Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Legendární kniha Richarda Starka (alias Donalda Westlakea) v komiksovém zpracování cenami ověnčeného Darwyna Cooka. Klasika moderní kriminálky (několikrát zfilmovaná, naposledy s Melem Gibsonem v hlavní roli), příběh pomsty s nelítostným zločineckým profesionálem známým pouze jako Parker v hlavní roli, v nádherném stylovém provedení.


Scénář
Darwyn Cooke, Richard Stark
Art
Darwyn Cooke
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Boris Hokr
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-7449-383-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 236 mm
Tisk
žlutý poklad a odstíny šedi
Váha
644 g
Stran
144
Cena
479 Kč
Originál
The Hunter (IDW Publishing)
  • Palebras
    Palebras1.10.2021 13:17Parker: Lovec
    Parker je čistokrevný noir ze staré školy a musím říct, že jsem něco tak dobrého ani nečekal. Hned od samého začátku jsem byl překvapen kvalitním zpracováním samotné knihy, který je opravdu na vysoké úrovni a možná drobnou výtku bych měl k papíru, který je dost tvrdý a špatně se jednotlivé stránky otáčí. Jedná se ale prakticky o jedinou drobnost kterou bych vytkl. Po otevření knihy jsem prvotním pohledem na kresbu nabyl přesvědčení, že zvolený styl cartoonové kresby asi nebude pro tento žánr to pravé ořechové. Omyl. Je to přesně ten styl, který celému scénáři přidává na atmosféře, jedinečnosti či stylovosti a je pravdou, že je potřeba pečlivěji sledovat, co že se na jednotlivých panelech odehrává, což mi vůbec nevadilo a samotnou kresbou jsem byl nadšen. Co se scénáře týče, tak ten je ve své podstatě jednoduchý, přímočarý a neobsahuje zbytečné kličky či vytáčky. Jde se rovnou na věc, Parker se s ničím a nikým nepáře a ke všemu potřebuje pouze své dvě splašené kladiva v podobě žilnatých rukou. A to mi na tom všem přišlo skvělé. Celé je to vlastně tak jednoduché až to bylo geniální. Škoda, že nic dalšího zde nevyšlo, protože bych pokračování bral všemi deseti. Tohle je přesně to, co chci číst. Stylová noirová záležitost.
  • Skot
    Skot mecenáš28.8.2021 09:33Parker: Lovec
    Menší zklamání. Příběh se nevymyká podobným z podsvětí, hlavní hrdina není žádná positivní postava . Trochu ho ozvláštní retrospektiva a návraty ve vyprávění. Komiks mohla zachránit lepší kresba ale mě osobně tento cartoonový retro styl nesedí , často je na hranici rozeznání. Na druhé straně bych určitě byl zvědavý na druhý díl a rád bych se s ním v češtině seznámil.
  • sedw
    sedw11.4.2021 23:54Parker: Lovec
    S tímto komiksem jsem měl trochu problém. Měl všechny předpoklady, aby ode mě dostal plný počet, ale nakonec je to za 3 hvězdy. Příběh byl totiž z mého pohledu velmi tuctový, bez větších překvapení či zvratů. A kresba, ač byla velmi stylová, mi nakonec ke komiksu tak moc nesedla, místy jsem se v ní mírně ztrácel. Rozhodně jsem rád, že jsem komiks četl a dal bych šanci i případnému druhému dílu, protože potenciál tu vnímám velký, jen by potřeboval lepší scénář.
  • trudoš
    trudoš editor16.6.2020 09:30Parker: Lovec
    Darwyn Cooke má dokonalý cit pro zachycení charakteru drsných historek z podsvětí a excelentní komiksová adaptace stejnojmenného románu Richarda Starka, u nás vydaného pod názvem Odplata, je to jasným důkazem. Obdivovat musím především jeho sekvence bez textu, které doslovně přepisují děj a nepotřebují k tomu ani špetku písmenek. Vyprávění navíc oproti původní knize výrazně lépe graduje, což vzhledem k tomu, že předloha má nějakých sto čtyřicet stran, je docela co říct. Třeba tam, kde Starkovy retrospektivní scény působí maličko zbytečně, Cooke je dokáže koncepčně využít tak, že v ději neruší vůbec a ještě jej plnohodnotně doplňují.
    Lovec je poctivá ukázka drsné školy, v níž nikdo není bez viny a sám hrdina ze všech nejmíň. Navzdory hyperkorektní době zachoval autor Parkerův amorální způsob jednání, přičemž jej nepřikrášluje lacinými hláškami ani milosrdnými skutky, takže je to přesně ten suchý zločinecký parchant, jak ho mám rád. Škoda, že v tomhle zpracování nemůže vyjít série celá.
  • Fr3d_K
    Fr3d_K24.5.2020 18:34Parker: Lovec
    Asi za ty 3 hvězdičky může i velké očekávání. Každopádně je u Parkera hlavním kamenem úrazu scénář. Vše ostatní je naprosto úchvatné. Jak ilustrace tak formát vydání! Za to 5/5 ale ten příběh je prostě tak strašně obyčejný 1000x převyprávěný a naprosto předvídatelný. Škoda. Každopádně ve sbírce mi zůstane protože po grafické stránce je to pro mě fakt klenot!
  • Spike
    Spike16.12.2019 00:42Parker: Lovec
    Zakoupil jsem, protože žánr noir/krimi mám rád, a že by český komiksový trh byl něčím podobným přehlcený, se říct nedá. Ono taky co se komiksových fandů týče je to spíš záležitost pro fajnšmekry. Se stejným přístupem se nejspíš přistupovalo i k této knize,a já se možná ani nedivím že se moc neprodávala... Což o to, provedení je skvělé, pevná vazba (samozřejmě s crewní tradicí nedávat do knih záložky) pod přebalem krásně zpracované desky, a kvalitní tlustý papír. Možná až moc, osobně jsem čekal vzhledem k tomu jak je kniha tlustá delší příběh, ale zdání klame. Problém je, že tahle sranda stojí v plné ceně bezmála 500 Kč, neobsahuje žádné extra zvučné jméno autora, a od pohledu se tedy nejedná o masovou záležitost. Kdyby Crew vydala Parkera v cenově přístupnější variantě, asi by se ho bývalo prodalo o něco víc... Takhle tu máme jednorázovou luxusně provedenou věc.
    No, a co obsah? Jak už jsem řekl, i když se to od pohledu nezdá, příběh je docela krátký. A dost přímočarý. Nějaké překvapivé zvraty nečekat. Je to dáno i hlavní postavou, která je ultimátní drsňák, kterému všechno vychází takřka napoprvé, a ze všeho vyjde relativně bez úhony. Problém je že takové postavě se nedá moc fandit, ani není proč se o ní bát, z toho důvodu se pro mě Parker stává nezajímavým. A to je potíž, protože i když příběh nenudí, tak vlastně rychle uteče bez toho abych ho nějak prožil, bez větších překvapení, zvratů, zapamatování hodných postav... Prostě to tak nějak vyšumí. Trochu to ozvláštňuje to, že se sem tam střídá perspektiva postav i časové linie, ale pořád je to až moc jednoduché. Ano, je to adaptace už dost staré knihy a není úplně fér srovnání s moderními žánrovkami, tady se ale měl předvést Darwyn Cooke jako adaptátor, a nějak tomu přidat hodnotu. Ke cti mu lze přičíst že to jako adaptace nedrhne a nejsou tu zbytečně dlouhé popisy, často nechává pracovat médium a vypráví pouze obrazem, ale takto prostý příběh mi jako čtenáři dnes už bohužel nestačí. Ani kresba to u mě moc nezachraňuje, sice se k tomu hodí, ale nějak mi nesedly ty odstíny, Cookea mám radši v barvě... Zas ale na tom nažloutlém papíře to vypadá správně dobově pulpově, to zas jo. Ačkoli kreslení cartoonovým stylem, ženy jsou tu krásné, mimika a grimasy postav fungují, je to celkem drsné a dialogy, monology i hlášky správně strohé a drsné. Jako jednohubkaje je to prostě fajn, ale že bych byl nadšený se říct nedá. Ani jeden z autorů není můj favorit, takže ačkoli žánr mám rád, hodnotím nezaujatě. A v poměru cena/výkon (čti čtenářský zážitek) je to pořád spíše lehké zklamání. Ne že bych se řídil cenou, takový Darebák od Millera je dražší a stran má 3x míň, jen po tom luxusním zpracování a promu jsem prostě čekal víc než jen neurážející, ale průměrnou a lehce zapomenutelnou žánrovku. S věcmi jako Sin City, Criminal nebo 100 nábojů se nedá srovnávat. Kdyby tu vyšly další díly Parkera (jakože na 99% ne vyjdou) tak si je koupím, koupě Lovce taky nelituju, ale když mě pokračování minou, nějak zvlášť špatný z toho asi nebudu... 6/10
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko5.5.2019 12:06Parker: Lovec
    pro fandy hard boiled noiru a filmů jako Point Blank nebo Payback, povinnost
  • james89
    james8925.8.2018 15:45Parker: Lovec
    Podle mě paráda. Vizuální zpracování skvělé (kresba, odstín kresby a papíru, zpracování desek pod přebalem v krásném kontrastu), děj svižný a syrový, četl se naprosto sám, žádné zbytečné okecávání.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš11.2.2018 20:40Parker: Lovec
    Zo začiatku som s tým trochu bojoval. Payback s Gibsonom ako Parkerom mám veľmi rád, ale tá úvodná uťahanosť komiksu ma uspávala. Potom sa to rozbehne, pribúdajú zabitia, drsné hlášky a celkovo je to celé dynamickejšie. Bavil som sa, ale mám výhrady ku kresbe. Je síce štýlová, ale takto drsnému komiksu by sa hodila výraznejšia a menej cartoonovská.
  • farb
    farb5.7.2017 14:34Parker: Lovec
    Parkera znám jen coby Gibsona z Odplaty, která mě moc nebere, a proto jsem z koupí dost váhal, což byla veliká chyba. Skvělý dílo, který pohltí a i přes přímočarý
    a klišoidní příběh nepustí až do samého konce. Miluju příběhy o pomstě a Parker si jde tak sveřepě za svým, že ho prostě nelze nemilovat.
  • Schramm
    Schramm30.1.2017 12:39Parker: Lovec
    Famózní záležitost, přesně v intencích žánru (jasně, příběh je klišé, ale skvěle zvládnuté), korunovaná skvělou atmosferickou kresbou. Parker se vedle Sin City a Criminalu neztratí.
  • zd
    zd13.1.2017 15:12Parker: Lovec
    Příběh je opravdu slaboučkej... Ale ta kresba!!! Dvoubarva na nažloutlém papíře je prostě k sežrání.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.1.2017 10:09Parker: Lovec
    Přiběh je v podstatě strašně jednoduchý a přímočarý, ale já pro tyhle "morální" cesty za pomstou mám slabost. Navíc příběh (přes tu zmíněnou jednoduchost) je dobře vystavěný, má skvělé tempo vyprávění a zejména a hlavně, je naprosto parádně nakreslený. Super kniha.

    Celkový dojem: 90%
  • 3DD!3
    3DD!331.12.2016 19:33Parker: Lovec
    Strohé, přímočaré, drsné. Gibsonův film patří k mým nejoblíbenějším a číst Lovce pro mě bylo jako návrat do starých dobrých časů. Stark vytvořil ikonu, Parker je přesně tím kým potřebujeme aby byl. Přesný, kalkulující s emocemi co by se za nehet vešlo. Tihle hrdinové v dnešní změkčilé době chybí a o to jsou cennější.
  • Fives
    Fives25.12.2016 22:45Parker: Lovec
    Touto komiksovou knihou som zistil, že sa mi dosť páči žáner Drsnej školy. Vážne kvalitný mrazivý príbeh. Ľudia, kupujte to! Crew tu jednoducho musí vydať celú sériu. Jedným slovom: masterpiece.
  • P.G.
    P.G. mecenáš11.9.2016 00:54Parker: Lovec
    Není to špatná noirovka, jen je celkem předvídatelná a přímočará. Protože Parker je moc schopný, navíc ještě nakrknutý, zabiják. Příběhově je díky tomu kniha trochu podprůměrná, neboť Parkera prostě nějak nemá kdo zpomalit, natož alespoň načas zastavit. Na druhou stranu díky tomu příběh pěkně plyne - a rychle uplyne. To je z mého pohledu škoda, neboť mi z něho v paměti neutkvělo téměř nic výjimečného. Což se ale nedá říct o grafické podobě knihy. Ta je prostě úchvatná. Cookova kresba v originálním, jednoduchém stylu utkví v paměti a láká k tomu, jen tak knihou listovat. A provedení, které zvolilo nakladatelství, dovedlo knihu z tohoto pohledu téměř k dokonalosti.
  • Fry
    Fry admin29.8.2016 16:54Parker: Lovec
    Parker: Lovec - Velmi slušná, krásně nakreslená, syrová jednorázovka ... Ať už narazíte na ulici v New Yorku šedesátých let na kohokoliv, určitě to nebude váš přítel. Atmosféra temných nočních uliček, smradlavých barů, nebo všeobecná prostituce z této knihy číší více než dost, a i přesto si Parker udržuje svůj velmi osobitý styl člověka, který jde přes mrtvoly za svým cílem. Špičkou je pak plynulé přecházení mezi minulostí a současností, stylová cartoonovská kresba Darwyna Cookea, prošívaná pevná vazba a vizuál celé knihy jako takové ... Za mě 4*!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.8.2016 17:54Parker: Lovec
    Dobrej book. Sice díky větší absenci textu asi tak půlhodinová zábava, ale slušná. Pro dobré noirovky budu mít vždy slabost, sice už to člověk všechno někde viděl/četl, ale na druhou stranu jsou zde všechny žánrové propriety, které fanda potřebuje a z vody průměru to pro mě tahá skvělá kresba, která svou předstíranou naivitou ostře kontrastuje s drsným dějem, podobně mě v tomto ohledu brali Minutemani či druhej Criminal.
  • Fuf00n
    Fuf00n23.8.2016 16:32Parker: Lovec
    Parker: Lovec = Odplata s Melem Gibsonem, jen bez bozich hlasek ("Vis, ze sis vykopal hrob"; "Mas zapalovac?") Pro mne rozhodne zklamani.
  • Final
    Final mecenáš22.8.2016 10:37Parker: Lovec
    Kniha Parker - Lovec je v českých kruzích solidně přeceňovaná kniha. Ne že by byla špatná. Ale je tu nad ní kousek, se kterým kvalitativní srovnání Parker nesnese. Sin City. Tam byl podobně temný "hrdina" Marv, který však na rozdíl od bezcitného, veleschopného a takřka neomylného zloděje, byl sympatickou postavou, která se v rámci
    děje řítila přes spoustu bolestivých konfrontací k hořkému, ale výbornému konci. Tam kde byla Márvovou hnací silou vpřed touha pomstít ženu, která mu dopřála noc snů, je zde jen Parker, který chce svý prachy zpět. Vše (a všichni) ostatní jsou mu šumák. Vinní, nevinní, on už si to Pán bůh přebere. Za asi nejzajímavější/překvapivější část příběhu považuji skutečný motiv Parkerovy ženy o jeho vraždu. Jinak nelze mluvit o napínavém čtení, když Parkera nedokáže nic a nikdo ohrozit a on přes všechny nepřátele projde jak nůž máslem. Je to prostě až moc schopný zabiják (i když je spíš popisován jako zloděj, přičemž v příběhu spíš zabíjí než krade). Příběhově v rámci žánru průměrná, na špičku nemající kniha. Zajímavé je to pak se samotným komiksovým zpracováním. Retro styl kresby knize sedne, za to chválu pět lze. Taktéž zpracováním se Crew vytáhla. Celkově hodnotím 75%, od koupě neodrazuji, jen je třeba nemít přehnaná očekávání. Nové Sin City se nekoná.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.8.2016 21:42Parker: Lovec
    Asi chápu všeobecné nadšení, Richard Stark (Westlake) je ve svém žánru legenda, ale u mne Parker nezabodoval. Byť je Cooke skvělý (New Frontier má od něj velmi rád), tak u Lovce se mu u mne nepodařilo vykreslit lepkavou, hnusnou a bezvýchodnou noir atmosféru. Když alespoň lehce srovnám, tak Sin City od Millera nebo Criminal od Brubakera je vyšší liga. Škoda, Lovce číst byla pro mne ztráta času. Pravdou je, že stejně tak mne nebavil film Payback s Melem Gibsonem. Možná je starší verze Point Blank lepší, ale to už zkoušet nebudu.

  • Drekorian
    Drekorian mecenáš6.7.2016 23:12Parker: Lovec
    Tohle prosím ano! Sympatická žánrovka o drsném gangsterovi, kterému někdo pořádně šlápl na kuří oko a on se jde pomstít. Drsný, málomluvný Parker s vizáží sicilského gangstera a vyřídilkou medojeda kapského si to jde vyřídit s bejvalkou, podrazáckým parťákem i celou americkou mafií. To všechno v barvách Darwyna Cooka. Must have.
  • DankoKonik
    DankoKonik mecenáš5.7.2016 13:43Parker: Lovec
    vizuál - 5/5 - unikátny
    príbeh - 4/5 - trochu iná verzia ako Odplata(1999) s M.Gibsonom
  • kaylin
    kaylin4.7.2016 07:26Parker: Lovec
    Darwyn volí místy panely beze slov, jindy hodně vysvětluje, což je jednoduše dáno naprostou nezbytností uvést čtenáře do všech souvislostí. Pak jede jen na dialogy. Všechno dohromady skvěle funguje. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1206-parker-lovec-80.html
  • choze
    choze3.7.2016 16:02Parker: Lovec
    Darwyn Cooke je frajer. Jeho cartoonová kresba se mi pozdávala už u Minutemanů, kde krásně kontrastovala s temným dějem, a tohle je jedna velká atmosférická nádhera. Škoda toho jednoduchého příběhu s absurdním závěrem (Parker nesmyslně proti zbytku světa), který navíc dobře znám z už tří filmových zpracování. A vydáno na super papíře!
  • Norri
    Norri mecenáš27.6.2016 09:21Parker: Lovec
    Prostě a jednoduše – To chcete! Lovec je tak krásně udělaná kniha, že ji chcete mít v knihovně a při čtení ji držet v ruce. Druhým silným důvodem ke koupi je originální styl kresby. Na první pohled vás možná nezaujme, ale během čtení tomu přijdete na chuť. Příběh není úplně originální, komiksy s drsnými zločinci už na trhu máme, ale překvapí vás jeho syrovost a Parkerova zarputilost. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/981-parker-lovec
  • vachudik007
    vachudik00720.6.2016 23:06Parker: Lovec
    slušná rychlovka.. 85 %
  • Lenny
    Lenny mecenáš20.6.2016 12:40Parker: Lovec
    Od mého prvního setkání s Parkerem jsem čekal víc. Zdlouhavý úvod a z dnešního pohledu už obyčejný scénář (zločinec se jde mstít) drží nad vodou božská Cookova kresba.
    Více na: http://bit.ly/28IjHp6
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš20.6.2016 09:22Parker: Lovec
    „Parker je ten nejikoničtější zločinec, jaký byl kdy stvořen, a rozhodně můj nejoblíbenější.“

    - Ed Brubaker

    „Kniha Parker s podtitulem Lovec je nejkrásnější komiksová publikace letošního roku. Pokud o tom pochybujete, nejspíš jste ji ještě nečetli.“

    - Kaluž

    Více zde: https://edblok.blogspot.com/2016/06/parker-lovec.html
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš17.6.2016 18:27Parker: Lovec
    Docela slušná noirovka. Předlohu jsem neznal, takže příběh i hlavní postava zločince Parkera pro mne byla novinka.
    Kniha je rozdělena na čtyři části, kde sledujeme postupně se odvíjející zápletku se zradou a odplatou - celkem nic nového.
    Cooke ale zapracoval na grafickém zpracování, takže člověka to dokáže vtáhnout. Cookovy obrázky dokážou mluvit samy za sebe (viz. prvních asi 10 stran).
    Proto mi trochu vadily občasné pasáže textu přes celou stránku, ale beru to jako nutné zlo daného žánru, kterému je těžké se vyhnout i v komiksu.
    Když to shrnu, tak nejlépe na mne působí Cookova práce, kterému románová předloha určitě sedla, ale doufám, že v příštích dílech mne více zaujme i děj.
    Jinak spokojenost.
  • Galupus
    Galupus17.6.2016 09:01Parker: Lovec
    Jen škoda toho změnu barvy oproti originálu O.o
  • louza
    louza16.6.2016 14:58Parker: Lovec
    Noir v cartoonovském duchu podpořený léty prověřeným i když zde pravda trošku heslovitým příběhem drsné školy. O klasičnosti předlohy netřeba pochybovat. O provedení jsem pravda pochybnosti měl a bylo potřeba si na vyznění knihy nějakou dobu zvykat. Konečný dojem byl ale i díky dobře propracovanému ději nakonec velmi dobrý. A nejde jen o kresbu. Celá kniha se Crwi moc povedla. Bylo by fajn dočkat se i dalších tří Parkerových příběhů. Cooke byl svébytný tvůrce, který možná nedělal své komiksy podle zažitých scénářů, zato však s vkusem a láskou k médiu.
  • cyboy
    cyboy mecenáš13.6.2016 17:28Parker: Lovec
    Jen malo autoru umi naspat drsnou skolu, ale spousta autoru si mysli ze to umi. Westlake byl jeden z tech, ktery to umel. Ke grafickemu zpracovani sedi noir jako p...l na hrnec o cemz jsme se mohli presvedcit ve spouste starych detektivek, hlavne s Bogartem (Hluboky spanek, Maltezsky sokol). Skoda jen, ze se u nas drsna skola temer nevydava. Kdyz pominu (skveleho) Chandlera, ktery vychazi porad, tak docela zamrzi ze na Hammetta se zapomnelo, posledni khihy vysly pred deseti lety a opravdu zajimave vydani z edice "3x" si musite najit v antikvariatu, protoze vyslo pred triceti lety. O Jaroslavu Velinskem radsi ani nemluvim. Westlake je dalsi takovy autor. Veci, ktere psal pod svym jmenem u nas celkem jedou (hlavne diky odlehcenemu tomu), ale veci, ktere psal pod pseudonymem Richard Stark ne a ne se prosadit. Dve knihy (obe skvele) stare deset let a jinak nic (Navrat dokonce skoncil v Levnych knihach), pricemz na preklad ceka jeste hodne Starkovych pecek. Kazdemu kdo vladne anglictinou lze Starka jen doporucit a skoro bych rekl ze kvuli nemu i stoji za to se anglictinu naucit. ;)
    Cooke zasazuje Parkera presne kam patri (do noirove vintage atmosfery) a dela to skvele. Adaptace je samozrejme pomerne zkratkovita, ale kostru pribehu a castecne i styl drzi.
    Snad se to bude dobre prodavat a vyjdou i dalsi Cookeovy adaptace.
    90%
5637261
Četl/a (132)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Aldo26, anka, autokineton, BadBoy, Baffman55, Benny, besikv, binnmode, blackJag, Bronn, calvin10, charvos, chcita, cobe, Const.ex, cyboy, dajik, Darker, davidek, DEmnoG, Dexir, Doly, Draco nobilis, erik, farnhajt, Fida, filemon, filmator, Final, Fives, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Géba, Georgíno J., Goldfinch, hellblazer, IndyP, invape, J.Connor, James, Jay-jay, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, kaylin, Keno, Killingjoke, kinak, Kraken, Lachvos, lacoste, libcenko, Light, Lobok257, LookAss, lucmartincova, lukascus, luky.kuky10, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Matthew, Moyek, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Onkel 1928, Ozymandias, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petrisko911 , punisher, raenius, rajot, rewkon, rockyt, rooty, RudyRod, sala, sandman, Scaleo1, Schramm, sedw, Skot, Spike, start05, Stlucius, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, vita, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, VXP, Walome, Wasseg10, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zd, zgrywus
(208)
2Hitman3, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Agiru, Aldo26, Alfi, anka, autokineton, BadBoy, Baffman55, Benny, besikv, binnmode, blackJag, Blacklarch, Blacksad, bmc75, Bob, bourgeois, burzum, Cabal, Calvin Klein, calvin10, charvos, chcita, choze, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DanielT, Darker, DAxik, DEmnoG, Devilek, Dexir, disclose, DKoscik, Doly, doophy, Draco nobilis, dre, Drekorian, dvoracekpetr1, Dzonik, Erich, erik, farb, farnhajt, faster86, Fida, filemon, Final, Fives, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Fuf00n, Garp, Georgíno J., Goldfinch, goldschmidchen, Golem, hellblazer, herrman, hlavathor, hugosnowden, hyba1991, illy, IndyP, invape, J.Connor, JackOneil, Jak, James, Jáňa, Jay-jay, jindroush, jiskra, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kaluž, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, Keno, Killingjoke, Kjon, Kokuun, komik.sx, Kraken, lacoste, Lenny, libcenko, Light, listr, Lobok257, LookAss, lopik, lucmartincova, lukascus, luky.kuky10, maara, malejmates, Mamut12, Mankin, Mariomichal, markic, mart.in, Martinb, Marvin, Matthew, ma_fecko, mcleek, merhyx, mirror, Mitak, moiqpiom, monty.cl, Moyek, MP, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, Palebras, paulhunter, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, PeNNy, Petrisko911 , PH79, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, razielus, rewkon, Ricarderon, Rich, rockyt, rooty, RudyRod, Saiffer, sala, sandman, Scaleo1, Schramm, Shpeckk, Skot, sleepless, slothest, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, Valis, Velkej šéf, vishnar, vita, Vojtěch 393, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zd, zgrywus
Chce (16)
Azbest, barthez, ComicBookGuy, Corvus, Doppelganger, filosh, Maty48, Miriyak, nx, polika36, Rinter, skepsi, spot, vteco, Wakker, xxaannddeerr
Shání (1)
Corvus
Nabízí (3)
bourgeois, oleav, tukak