Koupit
Veselé a zábavné komiksy pro čtenáře i nečtenáře Kniha přináší veselé komiksy o opičáku Gogovi a slůněti Šišíkovi, vtipné příhody vodníka Šplouchala a draka Bouráka, dobrodružství Bugr Billa na Divokém západě a tajemného sněžného muže v Himalájích i řadu dalších humorných obrázkových seriálů. Všechny příběhy jsou nakresleny jednoduchou, čistou linkou, a protože se většinou obejdou beze slov, ocení je i předškoláci.
Autor knihy František Roleček (1913–2000) patří k významným autorům českého komiksu pro děti, jeho práce roztroušené v novinách a časopisech se však dosud nikdy nedočkaly souborného otištění. Díky tvůrcově dochovanému archivu mohly být nyní jeho komiksy reprodukovány v nejvyšší možné kvalitě, která předčí i kvalitu původních vydání.

Soubor doprovází doslov Tomáše Prokůpka, předního znalce domácího komiksu.


Publicistika od Tomáše Prokůpka:
Život a tvorba Františka Rolečka
Přehled prvních vydání komiksů Františka Rolečka
Ediční poznámka


Scénář
František Roleček
Art
František Roleček
Publicistika
Tomáš Prokůpek
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-00-04324-1 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Cena
269 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 23:45Za pokladem a jiné kreslené příběhy
    Mně se strašně líbila ta až disneyovská kresba. Hodně západně laděný styl kresby a celkoě ta dynamika pohybu byla prostě fenomenální. Ani mi nevadily absentující promluvové bubliny a co mi vyloženě vadilo byla délka samotné publikace, která si zkrátka zaslouží víc než jen cca 200 stran. Pro mě to bylo krásně a náhodou objevený poklad plný krásných věcí a komiksů. Redakce opět skvělá.
  • trudoš
    trudoš editor17.7.2016 23:52Za pokladem a jiné kreslené příběhy
    Pro mě jako komiksového neandrtálce bylo album Za pokladem obrovské překvapení a to především po stránce výtvarné. Jistá linka, svébytný styl a povedené kompozice, to vše staví Františka Rolečeka na post skutečné hvězdy, i když dneska naneštěstí polozapomenuté.
    Bohužel ohledně scénářů už takový mistr není. Jistě, je třeba brát na zřetel cílovou skupinu předškoláků, na druhou stranu, kdo platí, má právo soudit. A pravdou je, že tam, kde mě Ondřej Sekora dokáže rozesmát impulsivními kravinkami, tam Roleček jen okouzluje precizní a hravou kresbou.
    Nic to však nemění na faktu, že jde o milou knihu, pro děti ve věku 4-6 let ideální. Navíc některým sériím, jako třeba Nemocnice uprostřed lesa nebo Vodník Šplouchal, nelze upřít originální pojetí. V tomhle ohledu musím obdivovat autorův cit pro umění komiksu beze slov a to častokrát v prostoru čtyř až šesti okének. Vše pak završuje výborná redakční práce, která se postarala nejen o představení umělcova portfolia, ale i o zajímavou biografii.
  • kaylin
    "Za pokladem" je skutečně velmi povedený název, protože komiks "Za pokladem a jiné kreslené příběhy" je takovým menším pokladem, který se objevil na českém trhu a za který je nutné poděkovat nakladatelství Albatros a také Tomáši Prokůpkovi, který se postaral nejen o to, aby byl v závěru doslov o autorovi, ale také o to, aby byla kniha vůbec edičně připravena. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1210-za-pokladem-jine-kreslene-pribehy.html