Koupit
Po celá tisíciletí byl uvězněn pod zářícími věžemi Asgardu. Nyní se devět říší roztřese strachy, protože se Mangog dostal na svobodu! Pohání jej nenávist miliard a miliard bytostí a za cíl má jediné – vytasit z pochvy Odinův meč a způsobit Ragnarok, konec světa! Jako bonus: Thor se dozvídá pravdu o svém podivném dvojím životě v roli doktora Donalda Blakea a tajemství jeho původu je konečně odhaleno!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 89. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Mighty Thor #153–159


Scénář
Stan Lee
Art
Jack Kirby
Ink
Vince Colletta (Vinnie)
Obálka
Vince Colletta (Vinnie), Jack Kirby
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
590 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
The Mighty Thor: Ragnarok (Marvel)
  • Ivan Kucera
    „Nikdo nemůže být doopravdy silný, pokud není doopravdy pokorný.“ Pozor, spoilery! Ragnarok je považovaný za zásadný thorovský komiks z dôvodu, že v ňom obľúbený boh hromu (nie kladiva!) šokujúco príde o svoju ríšu, ktorá je nekompromisne zničená. Ale moment, čo to??? Tento komiks v skutočnosti nič také neobsahuje! Zničenie domoviny Thorovi síce hrozí, ale nakoniec sa všetko skončí happyendom. Keď som to dočítal do konca, nemohol som tomu veriť a musel som sa o pár stránok vrátiť, aby som sa uistil, že mi nič neušlo. Ale neušlo, v tomto smere je komiks naozaj podraz. Výborný film z roku 2017 na to išiel stonásobne lepšie (a veľmi rozumne, ako ostatne všetky filmy s Hemsworthom, ignoroval jeho pozemské, nehorázne nudné alterego - chirurga Donalda Blakea), ale paradoxne šlo skôr o adaptáciu komiksu Hulkova planeta, než Thor: Ragnarok (!). Ak necháme bokom nekompetentné finále, čo zostane? Presvedčenie, že Stan Lee počas svojej kariéry vymyslel neskutočnú plejádu superhrdinov, ale ako scenárista často za veľa nestál. Práca jeho dvorného ilustrátora Jacka Kirbyho zostarla prekvapivo menej. Jasné, je na nej poznať, že má svoje roky a dnes sa tak proste už nekreslí (iba ak by niekto z nejakého dôvodu zámerne chcel nakresliť šesťdesiatkové retro). Ale mnohé panely sú ozaj ešte aj dnes, v roku 2021, pekné. Čo sa o scenári povedať fakt nedá: je naivný (najnebezpečnejšie stvorenie vesmíru je kulturista s chvostom, ale zas nechcem zbytočne krivdiť, občas vyzerá ako niečo, čo vypadlo z hororovej mangy), ukecaný, ťažkopádny, disponuje nezáživnými postavami a bohužiaľ ani so samotným Thorom tu nie je dobre naložené. Je to výborná, ale príliš originálna postava a ak má v deji fungovať, treba s ním vedieť správne narábať. A Stan Lee tu s ním skrátka správne nenarába. Záporne vnímam aj dva nudné bonusové záverečné komiksy, ktoré sú trocha na spôsob, že vám zubárka omylom vytrhne zub a potom vám vytrhne ešte dva ďalšie. Dlhé roky som bol presvedčený o tom, že Thor: Ragnarok je komiks, ktorý možno čiastočne zostarol, ale aj tak je slávny, kultový a legendárny a musí ho mať každý správny fanúšik superhrdinského komiksu. Nuž... mýlil som sa. Ale napriek tomu som rád, že som si ho prečítal. Aspoň už viem, na čom som.
  • VanTom
    Monstrózní Mangog, jenž má sílu miliard a miliard bytostí, sice vypadá jako přerostlá pouťová maškara, ale úlohu "nezastavitelné" osudové hrozby pro celý všehovesmír celkem plní. Neústupné pokusy Boha hromu jej zastavit si pak přímo říkají o nabubřelou, vzletně archaickou mluvu (ve třetí osobě), která Stanovi vždycky šla a která sem skvěle pasuje, stejně jako báječná klasická kresba Jacka Kirbyho. Ještě dostáváme reprint Thorova originu a odpověď na zásadní otázku jeho původu, takže za mne výborný, (historicky) hodnotný svazek UKK.
  • louza
    Legendární dvojka Lee-Kirby drtí čtenáře Thorovou palicí. Kniha je po všech stránkách poplatná své době. Klasická (celkem hezká) Kirbyho kresba je podpořená trochu méně klasickým příběhovým podkresem, který je přece jen na Leeho poměry na slovo skoupý. Čili občas přes bubliny uvidíte i obrázky. I tak je kniha bohužel poměrně nudná a a nejúžasnější na ní je fakt, že vůbec dokázali dojít k číslu 150 a někdo jim to kupoval. Dnes už má hodnotu pouze jako doklad doby.
  • Darth Raelchi
    Bože můj, tohle se nedalo přečíst. To je snad nekonečné. Odporně nakreslené, ohyzdné postavy, ohyzdní lidé a ohyzdné ohyzdnosti. Nesetkal jsem se s takovým kýblem nudy. Nevím proč Sever je tady tak přiblble zpracován. Nejlepší z celé knihy je sešit č. 157 a konkrétně strany 6 a 7. Velký záběr na Odina u sebe a na další straně ty oči. Krásná práce. Jinak fakt nuda a otřes. I když na F4 a Nicka Furyho to nemá. Sever se dá aspoň nějak překousnout. Tohle bylo zbytečné a omyl. Vše už bylo V Příbězích z Asgardu, dál bych to nerozváděl.
  • Norri
    Dlouho jsem se na tenhle komiks chystal - těšil jsem se a zároveň jsem měl obavy. Teď už vím, že jsem ho nikdy neměl rozbalovat. Mám rád severskou mytologii a zároveň mám rád komiksového Thora. Nějak jsem se s tím komiksovým podáním smířil. Ale pokud se něco jmenuje Ragnarok, tak to má alespoň vzdáleně připomínat Ragnarok. Ač Kirby i Lee prohlašují, tak podle tohoto komiksu to vypadá, že o ní tak maximálně slyšeli anebo se ji za něco mstí. Ta sračka, kterou jsem dostal místo Ragnaroku mě pěkně vytočila. V půlce jsem mě chuť to zavřít a nikdy to nedočíst. Tam je tolik věcí špatně... škoda mluvit. Závěr Ragnaroku je úplně debilní. Thorův komiksový origin, který v knize následuje za Ragnarokem, to taky moc nevytrhne, ale ten je aspoň užitečné ho znát.
    Samostatnou kritiku si zaslouží text v bublinách. Tam se plácají takové kraviny. Takové prázdné věty. A to nekonečné opakování "síla miliard a miliard"...grrr. Překladatel v tom tentokrát bude asi nevinně. I když zajímalo by mě, jak byla v originále ta parafráze slavné citace z románu "Komu zvoní hrana". Zajímalo by mě, jestli to v angličtině bylo podobnější Hemingwayovi než v češtině. Co se týká kresby, tak pár opravdu povedených panelů tam bylo. Většinou šlo o detaily obličeje.
    Kdyby se to nejmenovalo Ragnarok, tak bych byl možná shovívavější. Tohle to se s Thorem anebo Ragnarokem od mého oblíbeného Simonsona nedá vůbec srovnat. To není ani jiná liga, to je úplně jiný sport.
  • S4TW
    Nebudu to natahovat, Mangog je tak neskutečně blbá postava, směšná, kterou vůbec nemůžete brát vážně, že shazuje celý příběh... Ragnarok má být nervy drásající událost, která přinese Asgard a celý svět na pokraj zkázy, ale když se objeví tenhle zjev, tak nic nemůžete brát ani trochu vážně. Neskutečně špatně zvolená postava, horší jsem ještě v UKK neviděl. A spojení, že má někdo sílu miliard miliard už nechci nikdy slyšet! Jinak by nebyl scénář vůbec špatný (bavíme se o komiksu ze šedesátých let), navíc tu Stan není tolik ukecaný a první dva sešity jsem si nesmírné užíval a opět jsem si dokázal, že Loki je prostě nejlepší a on měl hrát hlavní roli na špatné straně. Kresba je velmi slušná, je vidět, že Kirbymu sedí tenhle fantasy styl, kdy může popustit uzdu své fantazii a odvázat se, jeho celo-stránky jsou lahoda pro oko, navíc zde i sedí ty oldschool zářivé barvičky. Poslední dva sešity jsou možná zajímavý bonus, ale mě nudily. Mangog to prostě zabíjí a díky němu se nemůžu zbavit celkového horšího dojmu...
  • Mleako
    SPOILER ALERT!

    Blíží se Ragnarok a konec vesmíru, protože Odin si šel dát šlofíka, ale naštěstí si nastavil budíka na za pět minut zkáza, takže všechno dobře dopadne! Thora snesu více méně jen v týmovkách, ale jeho samostatné příběhy mě většinou nebaví a tohle mu v mých očích reputaci nijak nezlepšilo. Jeho jediný slušný protivník je Loki a podivnosti jako Mangog a Mogul a další vesmírná individua mě absolutně neberou.
  • baatcha
    Tenhle Thor překvapil! Ano, měl jsem trochu problém, prokousat se tou záplavou textu, protože se v něm neustále huláká a řve, až máte dojem, že koukáte na ukrutně hlasitou reklamu na Asgard. Ale ten vizuál!!! Je to pořád Jack Kirby, takže se můžete těšit na monstra s jednotvárně žabími ksichty, válečníky v brněních, svařených z popelnic, a krásné ženy, které vypadají jako Frankensteinova nevěsta... ale pak jsou tu výjevy, které se vám prostě vpálí do paměti. Otec bohů Odin, Thorův sen o říši mrtvých a hlavně Loki, Loki na trůně je jednoznačně výtvarně to nejlepší, co druhá řada UKK dosud nabídla.

    Jen mi řekněte, co je to za šílený "ruční" font, který teď grafici UKK používají? Proboha, proč?
  • Vojtěch 393
    Jack Kirby - King of comics.....
  • kaylin
    Kniha "Ultimátní komiksový komplet 97: The Mighty Thor - Ragnarok" není skvělá, ale patří k tomu lepšímu ze straších komiksů, které se v sérii "Ultimátní komiksový komplet" objevily. Už jen pro kresbu Jacka Kirbyho kniha stojí za to. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1175-ultimatni-komiksovy-komplet-97.html
  • Azalin
    Dvojice Lee-Kirby v plné parádě, nemám co bych vytknul. Samozřejmě musí člověk přimhouřit oko.
  • ConanVJ
    Ale jo, i přes svojí dětinskost v dialozích jsou to pěkné příběhy a je zde i zrekapitulovaný Thorův začátek. 80% :)
  • Lenny
    Jsem Standův fanda a celkově si milou naivnost komiksů ze Silver Age užívám. První čtyři sešity byly fajn, jenže pak linka s Mangogem skončila úplně pitomě.
    Zbylé dva příběhy jsou pak fajn bonusy.
  • Fimi
    sakra ta druhá řada je horší a horší, tyhle původní příběhy od Stana Leeho mi začínají lést na nervy, většinou to ani nedočtu protože to se prostě nedá, milion bublin na stránku a tak naivní a jednoduché texty až to bolí. Stana Leeho už kupovat nebudu,.....jen doufám že až zemře že cena tohoto stoupne potože jinak to dám do školek
  • jh666
    Druhý Thor od dvojce Lee a Kirby se bohužel nepovedl tolik jako ten první. Začátek na Zemi není nic moc. Trochu se to zlepšuje, když na scénu přichází Mangog. Tahle část je i přes schematičnost (boj => porážka ale zdržím => a znova) docela dobrá, ale ničí jí naprosto odfláknutý konec. Poslední dva sešity, kde je převyprávěn origin Thora (proto nebyl v knize Marvel – Počátky: 60. léta) je pak takový malinko lepší průměr. Kirbyho kresba ucházející. 50 %
  • smtxx
    cyboy : já skoupil celou první sérii a tu druhou přestal asi od 10 čísla kupovat , taky sem si pak říkal za co to kurva utrácím peníze .
  • Grim
    Jsem ve stejné situaci jako Ty a nekoupil jsem, čekám na recenze. To si za těch 250 koupím raději něco od Vertiga.
  • cyboy
    Priznam se, ze je pro me cim dal tezsi si vnitrne zduvodnovat proc UKK porad kupuju a ctu. Tohle je dalsi hrebik do rakve meho odhodlani UKK2 docist a dokoupit.
    Thor nikdy nebyl moje oblibena postava, celkove v Marvel univerzu pusobi jako pest na oko a to co kvuli nemu udelal a dela Marvel se severskou mytologii je zverstvo.
    Pribeh Ragnarok je slaby, neskutecne naivni a plny dialogu z jejichz prostoduchosti az mrazi. Jedine plus, ktere tato kniha ma je, ze neni tak tlusta jak "klasika" obvykle byva (zcela podle hesla - kdyz nemam co rict je treba to do uplneho zblbnuti opakovat) a taky tech dialogu je o poznani mene nez v poslednim Spider-Manovi, ale i tak jich je prilis.
    Byly doby kdy jsem se na dalsi dil UKK tesil, ale v druhe rade je to spis o kontrolovanem tryzneni sama sebe. Kontrolovanem protoze odolavat touham spalit tu sr...u me vnitrne posiluje. Anebo taky ne.
    40%
41420104
Četl/a (78)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Babany, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Knuckless, lantan1, Librarian, Mariomichal, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, Pista, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, samuelo12, Sir_Pete, Symbi, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vojtěch 393, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(218)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, Babany, batoo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, DoctorHarpy, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, folkemon77, Fox01, Fr3d_K, Fry, FumarEnPipa, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komiksák007, koniklec, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, Lobok257, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Matio, ma_fecko, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Sesta, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, gezic, Maty48, RedButton, Rickettsia, Venomslav12stars
Shání (2)
gezic, Mates17
Nabízí (2)
Masinfira, Tommar