Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
V nebi zuří válka.
A není to studená válka, je žhavá jako samo peklo - zákeřná, totální a neúprosná, stejně jako ta, kterou rozpoutal Lucifer, když byl svět ještě mladý. Jenže tentokrát bojuje Padlý anděl na straně nebe.
Nové zástupy zrozené z Lilith táhnou na Stříbrné město a Světlonoš musí sestoupit do svého bývalého panství, do pekelné sféry, aby zde nalezl armádu svolnou bránit svaté zdi. Jenže jeho moc slábne a peklo má nového vládce. A ten není příliš nakloněn Luciferovým záměrům.
A jak se chaos šíří přes obě jsoucna, jak uvrhává světy do zoufalství a nechává lidské duše krvácet do prázdnoty, na pláních Armagedonu se k poslednímu boji připravují obránci všeho živého: padlý anděl, démonka a lidská žena stojí v cestě vlkovi zkázy a armádě, které nemůže být přečíslena.
A zdá se, že i v cestě nejvyšší bytosti - protože i sám Bůh se zřejmě rozhodl, že nemohou vyhrát...

Obsahuje příběhy:
Božská kola - Mike Carey, Colleen Doranová
Jitřní hvězda (část 1-3) - Mike Carey, Peter Gross, Ryan Kelly
Mezihra: Ďábel právě teď nemůže k telefonu - Mike Carey, Michael Wm. Kaluta
Jitřní hvězda (část 4-6) - Mike Carey, Peter Gross, Ryan Kelly

Obsahuje sešity série Lucifer #62-69 (květen 2005 - prosinec 2005)

Scénář
Mike Carey
Art
Colleen Doran, Peter Gross, Michael Wm. Kaluta
Ink
Colleen Doran, Michael Wm. Kaluta, Ryan Kelly
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
Christopher Moeller (CMOELLER)
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-388-1 (CREW)
978-80-87044-94-0 (Netopejr)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
172 x 259 mm
Tisk
barevný
Váha
704 g
Stran
194
Cena
589 Kč
Originál
Lucifer #10: Morningstar (Vertigo (DC Comics), 2006)
  • martin28
    martin2823.1.2023 19:29Lucifer #10: Jitřní hvězda
    S úžasem jsem hltal bitvu, která připomíná tu na Pellenorských polích. Kruh osudu všech bytostí se uzavírá. Mnohé se vysvětlí a dovypráví. Přes nemálo příběhových linií Carey dokázal téměř nemožné - přinesl nám více než uspokojivé finále. Tohle jsem si velmi užil. 95%
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2022 21:15Lucifer #10: Jitřní hvězda
    A máme tady vyvrcholení celé série. Dopadlo to zhruba tak, jak jsem si přál, ale neodpustím si malou kritiku. Nechci se vůči této ďábelsky božské sérii nejak rouhat, je skvělá a její vyvrcholení je dokonale vypilované, ale lehce tomu vyvrcholení ubližuje preciznost Mikea Careyho. Rozhodl se za sebou poctivě uklidit a uzavřít všechny dějové linky.

    Znovu se tak třeba setkáme s postavami, které známe jen z první knihy. Znovu se setkáváme se soudcem Šalamounem i Christopherem Ruddem. Znovu se setkáváme s dítětem Basanos i s Jin En Mok, kteří byli vráceni do hry už v minulém knize. Prakticky se setkáváme se všemi, kteří měli v příběhu nějakou roli a podařilo se jim přežít. Setkáme se dokonce i s Tím, kterého jsme doposud mohli jenom slyšet. Zkrátka a dobře, mám pocit, že tentokrát bylo ve hře příliš mnoho figurek. Carey to sice ustál se ctí, ale bylo to lehce překombinované. Zvrat stíhal zvrat, dějové linky skákaly sem a tam a střídaly se po jedné či dvou stránkách. Hotový Armageddon….

    Na úplném konci ale přišlo lehké zklidnění a chytré vyřešení celého průseru, který byl způsobený odchodem Všemohoucího a táhl se už od šesté knihy (nečekali jste úplný konec úplně všeho, že ne?). Vlastně… Čím déle sepisuji tyto řádky, tím více se mi tato kniha zdá skvělá. Nestává se často, abych byl se zakončením série tak spokojený, jako tady. Ano, vím že tato série má ještě jednu knihu, ale věřím, že to důležité se stalo tady…
  • faster86
    faster8629.8.2018 23:30Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Předposlední kniha série, takže klasicky velke finále. Všechno co se dělo, všechny postavy celou dobu drobnými krůčky směřují sem. Žádná fantasy slátanina, ale krvavá bitva. U dlouhých sérii je většinou problém smysluplné zakončení. Kterého se tady naštěstí víceméně dočkáme. Hlavni děj je přiložený vedlejšíma přibehama, což jenom zlepšuje celkový dojem.
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.8.2017 14:15Lucifer #10: Jitřní hvězda
    A je to tady, pořádná válka Nebeských zástupů s Lilim, musím říct že je to tak emocionálně nadupané a zvládnuté do nejmenších detailů. Vše se uzavírá a vyvrcholí v něco úžasnýho a rozhodně nečekanýho. Carey je prostě pan autor, jeho pohrávání si s postavami nemá obdoby a myslim, že v tomhle mu ani Gaiman nesahá po kotníky. Opravdu výborná kniha a možná nejlepší z celé serie. K tomuhle se prostě jednou vrátím, to vím jistě.
  • VanTom
    VanTom12.1.2017 20:47Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Skvostné (skoro)zakončení (ne, po diskusi níže opravdu nebudu psát "vyvrcholení" :-)) dlouho dopředu promyšleného příběhu, které svádí všechny důležité protagonisty na pláně Armagedonu. Málem jsem neustál, když po 3. části (ze 6) "Jitřní hvězdy" přišla bez varování komická odbočka z prázdného pekla (skoro až taková "reklamní přestávka", navíc již dříve vydaná v magazínu Crew2). :-) Za mne jednoznačně plná palba.
  • Lenny
    Lenny mecenáš30.12.2016 11:52Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Skvělé finále, přesto jsem čekal krapet víc. Recenze na: http://www.youtube.com/watch?v=1YGM02xhbAA
  • sedw
    Tak se nám Lucifer pomalu chýlí ke konci a za mě se s tím Carey popral velmi dobře, nicméně na 5*, na které jsem u této série zvyklý, to tentokrát není. Asi jsem měl přehnaná očekávání, protože v průběhu celé série mě dokázal vždy překvapit, tady sice taky na nějaká menší překvapení došlo, ale nic, co by mě odrovnalo. V případě tohoto dílu jde "jen" o velmi nadprůměrnou věc, v rámci série je to však o malý krůček slabší. Na druhou stranu tento díl nezanechal pachuť, která se často u jiných sérií před koncem dostavuje a věřím, že ani poslední díl, který podle všeho bude už jen taková rozlučka, mi tuto pachuť nenavodí.
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.12.2016 09:29Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Celou sérií se táhne dokonale propracovaná dokonalá dokonalost a nejinak je to u desátého dílu této zcela dokonalé série. Musím ocenit nesmírnou erudovanost autora, jež ze mně dělá buranského nedouka, tak vysokou úroveň jazyka, kterým jsou tvořeny dialogy a jež není prasena obecnou češtinou, autentičnost všech postav, i když jsou jen vymyšlené, kresbu, jež je reprodukovaná, vazbu jež je tvrdá, obálku jež je z papíru, zkrátka vše. A jdu si vychutnat všechna ta zbylá vlákna, jež budou uzavřena posledním dílem.

    Jo a strašně mě sere, že na konci v reklamě na Mýty mají svůj koment takoví andré, Toe nebo Kaluž a já ne!!! To je doslova do zrušeného nebe volající nespravedlnost!!! :)
  • 3DD!3
    3DD!321.11.2016 08:09Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Velké finále přichází o knihu dříve... asi. Konflikt dospěl až ke krvavé bitvě a Lucifer je na pokraji svých sil. Precizní práce po všech směrech. Všechny linie se nádherně uzavírají a třešnička na dortu asi ještě přijde, přece jen bude ještě jeden díl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2016 16:16Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Nevím, zdali jsem s tímto "vyvrcholením" úplně jako čtenář "uspokojen", neb epická autorská "onanie" se místy na konci zadrhává na triviálních diskuzích ohledně filosofie či vysvětlování pojmu gordický uzel (ale je možné, že Amíci fakt netuší)... přes to všechno je to opět úžasný komiksový zážitek, nebeská bitva a blížící se armageddon, no neberte to. Jsem zvědavý, zdali konec série bude spíše sandmanovský, tedy nějaká povídková dohra/bonus, či se dozvíme ještě něco nového.

    Celkový dojem: 90%
  • kaylin
    kaylin25.8.2016 08:04Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Takhle skvěle zachytit postavy a navíc je spojit i se zajímavým příběhem, kde dojde i na filosofickou bitvu, která také funguje, to je přece jen něco, co se každému nepodaří. A tady to dopadlo skvěle. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1244-lucifer-10-jitrni-hvezda-90.html
  • Kabukiman
    Kabukiman2.8.2016 20:52Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Tož závěr uplnej to neni, to nás čeká ještě jeden book. Ale na to, že se to všechno tak nějak uzavřelo v tomhle díle z toho zase blahem nebékám jako někteří kolegové v komentářích. Čekal jsem nějak něco víc nebo nevim... Chvilkama jsem se i trošku ztrácel a chvilkama i nudil a čekal že přijde něco bombastického. Nepřišlo. Každopádně dobrý to je a těšim se na poslední díl. Jo taky Lucifer tady zase tak moc nebyl, tak to možná mohlo za ta nenaplněná očekávání...:)
  • brkowycz
    brkowycz1.8.2016 14:25Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Jsem trochu z toho konce rozpačitý. Asi jsem měl příliš vysoká očekávání, dost možná jsem některé pasáže úplně dobře nepochopil, ale prostě jsem dočetl s pocitem, že by to šlo lépe.

    Nechci tedy Careyho schopnosti nějak podcenit. Ono u dlouhých sérií, když dlouho očekávaný konec konečně přijde, je těžké asi čtenáře úplně uspokojit. Carey zde předvádí svůj standart (což je pořád vysoko nad schopnostmi "běžných scénáristů, dle mého názoru). Dějové linky prováže a bitva o jsoucno je skutečně správně hutná, drsná a potoky krve se valí ze stránek ven a kapou vám z knihy na zem. Přesto mi chyběl nějaký zvrat, nějaká chvilka, která by mi vyrazila dech a já si řekl "Tohle sem fakt nečekal!". Nikde cestou Carey neukryl nějaké skryté motivy, které by se najedou vyjevili a tak k epickému finále chybí nějaký dobře promyšlený twist. I tak hodnotím na 90%, Sandman měl prostě o těch 10% více, tam jsem dostal všechno.

    Co mi nejvíce zkazilo tenhle příběh, je ovšem třístrana reklam na konci knihy. To mi přijde obludná zrůdnost, cpát do hezké publikace s kvalitním papírem a pevnými deskami s přebalem inzerci, která úroveň knihy neskutečně sráží. Ano, ano, zadržte přátelé, je to reklama na Crewní tituly, které chce Crew podpořit, jako Mezi řádky, Skalpy a Mýty, ale to je mi jedno. Koupil jsem si komiks za 600 kč, ne magazín za 30kč. Nezlobil bych se, kdyby se reklama vkládala do knihy, což nemůže být zase tak příšerně nemožně těžké, nebo kdyby se třeba rozdávala po prodejnách komiksového ráje k nákupům (tedy různých knih, nejen Lucifera), ale naprasit to dozadu na konec epického příběhu se mi nelíbilo. Že na hřbetu knihy není její název, mi tolik nevadí, chyba se vloudí a grafik prostě občas neuhlídá všechno, ale ta reklama, brrr!!!
  • louza
    louza11.7.2016 09:18Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Vyvrcholení Lucifera doslova jede ve vší parádě. Většina příběhových linií z předchozích knih se zde spojuje do monstrózního konglomerátu, který vrcholí v podobě největší bitvy jsoucna. Přestože se na různých místech děje mnoho různých věcí, je děj elegatně srozumitelný a nepostrádá dynamiku a švih. Jsoucno definitivně nalézá nového stvořitele a řád věcí je zachráněn. Zbývá už jen jediné. Vyřídit si osobní účty s tím starým... Do knihy se mi původně moc nechtělo, protože číst od čehokoli desátou knihu je nehygienické. Nakonec ale převládá nadšení.
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.7.2016 22:01Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Vyborne finale cele serie. Prakticky vse v tomto dilu vyvrcholi, takze jsem hodne zvedavy na posledni dil, ve kterem nejspis budeme svedky zrodu noveho radu na rozvalinach toho puvodniho.
    Carey umi a dokazuje, ze dejove zvraty netaha z klobouku, ale mel je od zacatku promyslene.
    Tesim se az si to priste dam konecne komplet.
    90%


59142
  • Kapis
    Kapis mecenáš15.7.2016 21:20Lucifer #10: Jitřní hvězda
    to mi připomíná ten vtip jak leží Neil s Mikem v posteli a N. říká "už budeš?" a M. říká "ty debile, já už dávno píšu Hellblazera..." ehm no, jdu si asi znova přečíst ty Mechanické rybičky a třeba tam najdu odpovědi na palčivé otázky života.
  • Kabukiman
    Kabukiman15.7.2016 19:58Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Kapis: asi se do těch příběhů promítá nevědomky život autorů,to se stává:)
  • Kapis
    Kapis mecenáš15.7.2016 12:09Lucifer #10: Jitřní hvězda
    kakubiman: Kdo by to řek, že ti Gaimanovi hrdinové budou mít takový problém s předčasným vyvrcholením.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin13.7.2016 22:41Lucifer #10: Jitřní hvězda
    kurnik, to abych si rychle dokoupila sedmičku, osmičku a devítku!
  • Kabukiman
    Kabukiman13.7.2016 19:52Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Kapis- i Lucifer může vyvrcholit dřív:) I Sandman vyvrcholil předčasně..:)
  • Scarface
    Scarface12.7.2016 12:12Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Je to tak. Jedenáctka přináší spíš emoční rozloučení s postavami, uzavření linií - a bonusový speciál.
  • brkowycz
    brkowycz12.7.2016 10:20Lucifer #10: Jitřní hvězda
    Já to teda ještě nečetl, ale Sandman má také finále a vyvrcholení v předposlední knize...
  • Kapis
    Kapis mecenáš12.7.2016 08:22Lucifer #10: Jitřní hvězda
    finále, vyvrcholení? On je ještě 11.díl přece.
Četl/a (119)
3DD!3, adriel, Alikkk, anka, Baffman55, Bedou, Benny, binnmode, borknagar1, buscheer, calvin10, chcita, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Destiny666, desto, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Džoworka, erik, farnhajt, filemon, Final, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, hellblazer, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, Kapis, kaylin, kinak, koudy, Lachvos, lantan1, Light, Mariohurbanek, mart.in, martin28, Martinb, Marvin, massilia, Matthew, Matthew, mgeralt, mineralk, miuanek, monte walsh, motycond, MP, mstefl, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, Plechy, puolpm, raenius, Rezet, rockyt, rooty, RudyRod, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, SNUFKIN, Spacecore, Spike, Stara.kryta, start05, syon, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tiba, tricky, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, VXP, Wiw, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(213)
adam.ra, Alfi, Alikkk, anka, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, chmelus, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Daniel.rw, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, grellenort, Grrr, hanocri, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, Houbař, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, kinak, Knuckless, komik.sx, koudak89, kubosos, Lachvos, Lamahe, lantan1, Light, listr, Lojza, maara, Malachias, Mamut12, Mariohurbanek, markic, martin28, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Matthew, Maty48, mcleek, meffis, merhyx, mgeralt, mikado, mineralk, mirec, Mitak, miuanek, moiqpiom, MP, MP81, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Nomad, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, raenius, Ricarderon, Rich, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, segy, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, SNUFKIN, songoku, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tialster, Tiba, Tomate, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, Ukko, vallyslayer, VanTom, vishnar, Vítek, vranakx, VXP, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (26)
Abe, Badgu.y1902, besikv, delsemela, FatMonster, Fida, gumidekmedvidek, Horstik, husakpetr93, Kiko, Kitykatyn, Lobok257, Miriyak, Mistak, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, nx, plaštěnkář, Ragnarog, RaptoR, Rezet, spot, Wakker, WMN, xflori01
Shání (9)
2scha, Daxik1988, FatMonster, KateM, Kitykatyn, Mistak, Nightmare, razielus, soulbringer