Členové Fantastic Four přijmou pozvání do záhadné africké země Wakandy, kde se setkají s Black Pantherem. Co je tento tajuplný dobrodruh zač? Přítel nebo nepřítel?
Kromě toho se také vracejí nepřekonatelní nelidé a největší nemesis týmu, Dr. Doom.
Díky podlému úskoku se latverský tyran stává mocnějším než kdy předtím. Zastavit ho může jenom Fantastic Four. Jakou má však naději proti někomu, kdo vládne kosmickou moci?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 97. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Fantastic Four (Vol.1) #52-60


Scénář
Stan Lee
Art
Jack Kirby
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
694 g
Stran
188
Cena
249 Kč
Originál
Fantastic Four: Doomsday (Marvel)
  • ludek.n
    Soudný den přímo navazuje na jinou knihu Ultimátního komiksového kompletu, a to Příchod Galactuse. Tam, kde jsme Fantastic Four v posledním sešitě tohoto výběru opustili, tam nyní pokračujeme plynule dalším dobrodružstvím našich čtyř hrdinů. A začínáme pěkně ostře, neboť se nám poprvé v premiéře představuje dědičný náčelník Wakandy T´Challa alias Black Panther, který si členy Fantastic Four spletl s lovnou zvěří. Hned poté, co si obě strany vyjasní své postoje a usmíří se, už na dveře klepe další nebezpečný protivník Klaw - pán zvuků. Trumfnout ho může snad jen vládce království Latvera Dr. Doom, jenž Silver Surferovi uzmul jeho kosmickou sílu a díky tomu má konečně prostředky splnit si svůj sen: ovládnout svět. Kromě toho samozřejmě pokračuje linie s Black Boltovými Nelidmi a svou polívčičku si přihřeje i Sandman s Wizardem. Děje se tu toho opravdu spousta a vyprávění občas připomíná opičí překážkovou dráhu. Jedna sekvence střídá druhou a my mezi nimi skáčeme jako splašené jojo. Sem, tam, jako na střelnici. Přihlaste se, komu se z toho kolotoče nezatočila hlava. Tím spíše, že některé epizody ani nemají završení a jsou tu jen tak pro efekt. Na mou ubohou hlavu bylo toho roztříštěného reje až příliš. Připočteme-li poněkud zkratkovité finále, bouchání zátek šampaňského se odkládá na neurčito.
  • Ivan Kucera
    „Dospěl jsem k závěru, že lidstvo je šílené.“ Nemám v láske staré ukecané marvelácke komiksy, ale tento bol fajn, hoci ku koncu predsa len nekonečný. Fantastic Four: Soudný den je zásadný komiks v jednej resp. dvoch veciach: prvý raz predstavil dnes už legendárneho wakandského náčelníka Black Panthera (a jeho úhlavného protivníka, pána zvuku Klawa). Inak sa tu F4 stretáva so svojím typickým sokom, arcizloduchom Dr. Doomom, ale tiež so Sandmanom (naopak typickým skôr pre Spider-Mana), Silver Surferom a Inhumans (zatiaľ som s nimi nečítal žiadny príbeh, ktorý by vo mne vyvolal chuť dozvedieť sa o nich viac, vrátane tohto). Veľmi sa mi páčilo, ako Jack Kirby dokázal zachytiť postavy v akčných pózach. Na F4 je skvelé, že ide o ukážkových superhrdinov, ale v prvom rade sú to vedci, v druhom rodina a priatelia a až v poslednom superhrdinovia. Scenár je podstatne horší, dialógy po desaťročiach razantne utrpeli, niektoré momenty sú trápne, v lepšom prípade nechcene smiešne (a Wyatt Wingfoot právom zapadol, hoci osobne si viem predstaviť nejaký drsný indiánsky reštart). Plameny kameny.
  • MEGA
    Mě to pořád baví. Nese se to v duchu Příchodu Galactuse. Hlavně druhá polovina, kde je čtyřka bezmocná vůči obrovské síle, kterou má záporák. Tentokrát je konec, byť zkratkovitý, více promyšlený. Samotný Doom dokazuje, že je jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) záporák komiksu a že už v jeho začátcích působil jako opravdová hrozba. První půlka byla k mému překvapení také kvalitní. Je zde první výskyt Black Panthera, což je naprosto zásadní událost. Dále se mi líbily příběhy, kde hlavní konflikt nebyl podle šablony hrdinazáporák, ale vychází z určitých povah hlavních hrdinů (Thing x Silver Surfer, Johny a "Zlé oko"). Celkově jsou obě knihy jeden ze stavebnchí pilířů mainstream komiksů, jaké je známe dnes. Z historického hlediska nemůžu jinak, než 5*. Toto je jeden z důvodů, proč jsem rád za UKK. Mám pocit, že toto by tu jinak nemělo šanci vyjít.
  • Milo_Harwey
    Kresba klasická kirbyovska, jejíž fanoušek prostě nejsem, tehdejší mainstream. Příběh začíná celkem fajn, setkani s Black panterem, představení postavy a zaporaka Klaw. 2 sešity. Jeden prostřih na Inhumans. V dalším sešitě je jakoby dohra predesleho pribehu a tým se rozdělí, věnujeme se zejména torchovi a wyattovi Wingfootovi (zvláštní indiánská postava, přišel mi jakoby násilně pridanej), kteří se vrací k Inhumans, potkají kněze Jana z avalonu (u kirbyho se mi líbí historické kresby, nebo 30.leta, nebo prostě něco nesuperhrdinskyho), bitva, konec, Janovi uz se dále nevěnuje nic. Další sešit se vrací Klaw - boj se zbylými členy týmu + prostřihy na Inhumans a na první část týmu (HT a WW). Poté sešit boj Silvera surfera vs Thing. Pak už teda v čísle 57-60 přichází Dr doom. V čísle 57 se ještě objeví sandman, aby jakože druha část týmu měla co dělat a k první se přidá pes lockjaw (ten pak taky jakože zmizí z dění bez dalšího vysvetleni). Prostřihy se omezí jen na Inhumans. Paradoxně mě linka s Dr. Domem bavila nejmíň, ty jakože tv seriálové prostřihy se mně libily, zpestrily dej. :) Závěr na jedné posledni straně je tragickej. Myslel jsem, že jsme dostali neuzavřenej příběh, ale ono to je uzavřený cca 4-6 panelama? Stan Lee opravdu v "předmluvě" na konci invisible woman nezmíní, čehož jsem si hned všiml. Nepřikládá se jí velký význam. A též je fakt, že každá postava z F4 je svým způsobem otravná. Kniha je pro mě tak nějak půl na půl, nejdřív jsem si myslel, že bude lepší než předešla, ale zůstanu u 3*. Btw. Silver surfer má asi silver trenky. :) A stan Lee sice prej vymyslel ty "myslící" bubliny, ale někdy autoři mění skutečně řečené a v duchu myšlené. ;) Bohužel jsem nečetl v kuse, ale po poměrně dlouhou dobu a možná číst v kuse,tak mě to víc baví nebo bude víc otravné? Těžko říct... Thing byl v minulé knize vtipnej, ze startu, pak ubrecenej, tady je jen hromotluk s drzkovou hláškou :/
  • karl173
    Tahle kniha má dobré i slabé chvíle, ale tak nějak se nedokázala vyhoupnout až k tomu nejlepšímu. Sešity s Doomem byli bez pochyby ty nejlepší z této knihy, ale stupidnost dialogů, postav a nakonec i stupidní zvraty mi zkrátka zkazili zážitek z jinak slušného retra, které má opravdu parádní kresbu od Kirbyho. Vše to završil i velmi prohospodařený závěr. Přitom předchozí sešity měli nakročeno dobře. A tak jak bývá u Marvelu zvykem, spoustu dobrých věcí přišlo tak trochu vniveč. Také se mi moc nezdála práce s Inhumans, kteří velmi dlouhou dobu přešlapovali jen na místě, a ačkoliv se pak i příběh s nimi trochu posunul, byl bych raději kdyby vše bylo buď mimo děj s FF a nebo kdyby si své pokaždé odbyli už na začátku a ne když vrcholí zápletka v FF. Působilo to pak celkem rušivě. Za mě 60%
  • Darth Raelchi
    Sakra, ono to pokračuje!!! Komiksová noční můra nemá hranic a tady se mi ji dostává dvojnásobek. Promiňte mi za takovou drsnost, ale já jsem u tohoto příběhu fakt málem porodil. To samé co v předchozím díle, nuda a moc textu. Ke kresbě se už raději vyjadřovat nebudu. Snad pozitivní je nápad Victora Von Dooma (+ Klaw je azse fajn), ten je na jedničku a pak objevení se Black Panthera a který je konečně ve stínování černý a ne namodrale černý, jak je tomu v Avengers a Jungle Action (i když ty jsou aspoň hezky nakreslené). Fakt děs na druhou a to ještě pak pokračuje v NHM!!!
  • VanTom
    O ždibec slabší než předešlá kniha, ale asi jen proto, že chybí tak výrazná a legendární událost, jakou byl příchod Galactuse se Silver Surferem. Jinak si Stan dál jede svou ukecanou rodinnou telenovelu, v níž všechno bezelstně vysvětluje (naprosto tragické v případě jakékoliv hloupoučké PAvědy), popisuje a pro jistotu ještě třikrát opakuje, nikde se nezdržuje, přeskakuje a zápletky negraduje, zároveň se však očividně baví a umí si z toho všeho udělat i srandu. Veškeré jednorozměrné postavy charakterizuje max. dvěma bublinami, stejně jako jejich vztahy, city, motivace. Přesto mě (dnes již téměř roztomilý) retro styl vyprávění chytnul a třeba neustále frfňajícího kolohnáta Thinga ("Dáme si držkovku!") jsem si i oblíbil; pravda, to samé nemůžu říct o zaláskovaném Johnnym či ochranářském Reedovi, natož o zcela nevyužité manželce Sue, jejíž jedinou úlohou fakt bylo "dělat si starosti".
  • S4TW
    Slabší než Příchod Galactuse, především proto, že tu není tolik wow momentů a historických milníků, ale pořád se jedná o skvělý komiks, jehož cenu vidím především v parádním příběhu s Black Pantherem a velmi slušnou zápletkou s nejlepším marvelovským padouchem Dr. Doomem. To je možná problém FF, protože tuhle sérii dělají především ostatní postavy, než samotní představitelé, a zde je to cítit hodně. Sue je úplně zbytečná a věčně ufňukaná, Johnny je zamilovaný puberťák, ale nesmírně otravný. a Thing si na můj vkus taky dost stěžuje a chová se dost jak nemyslící blbec. Snad jen ten Mr. Fantastic mi tu přišel fakt dobrý. Tento zápor ovšem vynahrazují přímo skvělé ostatní postavy, ať už padouši (Dr. Doom, Klaw) či spojenci (Silver Surfer, Black Panther). Příběh není vůbec špatný, má spád a neustálou akci, trochu ho brzdí místy až moc nesmyslný text, ale zhesčuje ho fantastická kresba Kirbyho. Podle mě jsou FF jedním z vrcholů Stana Leeho (tím druhým je Spidey) a i dnes mají své kouzlo. Já si na své určitě přišel.
  • kaylin
    Ani ten titulní příběh s Doomem není nic skvělého, protože je to jen další snaha padoucha ovládnout svět a nakonec zklamat ve vykonstruované zápletce. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/09/1269-ultimatni-komiksovy-komplet-89.html
  • Vojtěch 393
    Jasná koupě kvůli kresbě Jacka Kirbyho a jeho ztvárnění mimo jiné postavy Silver Surfera...
  • petrsimcik
    Fantastic Four mi prostě k srdci nepřirostou. Celkově poměrně schůdné čtivo, na ten věk dokonce nadprůměr, jámám ty silverage věci rád, ale ty postavy jsou tak moc nesympatické. Snad jen ten DOOM je trochu sympaťák, má rozumný plán, ale kdyby se ukázalo že je to převlečený Loki nebo Ultron, vůbec bych se nedivil. Líbilo, nechám si to (nesbírám komplet) a někdy se k tomu i vrátím, ale že bych z toho byl nějak odvařenej to nejsem.
  • jh666
    Oproti Galactusovi je to kvalitativní pád. Druhá půlka knihy je docela fajn, hlavně díky Dr. Doomovi. Ten byl dobrý už v šedesátých letech. Problém je bohužel se samotnou FF, která tu na mě působí docela nesympaticky, protože se jakoby znásobilo to, co se mi na nich nelíbilo už minule. Johnnyho pátrání po Crystal se ještě dá (i když ty soustavné prostřihy na Inhumans jsou po chvíli unavující, nemohli prostě udělat dva sešity čistě o nich?), ale Thing a Mr. Fantastic jsou na tom hůř. Thing se opět utápí v sebelítosti a Mr. Fantastic je tentokrát svým poučování občas skutečně ne přesdržku. O Invisible Girl pořádně ani není, co napsat. Kdyby v knize nebyla, nikdo by si toho ani nevšiml. O tom, že ji Stan Leen ignoroval snad záměrně svědčí o jeho "předmluva" na konci, kdy se o ní nezmíní. 60 % za Dooma, Kirbyho a původní origin Black Panthera, který se mi líbil o něco více, než ten od Hudlina.
  • cyboy
    Stan Lee, to bude zase pru.er, rikam si, kdyz si nesu Soudny den z Comics Pointu. A pak to zacne, bublin k neucteni, klasicka Kirbyho kresba a dej, ktery neni uplne pitomy. Pockat, moment, coze? No vazne, cteni nijak zasadne neurazi. Jako zadna bomba to neni, ale ani to neni zadny prusvih. Asi meknu, ale i kdyz jsem ctenim stravil tri hodiny (coz je dano ciste obrovskym mnozstvim balastniho textu), tak po docteni jsem ani nemel chut to spalit, ani jsem nelitoval ztraceneho casu.
    70%
7162082
Četl/a (83)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, erik, Fida, Fives, Fox01, Glumal, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, JackOneil, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Koci, lantan1, Librarian, ludek.n, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, Poniczech, punisher, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, SekyCZ, seneke, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, Tawax , Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vojtěch 393, vrazdinek, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(214)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Alikkk, Azbest, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fives, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komiksák007, koniklec, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, Lobok257, maara, markic, Masinfira, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poniczech, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, willis, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, deadpool, delsemela, FatMonster, Maty48, Rickettsia
Shání (1)
Mates17
Nabízí (1)
Tommar