Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Modrá Crew je zpátky! Tentokrát s úplně novou koncepcí, na kterou můžete mít velký vliv i vy, čtenáři.

Mravena Draapulová letí do New Yorku. Sice tam i přistane, ale je to trochu jiný New York. Leteckou dopravu zajišťují draci, místo elektřiny funguje magie a vše řídí malé chlupaté bytosti závislé na čaji. Mravena tu po tetičce podědila uměleckou agenturu... jo a kromě toho jí taky občas posednou mrtví lidé.
A to nejen v New Yorku, ale i v Paříži, kam vyrazí na turné a kde se do ní vtělí duch zavražděného následníka trůnu!

Obsahuje původní dvě alba série Ekhö Monde Miroir, vydané nakladatelstvím Soleil Productions:
Ekhö: Zrcadlový svět #01: New York (Ekhö Monde Miroir #01: New York, 2013)
Ekhö: Zrcadlový svět #02: Císařská Paříž (Ekhö Monde Miroir #02: Paris Empire, 2013)


Scénář
Christophe Arleston (Scotch)
Art
Alessandro Barbucci
Barvy
Nolwenn Lebreton
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-430-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
327 g
Stran
100
Cena
249 Kč
Originál
Ekhö Monde Miroir #01: New York, Ekhö Monde Miroir #02: Paris Empire (Soleil Productions, 2013)
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle31.1.2022 17:33Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Parádní oddechovka, s parádní prokreslenou a promyšlenou kresbou. Příběh krásně odsýpá, postavy jsou zde příjemně napsány a chemie mezi nimi funguje, stejně tak jako humor, který zde víceméně zajišťují Prikóni se svou posedlostí čajem. Navíc je fajn, že kniha je o něco větší, než normální crewácke paperbacky, což jí krásně prospívá.
  • deefha
    Parádně nakreslená jednohubka, kterou slupnete na jeden zátah. Jednoduchý příběh, ve kterém se nikomu nestane nic zlého ani nikdo neumře... No, to bych vlastně kecal :-) Ale žádné velké drama jsem od toho stejně nečekal, prostě nádherná oddechovka pro dobrou náladu s několika lehounce lechtivými momenty. Jen víc takových!
  • SickNail
    SickNail mecenáš13.12.2021 11:52Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Krásne nakreslený mainstream so zaujímavou dejovou linkou.
  • faster86
    Jako jo, jsou tu prokreslené detaily světa "za zrcadlem". Po té vizuální stránce to kucí mají vymyšlené... Jenže ten příběh je takový nemastný neslaný nevtipný 🤷‍♀️ ty tři hvězdy jsou takové, jak sen slýchával na zkoušce, když zavřu obě oči a zacpu si uši.
  • tom173
    Super jednohubka s nádhernou kresbou, nepředvídatelným dějem, sexy ženskýma a sympatickým humorem. Svěží vítr do našich komiksových vod. Do druhého dílu určitě půjdu. Čaaajíííčeek!
  • trudoš
    Sympatický popík, který je kresebně neuvěřitelně vynalézavý. Christophe Arleston se schválně nemontuje do příliš komplikovaných zápletek a v některých momentech je i znát, že děj schválně natahuje, aby se vešel do předepsaného počtu stran. Ovšem s tím co má, si bohatě dokáže vystačit, hlavně díky výtvarnému zpracování Alessandra Barbucciho. Ten si zas fantasticky vyhrává s živočišně-technickými detaily dopravních, stavebních či užitkových strojů. Nejzábavnější je pak při čtení společně s hrdiny odhalovat záhady kolem zrcadlového světa, s čímž souvisí i fakt, že každá z ústředních postav má dost kuráže pro nejeden šibeniční kousek a díky tomu má gradace po celých osmačtyřicet stran každého z obou příběhů neuvěřitelný drajv. A pak jsou tu samozřejmě holky, jež jsou v Barbucciho podání neuvěřitelně sexy.
    Suma sumárum – humoristická fantasy v duchu těch nejlepších francouzských komedií, jejichž humor je občas černější než noc a podprahová erotika smyslně lechtivá. Chci víc a to co nejdřív.
  • p3tris
    Tahle kniha se mi dostala do ruky náhodou, když mi přišla jako bonus k předplatnému časopisu. Musím přiznat, že nejsem žádným znalcem francouzského komiksu a mé oko v knihkupectví spíš vždy padne na poličku s mangou. Ale třeba takový Šinkl je můj velký oblíbenec a zaujímá čestné místo ve sbírce. A Barbucciho kresba mi zrovna Rosinskiho Šinkla svou hravostí a lehkou erotičností v mnohém připomíná. Svět Ekhö je vtipně vymyšlený a po svém reflektuje některé události, které se staly v tom našem. A hlavní hrdinka Mravlena, kterou můžou posednout duše mrtvých lidí, se v něm musí naučit žít. Po prvních dvou povídkách jsem nadšen a těším se na pokračování.
  • mearez
    Na základě ohlasů tady na databázi jsem měl jistá očekávání, ovšem výsledek je předčil. Tohle je po Blacksadovi můj nejoblíbenější evropskej komiks. Skvělá kresba, postvy jsou fajn, steam-punk fantasy svět je pořádně zajímavej a příběhy jsou skvěle oddechový. Co víc si od Modrý Crwe přát? Za mě 4*.
  • Fanda
    Je to vtipný, je to kouzelně nakreslený a je to fantasy... co víc si přát ?? Pár ale tam je ale je jich tam tak málo že se dají prominout.
  • filmator
    Nemůžu než plnou palbu, ačkoli pár výhrad ke scénáři by se našlo. Ale ve výsledku jsou zanedbatelné a čtenář dostává příběh, který odsýpá, je prošpikován humorem i zajímavými nápady. Ale škoda formátu, Barbucciho obrázkům by strašně moc slušel minimálně ten původní, ideálně nějaký větší, u kterého se budete moct kochat propracovanou kresbou. Už mám na hromádce další díly, těším se.
  • Blackhand47XD
    Co kdybych vám řekl, že existuje svět, který je tak trochu jako náš, ale více fantasy a šílený? Ekhö je parádní a originální příběh, který může směle konkurovat americkému komiksu. Více takových komiksů prosím.
  • massilia
    Šťavnatá kresba, zajímavě vymyšlený svět, ale hlavně odlehčený zábavný příběh, který si na nic nehraje, takový druh, jaký na českém komiksovém trhu dosti chybí. Četlo se to dobře, příjemný zážitek.
  • sedw
    Velmi příjemné oddechové čtení - příjemný humor, zábavné postavy, super kresba a výborné zasazení příběhu. Na 5* komiksu chybí něco zcela zásadního, co by mi vyrazilo dech, ale zábava je to parádní. Pokud jde o jednotlivé díly, asi bych nedokázal říct, který mě bavil více. V prvním jsem byl nadšený z nového světa a jeho zákonitostí, v druhém mě více bavil příběh.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.12.2017 22:08Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Vybavuji si tehdy novou Crew2, asi jedno z posledních čísel, jak je tam Ekho, při letmém pohybu očí jsem si říkal, Ekho, Okko, nebo co, to vypadá jako nějaká divná manga - Bléé ne. Ach ta má někdejší ignorance... Pak to avizují na Crweconu 2016 a já jsem si říkal, zkusím to i tak. Ejhle, ona je to francouzská záležitost, pěkně moderní. A hééj, to je sakra hustý příběh. Krásná kresba, úchvatné záběry na Mravenu Drápulovou jsou i v tom náznaku strašně sexy a přitom neurážlivé. Celkově ten pokus vytvořit nový universe beru a respektuji a klidně se nechám hýčkat pár let dalšími díly a proč by to nemohlo být nakonec tak epické jako Asterix, Tintin, nebo Thorgal. Tady se rodí nové evropské komiksové dějiny. Jsem tak moc rád, že prvotní nevoli vystřídal obdiv a nadšení. Ten nápad a nový zrcadlový svět je fakt něco pro mě zcela nového, takových příběhů moc neznám a toto provedení fakt sedí a nedrhne. Dnešní nával sci-fi, který miluji, mi nevadí tento mix steampunk-fantasy-něco. Proč ne. Takový umírněný svět herní série Thief bez tradiční technologie. Fakt hltám každou stránku a hořím nedočkavostí, jestli se jim podaří schrastit peníze na nájem. Tak mco mě to vtáhlo. Ekho je prostě SUPER! Díky a chci další díly.
  • pearlxjam
    úžasně nápaditý vizuál
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.4.2017 22:53Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Spokojnosť. Je to krásne farebné, plné detailov, zábavné, trošku šteklivé a má to dobrý spád. Trochu mi nesedí ten prvok prechádzania duchov do hlavnej postavy, čo mi príde otravné. Inak nemám výhrady. Európske komiksy milujem :)
  • salamandr
    Super kresba
  • VanTom
    U takto detailní kresby si zkrátka nemohu nepovzdychnout nad zmenšením oproti originálu, ale jinak nemám k magazínu výhrady. Ekhö představuje ideální startovací oddechovou záležitost s vrcholným francouzským sexy šmrncem.
  • adevr
    Trošku mi vadí jak moc je to malinké. Ty kresby jsou opravdu až do mnoha detailů propracované, a to se pak ve zvoleném formátu ztrácí. Vím že je to album tak malé kvůli financím.. ale i tak...
  • Kapis
    Já jsem nadšený! Tohle tu opravdu chybělo - oddechovější, spotřební, moderní evropský komiks, za který nemusím vyvalit devět stovek v příjemném formátu. Hravá, propracovaná kresba plná skvělých a neotřelých nápadů a neskutečného množství detailů na pozadí. Lehké erotično a překotný děj plný zběsilých groteskních momentů. Parádička, perfektně jsem se pobavil, u mě zásah přímo na komoru! Jen tak dále!! Jo a s těma Prikónama to nebude jen tak, ti tam mají ještě jinou úlohu než udržování nějaké podivné rovnováhy, z těch se ještě vyklube velké překvapení.
  • P.G.
    Dvě jednohubky, které se příběhově nedají brát moc vážně. Skvělá kresba - a to je v podstatě jediné, co je opravdu skvělé. Protože obě zápletky jsou jako přes kopírák, docela dost přitažené za vlasy a místy postrádají logiku. Sem tam nějaká vtipná narážka - a to je vše. Po scénáristické stránce s bídou za 1*, po grafické tak 4,5* (má to i své mouchy v občasné nepřehlednosti a přemíry drobných detailů).
  • Fimi
    celkem příjemná zábava s krásnou kresbou, jsem zvědavej na pokračování
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.1.2017 20:47Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Z náklonosti z Ekhö jsem se vypsal již u posledních Crwí, takže spíše formálně o nové šlechtické sérii. Super nápad, cena, provedení (já vím, možná snad jen ten formát...). Zaměření mi vyhovuje a láká. Jsem rád, že mé tradiční komentářové nářky po evropských komiksech si mohu do budoucna odpustit. Dobrá práce.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.1.2017 14:19Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Ona "rozjuchaná" kresba skutečně baví, stejně jako fantasy svět a postavy, ze kterých čiší rukopisy románských autorů. Je to místy i docela vtipné nebo erotické, jen ty zápletky s posednutím ducha jsou takové přitažené za vlasy a pitomé. Pevně doufám, že další díly budou trochu o něčem jiném...

    Celkový dojem: 70%
  • Norri
    Zajímavý příběh a skvělá kresba. Jenom mám trošku strach, jestli je nebude opakovat stále stejná zápletka. Je dobře, že se nakladatelství Crew podařilo najít platformu, na které může vydávat podobné věci. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/1044-modra-crew
  • brkowycz
    "Příběhově slabší" je dle mého názoru ještě přehnané hodnocení tohoto díla. Jednoduchý přímý příběh, kde je každý dobrý napad hned v počátku zardoušen buď špatným provedením nebo totálním antiklimaxem. Do těla hlavní hrdinky vstoupí duch člověka, který zemřel za tajemných okolností - což není převratné, ale ani úplně špatný nápad. Jakási forma "crazy detectives", možná připomínající Pushing Daysies dalo by se namítnout. Vždy to ale probíhá tak, že duch nejdřív dělá chvilku skopičiny, které nejsou vtipné a pak prostě řekne, kdo ho zabil a tečka.
    Co ve skutečnosti tenhle komiks hrozně moc táhne je krásně svěží mainstreamová kresba a alternativní realita, do které je zasazen. Prikóni, drobné veverky co ovládají svět, město plné draků a kouře, protože elektřina zde nefunguje, Central Park v New Yorku, který je vlastně dost děsivým místem, ve kterém se člověk snadno ztratí a už se nikdy nedostane ven. Jsou to právě tyhle věci, které člověka na komiksu baví a nutí ho číst dál. Tedy tohle a sem tam pěkně nakreslená spoře oděná dívčina.
    Kolem a kolem jsem teda celkem překvapený, že Crew odstartovala novou řadu právě tímhle. Je to dost průměrné, spíš než číst člověka baví si prohlížet obrázky a kdyby v dalším čísle pokračování nebylo, rozhodně bych to přežil.
  • dvory
    Příjemná jednohubka na nedělní odpoledne. Příběhově je to sice trochu slabší, ale má to pěknou atmosféru. Kresba je opravdu oku lahodící.
  • Raul
    Skvělá kresba,zajímavý svět...všechno ostatní děsná nuda. Bohužel jsem se musel dost nutit, abych komiks dočetl. Oba příběhy jsou: někdo umře, objeví se duch a ukáže na vraha, vrah se zatčen. To nepovažuji za vrchol zábavy :)
  • Azalin
    Mám rád tyhlety comicsy ve stylu "Heavy Metal".. snad jediná chyba je zmenšený formát, ale jinak super..
  • krvinka56
    Nástupce červené a staré modré Crwe je rozhodně kvalitně zpracován. A nápad s hlasováním pro předplatitele rozhodně stojí za to. Možnost ovlivnit vydání komiksu je dobrá cesta. A první zvolený komiks jménem Ekho rozhodně pobaví a má velice líbivou kresbu hlavní hrdinové jsou vcelku fajn a vypadá to na zjímavou sérii. Sem vcelku zvědav kam se příběh posune.
    Sice se nejedná o čtení do vlaku či pro deštivé odpoledne ale cestu tramvají či metrem vám to ukrátí.
    Jen tak dál.
  • jh666
    Do Ekhö jsem šel trochu naslepo, s Evropou zase tolik zkušeností nemám, ale když to vyšlo v Crwi, lidi to chválili a líbila se mi kresba, tak jsem do toho šel. A jsem za to moc rád. Sice je to ten typ komiksu, kde prim hraje kresba, ale příběhově je to docela fajn, hlavně v druhém příběhu. Pokud to mám shrnout tak je to zábavná jednohubka o trochu ujetém světě s perfektní kresbou. 75 %
  • 353638
    Zábavná, pěkně nakreslená jednohubka. Druhý příběh za prvním lehce zaostával, ale i tak si druhou Modrou Crew nenechám ujít.
  • Fry
    Modrá Crew #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2 - Crew v novém, Crew opět v modrém ... Už je to nějakou dobu, co jsem o Crew zavadil pohledem, a tak shledání s novou podobou starého nepravidelného magazínu mi zpočátku udělalo opravdu velkou radost. Formát je za mě perfektní, tak samo grafická stránka věci, ale obsah je bohužel zatím podle mě pouze šeď. Ekhö je sice místy sice grafická slast plná zábavných nápadů, ale scénáristicky se jedná čistě o průměr. Hvězdu navíc dávám za skvělé provedení a docela příjemnou cenu ... Za mě 3*!
  • Kabukiman
    Kresba nádherná, zábavná. Barbucci staví hodně na různém tom zábavném xichtění postav a na velké rozmanitosti každého panelu, až je škoda takhle malého formátu Modré crwe, protože hodně detailů přehlédnete. Děj je už trošku slabší, což je škoda. Být tam víc humoru i ve scenaři, asi bych si chrochtal. Takhle se často humor supluje tím xichtěním a to nestačí. Chvilkama to bylo zábavné a chvilkama jsem se zase trápil s každou stránkou. Mám z toho rozporuplné pocity, nevím jestli jít do dalšího, něco na tom komiksu je, ale kvalitního humoru tam na můj vkus prostě bylo málo,no... uvidim až vyjde další díl. Každopádně je Modrá crew super nápad a doufám, že se sem podaří protlačit i ty evropské komiksy, zaslouží si to!
  • Alfi
    Pekná kresba, príbeh OK, len mierne zmenšený formát (ale stále zmenšený), uzavreté. Teším sa na ďalšie diely.
  • louza
    Současný evropský mainstream. Klasická zábavovka vyvažující plošší scénář úžasnou kresbou a neskutečně kreativními vizuálními nápady. Hlavní hrdinové se propadají z našeho světa do fantasy verze naší reality v níž neplatí technologie ani její pokrok, některé věci jsou v ní bolestně jiné a jiné zase bolestně stejné. Místy lechtivý a skrz na skrz francouzský komiks příjemně osvěží. Škoda jen zmenšeného formátu, který zrovna v tomto případě trochu ubírá na zážitku. Ale zase máme dvě knihy v jedné, což se počítá. Scénář tři hvězdy, provedení jasných pět.
  • zdennanek
    Vyšlo i jako příloha časopisu Pevnost :-) Takže kdo chce ušetřit kilo a ještě mít časopis pevnost tak ať se poohlédne v trafikách :-)
  • kaylin
    Takže za mě malinko zklamání, že už zde je příběh, který jsem četl v Crwi2, ale zase se mi tenhle formát líbí a těším se na další díly, kde už budou jenom samé novinky. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/10/1292-modra-crew-1-ekho-zrcadlovy-svet-60.html
  • cyboy
    Jak uz jsem psal kdysi u Crwe - vsech pet dilu Ekha je skvela steampunkova zabava a navic je to paradne nakreslene. Nutno poznamenat, ze treti a ctvrty dil jsou lepsi, nez prvni dva.
    90%
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš26.10.2016 00:52Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Svěží a zábavné, navíc pastva pro oči. Člověk se neubrání pomyšlení, že přesně takhle to dopadá, když si od dětství kreslíte dinosaury, protože vás fascinují... a pak voilá, je z vás kreslíř a děláte na steampunkovo-fantasy komiksu o paralelní Zemi. Tohle se totiž podle všeho tak nějak stalo Alessandrovi Bartuccimu. Kdo ví, kolik draků a ještěrů bylo původně ve scénáři, ale Bartuccimu jdou ještěří potvory tak strašně dobře od ruky, že i když je jimi komiks přímo narvaný, stejně máte pocit, že by se tam klidně ještě nějací dali vmáčknout a nevadilo by to.
    Ale nebojte se, od ruky mu jdou i holky (evidentně následná fascinace hned po ještěrech - i když je z prokreslenosti evidentní, že ty první má zmáknuté o pár let déle), a to jak oblečené, tak neoblečené. Ale jde mu vlastně všechno a umí i dřevěnou Eiffelovku. A veverky. Ale těmi bude asi víc posedlý Christophe Arleston.
    Totiž co se děje týče, jde zejména o veverky. Ty šéfují paralelní zemi a velkou roli v tom hraje čaj. Ideálně čínský zelený. Prostě na rozjezd Modré Crewe se dalo jen stěží vybrat líp a osobně doufám, že se tenhle formát (dvou evropských alb ve zmenšeném formátu bez tvrdých desek) u nás ujme. Evropský komikse, čekáme na tebe!
4589267
Četl/a (224)
2Hitman3, 2scha, 353638, 81splinter, adevr, AlmightyMates , anka, Askalon, aza, Babany, BadBoy, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blacklarch, borknagar1, Bronn, Bubákolog, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, Cemino, charvos, Cinema Ranger, cobe, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalistar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, Dezodoo, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, Dzonik, erik, Faix, Fanda, filemon, Filios dVekerec, filmator, filosh, Final, Fives, flipflop, Flowtek, Fort, Fos4, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, gwen666, Hanussen, Hawwwran, Hellaiser, hellblazer, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, JackOneil, JaggedSK, James, jankie, japes, Jay-jay, jerry67, jh666, jindroush, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kokuun, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, Lobok257, Loks19, LookAss, lopik, Lord Baltimore, lox, lucmartincova, luky.kuky10, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, massilia, Matthew, mearez, Mercurio, mgeralt, mineralk, Mleako, monte walsh, moris.cz, motycond, mozzu, MP, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, oleav, Olesh, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Petrisko911 , Philologus, Pjenkus, Plechy, Poniczech, Poseidon1978, ppilch, PrastenejCitron, punisher, Qvestor, radimisko, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, rewkon, Rezet, Rinter, rooty, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, sedw, seneke, Shin, SickNail, Sir_Pete, Spacecore, start05, Symbi, t0mas, tacmud, terrordemon, the.kasztan, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, Unerr, VanTom, vita, Viverr, Vojtěch 393, vranakx, VXP, Walome, xflori01, XGMan!ak, yogi, Zavulon, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(362)
2Hitman3, 2scha, 353638, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, akrijus, Alfi, Alfonzo, AlmightyMates , amelid, anka, arnecht, asgardpepa, Askalon, Awakener, Azalin, Azbest, Babany, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, Benji, ben_bella, Berry669, bierce, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, Blackhand47XD, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, brkowycz, bronxik, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, Caylen-Tor, Cemino, charvos, chcita, cobe, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, Dani El, DanQ, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, Dezodoo, Dinik, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dr_benway, dvory, Dzoglik, Dzonik, erik, fel68, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, Fives, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Fry, Fuf00n, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, Golem, gongon44, GORERATED, Greyman, Grrr, gruno, guseppe, Hades, hahahoho, Hanule_bambule, Hanussen, Hawwwran, Hebled, herrman, hiro666, holubdema, Honza R., Horstik, Houbař, house192, hromotlk, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, ivo84, J.Connor, Jabba, JackOneil, JaggedSK, Jak, jakub186, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, Jay-jay, jerry67, jh666, jindroush, jjjirik, John Wick, Johnny Sasaki, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, karel, Karel Sec, Kareru, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Kerbellos, Kitykatyn, Kjon, Knize_Ignor, Kokuun, Kraken, krvinka56, kubosos, kucik, lacoste, Lamahe, lanius, LegendOfLore, lemon_zobak, Lenny, Librarian, Light, Lijem24, listr, Lobok257, Lojza, Loks19, LookAss, lopik, Lord Baltimore, lox, LuckyLjuk, lucmartincova, luky.kuky10, Lumirius, maara, maco, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marty_von_Shit, Matej-29, Matthew, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, mike731, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, misa, Mitak, Mitthrawnuruodo, mkolar, Mleako, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, NOD82, Norri, NylKasbri, Nyxxie, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Orbeek, p3tris, Paja78, Paldini, pata, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Petrisko911 , petrsimcik, Philologus, Pjenkus, pk123x, plema, Poseidon1978, ppilch, PrastenejCitron, Premek, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, Ragnarog, rajot, RaptoR, Rety, rewkon, Rezet, Ricarderon, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, Saiffer, Salien, Sammael, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Scalix, schefik, sedw, seezeethree, seneke, Shin, Sick666, SickNail, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, Sole, songoku, Spacecore, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, Symbi, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, tom173, tomaseek, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomned, Toren, Trevelyan, trudoš, tulipstros, TZcomics, Ukko, utresyby, Valis, vallyslayer, valon, VanTom, vertilyn, Viking, vishnar, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, VXP, Wakker, willis, Wiruss, xai, xflori01, XGMan!ak, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zgrywus, zlejzmrd
Chce (9)
barthez, deadpool, delsemela, MonsterGyre, Odal , Sole, vteco, xspeed, Yefery
Nabízí (2)
adam.ra, lanius