Luke Cage ztělesňuje to, co znamená být hrdinou jedenadvacátého století. Má neskutečně tuhý kořínek, ale ani jeho protivníci nejsou žádná ořezávátka. Začínal jako námezdní síla a dotáhl to až na člena New Avengers. Teď se ale vydává na soukromou výpravu, která ho zavede zpět do ulic, jež dříve byly jeho živlem. Tato kniha obsahuje klasické příběhy napříč celou Cageovou kariérou bojovníka se zločinem. Ukáže vám, jak se z nájemného hrdiny stala ikona.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 8. v pořadí.

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií New Avengers: Luke Cage #1-3 a Power Man a Iron Fist (Vol. 1) #50-53


Scénář
John Arcudi, Chris Claremont, Edward Hannigan
Art
Sal Buscema, John Byrne, Eric Canete, Dave Cockrum, Dan Green, Pepe Larraz, Michael J. Zeck (Mike)
Ink
Eric Canete, Ernie Chan, Dave Cockrum, Dan Green, Pepe Larraz, Jim Mooney, Ricardo Villamonte
Barvy
Mary Ellen Beveridge, Chris Chuckry, Andres Mossa, Françoise Mouly (F. Mouly), Nelson Yomtov (Nel)
Obálka
Brandon Peterson
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
586 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
New Avengers: Luke Cage (Marvel)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2017

    Já nevím. Odškrtnuto přečtení mám, ale tím to končí. První část mě bavila asi hlavně proto, že Luke měl po ruce Fista, který mi už v Colleen padnul do oka a tady v rámci sympatií hlavní postavu naprosto převálcoval. Druhá část. Dalo se, ale v určitých momentech jsem nevěděla, co si mám vlastně myslet.
  • trudoš
    První příběh je příjemným retrem, které baví svou dnes už nostalgickou atmosférou. Přestože mě obliba blaxploitation filmů minula, musím říct, že některé obraty mě upřímně rozesmály, hlavně všechny ty černošky v plavkách, které evidentně neznají jiný kus oblečení, ať už je počasí jakékoliv. A padouši ve stylu nejlepších kreací Snoop Dogga neomrzí nikdy. Samotné zápletky trochu ukecané, ale pořád je to na Chrise Claremonta poměrně svižné.
    Sešity z roku 2010 zas fungují po stránce civilnosti, mně tenhle kriminální styl sedí daleko víc, než velkohubé zachraňování vesmíru. V ději je sice leccos vytržené z kontextu, takže pár věcí si člověk musí domyslet, ale jinak solidní akční béčko o tom, že stará dobrá „ruční práce“ má i v moderním světě svoje zastoupení. Na Cageovi je prostě fajn, že kromě superodolné kůže a nadlidské síly vlastně žádné jiné dovednosti nemá, takže když to nejde silou nebo ještě větší silou, je nahranej. Žádný velký detektiv to totiž zrovna není a ani si na něj nehraje.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.1.2020 17:50Nejmocnější hrdinové Marvelu #008: Power Man
    Odskočil jsem si od 60.tek v ukk s tím, že půjdu do něčeho moderního tady a vybafly na mě 70.tky :D číslo 50 má stejnej styl jak 60.tky, jak kresbou, tak kecama... 51-53 rozjíždí detektivku, veskrze průměr liznuty afrem a roboty, poměrně dobře se to čte, svižně, jakože líp než ty ukk F4, co mám rozectenou (tu s se svatbou reeda a Sue), některý věci jsou zas takový overmind, např. Pokus o zabití hozením auta do řeky a vlastně i ta scéna pak s autem pod vodou. Cageov "kostým" je jeden z nejhorsich, co kdy vymysleli, ta čelenka je trapná a tepla :) iron fist jako kungfu mistr má límec, co mu znemožňuje vidět za sebe, což mi nikdy nedošlo :D Osobně se mi líbila víc kresba Mike Zecka (má lepší linku jak byrne), ale je styl je stejnej...

    Druhej příběh modernější s novým vzhledem Cage je taková krátká jednohubka nebo lépe (myslím, že to psal S4TW nedavno) "zachodovka" , to je super výraz. :) rychle odsýpá, kresba je odlišná, osobitá s nádechem karikatury, není to žádný narocny čtení, ač to má tak působit. Trochu mi připadlo, že je malinko patrná i návaznost na předchozí retro, díky retrospektivě. Čekal jsem crossover díky první obálce , ale spidey a Robin jsou jen na pár stránkách v uvodu a pak jede Cage solo. Vcelku to nepůsobilo vůbec špatně, není to klasický superhrdinský komiks, ač v něm superhrdinové jsou, jedna se spíš o detektivku, thriller ve spojení s okrajem společnosti, mafii, drogami, apod. Modernější příběh se mi líbil, oddechovka byla fajn.

    Takže...:
    Jh666 - v úvodních jevech píšou, že bendis Cage proslavil a psal něj příběhy nebo tak něco.. NE, že psal tento příběh, takže jim malinko krivdis... :)

    Doppelganger - první obalka Hellboy (podle mě je tahle obálka to nejlepší na celý knize :D ), druhá asi teda fables jak říkáš, třetí budila nejprve dojem cyborga, ale mám dojem, že vypadá jak plakát z robocopa ;) toho starýho prvního :)

    Filozof - asi bych si toho nebýt tebe nevšiml, ale zmíním to tedy pro ostatní... "Hlavní" padouch v retro komiksu odkazuje díky inicialum svého jména k R.U.R. (btw. Je robot;) )

    A co se týče celkoveho hodnocení, Cage mám rád, novej vzhled se mi líbí, i jeho styl a odlišnost od hlavního směru, tato kniha mě hlavně dík, historii postavy nalákala k sérii MAX a Noir, kde by mohl být Cage super, mám dojem, že u nás nevyšlo ani jedno, tak škoda... A též je škoda, že nadáli nějaký příběh z těchto sérii místo retra :)

    Za mě vcelku 3*

  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 21:20Nejmocnější hrdinové Marvelu #008: Power Man
    Tohle byl pro mě konečně ten zajímavý NHM komiks, bráno z pohledu edičního plánu. Konečně něco zajímavého co se kresby a scénáře týče. Vyvážený poměr origin příběhu a hlavního příběhu. Johna Byrnea mám moc rád a na to, že byl svázán dobou je jeho kresba úchvatná a pro mě je to něco ve stylu, že to působí skutečně jako vyprávěný příběh, který někdo krásně zachytí v obrazech. Origin nenudí i přes svou tzv. "zastaralost", z pohledu dneška, přesto Byrne je pro časově neohraničený. Hlavní příběh mmi úplně vyrazil dech svou kresbou a líbí se mi ten pouliční background. Takový mafiánský příběh, ale z pohledu spodní vrstvy obyvatelstva. Obohacuje to Marvel universe a přitom je to v podstatě jakási odbočka. Fakt zajímavá porce ve třech sešitech. Tohle mě fakt bavilo a Luke Cage si u mě zajistil své právoplatné místo mezi hrdiny Marvelu.
  • kaylin
    Není to skvělý komiks, ale zaujal mě, což splnilo smysl série, tedy představení hrdinů, kteří stojí za to. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1505-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-8.html
  • plus-rovnáse
    Starší příběhy mi přišli trochu nudný, ale nebylo to přímo otřesný. Novější část je o něčem jiným. Užíval jsem si kresbu a čtení odsýpalo. Příběh mě bavil a Power Man mě dostal.
  • P.G.
    Klasika nic extra, přišlo mi to až moc natahované. A kresba také nic moc. Druhá část je o poznání horší - příběh, ve kterém se toho vlastně moc neřekne a nestane (na 3 sešity!) s kresbou, která mi tedy opravdu nesedí.
  • salamandr
    slušný, stará část pěkně ukazuje poměry doby kdy byl komix kreslen a náhled na černochy tehdejších scénáristů
  • luky.kuky10
    Uzil jsem si komiks. Kresba mi prisla zajimava, nikde jsem ji pred tim nevidel, ale vubec mi nevadila:) tim myslim druhy pribeh, u ktereho byl scenar jednoduchy, ale presto mi k Luku Cageovi hodne sednul. Prvni starsi komiks byl taky fajn. Tymovka s Iron Fistem, roboti, i lehci prvky detektivky. Ze starsich komiksu rozhodne lepsi, nez kdejaky z ukk.
  • J.T.honza
    Nebyl to nějak převratný komiks,ale jsem rád, že vyšel, konečně jsem se něco dozvěděl o Luku Cageovi.
  • Doppelganger
    k obálkám New Avengers: Luke Cage - obálka prvního čísla je nakreslena po vzoru Hellboye (?), druhého podle Fables a třetího? Na 100 % to odněkud znám, ale nedokážu si to zařadit. Pomůže někdo? :)
  • S4TW
    Velmi slušné představení zajímavé postavy. Oba příběhy jsou velmi odlišně, ale zároveň nám skvěle ukazují dvě důležité části toho, jak Luke funguje. V první případě tu máme retro Power Mana s hárem, který spolupracuje s Iron Fistem na kriminálním případu. Do příběhu jsme trochu hozeni, takže tu vyvstává pár nejasností a místy můžeme být zmateni, ale i tak jsem se bavil, příběh slušně odsýpal a není divu, vždyť ho měl na starost především Chris Claremont. Líbilo se mi, že se nejedná o takovou tu klasickou týmovou rubačku, ale že každý hrdina si jede tak trochu svůj příběh, ale zároveň vyšetřují jednu záhadu. Druhý, moderní příběh, mě zaujal ještě o něco víc. Luke tu už má manželku a dítě, což tomu celému dodává takový zvláštní nádech. Je to příběh nadupaný atmosférou a krásně nám ukazuje, že v každém velkém městě USA je nějaká špinavá díra, se kterou ani mocný Avenger nic moc nezmůže, i když se snaží. Je to vskutku velmi komorní detektivní příběh, ale určitě má své kouzlo a jako představení postavy funguje skvěle. Navíc má opravdu originální kresbu, která trochu hraničí s karikaturou, ale proč ne... Není to úplný majstrštyk, ale například oproti Hawkeyovi se jedná o velmi dobrý komiks a hlavně úvod k postavě.
  • jh666
    Jako představení s Luka Cage, je tahle kniha fajn, ale to je asi to nejvěší pozitivum. Klasika sice ničím nevyčnívá (nenechte se zmást obálkou, Claremont napsal jen dva sešity a ke zbytku pouze poskytl námět, zatímco Byrne nakreslil jen jeden sešit). Moderní část také ničím nevyčnívá, průměrná jednohubka s kresbou, o které pořád nevím, co si myslet. 55 %
    Jinak mě pobavilo, jakou péči věnují těm úvodníkům, když člověk, která je píše ani neví, kdo ten příběh napsal. Bendis to nebyl.
  • cyboy
    Zapomenutelne a veskrze prumerne. V klasicke casti je tolik balastniho textu az to boli a v moderni casti zas vlastne neni o cem vypravet. Pribeh, ktery by se v klasicke ere uzavrel v jednom sesitu je tady natazeny do trech.
    Zklamani. 60%
  • petrsimcik
    Tak mě osobně Powerman sám taky moc nezaujal, do série jen s ním bych asi nešel. Ale retro bylo fajn, protože je tam Iron Fist a holky :) a vůbec mám rád tyhle ty městské rubačky kde nejde o celej svět. A s moderní částí to mám naopak, přesvědčila mě právě ta kresba která mi přijde zajímavá takový mix reálné syrovosti a karikatury :)
  • Luigim
    Takové menší seznámení s Powermanem. Retro bylo celkem fajn, ale ta novější část tam mi vyloženě nesedla ta kresba. Jinak pro mne seznámeni s postavou stačilo, ale nemám potřebu ho dále vyhledávat. Nemá takové charisma, nevcítíte se do něj jako např u Spidermana nebo jiných hrdinů. Spíš mi příjde jako takový hrdina na záskok a vyplnění.
6293953
Četl/a (121)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Anton Whatever, Azik2586, Badgu.y1902, Blackmoor, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, DegiCZ, Dexir, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, dvory, erik, Fox01, gezic, guseppe, Gustik5, gwen666, henrycruel, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, James, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, luky.kuky10, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mates17, Mato, Maty48, mcezik, me, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, namdnas, NecRoman, NikkiKonig, opytz, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petrSF, Piros0013, punisher, R3nd4 , raenius, RaptoR, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, samuelo12, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Symbi, Tawax , the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(271)
2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, AwatarDK, Azalin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bronn, bronxik, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, carlmichael, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, erik, Errov, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Grebenda, guseppe, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Juseph , kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komiksák007, konva2, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, lopik, Luigim, Lukis89, luky.kuky10, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Orbeek, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, RaptoR, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, Salien, samuelo12, Saran, semi41, Sesta, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Sorklinos, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, Valis, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, Wargeron, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
delsemela, FatMonster, JanSekeraCZ, Premek, Sebastian the wise, valentajno
Shání (3)
FatMonster, valentajno, Venomslav12stars
Nabízí (3)
Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz