Karel Čapek a Otakar Batlička, dva populární spisovatelé, jejichž povídky baví i napínají už několik generací, se stali námětem pro výtvarné komiksové zpracování Jiřího Filípka. Zaměřil se přitom na dvě dobrodružné povídky Karla Čapka "Ztracený dopis" a "Hoch, který dovedl lítat" a především dvanáct povídek Otakara Batličky. Zdařilé je i zpracování detektivní povídky "9,5 mm zločinu" od Jiřího Kaliny. Zvláštní je potom historie kresleného seriálu Robin a Páťa podle scénáře spisovatele Vladislava Tomana. A k tomu všemu obsahuje sešit krátký bonus pro malé i velké na závěr…

Scénář
Otakar Batlička, Jiří Bohata, Jaroslav Foglar, Jiří Hrdlička, Jiří Kalina, Marek Polák, Vlastislav Toman (Vlastimil Kočák)
Předloha
Karel Čapek
Art
Jiří Filípek
Žánry
dětský, dobrodružný, klubácký
ISBN/ISSN
978-80-7376-439-5 (Olympia)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 298 mm
Tisk
barevný
Váha
126 g
Stran
58
Cena
119 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:16Povídky pro dobrodruhy
    Tady jsem vůbec nevěděl, co čekat. Obálka nic moca zavánělo to nějakým pseudonávratem do minulých dob s blbou kresbou á la přelom 80.-90. léta. Opak je pravdou. Filípka sledujia baví mě. Krásné příběhy od předních spisovatelů a nakonec i Toman a Foglar. Tady vážně dobrý, i když to tak nepůsobí na první dobrou. Moc pěkná edice.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.10.2021 09:33Povídky pro dobrodruhy
    Taková vzpomínka na ábíčko. Z osobních důvodů mi vadil Robin & Páťa coby propaganda pionýra (byť novodobého - nevím, co si o tom myslet - proč udržovat něco, co vzniklo jako "režimová předělávka" čehosi jiného, když klidně už může existovat původní předchůdce...). Ale určitě je to dáno zažitím původního pionýra. Kresba dle popisu GWB. Jednostránkové příběhy jsem si užil. 9,5mm zločinu mi nevadilo, děj usledovatelný, chaotično jsem nevnímal.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.1.2017 12:40Povídky pro dobrodruhy
    Filípkova kresba mi připomíná trochu Černého, trochu Saudka, trochu Mareše. Jinak já tohle hodnotit moc neumím, není to pro mě ani trochu, a tím nemyslím jen to, že komiksy jsou spíše pro děti. Četl jsem nějakého toho Foglara, knihy i komiksy, chodil jsem chvíli do skauta, kde jsme měli klubovnu, ale žádnou nostalgii nebo vztah k tomuto dobrodružně-klubáckému druhu literatury prostě necítím. Snad jen, že jsem si připomněl některé Batličkovy příběhy, které jsem četl jako malý na horách a kdysi se mi to moc líbilo. Ovšem zde na jednostránkových převyprávěních je veškerá "zábava" pryč. Kalinova "foglarovka" mi přišla chaotická lehce, Tomanovy příběhy už šly naprosto mimo mě.

    Celkový dojem: 40%
13131