Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
JE TEMNÝM RYTÍŘEM. A KAŽDÝ RYTÍŘ MUSÍ VYBOJOVAT MNOHO BITEV.

Každý den přináší nová nebezpečí. Každá moc způsobí nové noční můry. Staří přátelé umírají, noví nastupují místo nich. Známí nepřátelé se navracejí o poznání silnější a hnáni palčivější zlobou. Válka Temného rytíře o duši zmučeného Gothamu v plné síle běsní dál.

Čeká ho cesta z věznice Blackgate do Arkhamova ústavu. Střetne se s Clayfacem i Catwoman. Vystoupá k nebi se Supermanem a padne do hlubin truchlení za Robina. Stane se inspirací nových bojovníků v nekončícím zápase proti zlu - a znovu si připomene své vlastní začátky v dobách šíleného Roku nula.

Nic z toho však Temného rytíře nezlomí. Vzbuzuje hrůzu. Přináší naději. Předvádí silám dobra i zla, že Batman není pouhým člověkem. Batman je ideálem. A ideály jsou věčné...

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #0 (září 2012), #18-20 (březen 2013 - květen 2013), #28 (únor 2014), #34 (srpen 2014) a Batman (NEW 52) Annual #2 (červenec 2013)

Scénář
Marguerite Bennettová, Gerry Duggan, Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Greg Capullo, Andy Clarke, Wes Craig, Marc Deering, Sandu Florea, Drew Geraci, Andy Kubert, Alex Maleev, Dustin Nguyen, Jack Purcell, Matteo Scalera, Craig Yeung
Ink
Derek Fridolfs, Jonathan Glapion, Sandra Hope, Danny Miki
Barvy
Brad Anderson, Nathan Fairbairn, John Kalisz, Lee Loughridge, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Obálka
Greg Capullo, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-404-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
798 g
Stran
224
Náklad
500ks
Cena
799 Kč
Originál
Batman #06: Graveyard Shift (DC Comics, 2015)
Varianty
Batman #06: Hřbitovní směna (paperback) (2016)
Batman #06: Hřbitovní směna (pevná vazba) (2016)
  • mAGiic
    Po skvělém story Rok Nula je dalším v pořadí Hřbitovní směna, kde jsou one shoty ze Snyderova runu v rámci série Batman. v povídkách jsou odkazy na série Batman Incorporated a Batman Eternal, které tu nevyšly, takže událost, o kterou se tu opírají celkem dvě povídky si tu český čtenář nepřečte. Jednu povídku z knihy kreslil Alex Maleev, českému čtenáři známý z omnibusů Daredevila od Bendise. Šestý book Snyderova runu je tedy čistý průměr. 3*
  • Norri
    Když jsem zjistil, že jde o knihu krátkých příběhů, tak mě to zklamalo. Mám radši delší příběhy. Bohužel, tato kniha je dalším ukázkou toho, proč to tak mám. Některé příběhy jsou nezajímavé a zbytečné a některé se dokonce podobají jenom vystřiženým scénám delších příběhů. Některé ale jsou docela dobré - například Odhodlání a nebo Muž bez tváře. Fajn byla i povídka Pokorný, u které mě hodně bavila i kresba.
    Mám s touto knihou ale ještě jiný problém. Odkazuje se totiž k sériím Batman Eternal a hlavně Batman Incorporated, které u nás nevyšly a pravděpodobně ani nikdy nevyjdou. Cítím se tak trošku ošizený o důležitou událost z Batmanova života, která se v několika povídkách řeší. Zároveň ale musím říct, že celkem chápu, že to u nás nevyšlo. Pokud Crew a BBart nechtěli vydávat úplně všechno v New 52, tak museli udělat čáru co jo a co ne, a Incorporated prostě bylo za čarou.
  • Palebras
    Po pěti plnohodnotných dílech přichází na řadu samostatně stojící příběhy. Je fajn, že některé vyplňují nějakou tu mezeru týkající se událostí Roku nula, ale je zde také spoustu příběhů, které odkazují na série, které u nás ani doposud nevyšly. Ale já se bavil. Jedná se o zajímavé jednohubky, které mají dobrou atmosféru a docela obstojí i v tom případě, pokud o dané sérii nemáte potuchy. Ale rozhodně se jedná o fajn nahlédnutí. Já jsem to zhltnul na jedno posezení, což je pro mě důkaz kvality. 4*
  • Spacecore
    Jako sborník různých jednohubek se to dá. Některé jsou silnější, některé slabší, ALE na hodně místech je zde skutečně temné dusivé atmo, které mi připomíná ty starší goticko horrorové old school Batmany (Šaman, Gothic etc.) a to můžu.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin2.3.2019 18:33Batman #06: Hřbitovní směna (pevná vazba)
    Výplňovka. Ale Bluebird žeru. Ta holka má říz. Pižly pižly. A já vždycky budu fanda nových začátků, že pane Hraničáři :) MuHAhAaHAaHAhahha
  • Darker
    Darker mecenáš24.10.2018 23:19Batman #06: Hřbitovní směna (paperback)
    Povídky s Batmanem já rád, ale co nemusím je preskakovani od jednoho k druhému, spatne zaporaky a úplně nejvíc odkazy na série, které si musíte přečíst, aby jste věděli víc. Škoda.
  • JohnyG
    Poměrně tlustý book batmanovských povídek. Jde spíše o nadprůměrné epizodky, ale bez hlubších momentů nebo podstatných informací pro hlavní linii. Vcelku příjemné čtení sloužící spíš k dokreslení dřívějších příběhů, takže bez znalosti kontextu by se četlo mnohem hůř. Většina příběhů mě nicméně bavila a rád jsem se dozvěděl něco víc o Harper/Bluebird. Asi nemám důvod vzít tenhle komiks ještě někdy do ruky, ale špatné to nebylo.
  • sedw
    První výraznější zklamání z New 52 Batmana, které je dáno především skladbou této sbírky. Většina příběhů byla vytržených z kontextu, který u nás bohužel ani nepoznáme a i ty, které zapadaly do známého děje, nebyly nic extra. Za mě čistý průměr.
  • choze
    Batmanovské kraťasy od různých scenáristů a kreslířů. Nejvíc se mi příběhově i kresbou líbil Pokorný, nenápadná atmosférická jednohubka o jednom děsivě nenápadném vrahovi. Celkově nic o čem bych psal domů.
  • Fry
    Batman #06: Hřbitovní směna - I když mám samostatně stojící Batmanovy příběhy rád, tato sbírka mě tedy nijak extra nenadchla ... Největší problém se totiž opět týká proměnlivé kvality jednotlivých příběhů. Vyloženě slabé příběhy (Muž bez tváře) střídají naopak opravdu výborné (Bludičky) a celé to doplňují průměrné kousky (Gotham věčný), které tak nějak ale převažují. Největším překvapením pro mě však byla kresba třicátého čtvrtého sešitu od Matteo Scalery, který svým stylem o malinký kousek překonává i úžasného Alexe Maleeva ... Za mě 3*!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.2.2018 23:02Batman #06: Hřbitovní směna (paperback)
    Tohle je asi zatím jediná kniha ze série, která nám ukazuje skutečnou temnou stránku Batmana - Temného rytíře...?! Kusé příběhy ale ničemu nevadí a opravdu jsem necítil potřebu, že se jedná o samostatné dílčí a související příběhy. Za mě slušná porce násilí a akce. Jelikož je to můstek mezi jednotlivými příběhy, nečekejte něco delšího a přesahujícího. Každopádně pořád kvalitní kniha a Batman tu ukazuje zase jinou tvář.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 23:43Batman #06: Hřbitovní směna (pevná vazba)
    Tohle je asi zatím jediná kniha ze série, která nám ukazuje skutečnou temnou stránku Batmana - Temného rytíře...?! Kusé příběhy ale ničemu nevadí a opravdu jsem necítil potřebu, že se jedná o samostatné dílčí a související příběhy. Za mě slušná porce násilí a akce. Jelikož je to můstek mezi jednotlivými příběhy, nečekejte něco delšího a přesahujícího. Každopádně pořád kvalitní kniha a Batman tu ukazuje zase jinou tvář.
  • Luigim
    Výzobávky které jsou moc fajn. Pro fandy této série nutnost.
  • Gustik5
    Čtenáři, namlsaní předchozími díly se touto knihou určitě cítit nasyceni nebudou. Žádný z příběhů není příliš zásadní. Ostatně si to sbírka ani za cíl neklade. Celá Hřbitovní směna je tak víc než plnohodnotnou knihou „jen“ jakýmsi doplňkem, jednohubkou, která matně rozšíří obzory a navnadí na další čtení. Jedná se o zatím jednoznačně nejslabší knihu celé série. Zejména pak díky nevyrovnanosti a místy i útržkovitosti příběhů. Jakkoli jsou nadprůměrné, odkazují některé z nich na události, které tuzemskému čtenáři nemohou být známé, nebo jim dokonce předchází (Batman Eternal). Potěší pak zejména epizodka se Supermanem, dále Clayfacem a jakési vyvrcholení vedlejší linky s Batmanovou novou pomocnicí (Heather/Bluebird), jíž byl místy prokládán a doplňován obsah minulých knih. Pro čtenáře runu Scotta Snydera se jedná o povinnost. Jako samostatnou uzavřenou záležitost však komiks doporučit nelze. Více zde: http://nafilmu.cz/2017/07/komiks-batman-hrbitovni-smena-2016-stripky-pozadi-velkych-udalosti/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.3.2017 15:18Batman #06: Hřbitovní směna (pevná vazba)
    Přesně tak, příběhy bez kontextu nejsou tak zajímavé. Ne, že by byly vyloženě špatné nebo nudné, ale raději si přečtu ucelenější příběh. A za Maleeva opět obrovské plus.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.3.2017 15:18Batman #06: Hřbitovní směna (paperback)
    Přesně tak, příběhy bez kontextu nejsou tak zajímavé. Ne, že by byly vyloženě špatné nebo nudné, ale raději si přečtu ucelenější příběh. A za Maleeva opět obrovské plus.

    Celkový dojem: 60%
  • 3DD!3
    Většinou jen nesouvislé střípky události, které postrádají kontext. Hřbitovní směna obsahuje útržky navazující na různé série, o kterých český čtenář většinou nemá ani ponětí. Pokud mají fungovat jako drážidlo, tak kdy se dočkáme pokračování? Na svatého dyndy? Tahle kniha má smysl především po vizuální stránce. Graficky jde o neskutečnou plejádu stylů. Jeden poutavější než druhý. Oční pochoutka a doplnění sbírky, bohužel nic víc.
  • jh666
    Snyder opět nezklamal. Oproti předchozím knihám, které nabízely delší příběh, je to sice změna, ale není vůbec špatná. Povídky se tu řadí od dobrých k vynikajícím (na rozdíl od druhého díl Detective Comics), takže za mě spokojenost. A kousek nakreslil Maleev. 80 %
  • Walome
    Walome mecenáš30.12.2016 21:34Batman #06: Hřbitovní směna (pevná vazba)
    Takovej těžkej průměr, scénáristicky podprůměr. Povídky nejsou moc nápadité, některé nemají ani pointu, další jsou příliš rozvleklé (i přes malý počet stran). Nejzajímavější jsou tak různí kreslíři, kteří Hřbitovní směnu vytahují na ty tři hvězdy. Ale tak neurazilo mě to.
  • luky.kuky10
    Hodne pribehu, hodne kresliru a dohromady to funguje celkem dobre. Vic jak polovina se mi libila, ale par jich je vzhledem k nemoznosti precteni v CZ celkem zbytecne. To ale nekazi jinak pozitivni dojem. Tezko hodnotit jako dalsi knihu z vyborne rady Batman, kazdopadne zklaman jsem nebyl. 3-4* Ps: U pribehu "pokorny" je v batcave jeden z nejlepsich batmobilu, ktere jsem v komiksu videl:-)
  • Schramm
    Těžko hodnotit, když jde o příběhy bez kontextu. I tak ale kniha baví a obsahuje silné momenty.
  • Luigim
    Komiks je takovou směsicí několika povídek. Žádná hitparáda, ale špatné to není. Jen u některých povídej je misto propracované kresby kterou preferuji, spíš takové skicováni a to není můj šálek kávy. Dobrých 60%
  • kaylin
    Celkově jsou dojmy rozpačité, ale ne až tak rozpačité jako v případě knihy "Liga spravedlnosti 4: Síť". Za mě lehký nadprůměr, protože ty příběhy nejsou většinou vyloženě špatné. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1321-batman-hrbitovni-smena-60.html
  • Lenny
    Lenny mecenáš4.12.2016 10:31Batman #06: Hřbitovní směna (pevná vazba)
    Sbírka povedených bat-povídek, kterým ale chybí nějaký jednotící motiv.
    Recenze: http://www.youtube.com/watch?v=oibRGznen_c
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.11.2016 12:47Batman #06: Hřbitovní směna (paperback)
    Prvni a posledni pribeh jsou skutecne jen "vynechane sceny". Dalsi sesity jsou prakticky beze zbytku samostatne pribehy, ktere volne plavou v case. Pokracovani hlavni dejove linky serie tam neni. Tyto pribehy jsou bud samostatne, nebo doplnujici, kazdopadne serii to neposouva (dejove, samozrejme).
  • trooper
    Cyboy: ahoj plánuji koupi celé série, jelikož mě zaujal soví tribunál. A rád bych se tě zeptal jestli má tento příběh návaznost na celou sérii nebo je to jenom a pouze jak zmiňuješ "vynechané scény". Předem děkuju
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.11.2016 00:13Batman #06: Hřbitovní směna (paperback)
    Skutecne se jedna o nenavazujici sesity, pricemz nektere pribehy vlastne ani nejsou pribehy, ale jen jakesi "vynechane sceny". Ty jsou bohuzel v nekterych pripadech vynechany z pribehu, ktere tady u nas nikdy nevysly, takze pokud nectete Batmana v originale, tak se nebudete chytat (stejne jako ja). V sesitech, ktere obsahuji skutecne, uzavrene pribehy je jasne videt, ze Snyder porad drzi latku pomerne hodne vysoko (az na pribeh s Bludickou - Batman a Superman pohromade OK, ale magie tam fakt nemusela, lepe receno, nemela byt).
    Takze v souhrnu jde o dobrou knihu, ktera bohuzel obsahuje odkazy na pribehy, ktere nezname a nejedna se o dalsi svebytny dil Snyderovy sagy, ale to nevadi. Porad je to asi jediny Batman, ktereho ma dnes smysl kupovat.
    80%
9464532