Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Být policistou v Gothamu vážně není snadné.

Nejenže se musíte vypořádat s násilím a korupcí ve městě, které je světově nejproslulejším semeništěm zločinu a domovem nejšílenějších a nejvražednějších kriminálníků – ještě vás na každém kroku zastiňuje samozvaný strážce spravedlnosti hrající výhradně dle svých pravidel.

Gothamský policejní sbor ve dne v noci řeší chaos, který zbývá po Batmanově osamělé válce proti zločinu. Poté však jednoho z nich zabije Mister Freeze a celý okrsek se pouští do závodu s časem, aby superpadoucha dostal bez pomoci Temného rytíře. Navíc vyjde najevo lesbické zaměření detektiva Renee Montoyové, což její pracovní prostředí i osobní život obrátí vzhůru nohama... a aby toho neměla málo, všechno se ještě zkomplikuje, když ji unese Two-Face.

Obsahuje sešity série Gotham Central #1-10 (prosinec 2002 - srpen 2003)

Scénář
Ed Brubaker, Greg Rucka
Art
Michael Lark
Ink
Michael Lark
Barvy
Digital Chameleon, Zylonol Studios, Noelle Giddings, Matthew Hollingsworth (Matt), Lee Loughridge
Obálka
Michael Lark
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-603-8 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
738 g
Stran
240
Cena
499 Kč
Originál
Gotham Central Book One: In the Line of Duty (DC Comics, 2008)
  • ludek.n
    Městečko Gotham bylo, je a bude už nejspíš navždy spojeno s netopýřím mužem, kterého všichni znají jako Batmana. Je proto od dvojice scénáristů Eda Brubakera a Grega Rucky nanejvýš odvážné umístit sem kriminální případy, která řeší policejní oddělení závažných zločinů. Na druhou stranu je pravda, že i Gotham City žijí a pracují lidé, kteří zde řeší své vlastní problémy i bez přispění onoho superhrdinného městského ochránce. A členové elitního policejního týmu jich rozhodně nemají méně, než jiní, ať už se vyrovnávají se smrtí parťáka jako detektiv Driver (Při výkonu služby), hledají zabijáka čtrnáctileté Boonie Lewisové (Motiv), nebo řeší svou sexuální orientaci jako detektiv Montoyová (Půl života). A po celou dobu samozřejmě soupeří s Batmanem o to, kdo se postará o řádění Mr. Freezeho nebo šílenství Two-Face. Výtvarník Michael Lark dal Gothamu a také policistům, kteří se starají o jeho bezpečnost, tvář - strohou, drsnou a výraznou. Žádné přehnané grafické efekty, experimenty, bombastické panely, ale poctivost a opravdovost. Noelle Giddings, Matt Hollingswoth a Lee Loughridge mu v tom jdou na ruku použitím veskrze temných a tlumených barev. A ejhle, ono to funguje. I přes občasné Batmanovo přispění to gothamští policisté mají pevně v rukou a je to natolik skutečné, jak to jen v daném případě jde. Síla tohoto komiksového alba je právě v oněch všednodenních reáliích, v onom bezskrupulózním, hádavém a neúprosném běhu života…
  • Sagikkun
    Předně - naprosto skvělý nápad. Tyhle civilní příběhy v superhrdinských vesmírech, kde samotní hrdinové hrají druhé housle, vážně můžu. Gotham Central je uvěřitelná a dospělá série, která nenudí, s postavami, které jsou propracované a oblíbíte si je, s příběhy, které mají jedinečný nápad a jsou skutečně pestré. Neubránil jsem se ale občasného pociťování pomocných berliček (nejednou jsem si říkal "jak na to přišel?" nebo "to je ale náhoda"), a tím nemyslím přítomnost hrdinů/záporáků - s nimi jsem neměl nejmenší problém, dávkování jejich prezence v ději byla perfektní - ale zkrátka logiku či chování hlavních postav.
    Jsem velmi spokojený, tohle jsem si měl přečíst už mnohem dříve a nečtu to naposledy. Zatím jsou to ale čisté čtyři hvězdy, protože k dokonalosti mi tám pár věcí chybí a protože věřím v další díly, do kterých rozhodně půjdu a pětihvězdičkové hodnocení si schovávám pro ně.
    Tak jako tak, Ed Brubaker a Greg Rucka vážně umí a kresba Michaela Larka k tomu všemu sedí dokonale.
  • sedw
    První díl parádní série z Gothamu, kde hlavní roli nehraje Batman, ale běžní lidé. První dva příběhy byly trošku slabší, ale třetí byl parádní a velmi navnadil na pokračování. Kresba velmi dobře sedla k celému vyznění komiksu.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.12.2020 08:25Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Spoilery. Skvelá dospelá záležitosť pre dospelého fanúšika komiksov. Batman má len cameo a raz za čas sa objaví nejaký jeho slávny protivník, ale absurdné je, že postavy radových gothamských detektívov a policajtov sú natoľko psychologicky prepracované a pútavé, že paradoxne klasické komiksové prvky sú napokon tým najmenej zaujímavým na celom Gotham Central 1. Samotní detektívi a policajti sú ostatne vo väčšine z Batmanovej prítomnosti v meste skôr rozčarovaní, než nadšení, pretože sa im mieša do roboty, neriadi sa žiadnymi pravidlami a často vyrieši viac, ako oni, ktorí sú v zajatí zákonov... čo je pre týchto vystresovaných poctivcov pekne demotivujúce. Zrak nespustíte nielen z postáv, ale i z pozoruhodne afektovanej vizuálnej štylistiky, na ktorú si možno síce budete chvíľku zvykať, ale potom si uvedomíte, že vás to strašne baví a nebudete z toho vedieť spustiť zrak. Ideme na Jokera? Inak, ak vás táto séria osloví, jednoznačne a prudko vášnivo vám odporúčam i komiks Policista pod palbou, ktorý sa dá v kontexte tvory Brubakera a Rucku vnímať ako plnohodnotný prequel práve ku Gotham Central.
  • faster86
    Máte 2 dobré autory, jeden ma ranní, druhý odpolední (geniální nápad). Dobře nakreslené, dobře napsané, autoři si nelezou pod nohy, ale perfektně se doplňují. Tohle je super.
  • Fry
    Gotham Central #01: Při výkonu služby - Několikrát to tady padlo, před lety jsem to psal dokonce i já sám a ani dnes tomu nebude jinak - tohle je výjimečně dobrá série. Všechny ty 'zdánlivě' obyčejné případy detektivů ze zvláštního oddělení totiž mistrně mixují typický punc obyčejné detektivky se superhrdinským klišé a staví Batmana do role zavrženíhodného soupeře, který si připisuje všechny úspěchy GCPD. Navíc o scénář se postarali mistři svého oboru Ed Brubaker s Gregem Ruckou a výtvarnou stránku svěřili do rukou Michaela Larka ... Za mě 5*!
  • Palebras
    Gotham central je skvělé nakouknutí za oponu představení, ve kterém hlavní roli hraje temný rytíř.. Batman se zde vyskytuje jen okrajově, což vůbec není na škodu.. Je zde alespoň prostor na vykreslení ústředních postav GCPD... Musím říct, že hnusná a temná atmosféra Gothamu, na tohle noirové téma sedí jako hrnec na prdel, takže kdo má noirovky rád, bude vrnět blahem.. V příbězích se setkáme jak matadory točící se v kriminálních sférách, tak i s obyčejnými kriminálníčky a dohromady Gotham Central tvoří rozličný mix... Já jsem neočekával nic jiného, protože Brubakera prostě můžu a alespoň v mém případě se jedná o záruku kvality.. A dalším plusem je fakt, že se jedná o sérii která u nás vychází ( nedávno vyšel 3 díl ) a nezůstalo tak pouze u prvního dílu... Skvělá záležitost
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.10.2019 10:25Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Po dlouhé době Brubaker, který mě bavil a četl se dobře. Je to dobrý rozjezd tehdy nové a netypické série a je fakt, že mnoho z nás zajímalo, jak je to v zákulisí Batmanova tažení. Tady to je. Příběhy mají hlavu a patu, jsou civilní, žádní supráci, pracuje s lidskou notou a vadami, nesnaží se za každou cenu najít řešení (i když je, není evidentní, zkrátka pracuje s tím, že to nemusí vyjít), a hlavně jsou příběhy uvěřitelné a ztotožnitelné. Kresba není něco co bych na první dobrou vyhledával, ale nebyl problém si na ni zvyknout a naopak na tyto příběhy to víc než pasuje - působí temně až zoufale, ukazuje kolikrát na ty bezvýchodné situace a to tažení proti zločinu do úmoru. Jak je v předmluvě, jako bych to tam cítil - taková onomatopoická kresba. Za mě velký palec nahoru, ale ještě nejsem úplně zaháčkovaný - uvidím co 2 a 3 (snad i 4).
  • puolpm
    puolpm mecenáš29.10.2019 15:49Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Pochmúrne príbehy zo života policajtov v Gothame, o tom aká je ich práca deprimujúca a nevďačná, keď tam niekde nad nimi je vždy ten všemohúci Batman. Rucka/Brubaker sú na tento druh komiksu machri. Kedisy dávnejšie som to lúskal v angličtine, ale české vydanie som si rozhodne nenechal újsť a teším sa na ďalšie diely. Menšie mínus možno za jednoduchšiu kresbu Michaela Larka. Hlavne keď si spomeniem čo predvádza v novších komiksoch (napr. Lazarus, tiež s G.Ruckom). V tejto prvej zbierke sa mi najviac páčil tretí príbeh so sympatickou a v rámci DC celkom populárnou Renee Montoyovou.
  • karl173
    karl173 mecenáš12.8.2019 16:12Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Měl jsem rozepsaný sloh a když jsem ho konečně po všech úpravách chtěl pustit do světa, tak stránka řekla ne. Své dojmy tedy raději shrnu pár slovy.
    Na Gotham Central jsem se těšil a měl velká očekávání. Ta se bohužel naplnila jen napůl, jelikož mě první polovina knihy příliš nebavila. Začátek nebyl marný, ale byl krátký a nevyužitý. Brubakerův příběh z noční šichty mi přišel bez šťávy a nudný. Konverzace postav je sice napsaná pěkně, ale tím to končí. Nejlepší byl pro mě příběh od Rucky. Dost za to mohlo nejspíš i to, že to mělo o dva sešity více, než příběh od Brubakera, ale předně se mi více líbil děj. Přišel mi zajímavější, více propletený a postavy mě také bavili více.
    Kresba se mi moc nezamlouvala. Je taková nemastná neslaná. Pro kancelářské tlachání je možná dostačující, ale např. Batman a Two- Face jsou nakreslení příšerně.
    Jako celek je to stále dobré čtivo především se skvělým nápadem. Ale první díl byl pro mě lehkým zklamáním. Na druhý díl se ale těším a věřím, že bude lepší. S odřenýma ušima 4*.
  • massilia
    Ed McBain a jeho "procesní" detektivky. To bylo první, co mne při čtení Gotham Central napadlo - každodenní mravenčí práce kriminalistů, neustálé obtíže, sledování nejmenších detailů, dokud vše nezapadne do sebe... nebo dokud nepřispěchá na pomoc Batman. Svět superhrdinů, nebo spíše superpadouchů, tady prakticky hraje vedlejší roli, je pouze takovým MacGuffinem. Srovnání s Mooreovým Top 10 proto příliš nesedí - Moore je mnohovrstevnatý a pohrává si s možnostmi fiktivního světa superlidí, zatímco Brubaker s Ruckou zůstávají u klasické detektivky se superhrdinským kořením. První příběh s Freezem moc zajímavé čtení neslibuje, druhý příběh s únosem dívky je ale napínavý a postupně vtahuje do světa gothamských detektivů. A třetí příběh s Renee Montoyovou už dostává osobní i tragický rozměr - o to lepší čtení to je. Nadprůměrný komiks.
  • trudoš
    trudoš editor27.4.2018 13:24Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Dokonalá kombinace Moorova Top 10 a McBainova 87. revíru. Každodenní rutina policejního okrsku je zde okořeněna motivem opláštěnkovaných psychopatů, se kterými se detektivové musejí nějak popasovat. Ed Brubaker a Greg Rucka přitom rafinovaně vrací superpadouchy do jejich původních rolí, ještě než začali mít povšechné tendence vládnout světu a páchat genocidy - tedy do rolí obyčejných zločinců, kteří se díky svým schopnostem považují za něco víc, přestože morálně je tomu právě naopak. Zároveň logicky osvětluje negativní postoj zákona k Batmanovi, jež sice nadále zůstává hrdinou, ale nový úhel pohledu má hodně co do sebe.
    V jednotlivých povídkách autoři možná až moc hřeší na žánrová klišé, ale tentokrát to k příběhům zkrátka sedí. Je to právě tak suché, jak čekáte a přesně tak nekompromisní, jak doufáte. Nikdo nemá jistotu, zda přežije zítřek, přičemž nebezpečí nespočívá pouze v boji s asociálními grázly. Život v Gothamu holt není žádné peříčko, což pro tamější detektivy platí čtyřnásob.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš23.3.2018 10:19Gotham Central #01: Při výkonu služby
    „Zajímalo vás někdy, jaké to je být obyčejným policistou ve městě, kde ustavičně porušuje zákon vyšinutý magor se zeleným přelivem, mafián s fyziognomií tučňáka nebo okresní prokurátor s půlkou ksichtu? Tak právě pro vás je tato série.“

    Více zde: http://edblok.blogspot.cz/2012/10/gotham-central.html
  • choze
    Výchozí nápad ukázat, jak funguje policie zastíněná Batmanem a musející se potýkat s jeho šílenými (super)padouchy, je fajn, ale ve výsledku z něj nevylézá nic moc zajímavého a to nejen pokud srovnám - nevím nakolik je to fér - s Mooreovým podobným, ale mnohem divočejším a nápaditějštím Top Tenem. A níže hojně zmiňovaný Criminal je podle mě taky někde jinde. Po až banálním rozjezdu s Freezem se to zlepšilo, ale pořád nic, o čem bych psal domů, i proto, že tomu chyběly výraznější postavy. Kresebně mi to sedlo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.10.2017 18:20Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Dle mého názoru půvabný nápad na komiks aneb policisté v Gothamu - pokud se o nich zrovna nepíše jako o zkorumpovaných blbečcích a nemehlech - jsou skutečně chudáci zastínění Batmanem. A ačkoli se vždycky netopýr vtipně ke konci jako deus ex machina ukáže a vše vyřeší (jak jinak), "detektivní" zápletky jsou zajímavé, dialogy vůbec nejsou blbé a vše tak hezky plyne. Po řemeslné stránce opravdu velmi dobře zvládnuté. Po Criminalu je vidět, že Ed Brubaker tyhle street a detective věci umí, to ale i kolega Rucka.

    P. S.: Kolegovi luigimu, nebo jak se to skloňuje ("Jinak koukam, že do komiksů už se nám pomalu ale jistě dostávají multi kulturní a vztahové korektnosti...") - rád bych jenom upozornil, že černoši žijí v Americe již několik staletí a že samotný komiks vznikal již před 15 lety. Nebo té poznámce asi nerozumím. Každopádně doufám, že to nebyl důvod pro nižší hodnocení:)

    Celkový dojem: 90%
  • Thurin
    Skvělý nápad i zpracování.
  • Norri
    Norri mecenáš19.8.2017 19:54Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Gotham Central přišel s výborným nápadem. Super hrdinové a super záporáci jsou něco, co se tu jen tak mimochodem děje, ale jinak jde o běžnou policejní denní rutinu. Jako je třeba vyšetřování únosu malé holky. A jako detektivka to funguje výborně. Vede to čtenáře vyšetřováním bez nějakých zmatený a nelogických skoků. Dialogy jsou uvěřitelné a vtipné. Snad jen v prvním příběhů s Freezem jsem měl problém s množstvím postav. Kresba není nijak extra nápaditá či výjimečná, ale má atmosféru a dobře se čte. Gotham Central mě dostal a těším se na další díl.
    Největší slabinou této knihy je její zpracování. I když tady jde spíše o můj dojem než o fakt. Knihu jsem po dočtení odložil ve stejném stavu, v jakém jsem ji vzal do ruky. Ale... Už dlouho jsem neviděl komiks s takhle "divně" lepeným hřbetem. První knihu jsem dokonce reklamoval, protože jsem si myslel, že jsem narazil na vadný kus. Ale potom jsem zjistil, že jsou takové všechny. Při pohledu z boku je málo lepidla a ještě v něm jsou bublinky. Ale je pravda, že to drží. Druhá věc je odlepování obálky od prvního listu. A to s knihou zacházím opatrně. To se mi u BBartu stalo už u seriálové ho Green Arowa. Škoda, že Gotham Central nedostal pevnou vazbu...
  • Fuf00n
    konecne poctiva, ctiva, chytra, detektivka s Batmenem jen bez Batmana = win, win situacka :)
  • Lenny
    Lenny mecenáš5.1.2017 08:45Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Fajn čtivá kriminálka, byť od maestra Brubakera jsem čekal krapet víc
    http://www.youtube.com/watch?v=f1eC3TNSb5g
  • Luigim
    Kresba zajímavá, prvni příběh z freezem byl super dalsi uz jsem přečetl jen ze setrvačnosti. Jinak koukam, že do komiksů už se nám pomalu ale jistě dostávají multi kulturní a vztahové korektnosti...
  • DankoKonik
    DankoKonik mecenáš24.12.2016 11:54Gotham Central #01: Při výkonu služby
    je to dobré, batman a jeho gauneri iba ako komparz
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.12.2016 22:10Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Myslim, že Gotham se vůbec nemusí stydět vedle Criminal, výborná kriminálka, která nenutí ani vteřinu a vůbec jsem to nečetl na sílu. Na sto procent si koupím další díly, toto se povedlo, výborná práce a detektivka.
  • Schramm
    Nač chodit kolem horké kaše... Gotham Central se může směle podívat do očí Criminalu. Náhoda? Nemyslím si :)
  • 353638
    Pochopil jsem správně, že u nás vyšlo vydání se sešity 1-10, tj. celkem bychom se měli dočkat 4 knih? Jsou nějaké zprávy od BBart, že to u nás vyjde komplet? Nechci dopadnout jako u Amerického Upíra, Planetary, atd. Děkuji za reakce.
  • jh666
    Brubaker mi svůj talent dokázala už Captainem Amerikou, ale tady jde možná ještě dál, přičemž tady mu neméně zdatně sekunduje Greg Rucka. Gotham Central je pravděpodobně nejlepší DC komiks, který u nás letos vyšel. Náhled na policejní oddělení v Gotham City se nemohl povést více. Těch policajtů člověku musí být na jednu stranu i líto, ale co mají dělat ve městě plném psychopatů, něž požádat o pomoc Batman ex machina. kresba Michaela Larka je pak třešničkou na dortu. Trochu zjednodušená a temnými barvami dotváří perfektní atmosféru. 100 %
  • kaylin
    Dýchlo na mě něco, co bych rád četl častěji. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1300-gotham-central-1-pri-vykonu-sluzby.html
  • Fry
    Gotham Central #01: Při výkonu služby - Pokud patříte do skupiny lidí, kteří mají cit pro kriminálky a zároveň zbožňují Batmana, je Gotham Central přesně pro vás ... Pro zbytek z vás je to velmi zajímavě pojatý detektivní komiks s nadstandardními příběhy, protože sledovat práci policie v komiksu a to se vším všudy (střídání směn, osobní život, policejní vtípky, rivalita kolegů, prověřování podezřelých) jinde tak bravurně možná ani nenajdete. Kniha obsahuje celkem tři příběhy, z kterých ty druhé dva jasně a s přehledem překonávají ten první ... Za mě 4*!
  • 3DD!3
    Brubaker, Larke a Rucka vyrukovali s trojtou detektivní pátračkou, přičemž je Baťa pouze v roli dotahovače. Cynické, realistické pojetí, kde hlavními hrdiny jsou obyčejní policajti v šíleném světě, kteří se musí potýkat s netradičními zločinci jako je chlap s mrazící puškou... známý pod přezdívkou Mr. Freeze. Zajímavé zápletky se drží v uvěřitelných mantinelech a i když vzdávají hold tradičním Batmanovským proprietám, věnují se spíše špinavému životu v ulicích ve dne, kdy netopýr spí. Vynikající, těším se na další díly.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko14.10.2016 13:20Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Gotham Central u Brubakera, div ne stejná pozice, jako Straczynského příspěvek k Before Watchmen, pořád nadstandart, za který by mnozí nevim co dali, akurát u NICH je to ´jen´ten nadstandart
  • erik
    Na to,že Brubaker nepatrí medzi mojich preferovaných autorov, je to vážne dobré. Ba dokonca výborné. Na rozdiel od Criminalu tu máme v hlavných úlohách policajtov, takže má človek aspoň trošku chuti im fandiť a to, že na konci vždy všetko dorieši Batman, sa ku Gothamu tak nejako hodí.
  • louza
    Brubaker je moje srdcovka a tady opět ukazuje, že prostě umí. Gotham Central není až tak dobrý jako Criminal. Ale chybí mu k tomu fakt jen pomyslný chloupek. Netopýří emblém je jen past na čtenáře superhrdinských komiksů. Ve skutečnosti je to naprosto čistokrevná kriminálka jejíž centrem je policejní oddělení v gothamu a pointou většinou něco ze super hrdniství/super padouštví. Ale hlavně je to o lidech. O běžných vyšetřovatelích a o tom co všechno se musí stát, aby se na obloze gothamu rozzářil netopýří symbol a aby situaci mohla převzít vyšší instance. A není toho málo. Výborná, výborná kniha u které zamrzí pouze absence verze s pevnou vazbou. Šokuje mě, že v české verzi vychází ve vší tichosti a ani před vydáním moc věhlasu nepobrala. Protože tohle je pecka, jako téměř vše na co Ed sáhne a Rucka mu u toho zdatně sekunduje.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.9.2016 21:19Gotham Central #01: Při výkonu služby
    Brubaker je moje srdcovka a tady opet ukazuje ze proste umi a ze k tomu aby zanechal dojem, neni potreba srovnat se zemi cele mesto, ani invaze mimozemstanu apod. Paradni civilni detektivka, kde trochu skripou jen ti superhrdinove/superpadousi, kteri jsou vlastne nadbytecni a chvilemi pusobi doslova jako deus ex machina (coz je podle me Brubakeruv umysl, protoze mu to umoznuje nenasilne ilustrovat vztah lidi a "nadlidi").
    85%
964451
Četl/a (180)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Al0f0k, anka, Ash Pointak, BadBoy, Baffman55, Benny, ben_bella, binnmode, Blackhand47XD, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, charvos, CHester Turner, choze, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, davidek, dcpatr , Deckard, Denis, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Elfo.here, erik, farnhajt, filosh, Final, flipflop, flyboj, flynander, Fox01, Foxized, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Freckles, Fry, Garp, Géba, Georgíno J., Giskard, Glumal, Golem, hellblazer, Himlik, hypermlok, Iceman080, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, James, JANNE, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Josh, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, kendor007, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Knuckless, Kouzelnik7, kubosos, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Libča, Librarian, Lijem24, LookAss, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, Macek78, majer, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, massilia, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, namdnas, NecRoman, nejakdivne, Nezbi, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Paja78, Palebras, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, Poseidon1978, puml, punisher, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, Rezet, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, Sagikkun, Saint of Killers, Sakyk, sala, Schirru, Schramm, sedw, Sikk, slavik38, Spike, start05, Symbi, t0mas, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, Unerr, utresyby, Valdaufinka, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, VvV, Walome, Wiw, wolfgang, xflori01, xmirek, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(299)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 665+1, adam.ra, adevr, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, anfrene, anka, ArmadOon, Ash Pointak, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Baffman55, bboorreekk, Beng.D, Benny, binnmode, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, bourgeois, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, CHester Turner, choze, cobe, comicsland, ConanVJ, Const.ex, Corteg, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, DAxik, dcpatr , Deckard, delsemela, Denis, Destiny666, DKoscik, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, dvoracekpetr1, dvory, ebbe_voe, Elfo.here, erik, farb, farnhajt, faster86, fel68, felis, Fida, filemon, Filip123, filippo, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Foxized, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Hades, hahahoho, Hawwwran, Hebled, hellblazer, herbert, herrman, Himlik, hiro666, Honza R., Honzin, Hulik, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jáňa, JANNE, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, JORDY, Josh, Joshua_T, Kaaos, kadas97, KadetJaina, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KarlosJB, Keenkeen, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Knuckless, komik.sx, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kubanec13, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lenny, Libča, Librarian, lifi, Light, Lijem24, listr, LookAss, LuckyLjuk, Lukas366, maara, Macek78, majer, malylada, Mamut12, maravenger, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Marvin, Matej-29, Matthew, Maty48, MB, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, mirec, mirror, Mitak, Mitthrawnuruodo, Mleako, monocyt, MonsterGyre, moris.cz, MP, Mr. Bobeček, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Noci, Norri, nx, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, PH79, Poseidon1978, puml, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, regressiv, Rezet, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rinter, rockyt, rooty, Rowan, Roxigor, RudyRod, Rumburaq, Sagikkun, Saint of Killers, Sajmon, sala, Schirru, Schramm, sedw, semi41, Shake, Sick666, Sidi Santini, Sikk, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, slothest, Spike, Staník, Stara.kryta, start05, Stlucius, strougy, suricattaontheway, szajter, t0mas, Tabasco, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Till, TIM.biker, Tomasino79, Tommar, TommyBOYER, tomned, Tomski, TonyT, trudoš, tulipstros, Tyfus, utresyby, Valdaufinka, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, Vítek, Vojtěch 393, VskPrzk, VvV, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xflori01, xintax, xmirek, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (29)
absolute.000, anfrene, Azik2586, barthez, Berry669, Blacklarch, BreakingAway, ComicBookGuy, Corvus, deadpool, DracoAn, gezic, gumidekmedvidek, husakpetr93, illy, Komiksum, Mighty_Morphine, Mistak, monty.cl, Nightmare, razielus, royan, Sebastian the wise, spot, Suši, vteco, Wakker, xxaannddeerr, Zaknafeine
Shání (4)
Corvus, gezic, Mistak, Nightmare
Nabízí (4)
bourgeois, comicsland, Fox01, MB