Alternativní obálka
Alternativní obálka
Anča a Pepík francouzština
Koupit
Slavný český komiks pro děti v novém moderním vydání.
Když v roce 1989 vznikaly první příběhy myšek Anči a Pepíka, jistě málokdo předpokládal, že i po více než čtvrtstoletí se bude jednat o kultovní bestseller, který na české komiksové scéně téměř nenachází obdoby.

Nejedná se však o náhodu. Zdařilé detektivní zápletky v kombinaci s propracovaným fiktivním světem autorky a jedinečným kresebným zpracováním totiž skutečně vytváří kombinaci, která je nadčasová a dokáže upoutat všechny generace. Krátké příběhy, které v průběhu devadesátých let vycházely i v legendárním Čtyřlístku, jsou v knize vhodně doplněny příběhy delšími, které již od počátku vycházely knižně.

Svět Anči a Pepíka možná na první pohled působí dětsky, jedná se ale o svět bez příkras, který dětem rozhodně nenabízí jednoduchá řešení na komplexní problémy světa. Myší svět dokáže být stejně nebezpečný jako lidský, plný nástrah, křivostí a lži. Zároveň ale okouzluje humorem, dějem, který plyne jako o závod a hlavně... můžeme si být jistí, že všechno vždycky dobře dopadne.

Obsahuje také doslov "Jak to všechno začalo a jak to bylo dál" od Tomáše Prokůpka a Pavla Kořínka.
Vydání druhé, v tomto provedení první.
V roce 2019 vyšlo ve španělštině pod názvem Anita y Pepe 1 a v katalánštině pod názvem L'Anna i el Pep 1. V roce 2022 také ve francouzštině pod názvem Anča et Pepík - Mènent l'enquête viz alternativní obálky.


Scénář
Ivana Lomová, Lucie Lomová
Art
Lucie Lomová
Obálka
Lucie Lomová
Publicistika
Pavel Kořínek, Tomáš Prokůpek
Redakce
Zuzana Vojtová
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-7252-613-0 (Práh)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
502 g
Stran
112
Cena
299 Kč
  • louza
    louza9.4.2019 10:57Anča a Pepík #01
    Parádní kniha. Anča a Pepík v počátcích byli překvapivě hororoví a jistý znepokojivý způsob vytváření zápletky si s sebou nesli v podstatě od začátku. Ten ale ostře kontrastoval s myší laskavostí a něhou Lucie Lomové s níž svým postavičkám vdechla duši. Když Jaroslav Němeček v rozhovorech tvrdí, že je myší duo jeho nejoblíbenější, není těžké mu uvěřit. Byl jsem u toho, když měli myši ve čtyřlístku premiéru a už od počátku to byl něco "trochu jiného". A svojí jinakost a nadčasovost si uchovaly dodnes.
  • Kabukiman
    Kabukiman17.4.2017 12:04Anča a Pepík #01
    Anča a Pepík je taková laskavá klasika. I v dospělosti občas dostanu chut si jejich příběhy přečíst :)
  • jh666
    jh66628.1.2017 10:19Anča a Pepík #01
    Anča a Pepík jsou pro mě osobně tím nejlepším seriálem, který kdy ve Čtyřlístku vycházel. Děkuji Prahu, že si díky nim můžu čase pořídit všechny díly. To dítě ve mně musí dát 100 %
1222