Kapitán George Stacy a Gwen Stacyová... otec a dcera. Oba potkal tragický konec kvůli jejich blízkým vztahům k maskovanému mstiteli. Připravte se na dvojitou porci šokujících příběhů z těch nejzásadnějších let úžasného Spider-Mana. Událostí, které Petra Parkera pronásledují dodnes.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 98. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man #88-92 a #121-122


Scénář
Gerry Conway, Stan Lee
Art
Gil Kane, John Romita Sr.
Ink
Jim Mooney, Tony Mortellaro, John Romita Sr.
Barvy
Dave Hunt
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
569 g
Stran
148
Cena
249 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man: Death of the Stacys (Marvel)
  • martin28
    Naprosto zásadní příběh o jedné z největších životních ran PP. Kultovka
  • Ivan Kucera
    Nechcem bagatelizovať, ale mám malé pochybnosti o dôležitosti tohto komiksu. Skutočne je pre Pavúkovo univerzum taký zásadný, ako sa nás Marvel snaží presviedčať? Peter sa predsa o sile smrti presvedčil už po tragickom odchode milovaného strýka Bena. A napokon, ani s Gweninou smrťou to následne nebolo až také horúce (viď. Klonová sága alebo Superior Spider-Man, kde sa svojím spôsobom vrátila). Tak či onak, máme tu Smrt Stacyových a s ňou prichádza na jednej strane skvelá kresba Johna Romitu Sr. a Gila Kanea a na druhej scenár Stana Leeho a Gerryho Conwaya (KVS Svadba alebo spomínaná Klonová sága). Operuje so zásadnou udalosťou v Sieťomilovom univerze, ale osobne sa staviam skôr na cynickú stranu tých, čo tvrdia, že Gwen a jej otec boli pre Spajdyho svet dôležitejší viac po smrti, než počas života. Príbeh, v ktorom prichádzajú o život, je skôr banálny a priemerný, než šokujúci a vyrážajúci dych. Škoda, že keď už tvorcovia boli rozhodnutí obe postavy zabiť, nemali kvalitnejší scenár. Na to, koľko mŕtvych dôležitých postáv tu je (nezabúdajme na Green Goblina, dúfam, že tento komiksový šlabikár nikto nepovažuje za spoiler), je to proste... nuda. Rozhodne sa ale nejedná o zlý komiks! Je svojím spôsobom ikonický a dodnes z neho čerpajú nové a nové generácie nielen komiksových, ale aj filmových tvorcov. Je strašne smutný a bezvýchodiskový, lebo vieme, čo sa stane a aký temný dopad to bude mať nielen na život Spider-Mana, ale aj Petra Parkera (čo nie vždy je jedno a to isté). Chcete kričať, chcete tomu nejakým spôsobom (akýmkoľvek) zabrániť, ale nedá sa, ten vlak nabral priveľkú rýchlosť. Teoreticky by som s prižmúreným pavúkom udelil aj štvrtú hviezdu, ale nemôžem a to predovšetkým kvôli dvom neskutočne mdlým príbehom uprostred (s politikom/mafiánom Bullitom a Icemanom). Apropo, časť tohto komiksu môžete poznať vďaka vydavateľstvu Netopejr, ktorý ho v roku 2009 vydal v rámci série Comicsové legendy II: The Amazing Spider-Man (kniha 06). Na doplnenie základného vzdelania, čo sa týka klanu Stacyovcov v Spideyho kánone, treba mať načítané aj KVS: Smrt a osud.
  • VanTom
    Leeovu naivní klasiku nám již černobílou naservírovaly Comicsové legendy, souboj s Dr. Ockem, při kterém zčistajasna zemřel "náhodný kolemjdoucí", kapitán Stacy, příliš z jeho standardů nevybočil. Mnohem více jsem očekával od druhého, legendárního zlomového momentu v pavoukově historii. Nakonec nezklamal, i když chuděrka Gwen to měla za sebou taktéž hrozně rychle, vše se událo na 3 stranách, kdy najednou byla… prostě nehrdinsky mrtvá. Následný sešit (pomsta) pak patřil k těm nejsilnějším, kdy ale ona tragédie spíš než Petrovi docházela čtenáři. Strašně rád bych četl dál.
  • Darth Raelchi
    Asi nejslabší z celého Spider-mana v rámci UKK. Nevím, ale přijde mi to jako účelové vydání. V podstatě se točí kolem Gwen Stacyové a její rodiny. Jasný účel a všem jasné o půjde. Přesto nevím, myslím si, že bych mohl mít jiný příběh, než zrovna tohle. Pro mě zajímavé jen proto, abych viděl jak Gwen Stacy umře s pověstným SWIK. Kdo říká, že ne tak lže a nebo je zarytý Spidermanovec - což chápu, ale to je jiná rovina. Sešity jsou poskládané tak, aby to sedělo zadání v názvu knihy, ale jinak jsou docela průměrné a místy i nudné. Prostě je to pořád dokola a občas tam něco přistane jiného. Iceman, Bullit a vybrané pasáže (Peterův souboj s Ockem je docela zajímavý). V podstatě je tato série slušná a odsýpá, ale je účelová, a jak říkám, určitě jsou i lepší příběhy, které vydat. Tohle je zde jenom proto, že každého zajímá smrt Gwen a to si myslím, že pro vydání knihy špatně. Přesto jsem rád, že vím, jak to tenkrát bylo a co to znamenalo pro komiksový svět. Smrt významné postavy a ještě takto brutální. Mě to zkrátka nebavilo a čekal jsem až na závěrečnou scénu.
  • karl173
    Takhle kdyby vypadala všechna jiná retra a to aspoň ze 70. let jako toto, tak nevím jak by komiks vypadal dnes. Žádné zbytečné žvanění. Žádné autorovo okecávání. Bohatě stač žvanění Petera Parkera, které je ale skvělé a celé se tohle čte parádně. Akce, příběh všechno jede na plné otáčky a při čtení otáčíte jednu stranu za druhou. Kdyby se takhle četla všechna ostatní retra. Kdyby. Ale to už je dnes jedno. Dnes už jsou tyhle komiksy kultovní a spusty z nich mají své neodmyslitelné místo. Tahle kniha obsahuje sešity, které jsou jedny z nich. A já chápu proč. Dobré na této knize, ale bylo nejen to že obsahuje zásadní události, ale také to že, se to zkrátka dobře četlo. Bylo to po celou dobu zábavné a já si to neskutečně užíval. Navíc je tohle vše zabalené do krásného kabátku. Kresba je zde opravdu výborná. Hlavně při bitvě s Dr. Octopusem mě neskutečně bavila a já si dost užíval to jak bitva trvala i několik sešitů za což jsem hrozně rád. Nemám rád urychlené souboje a tady by to navíc byla velká škoda. Za mě tedy naprostá pecka, kterou si rozhodně přečtu v budoucnu ještě několikrát a tuhle knihu budu všem vždycky doporučovat.
  • SimKane
    Gwen Stacyová je podle mého stejně tak důležitá pro Spider-Mana jako samotný Peter Parker, takže tohle beru jako jeden z těch nejdůležitějších a nejpovedenějších spidermanovských komiksů vůbec :)
  • mearez
    Po dlouhé době jsem si dal repete, a musim říct, jeden z nej komiksů evr. Fakticky, tohle mě odkouřilo až do kosmíru.
  • S4TW
    Rovnou říkám, že už jen kvůli těm dvěma posledním sešitům tomu dám plný počet. To je prostě klasika nad klasiky, snad nejzásadnější dílo ve Spideyho historii, které se dodnes v jeho příbězích vzpomíná a odkazuje se na něj. A nejenže je to takto zásadní dílo, ale i dnes po těch letech je výborné po stránce scénáře. Možná vůbec to nejlepší, co jsem se Spideym četl, rozhodně top3. Neskutečně silné, emocionální dílo, jen je škoda, že to nebylo roztažené na víc sešitů, aby to na čtenáře déle působilo (doporučuji hned sáhnout po Smutku). Navíc výborná retro kresba. Ovšem on i příběh od Stana Leeho je překvapivě skvělý, určitě jeden z nejlepších, jaký kdy napsal. Možná některé z vás překvapí, jak čtivé, svižné a napínavé to je, žádný roztahaný patos s přehršle nesmyslného textu. On ty ostatní momenty dost přebijí ten, ve kterém zemře Gwen, ale pravdou je, že jich tu je mnohem víc (útěk Ocka, smrt kapitána Stacyho, to, jak se smrtí otce vypořádá Gwen, obviňování Spideyho, Harryho problémy, Normanovy problémy, ustaní vypjaté situace Parkerem, ve které mohl zabít...). Jednoduše našlapaná kniha. Spidey je skvělá postava sama o sobě, ale možná by to nebylo ono nebýt jeho výborných padouchů a v této knize jsou jeho dva nejlepší, jaké můžeme v jeho komiksech potkat! Já jsem byl skutečně nadšený a tohle je komiks, který by v žádné sbírce neměl chybět.
  • erik
    Stále čitateľné, stále uveriteľné. Časy, keď sa síce v komiksoch toľko nezabíjalo, ale keď na to prišlo, tak to malo punc trvácnosti. Je to klasika.
  • royan
    Klasika všech klasik. 70.léta jsou zlatým věkem Spider-Mana. Prosím o více těchto příběhů na českém trhu!
  • kaylin
    "Ultimátní komiksový komplet 103: The Amazing Spider-Man - Smrt Stacyových" je další pěknou ukázkou toho, že některé komiksy nestárnou a že i Stan Lee, když se přestal tolik vykecávat, dovedl napsat něco dobrého. Ale tohle není kniha, u které vás bude mrazit z toho, co napsal Stan Lee, bude vás mrazit z toho, co stvořili jiní. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/10/1272-ultimatni-komiksovy-komplet-103.html
  • ConanVJ
    Skvělé počtení, které nenudí. 100% :)
  • Kabukiman
    Zásadní komiksová záležitost. Dlouho jsem se na Gwen těšil.
  • petrsimcik
    Tak jste mě překecali :) myslel jsem že do Spidermana nepůjdu neb to prostě není můj oblíbenec a spíš se mu vyhýbám, ale nakonec jsem po zdrcující (pro mou peněženku) chvále neodolal.

    A jo, tohle je asi to lepší ze Spidermana. Možná to ještě zpětně reviduju a nějakého dalšího viz. Fimi vezmu na milost.
  • Fimi
    Po Kravenově posledním lovu a Smutku nejlepší Spiderman v UKK, a ani mi nevadí, že to psal Stan Lee od kterého mi většinou jeho komiks vadí.
  • louza
    Spider Man kolem stého čísla je už relativně slušnou klasikou a i dnes vcelku čitelnou věcí. Některé příběhy jsou pravda očima dospělého trošku úsměvné, ale vzhledem k tomu, že byly psány hlavně pro teenagery, plně košer. Témata jako volby a volební podpora jsou možná spíš přesahem, ale dobře knihu vytrhávají ze superhrdinského kontextu a posouvají do reality. Skvělá kresba, ve skvělém technickém provedení. Super retro barvy. Konečně. Kapitola sama pro sebe jsou dva poslední sešity s Gweninou smrtí, kde je znát až nesuperhrdisnká zloba, nenávist a ironie. Naivita kapající ze stránek ještě před padesáti sešity tu bere za své a Spider Man v přímém přenosu dospívá. Tohle je klasika, která ustála zkoušku časem.
  • jh666
    Tu první půlku psal vážně Stan Lee? Nevím, jestli je to Pavlovského překladem, ale na to jak se se čtením u klasiky někdy peru, se tohle četlo poměrně dobře. Jinak ke knize samotné. Tohle je přesně příklad komiksu, který do takovéhle kolekce prostě patří, už jen pro svou důležitost. Ono je to ke všemu, ale i dobré, dokonce i dnes. Tedy první půlka jen jen dost fajn, ale poslední dva sešity jsou skutečně výborné, stejně jako kresba. 80 %

    Cyboy: Nepleteš si to s něčím. Já myslím, že tenhle sešit nikde v UKK nebyl.
  • cyboy
    Dobra klasika, ktera neurazi. Co me docela mrzi, je ze sesit ve kterem Gwen umre jsme uz v UKK meli. Doufam ze druha rada nebude vykradat prvni radu, to by byl asi definitivni duvod k tomu to prestat kupovat.
    75%
443183
Četl/a (102)
2scha, Abbott, Al0f0k, Aldo26, Alfred, Alikkk, Blockholm, BreakingAway, Bronn, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, Erich, erik, Fives, Fox01, Glumal, Goldfinch, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JackOneil, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Knuckless, Koci, Lachvos, Librarian, LookAss, Mariomichal, Matthew, mcezik, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, Petrisko911 , petrSF, Piggyslav, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, Sagikkun, Schramm, SekyCZ, seneke, Shin, SimKane, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, the.kasztan, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vita, vrazdinek, xflori01, Zdendy, zlejzmrd
(251)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, batoo, Benji, Big_Boss, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fives, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, Gustik5, hahahoho, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Kjon, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, maara, mAGiic, Malachias, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Matio, Matthew, ma_fecko, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, morbn, moris.cz, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Piggyslav, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, Saran, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shin, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spider-man, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, Tabasco, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, Tomski, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (17)
Azik2586, Badgu.y1902, Bart, deadpool, delsemela, FatMonster, Jack, maitreja, Maty48, Odal , RedButton, Rickettsia, SimKane, smazenapikantniskeble, TenCoJeZbytečnej, Venomslav12stars, Zjew
Shání (5)
Clarkos, halamastepan, Mates17, smazenapikantniskeble, Zjew
Nabízí (1)
Tommar