Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Další dva díly komiksu z alternativní reality, kde vládne magie, draci a malé, chlupaté bytosti závislé na čaji!

3. Hollywood Boulevard
I ve fantasy verzi našeho světa existuje samozřejmě kino. A celebrity. A vraždy. Sexuální bohyně Norma Jean byla nalezená mrtvá ve svém bazénu… a vzápětí zjistí Mravena Draapoulová, že má ve své hlavě novou nájemnici, která potřebuje srovnat účty. Jenže svět showbyznysu je smrtící i v našem světě – natož pak na místě, kde žijí draci a obří opice.

4. Barcelona
V Barceloně mizí nejen mladé dívky, ale i vzácná umělecká díla. Právě zmizel legendární výtvor mistra Salvadora a z krádeže je podezřelá Mravenina přítelkyně Grace. Je nutné očistit její jméno, vyřešit tajemství preshonů a vyrovnat s s tím, že do Mraveny tentokrát vstoupil duch mrtvé… kočky.

Obsahuje původní dvě alba série Ekhö Monde Miroir, vydané nakladatelstvím Soleil Productions:
Ekhö: Zrcadlový svět #03: Hollywood Boulevard (Ekhö Monde Miroir #03: Hollywood Boulevard, 2014)
Ekhö: Zrcadlový svět #04: Barcelona (Ekhö Monde Miroir #04: Barcelona, 2015)


Scénář
Christophe Arleston (Scotch)
Art
Alessandro Barbucci
Barvy
Nolwenn Lebreton
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-433-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
330 g
Stran
100
Cena
249 Kč
Originál
Ekhö, Monde Miroir #03: Hollywood Boulevard, Ekhö, Monde Miroir #04: Barcelona (Soleil Productions, 2014, 2015)
  • deefha
    A pokračujeme ve francouzské krasojízdě po světě, kde je všechno tak trochu na hlavu :-) Příběh z filmového prostředí je nacpaný popkulturními odkazy, příběh z Barcelony je zase plný koček (ve všech významech...), tempo je svižnější než u předchozích dvou - takže za mě opět velká spokojenost. Ta kresba! Vydržel bych v ní hledat detaily celé hodiny.
  • SickNail
    SickNail mecenáš9.1.2022 14:27Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    Neviem, či som dostatočne stotožnený s výpravným štýlom malých detektívnych príbehov a len okrajovo spomenutým hlavným príbehom ktorý sa vyvíja slimačím tempom.
    Pôjdem tak proti prúdu, lebo Hollywood ma vyslovene nudil, nepriek odkazom na kultové filmy a zobrazenie Quentina. Naopak Barcelona ma opäť vtiahla a znovu nadchla. Určite tak dám Ekho ešte šancu, no žial za mňa slabšie ako prvé dva diely...
  • faster86
    Bohužel se zlepšení nekoná jak jsem doufal. Je to strašně uspěchané, vtipy vůbec nefungují. Věci jako zapojení Schrodingerovi kočky by mě normálně potěšilo, tady mě to nudí. Su strašný slaboch takže přečtu ještě třetí díl co mám doma.
  • tom173
    Kvalita z prvních dvou příběhů zůstává a čtvrtý příběh z Barcelony v této knize se mi zatím líbil nejvíc ( mám k tomuto městu osobní sympatie :). Je super když poznáváte známá místa a je neuvěřitelné jakých detailů se autoři drží, například lidé na La Ramble pijí místní pivo Estrella. Přijde mi že si to hodně pro sebe krade Sigisbert a jeho trefné humorné poznámky. Doufám že v Římě už půjde děj i trochu více do hloubky a nepůjde jen o další epizodku o tom, kdo zase uvízne v Mraveně (:D), i když mě to hodně baví.
  • p3tris
    Znovu dva vynikající příběhy s perfektní kresbou. Přiznám se, že ten z Hollywoodu mě bavil trochu víc. Norma Jean (Marilyn Monroe) v hlavě Mreveny je skvělá, o čemž se nedobrovolně přesvědčí i Jurij Podrov. Zabila jí Liv Saylorová kvůli novému filmu Quentina Tarantulina, produkční nebo dokonce guvernér, s nímž měla poměr? Nebo je v tom něco úplně jiného? Narážky na bezpočet dalších filmů jsou jen třešnička na dortu. V Barceloně tvoří excentrický umělec Salvator životní dílo a připlete se mu do cesty společnice Mraveny Grácie. Mravena tak musí pdniknout cestu do Evropy, kde se jí v hlavě uhnízdí živá kočka. A i díky tomu se dozvíme, že prikóni jsou s kočkami příbuzní a mají rádi granule.
  • mearez
    Druhý díl pokračuje v příběhu, ovšem je ještě o řád lepší, než ten první. Nejlepší byl asi příběh z Holywoodu jen kvůli těm odkazům na všemožný filmy. No tohle je prostě pecka, ne že ne. Za mě 5*.
  • Blackhand47XD
    Druhý díl Ekhö nás přivádí do dalších měst, kde opět došlo k příšerným zločinům. Kresba je opět parádní a příběh nám ukazuje další prvky magického světa. Už aby tu byl další díl.
  • massilia
    Totéž, co u prvního dílu. Šťavnatá kresba, zajímavě vymyšlený svět, ale hlavně odlehčený zábavný příběh, který si na nic nehraje, takový druh, jaký na českém komiksovém trhu dosti chybí. Četlo se to dobře, příjemný zážitek.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.4.2018 21:13Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    Koupil jsem si to abych měl co číst při kafi na terase a tenhle účel byl splněn, příjemná kresba, fajn příběh. Fakt parádní oddychovka.
  • Fry
    Modrá Crew #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4 - Druhé číslo Modré Crwe se nese na vlně kvality čísla předchozího ... Ke zpracování, grafice, čtvrtročnímu odstupu, formátu a dalším malichernostem nemám jedinou výtku, jen ten výběr obsahu mě nijak extra nenadchl. Třetí část série Ekhö odehrávající se v Hollywoodu má jistý potenciál, jelikož vedle ostatních částí nabízí zajímavý příběh plný zvratů a je čtivě vyprávěna. Naopak čtyřka spadá opět do vod průměrných až podprůměrných příběhů kterých vychází i na našem trhu stovky ... Za mě 3*!
  • sedw
    Viz hodnocení prvního dílu, jen možná ještě o malý stupínek lépe. Se zasazení prvního příběhu jsem zpočátku nebyl příliš nadšený, ale po rozečtení se to změnilo a se světem filmu si autoři výborně pohráli. Pokud jde o druhý díl, Barcelonu jsem navštívil cca půl roku zpět a proto pro mě měl speciální nádech. Opět poctivé 4*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.12.2017 22:11Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    Tady nemá smysl se nějak rozvádět. Vše už jsem napsal v případě první knihy. Nicméně jeden poznatek musím sdělit a to je nádherné znázornění nám známých míst ve světě, ale z pohledu Ekho světa. Staré známé věci z našeho (i minulého) světa, ale i přesto, že je známe, tak v rámci jejich archetypů si autoři popustili uzdu své fantazie a rozšířili dimenzi postav ve svých příbězích. Viz Marilyn Monroe a Liz Taylor. Líbí se mi rovněž neměnná kvalita příběhů a kresby. Laťka je vysoko a tam zatím zůstává. Chci další díly!! 5 z 5.
  • pearlxjam
    ještě lepší než první dva díly - snad vyjde i pětka a šestka :-)
  • koudy
    Příjemná oddychovka u které jsem se bavil od začátku do konce (nedáte si čaajíík?) s jemným nádechem erotična a skvělou kresbou. (nad Sagrada Famiglia jsem si málem učůrnul :D )

    Za Dalího jsem musel dát plusový bod. (jeden z mých nejoblíbenějších malířů)
    On pravděpodobně opravdu takový magor byl.
    V tomhle případě to je kladné hodnocení, nechtěl bych aby to vyznělo nějak imperativně, ale když o něm napíšu, že to byl blázen, tak ho to zdaleka nevystihne. :)
  • Norri
    Žánrově je to takový slepenec, který výborně funguje. Je tam hromada vtipů a pop-kulturních narážek. Kresba je famózní a skutečně si ji užijete. Ve všech příbězích je všudypřítomné erotično a rafinovaně odhalovaná nahota. A ženy jsou tam skutečně krásné. Věřím, že tenhle komiks si užívali i sami tvůrci a dobře se u něj bavili. Přesto se najde i něco, co tomu vytknu. Všechny čtyři příběhy, které u nás vyšly, jsou si podobné. Mravena s Jurijem a prikonem Sigisbertem přijedou do nějakého města, do Mraveny vstoupí duch a pak probíhá něco ztřeštěného, co vede k odhalení. Pokaždé. Možná by byl zajímavější jeden delší příběh, ale je otázka, jestli by pak šla udržet svižnost vyprávění. Možná by se i postavy musely začít vyvíjet více, než si scénárista přeje. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/ekho2
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.4.2017 22:57Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    Prvý príbeh - Hollywood bol dosť zábavný a plný všemožných odkazov. Znovu jemná erotika, nádherná kresba, len tá zápletka a jej rozuzlenie bolo slabšie.
    Druhý príbeh - Barcelona bol slabší. Znovu krásny, ale príbehom to bolo asi zo všetkých dielov najslabšie.

    Inak mám však EKHO celkovo rád, vo Francúzsku už vyšli aj čísla 5 a 6, čiže by som ich v sérii Modrá Crew určite do budúcna chcel.

    Komiksom zdar a tým Európskym zvlášť! :)
  • VanTom
    Definitivně tento formát dvou evropských alb v jedné knize schvaluji (tedy i přes zmenšení - poslední povzdechnutí, slibuji). :-) Scénář Ekhö těží nejvíc z rozmanitého světa, rozpustilých postav a hravých nápadů (Schrödingerova kočka :-)), méně už z (ne)promyšlených detektivních zápletek. Kongeniálně jej doplňuje sexy "rozjuchaná" kresba plná vtípků a narážek (jako filmovému nadšenci mi v Hollywoodu oči přecházely).
  • jh666
    První díl mě bavil a příjemně navnadil, teď už jsem si Ekhö skutečně zamiloval. Kresba je naprosto božská a příběh mi tentokrát přišel ještě vtipnější. 90 %
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.2.2017 18:08Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    "...Kdybyste si vzali moji agenturu, tak vám to nesplatím už nikdy! Trochu logiky!"
    "Kampak na mě s logikou. Já jsem bankéř! Pěkný večer přeji, slečno."


    Mně to přijde zhruba na stejné úrovni jako předešlé dva díly, to jest otravný a opakující se nápad s posedlostí duchy, ale jinak skvěle nakreslený, svižně plynoucí, celkem vtipný a erotikou okořeněný komiks. I love Barcelona!

    Celkový dojem: 70%
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.2.2017 11:08Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    Nemyslím, že by to bylo až tak mělkostí reálného Hollywoodu, kterou zde naznačuje kolega Kapis, který nás dokonce i v komentáři k fantasy-sci-fi-krimi-komedii z paralelního unreal světa přesvědčí, že to júesej fakt nemusí, ale také jsem se bavil už méně než u prvního dílu. Přisuzuji to ovšem spíše tomu, že vyprchalo prvotní nadšení z nastíněného světa, jehož pravidla a kulisy nejsou nijak více rozvíjeny a opakovaná zápletka s posednutím rozmanitosti také příliš nepřidává. Stále však zejména vizuálně krásné dílo, u nějž jsem se rozhodně nenudil, ale další díly bych už vzhledem k výše uvedenému vážil. Navíc mi to díky stále častějším odkazům na reálné historické kulisy a postavy, stejně jako vizuálem, začalo silně připomínat Blacksada a ten přes všechny kvality Ekhö hraje přeci jen jinou ligu.
  • Kapis
    Ale jo, bavilo, i když kousek méně, než předcházející díl. Jde vidět, že ten Holly-úd nemůže nabídnout nic, než falešné kulisy. Jinak to musí být velmi nezajímavé, typické americké město, plné nízkých papundeklových baráků, architektonicky odpudivé, kde si horní bezcharakterní půlprocento akorát tak otírá nohy do zbytku chudáků a sype do světa ty svoje blockbusterové sračky plné té správné pravdivé západní propagandy, proti které určitě naše nové chovancovo ministerstvo pravdy nemůže nic namítat.

    To New York, Paříž i Barcelona uměly teda nabídnout mnohem zajímavější prostředí. A jde vidět, že kreslíř, pokud v těch městech nebyl, tak je má aspoň důkladně nastudované. Tak snad brzy vyjde ve Francii šestý díl a budeme si ho moci i s tím pátým přečíst naráz v některém z dalších dílů Modré Crwe, kterážto série mě velice oslovila. O prodloužení předplatného nebudu uvažovat ani sekundu. Jen tak dál!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš12.2.2017 16:15Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    Podle nejnovějších zpráv z Francie by měla šestka vyjít co nevidět, tak se třeba dočkáme i rřetí dvojknihy. A snad bude lepší než tahle. On ten koncept co příběh, to město byl celkem fajn u Asterixe, ale přijde mi to trochu překonané a prvoplánové. Zejména příběh z Barcelony je o poznání slabší než díly předchozí, ale snad to byl jen výpadek a zase se to zvedne. Řešení krize kontinua do trojky fajn. Té čtyřce to sexuální napětí přímo evidentně chybí.
  • louza
    Zatímco první kniha (respektive dvoj) ještě udupávala půdu a seznamovala čtenáře s ujetým světem autorů, druhá je více pevná v kramflecích ačkoli sleduje jednoduchou linii. Udržet firmu po tetičce v chodu. Proto hlavní hrdinové prochází světem, kde se většinou dílem náhody zaplétají do různých prekérních až kriminálních situací z nichž se musí vymotat. I když jde o jednoduché scénáře, jejich čtivost a vzdušná elegance je umně podtržená lechtivou erotikou na hony vkusnější než všechny Druuny a Borgie dohromady. Kniha je plná zábavných referencí do naší současnosti a to nejen na úrovni kreseb jako to bylo v té první, ale i na úrovni příběhu (Shredigerova kočka). Dílko kterému je opravdu jednoduché propadnout. Pro Ekho mám prostě slabost. Nezbývá než doufat, že Arleston brzo napíše šestý díl, aby byl materiál na další Modré Crwe.
  • kaylin
    Detektivní zápletka se dostává trochu do pozadí a vy možná spíš čekáte na to, jak se vztahy vyvinou. Anebo jestli Mravena zase ukáže trochu víc než jen napěchovaný dekolt. Ale i tohle k "Ekhö" patří a já jsem za to rád. Zábavný komiks, který si vždy rád přečtu. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1362-modra-crew-2-ekho-zrcadlovy-svet-70.html
  • P.G.
    Další dvě jednohubky, tentokrát o poznání slabší, než předchozí dvě. Kresba je stále výborná, jen ten scénář a nápady jsou stále horší. Zejména Barcelona je po příběhové stránce opravdu tragická. Chápu, že svět Ekhö je jiný, zvláštní; ale to, co Arleston předvedl v Barceloně, to mi tedy rozum zůstává stát. Kdyby to bylo alespoň vtipné, když už to úplně postrádá logiku... Jen doufám, že v nějakém budoucím příběhu neposedne Mravenu duch stromu nebo kytky...
  • Azalin
    Pro Ekho mam proste slabost. Nezbyva nez doufat, ze Arleston brzo napise sesty dil, aby byl material na dalsi Modre Crwe.
  • cyboy
    Pro Ekho mam proste slabost. Nezbyva nez doufat, ze Arleston brzo napise sesty dil, aby byl material na dalsi Modre Crwe.
    90%
4173222
Četl/a (207)
2Hitman3, 2scha, 353638, 81splinter, adevr, AlmightyMates , anka, Askalon, Babany, BadBoy, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, Blackhand47XD, Blacklarch, borknagar1, Bronn, Bubákolog, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalistar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, Dzonik, erik, Faix, Filios dVekerec, filmator, filosh, Final, Fives, flipflop, Flowtek, Fort, Fos4, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, gwen666, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, JaggedSK, James, jankie, japes, Jay-jay, jerry67, Jezbo, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kokuun, koudy, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, Lobok257, Loks19, lopik, Lord Baltimore, lucmartincova, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, massilia, Matthew, mearez, Mercurio, mgeralt, mineralk, Mleako, monte walsh, motycond, mozzu, MP, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, oleav, Olesh, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Petrisko911 , Philologus, Pjenkus, Poniczech, Poseidon1978, ppilch, PrastenejCitron, punisher, Qvestor, radimisko, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, rewkon, Rezet, Rinter, rooty, Scaleo1, schefik, Schramm, sedw, seneke, SickNail, Sir_Pete, Spacecore, start05, t0mas, tacmud, terrordemon, the.kasztan, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, VanTom, vita, Viverr, vranakx, VXP, Walome, xflori01, XGMan!ak, Zavulon, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(338)
2Hitman3, 2scha, 353638, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Alfi, Alfonzo, AlmightyMates , anka, arnecht, Askalon, Awakener, Azalin, Azbest, Babany, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, Benji, ben_bella, Berry669, bierce, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, Blackhand47XD, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bronxik, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, Caylen-Tor, Cemino, charvos, chcita, cobe, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, Dani El, DanQ, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, Dinik, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, Dzonik, erik, fel68, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, Fives, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Fry, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, Golem, gongon44, GORERATED, Greyman, Grrr, guseppe, Hades, hahahoho, Hanule_bambule, Hanussen, Hawwwran, Hebled, herrman, hiro666, holubdema, Honza R., Horstik, Houbař, house192, hromotlk, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, ivo84, J.Connor, Jabba, JackOneil, JaggedSK, Jak, jakub186, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, Jay-jay, jerry67, Jezbo, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Johnny Sasaki, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, karel, Karel Sec, Kareru, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Kerbellos, Kitykatyn, Knize_Ignor, Kokuun, Kraken, kubosos, kucik, lacoste, Lamahe, LegendOfLore, lemon_zobak, Lenny, Librarian, lifi, Light, Lijem24, listr, Lobok257, Lojza, Loks19, lopik, Lord Baltimore, lox, LuckyLjuk, lucmartincova, Lumirius, maara, maco, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marty_von_Shit, Matthew, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, mike731, MIKER65, mikina, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, Mitthrawnuruodo, mkolar, Mleako, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Noci, NOD82, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Orbeek, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Petrisko911 , petrsimcik, Philologus, Pjenkus, pk123x, plema, Poseidon1978, ppilch, PrastenejCitron, Premek, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, raenius, Ragnarog, rajot, RaptoR, rewkon, Rezet, Ricarderon, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, Saiffer, Salien, Sammael, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Scalix, schefik, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Shin, Sick666, SickNail, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, Sole, songoku, Spacecore, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, Symbi, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomned, trudoš, tulipstros, TZcomics, Ukko, utresyby, Valis, vallyslayer, valon, VanTom, vertilyn, Viking, vishnar, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, VXP, Wakker, willis, Wiruss, xai, xflori01, XGMan!ak, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (12)
barthez, deadpool, delsemela, DoctorWho, Fylyppos, MonsterGyre, Nightmare, Odal , Radkos, Sole, vteco, Yefery
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (1)
adam.ra