Koupit
Van Gogh 21. století je černohumorný grafický román, jenž je mozaikovitou formou vystavěn coby memento kam až soudobá společnost může dospět. Je sociálně kritickou dystopií, která se strefuje i do moderního umění. Van Gogh 21. století je knihou kontroverzní už jenom tím, že zcela otevřeně presentuje temnou stránku v lidech. Obrazové složky se ujal výtvarník Dávid Marcin.


Scénář
Petr Měrka
Art
Dávid Marcin
Žánry
humorný, ze života
ISBN/ISSN
978-80-7530-036-2 (Malvern)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
196
Cena
288 Kč
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.1.2019 10:56Van Gogh 21. století
    Zprvu jsem se těšil, že se bude jednat o vtipnou parafrázi Van Goghova životního příběhu, ale nakonec je to něco jiného, měrkovsky ulítlejšího. Jak jinak. Což o to, Měrka je autor bezesporu inteligentní a místy i značně vtipný. Mnoho narážek, zjevů jiných umělců i zakomponovaných životních mouder mě bavilo. Jenže Měrka se na tak velkém prostoru točí neustále ve svém perverzním kruhu psychopatických postav obývajících značně nemilý a depresivní svět, což tak objevné a zábavné (minimálně pro mě) není. Mimochodem sem tam by to chtělo lepší redakční práci v bublinách, jsou tam chybky.

    Celkový dojem: 50%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 08:18Van Gogh 21. století
    Vskutku zajímavý český komiks. Vzal jsem ho jen pro kresbu, o scénáři jsem nevěděl vůbec nic, natož o autorech samotných. Přiznám se, že nejsem moc zastáncem komiksů, resp. knih, bez jasně rozpoznatelného děje. Tady ale žádný příběh nevidím. Pouze jakousi změť nahodilých příběhů spojeným jakýmsi moderním Vincentem. Na druhou stranu, lze rozpoznat pár narážek a paralel s naším světem. Humor, až na pár "toalet", mě pobavil a je velmi chytrý. Příběh: lehký podprůměr. Kresba pěkná a zajímavá, ale na cca. 200 stran jí bylo až moc - opakuje se to a místy mě to už nudilo. Jsem rád nicméně, že tento komiks mám. Rád objevuji nadějné české autory a podporuji český komiks.
116