Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Návrat do Gantzova světa nebyl nikdy tak hořký. Nejenže musí Kei čelit proradnému příteli, ale ještě ke všemu potřebuje získat dostatek bodů na to, aby mu Gantz vůbec dovolil přežít. Naštěstí má po boku nové spojence – staříka Suzukiho, který ani přes svůj věk rozhodně nepatří do starého železa, a talentovanou zpěvačku a modelku Reiku, ozbrojenou nejen půvabem, ale i důvtipem a nabitou bouchačkou.

Scénář
Hiroja Oku
Art
Hiroja Oku
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-385-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
260 g
Stran
228
Cena
199 Kč
Originál
Gantz #12 (Shueisha Inc., 2004)
  • trudoš
    trudoš editor2.10.2021 19:24Gantz #12
    Konečně zas klasická monstr akce, přičemž Hiroya Oku předvádí své největší trumfy. Po masakru na předměstí dostává skupina hrdinů nový úkol a už jen při pohledu na jejich početné řady je naprosto zřejmé, že valná většina z nich je určena do karbanátků. Jako vždy je díky všemu tomu pocení a neartikulovaným výkřikům hrůzy toho ke čtení minimum, ale na to už jsem si tak nějak zvykl a momentálně si skutečně užívám všechna ta krvavá překvapení, která tvůrce tahá z rukávu. O to spíš, že areál plný oživlých dinosaurů nabízí moc zajímavou podívanou a nesourodá grupa rádoby bojovníků taktéž. Škoda, že sympatie aby k nim člověk pohledal, protože namísto toho, aby se dohodli na nějakém společném plánu, jen hystericky ječí, nebo se vzájemně urážejí.
    Zkrátka a dobře, stále platí, co na začátku – tohle je typická provinilá slast, kdy hledat logiku v ději může akorát intelektuálně bolet. Zato zábava je to náramná, třebaže notně zvrácená. Až se skoro stydím přiznat, že nedočkavě vyhlížím pokračování.
  • Fry
    Fry admin10.8.2017 08:28Gantz #12
    Gantz #12 - To co Izumi během minulého dílu provedl je zkrátka neodpustitelné a jako postava pro mě klesl až na samotné dno. Od tohoto dílu ho však začínám už spíše nenávidět, protože jeho chování mi připomíná chování dětí, které když něco chtějí, tak to prostě musí mít nehledě na následky. Jinak se nám děj malinko posunul vpřed, konečně začala nová mise, ve které dostávají prim hlavně dinosauři všech druhů a velikostí a jako takový bonus Hiroya Oku zkouší vklínit do tohoto velkého cyklu také mikropříběhy obyčejných lidí ... Za mě 4*!
  • VanTom
    VanTom26.4.2017 13:47Gantz #12
    Konečně se Izumi navrací zpátky do tajemného pokoje, bez větších okolků tak může započít nová mise. Máme tu množství zmatených bezejmenných lidiček, sloužících jako žrádlo pro oživlé dinosaury, a několik známých "hrdinů", kteří se pouští do velkolepé řežby (pokračování příště). Super, již mi to chybělo. :-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.8.2016 12:35Gantz #12
    Stává se mi to často, stalo se mi to i u téhle debilní série - nějak si zvykám. Na tom, co říká cyboy bude mnoho pravdy, ale jinak má Gantz jednu velikou výhodu, čte se to fakt rychle. Akční řežba plus plno wtfoidních momentů a vždycky to nějak překousám.

    Celkový dojem: 50%
  • kaylin
    kaylin28.6.2016 05:42Gantz #12
    Začínám mít pocit, že se pořádně celá mytologie nevysvětlí a s třicátým sedmým dílem prostě příběh skočí a bude hotovo. Doufám, že se mýlím, protože mě tahle série pořád baví, i když už mi přijde, že to je jen natahování toho, aniž by bylo čtenáři cokoli naznačeno nebo vysvětleno. Tohle je něco, co se mi moc nelíbí a já bych raději něco vysvětlujícího, nějaké náznaky toho, jestli to celé má smysl, nebo ne. I tak se dál budu těšit na další díl, ale nemyslím si, že by mě "Gantz" ještě dovedl nadchnout tolik jako jeho první díly. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1202-gantz-12-70.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš7.6.2016 22:42Gantz #12
    Po dvou civilnejsich dilech je tu opet dalsi podivny emzak, ktery vyrustal nejspis nekde v okoli Brnosimy a mluvi Haintecem. Celkove proste divny jako predchozi dily. Tem co se libily, se bude libit i tento. Gantz je proste ukazka toho jak ma vypadat sablona na popularni mangu.
    Krok 1.: vymysli nejaky zajimavy (nebo alespon krvavy a divny) koncept.
    Krok 2.: obsad mnozstvi postav, pricemz neres co bylo. Vsichni zacinaji a chovaji se jako prazdne listy, nemaji minulost, jsou plosi.
    Krok 3.: hod postavy do nejake akce (cim krvavejsi a divnejsi tim lepsi) a primichej osobni animozity, cimz zacnes budovat charaktery, resp. kanky na tom prazdnem papire, ktery prazdny zustava
    Krok 4.: variuj, pridavej postavy, zabijej postavy az dokud nevycerpas i ten nejblbejsi napad
    Krok 5.: az zacnou klesat prodeje, nebo uz vazne nejsi schopen vymyslet zadnou silenost, tak to uzavri. Idealne v ramci jednoho sesitu. Ze nic nevysvetlis a nezodpovis zadne otazky nevadi, ba je to primo zadouci.
    Krok 6. (volitelny): do dialogu pis cokoliv te napade, podle hesla "cim vic, tim lip", nebo se omez pouze na podivne citoslovce: Hnn, Nhh apod.
    Voila! Prave jsi napsal prvni komercni mangu.
    Vsimni si, laskavy ctenari, ze ani jednou jsem nepsal nic o pribehu, nic o tom, ze bys mel travit svuj drahoceny cas vymyslenim koncu, nebo pribehu samotneho. Staci sileny napad, vse ostatni dolepis v prubehu. A proto se neboj a jdi do toho - i ty muzes byt autorem Mangy.
21652