Koupit
Neporazitelný Iron Man se vrací a vrhá se do boje s padouchy, jako jsou Night Phantom, Unicorn nebo Red Ghost. Boj proti zlu se však zvrhává k horšímu, když Tony Stark zjistí, že byl nahrazen svým špatně fungujícícm umělým dvojníkem - a právě v té době usilují Midas a Madam Masque o převzetí Stark Industries! I když mu už nic nezbývá, musí přijít na to, jak si zachránit život i společnost, než bude pozdě!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 106. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Invincible Iron Man #14-23


Scénář
Archie Goodwin
Art
Johnny Craig, Marie Severin, George Tuska
Ink
Johnny Craig, Mike (Mickey) Esposito (Mickey Demeo, Mickey Dee, Joe Gaudioso)
Obálka
John Romita Sr., George Tuska
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
752 g
Stran
248
Cena
249 Kč
Originál
The Invincible Iron Man: The Beginning of the End (Marvel)
  • ludek.n
    Poté, co se vypořádá s Night Phantomem, Unicornem a Red Ghostem, čeká Tonyho Starka zkouška z nejtěžších: vinou robotického dvojníka doslova ze dne na den ztrácí kontrolu nad svým impériem a v tu nejméně vhodnou chvíli se přihlásily také problémy s jeho nemocným srdcem. Polívčičku si pak přihřívají Midas, Lucifer, Crimson Dynamo a Titanium Man. Výsledkem toho všeho je, že se v Iron Manově zbroji nakrátko objeví náhradník, který na sebe vezme část oné nesmírné odpovědnosti. Archie Goodwin nikdy nebyl zářivou a oslavovanou scénáristickou hvězdou, ale jeho příběhy mají pevnou strukturu, skvělou zápletku a atraktivní vedení děje. Přes všechny zákruty, smyčky, manévry a zvraty se vyznačují přehledností a čistotou, kterou by mu mohli závidět mnozí slavnější kolegové. Možná je to i proto, že se nebojí ukázat neporazitelného hrdinu, dennodenně zachraňujícího lidstvo, jako člověka, který má sem tam i slabší chvilku, je plný pochybností a někdy se mu dokonce pod jeho ocelovou maskou pohne i nějaký ten lícní sval. O tom by koneckonců mohl něco říct i kreslíř George Tuska, který tyto pocity zvěčnil svou tužkou. Jeho silné a ostré linie se k opancéřovanému Avengerovi hodí dokonale a některé jeho panely se prostě nedají přejít bez rozechvění. Deset Iron Manových sešitů tohoto ultimátního kompletu mě přesvědčilo, že i komiksy staršího data mají pořád co říct.
  • Ivan Kucera
    Vôbec som sa nechytal. Strašne ma to nebavilo (napriek prítomnosti môjho obľúbeného Red Ghosta a jeho opíc). Hodnotím to ako nezáživný komiks, u ktorého nechápem, z akého dôvodu (ak necháme bokom ten komerčný) bol zaradený do kompletu, keďže neobsahuje nič zásadné, revolučné, ani dôležité. Ocenil by som snáď len ešte aj v roku 2021 peknú kresbu Georgea Tusku a charizmatického Tonyho Starka. Vlastne ani poriadne neviem, prečo dávam až 2*.
  • louza
    Iron Man je už historicky nezastupitelná postava v teamovkách, ale není moc silná sólo. A tahle kniha krásně ukazuje proč. Na rozdíl od někdy zmateného a nesebevědomého studentíka Parkera je těžké uvěřit v nejistotu úspěšného milionáře s pověstí playboye, který vlastně playboyem vůbec není. Před ženami uniká, v soubojích se drží zpátky kvůli nemocnému srdci a důvody proč se do nich vrhá nezná ani on sám. Dlouhodobou ctitelku Janice pohřbí mávnutím ruky, zatím co pro boxera jehož sotva zná by položil život... Tohle prostě není uvěřitelná postava s níž se může čtenář nějakým způsobem ztotožnit. A když se k tomu ještě přidá slizská hlavní postava evokující sňatkového pododníka... Ne. Není to organické. Je to konstrukt. Situace je ještě o to horší, že k sobě nemá ani důstojné protipóly. Všichni Iron Manovi padouši jsou bčkoví kazisvěti většinou na bázi chlapů oplechovaných v brnění. Když už přijde nějaká změna, je to týpek co se mění v růžovou mlhu a ovládá opice. Scénáře nejsou vyloženě stupidní, ale ty dílčí propriety zkrátka na zlatý fond, jakým disponuje třeba Spider Man, nestačí. Co se mu naopak dokonale vyrovná je Tuskova tuška. Marvel měl na přelomu sedmdesátek extrémní schopnost nasát kresebné génie a ve svých řadách jich soustředil několik. George Tuska je bezpochyby jedním z nich protože kniha vypadá doslova báječně.
  • trudoš
    Možná jsem byl zrovna v přechodu, ale tentokrát mi tahle vykopávka sedla. Je to bezesporu zdlouhavé vyprávění (dvakrát jsem u toho usnul), ovšem když si to člověk rozumně rozvrhne, není scénář Archie Goodwina zdaleka tak hrozný, jak se zpočátku může zdát. Autor nešetří energií ani nápady, takže ten věk osmačtyřiceti let vnímáte jen pro žánrovou naivitu nespoutaného dobrodružství. A třebaže kresba není tolik inovativní, jako u jiných tvůrců, George Tuska se plně podřizuje tempu příběhu a dokonale zachycuje dobovou superhrdinskou atmosféru. Krása po všech stránkách.
    Sic mi zařazení do Ultimátního kompletu trochu uniká, protože výjimečného není na komiksu nic, neznamená to však, že jsem si ho neužil se vším všudy. Celkově jsou v příbězích geniální především všichni ti padouši se superjmény a superkostýmy, které by netrumfnul ani ten sebenamachrovanější transvestita. Mimo jiné jsem si poprvé všiml Iron Manových ocelových bradavek a popravdě řečeno... do teď mě straší jejich ničivé možnosti.
  • VanTom
    Starý Iron Man mi přijde snad ještě béčkovější, než jiné historické marvelácké komiksy. Ono to vychází z jeho základního konceptu, zatímco totiž nadpřirozené superschopnosti nestárnou, technologický vývoj naopak uhání zběsile kupředu. Čili Tonyho zbroj a udělátka plná transistorů (čím více, tím lépe :)), magnetů a paprsk(omet)ů již dnes působí veskrze naivně, úsměvně, často vyloženě hloupě. Na druhou stranu jeho příběhy nepostrádají dobové kouzlo a čtou se ve výsledku stále poměrně dobře, stejně jako se dobře kouká na čistou linku retro kresby.
  • Darth Raelchi
    Fuj, hnus. Otřesné a nevkusné. Nudné a toporné. Fakt průměrné a i na 60. léta. Promiňte má hrubá slova, ale tohle já vnímám jako nejhorší příběh z UKK vůbec. Předvídatelné a nudné. Snaha a pokusy o akční střihy a sekvence nepadají na úrodnou půdu. Často je tam bílé pozadí a Iron Man se mi jako člověk nejeví tím správným směrem, působí na mě dojmem sňatkového podvodníka, takového toho slizouna co se vtírá dámám do přízně. Velká paneláž Iron Manovy škodí a do toho ten text, nepřibývá ho nějak víc s každým Iron Manem. Tak jak poslední dobou považuji Iron Mana za nudnou postavu, tak tady má dokonce i nudný příběh. Šoupačka nohou. Kresba je děs. George Tuska umí, ale tady asi začínal nebo co. Fakt to působí nevkusně a až komicky. Odpad!
  • S4TW
    Asi nejlepší Iron Man, který v UKK vyšel, což ovšem není zase tak vysoká laťka. Ale faktem je, že tu Tony Stark dostává od života jednu velkou ránu za druhou, prožíváme tu opravdu velmi dobře zpracované nesnáze hlavního hrdiny. Příběh má tempo, spoustu zajímavých zápletek a šokujících momentů. Mě se tohle osobně velmi zamlouvá, když hlavní postava dostává od života pořádné facky a jelikož tu hlavní roli hraje spíš Stark, než jeho alter ego, tak o to je to lepší. Trochu problémem jsou padouši, kteří jsou místy až moc komičtí a prostě i ti hlavní nemesis Iron Mana působí hrozně béčkově a nezajímavě. Kresba je slušný průměr, ale na zadek taky neposadí. Celkově jsem velmi spokojený, dokonce ani deset relativně dost ukecaných sešitů, pro mě nebyl problém sfouknout za víkend (což obvykle bývá). V rámci UKK se sice nejedná až o takový zázrak, ale v rámci sólovek Iron Mana asi jo. Komiks na svou dobu působí velmi dospěle.
  • kaylin
    V komiksu "Ultimátní komiksový komplet 101: The Invincible Iron Man - Začátek konce" jsou prostě části, které vás docela snadno dovedou iritovat. A vy zase jednou budete rádi, že komiks kreslil někdo hodně schopný. Mimochodem, George Tuska se nám tímhle komiksem představuje. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1359-ultimatni-komiksovy-komplet-101.html
  • jh666
    Tak žádná velká sláva to není, ale rozhodně je to lepší než minulý Iron Man v UKK (i když je od sebe dělí jen pár měsíců). Všechno v komiksu je poplatné své době, takže je to ukecané a trochu naivní, přičemž některé sešity jsou lepší než jiné. Třeba mě docela překvapil konec předposledního sešitu. Trochu mě mrzí, že tu chybí Avengers 69, takže nám chybí trocha příběhu. V Captainu Marvelov taky neměli problém přidat sešit z jiné série. 55 %
  • WildBear
    Dnes jsem rozbalil nového Iron Mana a jsem na prášky.

    Pod klasickou igelitovou šprckou byl klasický papírový štítek s avízem příštího buku, tentokrát ale zcela neklasicky přilepený zezadu přímo ke knížce kusem široké průhlédné izolepy napříč celou knihou!!! Pokus o odstranění dopadl tak jak musel. Spolu s izolepou se zvedla černá vrchní fólie desky a odlepila se od spodních vrstev přebalu. Mám tak zadní desku zprzněnou dvěma obdélníkovými puchýři. Co to udělá u uložených, nerozbalených knih, až lepidlo začne teplem a časem reagovat s podkladem si netroufám ani pomyslet.

    Zuřím. Takhle přece nemůže vydavatel prasit přebal,jehož náchylnost k poškození je už tak obrovská.

    Je to obecně rozšířená novinka nebo jsem měl jen štěstí a pořídil si nějaký "bonusový" výtisk? Díky za info. A pokud má někdo osobní vazby na vydavatele, tak mu prosím s veškerou důrazností vysvětlete,ať se na podobné inovace s veškerou vážností okamžitě vykašle!!!! Díky moc
  • filozof
    Tento komiks byl určitě lepší než předchozí šedesátkový Iron Man. Na svou dobu se v něm vyskytují velmi originální náměty. Příběh z ostrova má docela netradiční stavbu, Iron Man poprvé přijde o svou společnost, najde si náhradníka pro boj se zločinem a samozřejmě boj s dvěma dalšími protivníky v obleku, ze kterého musely kdysi děcka šílet. Samozřejmě je to také plné šílených padouchů a antických chrámů na ostrovech v egejském moři, ale já se u takových věcí dokážu pobavit. V některých sešitech je také náběh na vážnější témata, i když zatím jen v náznaku.

    Fimi: Jestli chceš vidět přehled všech zbrojí na konci knihy, tak si to určitě rozbal.
  • cyboy
    Deset sesitu, ktere ale nenudi tak moc jak jsem cekal. Porad je v tom spousta naprosto nadbytecnych vnitrnich monologu, ale celkove nemuzu rict, ze by se mi to nelibilo (ale ani ze by se mi to buhvijak libilo). Jak uz jsme nejednou v UKK2 videli, da se vybagrovat i mnohem horsi bahno.
    Akorat by Tony nemusel opakovane a nudne prozivat dilema s novym srdickem jako blbecicek, pak by to bylo jeste lepsi.
    70%
2112062
Četl/a (66)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Koci, Kouzelnik7, Librarian, ludek.n, Mariomichal, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, Sir_Pete, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, Zdendy, zlejzmrd
(196)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, batoo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, Glumal, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Koci, kolik111, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Librarian, Lobok257, Lukas366, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, gezic, Maty48, Piggyslav, Venomslav12stars
Shání (3)
gezic, Mates17, Venomslav12stars