Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Do zločinného podsvětí vstupuje nový tajemný hráč a začne Goona postupně připravovat o jeho vliv systematickým odřezáváním jeho obchodních partnerů, informátorů i spojenců. Goon ve snaze dostat organizovaný zločin zpět pod svou kontrolu, je pronásledován vzpomínkami na nejtemnější okamžiky svého života, kdy utrpěl šrámy na těle i na duši a kdy se jeho srdce proměnilo v kámen.

Protože Goona stvořila Čínská čtvrť.

Alternativní "speciální" obálka byla dostupná pouze při zakoupení knihy přes e-shop vydavatele.

Scénář
Eric Powell
Art
Eric Powell
Obálka
Eric Powell
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort, Martin Trojan
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Šinkovský
Žánry
akční, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-88152-13-2 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
499 g
Stran
144
Cena
499 Kč
Originál
The Goon #06: Chinatown and the Mystery of Mr. Wicker (Dark Horse Comics, 2009)
Varianty
Goon #06: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka (2016)
Goon #06: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka (alternativní obálka) (2016)
  • perak
    V rámci humorné série neočekávaný obrat do vážné polohy. A hlavně velmi povedený. Prolínání současného děje s retrospektivními vzpomínkami, které ukazují skutečnosti, které měly zásadní vliv na utváření Goonova vnitřku i vnějšku, a to vše v dokonalém noirovém hávu s osudovou femme fatale, zákeřným protivníkem a neohroženým Goonem, v jehož srdci je však více smutku, než by našinec na první pohled čekal. Radost číst.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš27.2.2021 15:29Goon #06: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka
    Powell si vyzkoušel vyloženě vážný díl a celkem se mu to podařilo. Pěkně to dotváří obraz toho, proč je Goon takový jaký je, a jak silný je jeho vztah s Frankym. Dobrá je i kresba/malba, která je taky odlišná od goonovského standardu.
  • karl173
    Pro mě zatím rozhodně nejlepší díl. Zkrátka se mi to trefilo do vkusu. Mám rád když je komiks svižný, využívá naplno své médium a snaží se o nějaké emoce. Když se pak všechno povede skloubit dohromady se zajímavým příběhem, který vás po celou dobu zajímá a po dočtení jste rádi, že jste si ho mohli přečíst, je vystaráno.
    Výtvarná stránka je perfektní. Powell ukazuje, že je nesmírně nadaným umělcem. Jednostránkové emoční proměny Goona byli doslova geniální, přitom naprosto jednoduché. A po přečtení autorova poznámek na konci knihy jsem rád, že Dark Horse ho nechali, udělat si to po svém. Za mě naprostá spokojenost 5*
  • Fry
    Goon #06: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka - Intermezzo objasňující nejasnou minulost hlavního hrdiny ... I tak by se dala shrnout tato kniha v zásadě humoristické série, které ale autor dává díl od dílu stále větší temný a až realistický přesah v rámci svého žánru. Goonova minulost se tak mísí s jeho aktuálními problémy, kdy se potýká s novým nepřítelem, který ho chce z neznámých důvodů dostat až na samotné dno. Ve výsledku se tedy jedná o osudový díl, který právě díky svému zasazení do minulosti tvoří jakýsi středobod celé série ... Za mě 4*!
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš28.1.2018 00:43Goon #06: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka
    Totálne iný Goon ako predošlých 5 častí. Bez humoru, s plnou vážnosťou a osudovosťou. Nebolo to zlé a hlavne posledných pár strán, keď ide príbeh do finále je veľmi vydarených.
  • luky.kuky10
    Nejtemnější díl a legrace jde stranou. Je to Goonův osobní příběh o jeho minulosti, kde se ukazuje jeho dosud skrytá vlastnost, a tou je jeho velká lidskost a navíc i velká bolest, která z Goona udělala to co je. Eric Powell na konci napsal, že ženy přicházejí a odcházejí, ale přítel tu bude pořád, a v jeho podání je to o to víc přesvědčivější.
  • sedw
    Zatím nejlepší Goon. Naprosto super kresba, a to jak v částech z přítomnosti, tak minulosti, skvělý temný příběh a konečně pořádné nahlédnutí do minulosti. Naprostá spokojenost a jen tak dál.
  • Yuichiro
    Díl, který mě dostal k celé sérii. O poznání vážnější a temnější, než předchozí knihy. Čtenář se dostává Goonovi pod kůži mnohem víc, než kdy dřív a stojí to opět za to! Líbila se mi i forma jednoho souvislého příběhu, nabitého častými retrospektivními proklady, které bravurně doplňují pomalu ale jistě se zamotávající Goonovu životní story. Jen tak dál, nemůžu se dočkat dalších dílů!
  • DEmnoG
    Bavili mne více předchozí díly, než tento, ve kterém Goon získá minulost. Držím tomu chlápkovi s hasákem pěsti, aby byl čtenáři chtěn více než minulý rok, kdy každý díl vyšel jen o prsa slečny Mirny. Jedna z asi pěti sérií, které poctivě čtu.
  • 3DD!3
    Vtipy o hovínkách jsou pryč. Powell zde předestírá dvě hodně ponuré kapitoly Goonova života a v každé z nich je katalyzátorem žena. Minulost v čínské čtvrti je zdrcující konfrontací s realitou, kde štěstí mohou dosáhnout pouze krásní lidé (pasáž v zrcadle dohání i čtenáře téměř k slzám). Krom nebezpečných žen jsou na obou frontách představení respektuhodní protivníci. I když je každý jiný, dokáží Goona zasáhnout tam kde by to nejméně čekal. Milník v sérii. Opravdu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.12.2016 15:50Goon #06: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka
    V zásadě příjemná jednohubka roztažená do celého jednoho dílu se zajímavými prostřihy do Goonovy minulosti. Místy to vzalo i za srdíčko.

    Celkový dojem: 80%
  • Kapis
    Goon je zkrátka podmanivý a po těch pár trošku divočejších kraťasech jsem dostal pořádnou dávku "osudovosti" a konečně se dozvídáme, co že se to stalo v té Čínské čtvrti a je nám pečlivě vylíčeno co s náma, chudákama chlapama nevinnýma božatkama, ty baby dokážou provést:) Přiznám se, že jsem čekal ještě kapku více a tudíž nejsem z toho úplně odvařený, ale tento autorský komiks je jednoduše dokonalý. Těším se na další pokračování a dávám 90%.
  • kaylin
    Já jsem původně chtěl dát jiné hodnocení, trochu nižší, ale když o tom tak přemýšlím, tak tenhle komiks, ve svém žánru, prostě nemá chybu a funguje dokonale. Pokud chcete noir, specifický, ale pořád noir, "Goon 6: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka" vám to dá. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1305-goon-6-cinska-ctvrt-tajemny-pan.html
  • Schramm
    Čínská čtvrť má punc přelomového dílu, a to po zásluze. Ke Goonovi jsme si dlouho hledal cestu, minimálně první tři knihy mne víc oslovovala geniální a promakaná Powellova kresba než děj. Poslední dvě knihy tohle ale mění. Věřím, že pokud někdo podobně jako já nad Goonem váhal, po téhle knize už nebude.
  • cyboy
    Goona jsem opakovane kritizoval a nejednou jsem uvazoval, ze serii prestanu kupovat. Jeste ze jsem to neudelal. Cinska ctrvt je obrovskym prekvapenim, zmenou stylu a skvelym noirovym pribehem az se mi tomu nechce verit. Tohle je film, ktery Humphrey Bogart nenatocil a pribeh, ktery Dashiell Hammet nenapsal.
    Nestava se mi casto, ze bych po docteni zacal rovnou znovu od prvni stranky, ale tady jsem proste nemohl odolat.
    Vazne, vazne, vazne skvele a osudove. Drsna skola jak podle prirucky (az na ty "nadprirozene" postavy).
    Bez vahani 100%
54196
Četl/a (112)
123peta, 3DD!3, adevr, alois13, andro_animal, anka, BadBoy, batoo, ben_bella, Black Bro, yo, borknagar1, calvin10, charvos, chcita, Covenant, cyboy, dajik, daon, Davidos402, DEmnoG, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, figis, Filip123, filmator, flipflop, flynander, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Hades, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, Jimbeam90, jindroush, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Killingjoke, Kocour, Kokuun, koudak89, Librarian, Light, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, mart.in, Marvin, massilia, Mercurio, mgeralt, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, pechna, perak, Pizza Guy, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, robertsedmik, rockyt, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, sedw, SHORTY, Sikk, spagr, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Tomzany, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, Walome, Zavulon, zbynek, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(195)
123peta, adam.ra, adevr, Alfi, alois13, anka, BadBoy, batoo, bboorreekk, BeeSee, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, burzum, Cabal, calvin10, chcita, cobe, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, daon, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Filip123, filosh, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Glumal, gongon44, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hanussen, Hebled, herbert, Honzin, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jmenujiseradekbouril, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koudak89, Lamahe, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, maara, Malachias, Mamut12, markic, mart.in, Marvin, MB, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mikina, Miriyak, mirror, misa, MisaSutcliff, Mitak, monty.cl, MP, Mrtvejbazen, mstefl, mutattoo, mywiel, namdnas, Netorack, Nightmare, Noci, Norri, Nyxxie, oleav, Olesh, opytz, padre_negro, Paldini, parado, pavel, pearlxjam, pechna, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, Qee, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Rety, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, RR, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saint of Killers, Saran, Schramm, sedw, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, SmoothNCool, Son-Goku, spot, StanleyHu, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, timek, Tomasino79, tomastrejbal, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, VasaX, Velkej šéf, Vítek, Vojtěch 393, willis, Wiruss, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (10)
Askalon, Benji, Černá Krysa, deadpool, gezic, lucmartincova, Maty48, MonsterGyre, nx, raimi
Shání (4)
Al0f0k, Černá Krysa, gezic, lucmartincova
Nabízí (2)
3DD!3, MB