Koupit
Kdo je Marcus Johnson a proč po něm jdou ti nejnebezpečnější superpadouši světa? Bývalý Army Ranger, kterému jsou na stopě i S.H.I.E.L.D., Taskmaster, Captain America a Deadpool, se ocitá uprostřed spiknutí, jemuž přichází na kloub jenom pomalu a postupně – a za cenu hrozivých následků.
Připravte se na odhalení jednoho z největších tajemství vesmíru Marvelu!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 102. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Battle Scars #1-6


Scénář
Cullen Bunn, Matt Fraction, Christopher Yost (Chris)
Art
Scot Eaton
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
534 g
Stran
136
Cena
249 Kč
Originál
Battle Scars (Marvel)
  • ludek.n
    Jmenuje se Marcus Johnson, je nadrotmistrem armády Spojených států a měl by bojovat ve válkách, ne proti superpadouchům jako jsou Taskmaster nebo Orion. Jenže tady se hraje o mnohem více, než jen o jeden (ne)obyčejný život. Pokud máte zájem o vysoce akční komiks, jste na správném místě. Pokud ale chcete příběh, sáhněte raději po jiném albu. Nemohu samozřejmě s čistým svědomím říct, že by Válečné jizvy neměly myšlenku nebo že by postrádaly souvislou a smysluplnou dějovou linii, jenže tady je v popředí zájmu zběsilé tempo, které člověka nenechá vydechnout a hrne se vpřed jako těžkotonážní buldozer s obrovskou radlicí. Taskmaster, captain America, S.H.I.E.L.D., Deadpool, Hadí bratrstvo a velké tajemství Nicka Furyho prostě nedají nikomu moc prostoru na přemýšlení nebo šťourání se v detailech. Šest sešitů nepřetržité bojové akce podle Christophera Yosta bravurně zhmotněné výtvarníkem Scotem Eatonem. Natlakováno je na maximum, airbagy jsou odpojeny, poutat se je zbytečné, protože tohle je jízda smrti…
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:27Ultimátní komiksový komplet #079: Válečné jizvy
    Povedzme si na rovinu (a Marvel sa tým v podstate ani netají), že Válečné jizvy vznikli z jediného dôvodu: predstaviť čitateľom takého Nicka Furyho, akého poznali z filmových marveloviek, ktoré sa v tých časoch dostávali do módy. Kým dovtedy šlo o belocha, po filmoch si ho každý odmietal predstaviť inak, než s tvárou Samuela L. Jacksona. Komiksový Marvel preto prijal opatrenia, vďaka ktorým Furyho zaktualizoval na Jacksonovu podobu. A urobil tak rovnakou mierou nečakane, ako absolútne blbo. Čo sa mňa týka, viac ma prekvapil „vznik“ agenta Coulsona, ďalšieho dedičstva filmových marveloviek. Válečné jizvy sa našťastie na nič nehrajú. Divokým tempom splašeného mustanga utekajú naprieč nočným veľkomestom a akcia strieda akciu (a našinca poteší cameo Československa). Slávne postavy majú skôr cameá (vrátane istého magora s katanou), než aby šlo o plnohodnotnú súčasť deja. Ale to mi nevadilo. Oveľa viac mi prekážal slabý, mimoriadne nudný záporák. Taká fajn jednohubka, s ktorou nemám problém. Problém mám so sebavedomým vyhlásením Marca M. Luppiho, riaditeľa vydavateľstvá Panini, ktorému tradične patrí úvodné slovo. Podľa neho Válečné jizvy odhaľujú najväčšie tajomstvo marveláckeho vesmíru. To naozaj nie. Apropo, nie je to prvý raz, čo komiksy preberajú vzhľad filmovej (resp. televíznej) postavy. Stalo sa to už v 40. rokoch, keď tvorcovia komiksového Batmana začali kresliť Alfreda na základe vzhľadu jeho hereckého predstaviteľa Williama Austina.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 02/2017

    A mě se to vážně líbilo! Nevadí mi vytvoření postavy juniora, protože ta cesta byla nevyhnutelná a v tomhle příběhu přirozená. Ohýbání kvůli filmům? Bite me! Zajímalo by mě, co se stane, jestli (až) začne vycházet novej Shield s Coulsonem. To bude taky taková mela a nevole? Kapitán Amerika taky nebyl jenom jeden člověk. Jde o ten symbol. Tak holt je černej, aby to lidem bylo příjemnější. To je toho...
  • karl173
    Až na ten závěr, který prostě udělal na mé tváři úsměv považuji tento komiks za zcela průměrnou akční blbost. Vše předvídatelné, nabubřelé řeči všech postav, nelogické jednání a spoustu dalšího. Prostě průměr, není třeba se o takovémto komiksu více rozepisovat. Není totiž o čem. Slabé 2*
  • Blackhand47XD
    Skvělý komiks, který do klasické 616 přivádí černého Furyho a agenta Coulsona. Na Marvel docela neobvyklý příběh z pohledu obyčejných lidí, kteří se dostanou do světa hrdinů.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 12:30Ultimátní komiksový komplet #079: Válečné jizvy
    Docela slušné a až do konce jsem nevěděl, jak to bude s onou hlavní postavou. Jinak je to v podstatě akční thriller bez nějakých velkých hrdinů a to je asi tak to jediné, co tomuto příběhu zachránilo pověst. To a ještě kresba je docela dobrá. Jinak je to takový pokus o něco lepšího, ale ve finále je to průměrný moderní komiks. Opět udělat něco drsnějšího pro mladší. Ale jo, proč ne. Čte se to docela dobře.
  • tom99
    Naprosto obyčejný příběh o nicce, ale až v závěru si uvědomíte, koho tím chtějí autoři představit. A to se mi na celém komiksu líbilo asi nejvíce. V superhrdinském komiksu se konečně nachází hrdina, který toho moc neumí, pochybuje sám o sobě, není si jistý. A přesto se jedná o toho správného hrdinu. Závěrečný sešit naprosto exceloval. Určitě se nejedná o nejlepší komiks, ale za ten závěr a pěkné propojení, dávám plný počet.
  • hroubek
    Tenhle komiks není špatný, jen mě vadí to co představuje. Je to taková obyčejná mainstreamová jednohubka, která se čte dobře a taky rychle. Ve výsledku nezanechá nic hlubšího, než jen, že vznikla proto, že ve filmovém a v Ultimate vesmíru je Nick Fury černoch. Tak museli přijít na způsob, jak se zbavit bílého Nicka a nahradit ho nový mladým černošským Nickem. A tohle mě mrzí, jelikož je to o tom, že se komiksy podřizují filmům a spoustu důležitých momentů smáznou, jen aby mohli jet dál. Je to škoda, ale bohužel to tak chodí. Válečné jizvy jsou fajn komiks, který baví a rychle uteče, ale ten přesah se mě osobně nelíbí.
  • mearez
    Hrozně mě vytáčí skutečnost, že se 616 chce přiblížit MCU. Četl jsem to znova po roce, a tehdy mě to asi tolik netrklo, ale to je tak nucený. Nick Jr musí přijít o oko, musí se tam vysvětlit původ Coulsona. No, byla to celkově pohodka a celkem se mi to líbilo, ale jako nic přelomovýho.
  • mearez
    Ten Deadpool jet tam strašnej.
  • salamandr
    Super scénář, slušná kresba, žádná magická energie, žádný lítání. Prostě dobrý
  • S4TW
    Tak tahle děti, vypadá moderní marvelovský průměr. Nechápejte mě špatně, pořád se jedná o zábavnou akční jízdu s relativně zajímavou zápletkou, ale ve finále nic, co by vás posadilo na zadek v tomto komiksu nenajdete. Kresba je standardní moderní průměr, tudíž komiksu neubližuje, naopak je líbivá, ale kdyby měl vyzdvihnout, co mě na ní zaujalo, tak, eh... nedokáži říct, prostě v pohodě průměr. Příběh tak nějak to samé. Odhalování jakéhosi tajemství, fajn je použití nové postavy, která není superhrdinou (je vidět, že může fungovat i tohle). Příjemné jsou scénky, kde se objevují postavy jako Cap, Deadpool či Taskmaster, ty totiž vyloženě zabaví. Jako finále sice trochu whut a určitě mohlo být trochu lepší, vzhledem k tomu, jak se celou dobu komiks vyvíjel a tvářil, ale OK. Nakonec jsem si nejvíc užil první sešit, kde jsem byl ještě nažhavený, že se bude jednat o skvělý komiks, ve finále teda DOBRÝ, ale pořád to spadá do takové té moderní průměrnosti, na druhou stranu, kéž by každý komiks dosahoval aspoň takové kvality. A to násilné cpaní filmového MU do komiksu, to je fakt zbytečné, ale prachy nesmrdí, jasně :-).
  • luky.kuky10
    Prvni pulku jsem cekal, co z toho nakonec vyjde, ale pak se to vsechno zacalo slusne rozpletat. Ono tajemstvi je dobry a pribehu to dava stavu. Kazdopadne konec me dostal neskutecne! Naopak provazani s filmovym universem mi prijde jako dost dobry napad a celkem se dalo i ocekavat, kdy k tomu dojde. Tenhle komiks je originalni a po dlouhe dobe prinasi neco noveho.
  • Karlos87
    Pokračování Samotného strachu jsem přečetl asi za necelé 2 hodiny, za což můžou nejen stránky, kde textu moc nenajdeme ale také pro mě zajímavý příběh se zajímavým koncem napojující se na filmové Marvel Universe. Akorát nechápu tu cenzuru, když v jednom okně je místo sprostého slova napsáno pár znaků aby v dalším okně bylo sprosté slovo napsáno na plnou hubu. Tak tam sakra nechám ty vulgarismy všude a je to ne? Kresba je moc pěkná a neomrzí.
  • erik
    Ani sa mi nechce písať, ako veľmi zbytočné dielko je táto... somarina.
  • kaylin
    Nemůžu si pomoct, ale komiks "Ultimátní komiksový komplet 79: Válečné jizvy" je taková ptákovina, až mě to bavilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1328-ultimatni-komiksovy-komplet-79.html
  • baatcha
    Tak takhle, vážení přátelé, vypadá naprosto zbytečný spotřební komiks.

    Jasně, komiksový svět se vždycky snažil přizpůsobit tomu filmovému, spíš než naopak. Napadá mě třeba Batmanův komorník Alfréd. Ten začínal svou kariéru jako vypasený tlouštík, než jej scénáristé radikálně zaštíhlili poté, co ho ve filmovém seriálu začal hrát hubený William Austin. A nebo Harley Quinn, která jako filmová postava vznikla, než ji pak převzali i tvůrci komiksu. A dnes se její podoba mění podle toho, jak ji který grafik pro tu či onu počítačovou hru zrovna vydesignuje. Ale udělat kvůli tomuhle marketingovému tahu (co jiného to taky je, že) šestidílný komiks, vydat jej v ukk a tvářit se, jak zásadní a přelomové dílo to je, to není nic jiného než sprosté vyjebávání se čtenářem.
  • Lenny
    Aneb jak komiksový Marvel leze tomu filmovému hluboko do zadnice.
    Koupeno jen kvůli obrázku na hřbetu
  • Azalin
    Přečteno během dvou piv v hospodě.. jako celkem dobré, má to tah na branku a i když mi bylo leccos vyspoilováno, stejně jsem byl na konci překvapen (aspoň z jedné věci ze dvou).. nicméně pachuť v ústech zůstává, od takového pro mě "zlatého marvelovské věku", který začal zhruba větou "No more mutants" a skončil geniálním "Second coming" se Marvel zmítá v křeči různými Marvel Now a Marvel Revolution, od té doby, co mu DC začalo šlapat na krk svým New 52.. snaha spojit komiksové univerzum s tím filmovým je mi sice mimořádně odporná, nicméně musím přiznat, že tento komiks je takový lepší marvelovský průměr...
  • jh666
    Na Válečné jizvy jsem byl zvědavý víceméně hlavně z toho důvodu, jak dopadne komiks, jehož hlavní cílem je přiblížit komiksový vesmír tomu filmovému (sami tvůrci to v bonusech přiznávají). Nakonec jsem zůstal překvapen, sice jsem znal hlavní zvrat, ale to vůbec nevadí, protože i tak mě tahle akční jízda, kde jsou v hlavní roli "nové" postavy, chytila a nepustila. Všechno korunuje velmi povedená kresba a hostující role pro Deadpoola, který je zde mnohem lepší než jeho vlastní knize, kterou UKK přinesl dříve. 90 %
  • cyboy
    Ale jo. Kniha navazuje na dvoudilny Samotny strach. Jde o uzavreny pribeh, ktery ma solidni tempo a kdyz pominu samotny fakt potreby vytvoreni/nahrazeni postavy (musel bych spoilerovat), tak je finale celkem fajn. Urcite vyrazne lepsi nez Samotny strach a nejspis i to lepsi co v UKK2 vyslo/vyjde.
    80% s odrenyma usima.
17232442
Četl/a (99)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Blackhand47XD, Bronn, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, Elnie, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, Petrisko911 , petrSF, punisher, R3nd4 , radimisko, raenius, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, roswelll, S4TW, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, terrordemon, tom99, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(220)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azalin, Azbest, batoo, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bronn, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, Hades, hahahoho, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hroubek, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jabba, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lukas366, luky.kuky10, maara, markic, Marthy76, Matio, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, opytz, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, R3nd4 , Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robert.hladil, robertsedmik, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, Schramm, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, Jack, Maty48, Wargeron
Shání (4)
delta11, FatMonster, Mates17, Wargeron