Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Schyluje se k totální válce mezi silami Nepřítele a svobodnými Mýty žijícími ve všedním světě... a vše nyní závisí na skromném údržbáři jménem Mucholap. Princ Ambrož (jak byl nazýván v šťastnějších dobách) byl zbaven staletí trvajícího zapomnění způsobeného traumatem a nyní jej čeká dlouhá a svízelná cesta - cesta, která jej provede zemí mrtvých do srdce nepřátelské říše. Až se tam dostane, bude na tohoto nenápadného a nepravděpodobného hrdinu čekat největší a nejnáročnější zkouška, na jejímž výsledku bude záviset jak osud Mýtova, tak i Domoviny.

Obsahuje sešity série Fables #60-69 (duben 2007 - únor 2008)

Scénář
Bill Willingham
Art
Aaron Alexovich, Mark Buckingham
Obálka
James Jean
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-400-0 (CREW)
978-80-87044-96-4 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
610 g
Stran
240
Cena
599 Kč
Originál
Fables #10: The Good Prince (Vertigo (DC Comics), 2008)
  • faster86
    faster8614.12.2021 00:17Mýty #10: Dobrý princ
    Takhle asi fakt ne, zase jakýmsi způsobem je tu už po třetí deus ex machina a na mě to nefunguje. Jako ta první půlka by ještě na 3 hvězdy snad i mohla vyjít, ale pak se to lehce dojebe duchama na bojišti a ještě víc dojebe lesem (jakože cože a proč proboha?). Jestli se nezačne dít něco zajímavého tak můj zájem o mýty asi opadne.
  • Spacecore
    Spacecore21.9.2019 19:03Mýty #10: Dobrý princ
    Dechberoucí! Ráno jsem končil noční šichtu s napůl rozečteným Dobrým princem, většinou to znamená, že to nechám na další směnu, ale musel jsem přijít domů a dočíst to, protože to bylo neskutečně dobré. Sice jsem ke konci už klimbal, ale spal jsem potom pohádkově :-) Tohle byla poezie. Sledovat jak se v podstatě tvoří (staro)nový mýtus a nová země bylo epochální! Co vše za tím stojí zatím nevím, ale doufám, že na to přijdu. Krása
  • karl173
    karl173 mecenáš18.8.2019 19:24Mýty #10: Dobrý princ
    Mýty opět zabodovali. Zpočátku se děj trochu vleče a sledujete jen spoustu zajímavých monologů mezi postavami. Ale druhá polovina mě dostala. Naprostá paráda, která sice skončila možná až moc růžově, ale za to překvapivě. Willingham mě tak zase dostal.
    Stejně tak kresba, která se s každým dílem neustále zlepšuje. Tento díl asi nebude úplně ten nejlepší, ale přesto je to pořád neskutečná paráda a stále si to zaslouží plný počet. 5*
  • perak
    perak13.12.2017 17:27Mýty #10: Dobrý princ
    Zaujalo mne, že v komentářích někdo hodnotí v superlativech a někdo píše o nejslabším díle. Možná v rámci Mýtických možností "kontroverzní" díl. Za mne tedy určitě 5 hvězdiček s vykřičníkem. Oproti některým předchozím kusům, kde děj plynul pomalu a rozvláčně a spíše nás připravoval na budoucí události, má Dobrý princ s překvapivým hrdinou opravdu rychlé tempo, nápady a napětí. Výborný mi přišel nápad s "recyklací" mrtvých hrdinů, takže jsme se mohli opětovně setkat s Modrovousem, Věrným Janem a dalšími. Rovněž tak dávám palec nahoru za využití Artušovské legendy. A co bude dále? Ačkoliv Domovina se může zdát být na kolenou, uvidíme, jak se k tomu postaví Geppeto a Zimní královna. A také Frau Totenkinder určitě ještě neodkryla všechny karty.
  • Fimi
    Fimi mecenáš6.11.2017 19:06Mýty #10: Dobrý princ
    Tak tu máme Dobrého prince a je to konečně pořádně tlustý příběh zaměřující se hlavně a převážně na Lapa Ambrože. Mýty opět a pořád dokazují, že vedle Skalpů a Ságy je to to nejlepší, co u nás vychází. Je až neuvěřitelný, jak si Mýty drží pořád převysokou laťku a každý další díl ji posune ještě výše. Už jde sakra do tuhého a tempo nepolevuje. Lap se stává mou druhou nejoblíbenější postavou hned po Wolfim. Mýty mají všechno, co definuje výborný komiks, má to akci, lehký přirozený a naprosto příjemný humor, lásku a samozřejmě naprosto promyšlenej děj do posledního a nejmenšího puntíku. Za mě výborné a já sahám po další knize.
  • VanTom
    VanTom26.4.2017 13:32Mýty #10: Dobrý princ
    Skvěle napsaná a báječně nakreslená sága Dobrého prince Ambrože a jeho nového království Azyl nepustí ani na moment (vlastně jo, ten jeden "bonusový" sešit z vlčecích narozenin za moc nestál). Mýty si zkrátka udržují nejvyšší standard.
  • sedw
    sedw16.4.2017 22:04Mýty #10: Dobrý princ
    Další výborný díl Mýtů, navíc velmi hutná porce. Děj mi sedl (až na bonusový díl), proměna Lapa byla provedena na jedničku, dočkali jsme se i několika zvratů... Přečteno na dva zátahy a to jen z důvodu, že jsem neměl čas přečíst najednou.
  • Lenny
    Lenny mecenáš13.1.2017 08:44Mýty #10: Dobrý princ
    Sice mi moc nesedí, co se v tomhle dílu děje, ale pořád je to skvěle odvyprávěno.
    Recenze: http://www.youtube.com/watch?v=XGlrdNthobs
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.1.2017 17:39Mýty #10: Dobrý princ
    "Já... pučím!"

    Bezesporu jedna z nejlepších zde vycházejících sérií, tenhle díl jsem si - i přes (nebo že by proto?) značně přeslazený konec - extrémně užil. Je to ukecané, je tam mnoho postav, mnoho rovin... ale vůbec to neruší, naopak. Tenhle pohádkový fantasy svět miluju a podle wikipedie nejsme ani v polovině!

    Celkový dojem: 90%
  • Kapis
    Kapis mecenáš29.12.2016 10:44Mýty #10: Dobrý princ
    V posledních mých komentech jsem už vyčerpal asi všechny superlativy - protože jsem si musel dlouho odpírat spoustu rozjetých sérií a až Ježíšek s prémiema to konečně trochu zachránily - a já mohu pročítat vše na co jsem měsíce musel čekat. No a ono je to všechno pochopitelně peckoidní a nejinak je to i s desátým dílem Mýtů. Stále prudce originální, nové nápady se nevyčerpaně chrlí, jako vodopád a celý děj se až revolučně posouvá vpřed - jediné co mi nakonec chybělo, byl pohled na Gepetta, když zjistil co se mu stalo s jeho dětma. Ale myslím si, že to si ještě užiju v další knize a taky že Císařství zdaleka není poraženo. Fantastická série!
  • Walome
    Walome mecenáš27.11.2016 14:46Mýty #10: Dobrý princ
    Mýty pomalu ale jistě přestávají být pro mě. Postavy mě přestávají zajímat, kresba už mě opravdu nudí a trápí a děj trpí, protože je rozmělněn mezi množství postav, přičemž většina jsou nudné a nevýrazné. Nicméně v minulosti jsem se občas u Mýtů opravdu dobře bavil a nehodlám to vzdávat.
  • kaylin
    kaylin10.11.2016 09:48Mýty #10: Dobrý princ
    Balzám pro duši, který vás nezklame. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1304-myty-10-dobry-princ-95.html
  • P.G.
    P.G. mecenáš17.10.2016 19:28Mýty #10: Dobrý princ
    Famózní. Prostě famózní. Je to sice dlouhé, ale kontinuální a napínavé až do konce. Pravda, jen jedinou vadu na kráse to má - a to Narozeninové tajemství. Což o to, příběh pěkný, ale ta kresba. Ach ta kresba! Naštěstí není příběh dlouhý, tak jsem to přetrpěla. I přes to dávám 100 %, protože zbytek knihy je prostě úžasný. Co mě naprosto uchvátilo, jsou ty podélné pruhy na okraji stránek - když jsem zjistila, že některé z nich jsou součástí panelů, strávila jsem spoustu času jen prohlížením knihy a užívala si kresbu.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.10.2016 23:08Mýty #10: Dobrý princ
    Myty opet potvrzuji, ze jsou jednou z top serii, ktera u nas vychazi. Tentokrat se jedna o poradnou porci (10 sesitu, jeden sesit je sice vsuvka, ale i ta tam patri) kontinualniho vypraveni. A ze je o cem vypravet...
    Valka a bajecna pohadka zaroven. Skvele.
    100%

551312
Četl/a (115)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, aza, Baffman55, Benny, binnmode, blackJag, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, ConanVJ, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, HellWeber, Himlik, Houbař, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kiwi1902, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, lukascus, Martinb, massilia, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, pavlosson, pechna, perak, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, Rinter, robcornick, rooty, RudyRod, Ruw, saja, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, SNUFKIN, Spacecore, t0mas, taidana, the.kasztan, Thurin, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, zgrywus
(212)
123peta, Abe, adam.ra, adevr, alchymista5, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Captain Collar, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Dzoglik, erik, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, filemon, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, grinder, Grrr, hanocri, HellWeber, herbert, Himlik, hiro666, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiwi1902, komik.sx, Lenny, Librarian, lifi, Light, listr, Lojza, lukascus, maara, Mamut12, markic, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, Matthew, Matthew, MB, MEGA, merhyx, mgeralt, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, o2t2, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pjenkus, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, Raijin, Rich, Rinter, robcornick, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, SNUFKIN, StanleyHu, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, wittos, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
Chce (39)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Const.ex, Corvus, Davispear , deefha, delsemela, dvoracekpetr1, gumidekmedvidek, gwen666, hahahoho, Horstik, husakpetr93, lucmartincova, Maty48, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, mywiel, Niaz, Nightmare, nx, OldaB, Plechy, Ragnarog, RaptoR, rockyt, royan, Salien, segy, skepsi, songoku, spot, the_proph, vrazdinek, xxaannddeerr, zlejzmrd
Shání (6)
Černá Krysa, Corvus, deefha, Horstik, lucmartincova, Nightmare
Nabízí (2)
Captain Collar, MB