Kreeský válečník, který našel domov na Zemi. Captain Marvel se stal odhodlaným ochráncem svého adoptivního domova a patří k největším členům Avengers, co kdy žili. Nyní se stanete svědky úžasného znovuzrození jednoho z nejikoničtějších galaktických hrdinů. Autorská dvojice RoyThomas a Gil Kane vám představí nového "Mar-Vella".

V české mutaci vyšel tento svazek jako 10. v pořadí.

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií Captain marvel (Vol. 1) #17-23 a Marvel Spotlight - Captain Marvel #1-2


Scénář
Gerry Conway, Doug Moench, Roy Thomas, Marv Wolfman
Art
Wayne Boring, Roger Brand, Pat Broderick, John Buscema, Gil Kane, John Romita Sr.
Ink
Dan L. Adkins, Frank Giacoia, Frank McLaughlin, Bruce Patterson, John Romita Sr.
Barvy
Carl Gafford (Doug Jones, Gaffy), Barry Grossman (Ben Sean), Michele Robinson (Michele Brand, Michele Wrightson), Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
668 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Captain Marvel (Marvel)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 02/2017

    Bylo by to dobré, protože mě obecně "dva v jednom baví", ale...nechtějte tohle sdílet s Rickem Jonesem. Varování pro všechny hrdiny. Ne, on fakt ne. Vyberte si někoho, kdo parťáky nestřídá jako žena volných mravů chlapy. Celou dobu neví jestli doleva nebo doprava a po čase ten jeho tyjátr školačky akorát prudí. Když je u kormidla Kapitán je to lepší stav, ale stěr. Vy stejně víte, že se Rick vrátí a nastane peklo. Takže koncept příběhu je furt stejný. Ne, nechci (věčně iritujicí Rick), ale ty musíš (Kapitán), potom bitva a znovu dokola (akce tady bylo naštěstí fakt hodně). Tu nejzajímavější část tvůrci přeskočili na jedné stránce "Stalo se před Bouří na Saturnu" (přečíst si tohle by mi vůbec nevadilo). Bouře na Saturnu mi přišla jako to nejlepší, co komiks nabízí. Už nejsme na nudné zemi. Jupí! A jelikož Rick už není v negativní zóně, není už tak negativni (ó) a příběh příjemně plyne.
  • VanTom
    "Céčkovým" scénářům Roye Thomase dodala energii aspoň v netradičních úhlech a rozházených panelech rozmáchlá kresba Gila Kanea, na kterou se pěkně koukalo. Také nezvyklé vypravování–oslovování ve 2. osobě mělo něco podivného do sebe. Díly 22 a 23 po Kree-Skrullské válce od jiných autorů však představovaly sešup skoro k odpadu, ze kterého se jakžtakž vyhrabaly závěrečné 2 sešity Marvel Spotlight – sice bez kontextu a podobně hloupé, ale v nádherné drobnokresbě Pata Brodericka se konečně vydávající ke hvězdám (resp. na Saturn a Titan). Dohromady stěží retroprůměr.
  • Jack
    Toto bol veľmi zlý komiks a nebojím sa povedať že aj ten najhorší z NHM . Super komiksy su tie kde je cap a hulk a to len kvoli týmto 2 postavam. Dávam 1/5. Sklamanie nedoporucujem.
  • Jack
    Toto bol veľmi zlý komiks a nebojím sa povedať že aj ten najhorší z NHM . Super komiksy su tie kde je cap a hulk a to len kvoli týmto 2 postavam. Dávam 1/5. Sklamanie nedoporucujem.
  • karl173
    Prvních 5 sešitů nebylo nic špatného. Sice se v nich neděli žádné velkolepé bitvy, ale ta civilnost mě vlastně bavila. Komiks měl sice své mezery ve scénáři a klasické neduhy retra, ale nebylo to tak špatné. Kresba se mi také líbila. Zbylé dva sešity už bohužel měli problém v tom, že se tehdy tato série pravděpodobně moc nechytala. Tady sice jen hádám, ale jelikož se po jediném čísle změnil scénárista a kreslíř, který sice zůstal si už moc nepamatoval jak kreslil a především se ani nepodíval jak vypadal záporák Megaton v jeho podání předtím, to vše vysvětlilo samo za sebe. I přes všechny chyby, jsem se ale vlastně u čtení i celkem bavil, byť to opět bylo stěží průměrné. Bohužel co tuto knihu ale poslalo do podprůměru byli poslední dva sešity. Ty čtenáře vhodí někam do vesmíru, kde se událo předtím spousta věcí a přes vysvětlivky jsem se zkrátka moc nechytal. Kresba a vše co scénárista napsal se mi zdálo zmatečné a hloupé a i když na konci, kdy si jistý robot uvědomí co je podstata života a je zde velmi povedená kresba a scénárista zde do čtenáře vžene spousty překrásných slov jak z románu, tak to zkrátka nestačilo. Bohužel tomuhle kousku, byť se to nezdálo až tak hrozné jak jsem čekal, musím dát podprůměrné hodnocení 45%
  • mearez
    Předem řeknu, že to neni tak hrozný, jak píšou lidi pode mnou. Je to retro, který neni vůbec špatný. Přiznám se, že Captaina Marvela mám hodně rád, jeho příběhy si vždycky užívám. Tohle NHM nemá sice ucelenej příběh,ale je to příjemný sci-fi, který neurazí. Druhá část, tedy Marvel Spotlight: Captain Marvel, je hrozná pitomost, a je to úžasnej příklad toho, jak nemá Captain Marvel vypadat. Neni to špatný, ale jen pro fandy Captaina Marvela. Za mě 3*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 21:29Nejmocnější hrdinové Marvelu #010: Captain Marvel
    Nuda a nuda. Důvod proč jsem to koupil byl, abych pochopil nuance v příběhové linii nastolenou v prvním a druhém dílu o životě a smrti Captaina Marvela. To byl jediný důvod. Zmatené a neuchopitelné. Střih mezi jednotlivými scénami při popisu děje a jednotlivých zvratů je nesmyslný a matoucí. I na podruhé jsem se ztrácel a nedokázal jsem kolikrát pochopit, jak ona scéna vedla k oné scéně. Jediné pozitivum vnímám v podání Captaina Marvela v rámci Marvel Spotlight. Tam je zajímavá kresba a space opera žánr byť na tak malinké 2-dílové platformě opravdu vyráží dech. Nebýt toho, tak hodnotím slovy ODPAD!!
  • S4TW
    Asi už jsem definitivně zdegeneroval, ale mě to zase tak špatné nepřišlo. Prostě průměrně retro dílo. Captain Marvel mě nikdy jako postava nezaujal a tenhle komiks není výjimkou. Rick Jones je takový ten debilní puberťáček, co se nechová moc logicky, ale dokonce i on tam má pár světlých chvilek. Vůbec ta výměna s Marvelem v negativní zóně mi přijde jako hrozně dementní nápad. Ale jinak standardní kvalita scénáře, Thomas umí určitě lepší, ale i horší (nepřijde mi, že by to nějak vyčuhovalo proti Kree/Skrullské válce). Gil Kane mi ze začátku přišel hodně bídný, po třech sešitech jsem si buď zvykl nebo se jeho kresba zlepšila a opět mi to přišlo jako klasický retro průměr. Poslední dva sešity jsou fajn nakreslené a docela to působilo i jako zajímavý příběh, ale je to hrozně vytržené z kontextu a chybí k tomu nějaký lepší úvod. Osobně mě už nezaujala Smrt Captaina Marvela, takže jsem neočekával, že mě bude bavit dílo, které dostává jedno z nejhorších hodnocení. Možná proto mi to nepřišlo tak hrozné. Jak říkám, za mě to je retro standard - 50%.
  • kaylin
    I když má komiks "Nejmocnější hrdinové Marvelu 10: Captain Marvel" sloužit jako představení této postavy, skutečně raději sáhněte po knihách "Ultimátní komiksový komplet 108: Captain Marvel - Život a smrt Captaina Marvela, první část" a "Ultimátní komiksový komplet 109: Captain Marvel - Život a smrt Captaina Marvela, druhá část". Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1515-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-10.html
  • plus-rovnáse
    Captain Marvel pro mě byl úplná neznámá, ale tahle kniha mi ho představila a líbila se mi. Sice to není úplná bomba, ale zas takovej shit to není. Dal bych 4 hvězdičky, ale už jen kvůli haterům dávám 5.
  • Kabukiman
    Marvela mám rád, na tenhle komiks jsem se teda těšil i přes neslavné hodnocení kolegů dole. Každopádně to byla fakt slabota a to jsem mhouřil obě oči jak to šlo...škoda...
  • Carnage
    Osobně mě to bavilo víc než jsem čekal a to nemam staré komiksy v UKK moc rád, ale u NHM je toho víc. Co mě překvapilo bylo to, že jak jsme zvyklej u starých - hodně textu a všechno vysvětlit a akce jen v malých okýnkách se tady nedostavilo a je vidět, že tvorba je už malinko novějšího rázu. Poslední dva příběhy jsou o trošku lepší jak zbytek knihy ale zase se nekoná žádnej úvod do nich. Slabší jak Bratři ve Zbrani, ale horší jak Hawkeye to není.
  • jh666
    Nudné, zdlouhavé, špatně nakreslené, nepřehledné. Víc k tomu netřeba. 15 %
  • cyboy
    Ukauzuje se, ze Smrt Captaina Marvela byla od Marvelu pomerne nezvyklou sebereflexi - jinak tenhle prusvih proste nemohli ukoncit. Slabe, slabe, slabe.
    45%
  • Fimi
    Myslel jsem si, že horší než NHM Captain America to být nemůže. Není, ale rozhodně to není lepší. Mar-Vell mě vždy zajímal, skvělá postava s dobrým příběhem, ale toto? nic novějšího? fakt hrozný, koupil jsem to jen z povinnosti a přečetl to na sílu....
  • Luigim
    Jedna hvězda za seznámeni s kapitánem a druhá za souhrnné info na konci. Ty retro komiksy uz me opravdu nebaví. Bez napětí, naivní....samozřejmě chápu, že to bylo poplatné době, času a místu. Musím souhlasit, že toto je zatím nejslabší z NHM.
  • filozof
    Rozhodnutí použít sešity z původní řady bylo zcela logické a správné, protože zrovna tento hrdina se po své smrti objevuje jen ve vedlejších rolích. V této knize se objevuje první výskyt nového kostýmu a spojení s Rickem Jonesem, takže nějakou historickou hodnotu ty sešity mají. Tento komiks má bohužel dva zásadní problémy - Roy Thomas neumí psát a Gill Kane neumí kreslit. Když toto díl porovnáte s Thomasovými Defenders ze stejné doby, tak je tam kvalita úplně někde jinde, možná nějaký tvůrčí výpadek? Taky nechápu z jakého důvodu byl vynechán sešit číslo 24, který přímo předchází knihám v UKK. Dějová návaznost tam sice není, ale přesto je to rušivé. V doslovu se dozvíme, že oba pokusy ze sedmdesátých let balancovaly na pokraji zrušení, takže tohle bylo špatné i ve své době.

    U posledních dvou sešitů jsem se moc neorientoval v ději, nějak mi tam chyběl kontext a dějové přechody byly někdy zvláštní. Jejich kresba a produkční kvalita jsou na vysoké úrovni. Zatím nejslabší červené UKK, ale díky poslednímu příběhu dávám komiksu dvě hvězdy.
15243215
Četl/a (111)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Azik2586, Babany, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, DegiCZ, Denis1996, Dexir, Doctor_Sk, Doppelganger, DracoAn, electricfret, Elizabeth, erik, Fox01, gezic, Gustik5, gwen666, henrycruel, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, JanSekeraCZ, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, Kouzelnik7, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mato, Maty48, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, namdnas, NecRoman, NikkiKonig, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, perper, petad, petrSF, Piros0013, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, SekyCZ, seneke, slavik38, Star36489, SteveCZ, Symbi, t0mas, trudoš, Tyfus, VanTom, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zdendy, zlejzmrd
(252)
2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, Afrodoman, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , asgardpepa, AwatarDK, Azbest, Azik2586, Babany, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, electricfret, Elizabeth, erik, Errov, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, lopik, Luigim, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, RaptoR, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, VanTom, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (5)
delsemela, FatMonster, Grebenda, Premek, Sebastian the wise
Shání (2)
FatMonster, Mates17
Nabízí (4)
Fox01, Fr3d_K, lopik, StressCZ