Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Internetová senzace v knižní podobě! Tenhle komiks je pro všechny, kdo dokážou proflákat celé víkendy na internetu, pro které je držení se za ruce na ulici s naprosto úchvatným klukem nesnesitelná agónie, pro všechny, kdo sní o tom, že celý den zůstanou doma a budou se válet v pyžamu. A pro všechny, kdo přemýšlejí, kdy přesně vlastně ta dospělost začíná. Jinými slovy pro nás, kteří prožíváme hrůzy a trapnosti dnešního mladého života.

První kniha ze série Sbírka komiksů "Sarah's Scribbles"

Scénář
Sarah Andersen
Art
Sarah Andersen
Lettering
Pavel Beneš
Překlad
Romana Bičíková, Zuzana Bičíková
Redakce
Lubomír Kuba, Helena Šváchová
Žánry
dětský, humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7544-219-2 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
160 x 200 mm
Tisk
černobílý
Váha
265 g
Stran
112
Cena
199 Kč
Originál
A Sarah's Scribbles Collection #1: Adulthood Is a Myth (Andrews McMeel Publishing, 2016)
  • Norri
    Norri mecenáš2.9.2021 22:50Dospělost je mýtus
    Jmenuje se to sice ‘Dospělost je mýtus’, ale je to spíše pro mlaďochy a nesmělé studenty, kteří ještě nemají všechno u pr*ele a všechno hrozně řeší. Chlap po čtyřicítce pro tohle fakt není cílovka. Ale uznávám, že v několika situacích jsem se poznal a párkrát jsem se od srdce zasmál.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin18.8.2021 02:54Dospělost je mýtus
    Vtipné, v několika stripech (introverze etc.) jsem se našel. Jen tak dál!
  • Netorack
    Netorack12.8.2020 11:10Dospělost je mýtus
    Mám tyhle cartoons rád, často se na ně dá narazit na internetu, a to i na místech, kde by je člověk nečekal. A jakožto izolované stripy fungují perfektně. A zítra si člověk přečte další a zase se pousměje nebo zasměje. Jenže sebrané v knize je to podobné jako u všech sebraných stripů, prostě je toho moc. Takže bych doporučil knihu položit na noční stolek, před spaním si vždycky přečíst třeba pět stránek a zbytek nechat na příště. Já to dal na jeden zátah v tramvaji cestou do práce a ke konci jsem byl velmi přesarahován.
  • trudoš
    trudoš editor21.7.2019 08:43Dospělost je mýtus
    Zábavné, ale kupodivu ne tolik, jak jsem se těšil. Asi už na mě leze stáří. Nejvíc tak u mě bodovaly stripy o oblbujícím internetu, mentálních sociálních sítích a pekelně cynických vaječnících (ta souvislost tu je, i když možná ne na první pohled zřejmá). Jinak ovšem standard. Ono ale při stovce stripů není možnost představit nějak velkou všestrannost, takže většina humoru je na jeden model a to o komické úzkostlivosti - motivu různě se opakujícího napříč celým albem. Zábavné je to poprvé i podruhé, pak (až na pár světlých výjimek) už jen úsměvné. Kresba je přitom stejně svéhlavá, jako sama Sarah Andersen a spousta vtipu spoléhá pouze na tuhle její jednoduchou karikaturu. Na druhou stranu, líbí se mi, že je jaká je a na nic si nehraje, rýpe do morálky na správných místech a má cit pro duši povzbuzující sarkasmus. Jen bych si v rámci ceny představoval trochu více muziky. Tady se však už projevuje stinná stránka komerce - ačkoli proti ní autorka „bojuje“, veze se zároveň na stejné vlně.
  • Lucieee91
    Lucieee9111.1.2018 10:08Dospělost je mýtus
    Skvělý, skvělý, skvělý. Neustále jsem si říkala, že je to napsaný celý o mně. A příběhy s kočkou znám z vlastní zkušenosti též velmi dobře :)
  • kaylin
    kaylin23.3.2017 08:14Dospělost je mýtus
    Banality života jsou prostě krásné a zábavné, když jsou dobře podány. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/03/1399-dospelost-je-mytus-sbirka-komiksu.html
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš6.1.2017 05:14Dospělost je mýtus
    PAK má recht, takže si to koukejte pořídit v originále, protože cover má naprosto boží vyfikundaci ve formě plstěného nadpisu a svetříku, což je na omak úplné labůžo.

    A vtipy o krámech jsou vtipné vždycky. Vím, jsem smějící se bestie :)
  • PAK
    PAK mecenáš5.1.2017 22:22Dospělost je mýtus
    Sarah´s Scribbles je bezvadná, odlehčená sranda věc nakreslená svižnou karikuující linkou. Neměla bych obavu z toho, že by "mladí" mohli tu zobrazovanou úzkost brát jako normu, protože mi nepřijde, že by se ve stripech objevovaly jakékoliv patologické vzorce chování, jen takové ty běžné úzkosti a pochyby člověka, který stále ještě zpracovává informaci, že už je papírově dospělý, ale mozku to nějak moc ještě nedošlo. A že to vlastně není tragédie, ale že to známe všichni. Není to o tom, že " je normální bejt neustále ve sračkách", ale že se to tak občas prostě sejde a že je to úplně běžný a život kvůli tomu nekončí. Vtipy o krámech nejsou vždycky vtipný, ale těch dobrých tam je přeci jen pořád většina.

    Bohužel celá tahle sranda moc nefunguje v češtině.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin28.12.2016 16:22Dospělost je mýtus
    Walome: Mně přijdou její vtipy o menzesu vtipný všechny. Furt. I ty nenapsaný. Ty stejně jenom závidíš, že nevíš vo co gou. A tu její prokrastinaci, který se taky dost věnuje, bych zrovna u úzkostný osoby neviděla. Taky to vnímám jako prostou introvertnost a nechuť k lidem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.12.2016 14:04Dospělost je mýtus
    Já její komiksy žeru, na internetu se zjevují velmi často, protože jsou prostě dobré. Nevím, zdali je Sarah úzkostmi a nejistotou sevřená osoba, jak tady tvrdí kolega pode mnou, co vím ale jistě je to, že je autorka ve skutečnosti strašně krásná baba. A takhle to introverti prostě často mají, já sám se v těch stripech mnohdy poznávám, ačkoli nejde jen o introvertnost, ale i o spousta jiných životních "zkušeností". A nijak mě to nedeprimuje, naopak je dobré si to vše s nadhledem přiznat.

    Celkový dojem: 90%
  • Walome
    Walome mecenáš2.12.2016 09:53Dospělost je mýtus
    Tohle vůbec není špatná volba vydat. Nicméně už z netu je evidentní, že Sarah je úzkostmi a nejistotou sevřená osoba, což slouží jako drtivá většina point jejích komiksů. To samé platí o menzesu. Jako je to vtipný párkrát, ale podesátý už moc ne. Nicméně mi víc vadí ta úzkost, kterou považuje za normu. Aby to náhodou nevyslalo mladejm lidem signál, že je vlastně úplně normální bejt neustále ve sračkách a v nejistotě.
86311