Koupit
Za seriózně působícími veřejně přístupnými místnostmi pánského klubu ze starého světa se činí jiná, tajemnější organizace: Cech objevitelů, tajná skupina dobrodruhů, kteří se statečně vydávají tam, kde světlo ustupuje stínům a mýty přemáhají rozum. Tajemství, která hledají, jsou ukryta v pohořích a ztracena v pouštích, pohřbena na dně moře a zaklíněna hluboko v polárním ledu. Cílem Cechu dobrodruhů je objevit záhady, které leží za hranicemi známého světa.

První kniha v sérii "Cech objevitelů", Cesta do Shambhaly, se odehrává během První světové války, kdy západní civilizace stojí na pokraji katastrofy, a vypráví o výpravě za zlatým městem z buddhistických mýtů. Toto pátrání zavede naše hrdiny z Cechu k severnímu pólu i do mongolských pouští, do asijských podzemních kanálů i hluboko do nitra Himalájí, než toto bájné město konečně vydá svá tajemství a cesta, která obepnula celou planetu, dospěje ke svému ohromujícímu závěru.

Vrhnout světlo na stinné kouty Země je posláním tohoto tajného řádu spřízněných duší - tak seberte své mapy, kompasy, odvahu a vtip a přidejte se k nám na mimořádné výpravě do Terra Incognita, Neznámého světa.

Zlatý věk dobrodružných příběhů se vrací v tomto nádherně navrženém akčním příběhu o cestě přes celou zeměkouli. Cech objevitelů, který kombinuje bravurní vypravěčský styl Rudyarda Kiplinga s vizuálním apelem nesmírně detailního komiksu, zaujme na každé stránce vaše oko i vaši představivost.

Scénář
Jon Baird, Kevin Costner, Stephen Meyer
Art
Rick Ross
Překlad
Marek Čtrnáct
Redakce
Jiří Miňovský (Arbe), Jiří Pešička, Pavel Tůma, Františka Vrbenská
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7390-415-9 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
978-80-7390-415-9 (Edice knihy Omega)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 228 mm
Tisk
barevný
Váha
1288 g
Stran
784
Cena
599 Kč
Originál
The Explorers Guild (Atria Books, 2015)
  • kaylin
    kaylin25.9.2017 06:39Cech objevitelů #1
    Ještě by to chtělo lepší český překlad - některé věty sem tam postrádají smysl, skladba vět mnohdy není česká - ale i tak jsem rád, že se k nám kniha dostala. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1528-cech-objevitelu-1-cesta-do.html
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.3.2017 18:48Cech objevitelů #1
    To, co se jeví ze začátku jako retro dobrodrůžo verneovského stylu, se nakonec zvrtne v docela brutální mystický trhák. Místy zbytečně natahované událostmi, které nemají žádný vliv na děj, pěkně napsáno a do poslední chvíle vlastně člověk neví, co ho čeká. Konec rozhodně velkolepý. Kniha má krásnou úpravu, patinu staré dobrodružné knihy, na konci je pak megaděkovačka hromadě lidí, kteří na knize dělali snad osm let. Je pak škoda na tak vymazlinkané publikaci těch dost chyb – pravopisných, syntaxe, nepřeložené a nevycentrované bubliny - které bych nenazval přímo zpraseními, ale knize rozhodně nesluší. Vydavatel mohl českému vydání věnovat kapku více péče. A neberu, že se to snažili vyhodit na trh ještě před vánocema. Je to škoda, ale musím říct, že i tak to byl příjemný měsíc, co jsem freneticky klátil tento skoro 800-stránkový špalek.
  • Lenny
    Lenny mecenáš3.3.2017 19:38Cech objevitelů #1
    Zajímavý experiment kombinující komiks s knihou. Místy dost roztáhlé, ale fajn
    http://www.youtube.com/watch?v=rm7GarHvqq4
  • mr.des
    mr.des30.11.2016 14:27Cech objevitelů #1
    Zajimavej pocin, ktery ma sve nesporne kvality - patina, kombinace textu a komiksu, pribeh atd. nicmene to nic nemeni na tom, ze me to uplne nechytlo. A kdyz o tom tak premyslim, ani nevim, cim je to zpusobene. Mozna poctem postav, pricemz ani jedna vlastne neni rozebrana hloubeji, nejasnymi motivacemi vetsiny z nich. Nevim. Proste to neni uplne dobre promazany stroj, jak by mel byt. Kdy ale kniha funguje bezchybne, tak to jsou pasaze, kdy je popisovana 5 dragounska a vztahy mezi jejimi cleny.
    Davam 4*
  • trudoš
    trudoš editor24.11.2016 15:50Cech objevitelů #1
    Jon Baird (autor) a Kevin Costner (mentor) pojali svůj projekt poměrně velkopansky, takže díky famózní práci výtvarníka Ricka Rosse tvoří víc jak dvě třetiny románu komiks. To vše s patinou dobrodružných příběhů z počátku minulého století, což ještě podtrhuje stylová grafická úprava. Kde autorům nestačí slova, nastupuje obraz, přičemž stejně to funguje i obráceně, aniž by jedno ochuzovalo druhé. Vizuální provedení tak dotváří přesně tu správnou atmosféru, při které čtenářova duše upadá v absolutní nirvánu. Počet stran najednou přestává být odrazujícím prvkem, naopak při zpětném ohlédnutí je člověku až líto, že rozsah nebyl dvojnásobný.
    Naneštěstí množství postav působí trochu zmatek v zápletce, kdy některé motivace nejsou až do konce úplně jasné. Navíc přestože je základní kostra poměrně jednoduchá, nabaluje se na ní až příliš mnoho nedůležitých odboček. Ovšem Pátá dragounská garda je naprosto dokonalá a upřímně doufám, že se k téhle skupině pošahaných zatracenců ještě někdy vrátím.
4541
  • rajot
    rajot9.4.2017 12:22Cech objevitelů #1
    Kabukiman: pokud vím, tak další díly ještě nejsou napsaný. A tenhle jim prej trval docela dlouho :)
  • Kabukiman
    Kabukiman8.4.2017 19:10Cech objevitelů #1
    No asi půjdu...láká to. Prohlížel jsem to v obchodě a trošku mi vadilo množství textu. Ne že bych nečetl knížky,ale bral bych to asi celé v komiksu. Každopádně mám rád Verneovky a tohle Vernem zavání, jestli se nepletu. Jen se ještě zeptám, je tam napsáno "první díl". Je to nějak ukončené nebo budou další díly nutností?
  • Kapis
    Kapis mecenáš4.4.2017 20:28Cech objevitelů #1
    Kakubiman: Neváhej a nakráčej do toho s rozběhem
  • Kabukiman
    Kabukiman2.4.2017 20:43Cech objevitelů #1
    Tak fakt nevim jestli do toho jít nebo ne....
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.11.2016 14:46Cech objevitelů #1
    Kapis: O víkendu to hodlám přelouskat, bude to záhul, mrkni na ty strany. Navíc tak skoro možná pětina knihy je normálně psaný text. Ale na první pohled to zatím vypadá moc hezky a lákavě, mohla by to být poctivá dobrodružná kniha, inu, uvidíme...
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.11.2016 13:37Cech objevitelů #1
    listoval už aspoň někdo? Docela mě to láká, taxnad to bude stát za to!