Koupit
Než přišel ten cizinec v masce, byl v naší vesničce klid. Rybí příšery z jezera se neukázaly nad hladinou už několik týdnů, obětní rituály na počest černé kozy z lesů probíhaly přesně podle plánu a velekněžka zvěstovala, že přijde dobrá sezóna. Jenže ten chlap v masce, co přišel kdovíodkud pěkně zamíchal místníma pořádkama. Slíbil, že přivolá černou kozu z lesů a ta nám pomůže konečně se zbavit těch pitomých ryb z jezera. Ale udělal mnohem víc než to. Víc, než bysme si přáli...

Scénář
Antonín Tesař
Art
Jiří Tesař
Žánry
horor
ISBN/ISSN
978-80-904985-7-0 (Kobuta, o.s. (Yatun))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
130 g
Stran
112
Cena
149 Kč
  • Mitsuko
    Mitsuko1.9.2017 16:32Tisíc masek
    Tato povídka na mě působila jako něco mezi Rybami a Spirálou (obě z dílny Džundžiho Itóa). O hororové atmosféře není pochyb, i tmavé stínování navozuje pocit temna. Pokud se ale má jednat o uzavřený jednodílný kousek, zůstalo na konci příliš otázek nezodpovězených a samotný muž s maskou až moc rychle zmizel bez jakýchkoli vysvětlení jeho chování. Závěr byl celkově dosti uspěchaný, jak je již zmíněno níže. Co se vlastně stalo s kněžkou, proč vybídla své stoupence udělat to, co udělali a proč nakonec udělala to, co udělala? (Snažím se nespoilovat, tak možná poslední věta zní trochu krkolomně :-D)
    Co se hovorové mluvy týče, příliš mi nevadila, i když by neškodilo mít aspoň nějakou postavu, která mluví spisovně. Ale pro podtržení atmosféry života „vesnických balíků" je to v pořádku.

    Závěr: Příjemná hororová jednohubka, kde by ale bylo co zlepšovat.

    3*
  • kaylin
    kaylin7.12.2016 16:07Tisíc masek
    Takhle samostatně je to jednoduše useknuté a zůstává mnoho nezodpovězeného, což by mohlo svědčit o tom, že ten scénář nakonec na sebe jen nabalil hodně prvků, které měly pouze vyvolat efekt, nic víc. I tak se ale daří vytvářet atmosféru, která mnohým hororovým kouskům chybí. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1323-tisic-masek-65.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.7.2016 13:06Tisíc masek
    "Tesařoviny" mám rád a konkrétně zde opět musím vyzdvihnout atmosféru spojenou s příjemnou dávkou absurdna a surreálna. Jenže celkové vyznění příběhu je příliš rychlé a musím se přiznat, že jsem to příliš nepobral - příliš věcí, které byly naznačeny, nejsou vůbec vysvětleny.

    Celkový dojem: 50%
  • Norri
    Norri mecenáš16.5.2016 18:12Tisíc masek
    Chuťovka s Lovecraftovskou atmosférou, která mi trošku připomněla film "Kukuřičné děti“. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/960
  • cyboy
    cyboy mecenáš13.5.2016 21:46Tisíc masek
    Ja teda moc palec nahoru nedavam. Kresba je ve stylu mangy a proti tomu asi zadna. Co mi na knize vadilo, je hovorovost jazyka. Sice to diky tomu pusobi civilneji, ale ceho je moc toho je prilis. Jinak je to vlastne Spirala po cesku. Velke zlo vyleze a zaleze, mezitim je hromada mrtvol a jinak nic. Atmosferu to nema, dej je uspechany a na konci prichazi zmateni, protoze se vlastne nedozvite nic. Kde se vazaly zaby (a co se s nimi vlastne stalo), kde se vzala "cerna koza", proc je kolem ni kult, kdo je muz v masce, jakou ma motivaci, proc nosi masku, co to bylo za vzkaz, ktery posilal po mrtvych a proc bylo potreba poslat dva, proc tisic masek, proc se to vlastne vsechno deje a proc jste si koupili.
    Tohle neni pribeh, ale zaver pribehu, ke kteremu chybi uvod i stat.
    Omlouvam se tvurcum za tvrda slova, ale placani po ramenou je cesta do pekel.
    40%
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš9.5.2016 12:28Tisíc masek
    Kresba je dost domácká, to nemohu říct. Překvapivě obstojný je ale scénář téhle hororové povídky. Na můj vkus jsou dialogy postav až příliš hovorové, ale když už tak může v éteru mluvit Ovar, můžou i příslušníci kultu Kozy někde v lesích. Kdyby to mělo lepší kresbu, mohlo to být docela velké domácí překvapení - má to atmosféru a obstojně vyklenutou dějovou linku. Takže palec nahoru.
1393