome
    Walome mecenáš19.8.2017 18:33Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Nojono, Neganův nástup holt kvůli seriálu obletěl internety a nebylo mu jak uniknout. Nicméně je evidentní o jak samoúčelný prvek se jedná. Někoho by to naštvalo, někoho otrávilo (erika třeba) a mě to nechalo chladným. Prostě WD klasika, po klidu přichází průšvih a smrt některé ze zásadnějších postav. Mimochodem začínají už docházet a ty nové mi jsou ještě víc jedno než staré.

    Negan nepřekvapil, jak říkám, věděl jsem co přijde. Pořád mě to ale baví číst a jsem teda zvědavej co se stane v díle 22 když se to pak dá číst bez znalosti předchozích dílů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.10.2016 23:01Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Tak nejdřív oddělají celkem velkýho frajera, aby se na druhé straně barikády objevil jiný velký frajer. Nevím, jak to Kirkman dělá - trochu ho podezírám z toho, že se točí v cyklech klid-masakr-klid-masakr a že se třeba vůbec nikam neposouváme, ale já mu to furt strašně žeru.

    Celkový dojem: 90%
  • S4TW
    Já si myslím, že série Živí mrtví má pořád co nabídnout. Ano, je pravdou, že tvůrci jedou podle nějaké šablony, kdy nás chvilku jakoby uspávají, všechno se vyvíjí a vypadá to, že bude líp, ale pak přijde nějaká nečekaná (či čekaná) událost, který všechno rozes... a převrátí vzhůru nohama. Pak nastane řež a akce. A pak zase znovu. Mezi tím se řeší mezilidské vztahy. Ale faktem zůstává, že nám příběh má pořád co nabídnout a umí neustále překvapovat a šokovat, čehož je tento díl dobrým příkladem, jelikož scéna, při které to jeden ze skupiny schytá, je opravdu silná. Já naopak mám názor, že Kirkmanovi postavy jsou skvělé, uvěřitelné a neustále se vyvíjí. Na jednu stranu se chovají, jak bychom všichni čekali, na stranu druhou dokáží i překvapit něčím nečekaným. Tahle série si pořád drží velmi vysokou kvalitu, což je vzhledem k počtu čísel a tomu, že jí pořád píše jeden člověk, obdivuhodné. Postavy se vyvíjí, příběh se posouvá a akce také nechybí. Je to prostě super.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.6.2016 19:26Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Vazne dlouho jsem se teto serii vyhybal ciste proto, ze vazne nemam rad vsechny ty zombie magoriny. Prijde mi to proste jako desne "in" zalezitost, ktera se vycerpa s prvnim filmem, coz je porad vic nez treba upirska/vlkodlacka a nevim jaka jeste romantika, ktera ani nestoji za precteni a pise to kazdej, kdo umi zapnout pocitac.
    Na Crweconu jsem nakonec prece jen vymeknul a rekl si, ze to zkusim a tak jsem to dal vsechno na jeden zatah a... jsem prekvapeny.
    Cekal jsem ze zombie problematika bude zakladni premisou a dost me prekvapilo ze jde vlastne jen o kulisu, ktera jakoby jen nahrazuje pusty ostrov z Pana much a ktera nuti lidi ukazat co v nich je.
    Dej se tak predevsim toci kolem osudu a promen jednotlivych lidi z nichz samozrejme vycniva nejvic Rick a nasledne i jeho syn.
    Nerikam ze tahle serie je to nejlepsi co se da koupit (to ani nahodou), ale je potreba ji priznat urcite kvality a urcite stoji za precteni (tento nazor mozna po dalsich dilech zmenim).
    Pokud se nebojite priznat si, ze civilizace je jen sada pravidel a navyku a hranice mezi radem a chaosem je slovy klasika tvorena jen tremi dny bez jidla, pak se vam bude tato serie libit.
    Abych ale jen nechvalil - zacatek serie je strasne neverohodny a zkratkovity. Az tak ze jsem mel nutkani to odlozit (hlavne prvni dil). Rick se probudi v nemocnici z komatu po x dnech bez pece a nejen ze vyskoci jak jura z ciste postele (premyslejte), ale navic jeho reakce na zombiky je totalne neverohodna. Zarve si u vytahu a tim to vlastne skonci, pak uz to bere proste jako fakt. To bych vazne chtel videt. Rozhodne se tady Kirkman pripravil o moznost vytriskat z toho mnohem vic.
    Dalsi vec, ktera mi zacina vadit je fakt, ze Rick je prakticky terminator, ktereho lze rozstrilet, rozrezat apod. a on stejne jde dal, nekdy primo i bezi.
    S pribyvajicimi dily to take cim dal casteji sklouzava do klise jak z beckovych hororu. Kdyz nekdo rekne ze se hned vrati, tak se nevrati. Kdyz zacne vypravet jaky ma plany do budoucna, tak umre apod. Vzdyt to znate. I presto je ale zajimave sledovat jejich snahu vydobyt si misto na svete.
    Kirkman take casto sklouzava ke kopirovani dejovych linek z jinych hororovych filmu a knih, ale to mu vytykat nechci. Spousta ctenaru si toho nevsimne a ten zbytek vi, ze vazne originalni prakticky byt nelze, jak o tom psal mimo jine treba Walter Benjamin.

    Dalsi dil si urcite koupim.
    Celkovy dohem: 80%
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.6.2016 13:04Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Opět konečně jak bych měl kule narvané mezi čelistmi svěráku a k tomu mi zpíval generátor náhodných textů - Riško Krajčo. Brutal, můj zájem o osudy postav v tomhle světě nikterak neupadá.
  • kaylin
    "Živí mrtví 17: Důvod se bát" je knihou, která konečně přináší onen nezbytný zvrat, na který jsme čekali dvě předchozí knihy. A je to zvrat, který s vámi zase dovede pořádně hnout. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1182-zivi-mrtvi-17-duvod-se-bat-85.html
  • erik
    Živí mrtví ma prestali baviť už dávno a to som si túto sériu nikdy priveľmi nepustil k telu, nekrofília mi skrátka nevonia. Aktuálna kniha zhŕňa všetko to, čím je tento komiks otravný a nezáživný. Kirkman vymyslel dobrý námet na poviedku a komerčný úspech z nej vyrobil existenciálny román bez štipky emócií. Zameniteľné a väčšinou otravné postavy živoria a vedú telenovelové dialógy až do doby, kedy sa autorovi v zábleskoch navráti zdravý rozum a rýchlo ich vykynoží, aby mohol opäť upadnúť do letargie. Ochrnutí záporáci z radov živých vzbudzujú skôr zívanie, než rešpekt a nemŕtvi už nie sú azda ani komparzom (česť výnimke spred pár kníh). Snaha o dojemné tragédie vyzerá asi takto – hneď, ako sa niektorej postave udeje niečo dobré (obvykle ide o vzťahy), máte istotu, že dlho nepožije. Namiesto šoku tak v danom okamihu akurát pokývam hlavou a zaspomínam na doby, kedy Kirkman vedel aj prekvapiť.

    Márne pátram v pamäti po bezradnejšom komikse. Doklepnem to do okrúhleho dvadsiateho dielu a potom pá, pá.
  • Fry
    Fry admin16.5.2016 13:38Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Živí mrtví #17: Důvod se bát - Asi jsem starý na tyhle srandy ... Když vím, že má přijít přelomová kniha dlouhé série, začínám se obávat většinou už trochu dopředu, aby vůbec splnila alespoň nějaké ty očekávání, které do ní vkládám. No a většinou mě pak víc, než jen trochu zklame. A tak to bylo jak u Guvernéra, tak i teď u Negana. Sice nemůžu upřít této knize opravdu drastické záběry a neočekávané úmrtí důležitých postav, ale asi jsem možná čekal něco malinko jiného. No, uvidíme třeba je to jen přechodná fáze jinak dobré série... Za mě 4*!
  • sedw
    Je super, že Kirkman i po 100 sešitech dokáže čtenáře překvapit a dostat, minimálně v mém případě se mu to povedlo (je to dáno i tím, že jsem se úspěšně vyhýbal všem spoilerům na tento komiks). Série po tomto díle nabírá další obrátky a je to rozhodně ku prospěchu, již teď se nemohu dočkat dalšího dílu.
68131
  • karl173
    karl173 mecenáš28.11.2018 17:39Živí mrtví #17: Důvod se bát
    Slušnej spoiler ten druhý obrázek. Možná bych ho vyměnil, i když chápu že už je to starší kousek.
Četl/a (119)
123peta, 2scha, anka, BadBoy, Blacklarch, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., gwen666, Hønzza, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, Jay-jay, jiskra, JohnyG, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, malylada, mart.in, Martinb, Matthew, Matthew, mgeralt, MP, Mr.Plysh, mrstffl, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrSF, Plechy, PrastenejCitron, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, rooty, S4TW, Saiffer, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spike, the.kasztan, Tiba, Tomasino79, Tomski, trudoš, tukak, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(186)
123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, BadBoy, BeeSee, Beng.D, blackJag, Blacklarch, Bob, bob-premky, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, Deckard, doophy, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., GORERATED, gumidekmedvidek, gwen666, Hawwwran, Hebled, herbert, holubdema, hromotlk, Hulik, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jiskra, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Knuckless, komik.sx, Kouzelnik7, Kunden, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lijem24, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, markic, mart.in, martin28, Martinb, Marvin, Matthew, Matthew, meffis, merhyx, mgeralt, Mikei, Mitak, Mleako, MP, Mr.Plysh, mrstffl, namdnas, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrik1710, petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, PrastenejCitron, Quentin, R3d, Radkos, raenius, raimi, rajot, regressiv, Rich, RicHard. , robcornick, rooty, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saran, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, Spike, StanleyHu, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, TommyBOYER, Tomski, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Vítek, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zgrywus, zlejzmrd
Chce (30)
Azik2586, Badgu.y1902, Balů103, Davidkkk, Davispear , deadpool, dvoracekpetr1, FatMonster, husakpetr93, Jack, kamil, Kitykatyn, koniklec, Kryysa1892, Maty48, MickeyStuma, monty.cl, Nightmare, Raido26, RaptoR, royan, Sebastian the wise, segy, SpaceFade, spot, stepan.tichy, the_proph, Tomate, Wodry, xxaannddeerr
Shání (4)
Al0f0k, Kitykatyn, m.jedle, Nightmare
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz