X-Meni. Skupina mladých mutantů nadaná výjimečnými dary, které je odlišuje od obyčejných lidí. Pod dohledem profesora Charlese Xaviera používají své schopnosti, aby chránili ostatní mutanty a zastavili ty, kdo by své vlastní nadání chtěli používat se zlým úmyslem.

Vydejte se s námi nyní do raných dnů X-Menů, kdy se z nesourodé skupiny postupně stal schopný tým, který se dokázal postavit takovým hrozbám, jaké představují Magneto, Sentinelové a další. A pak, v příběhu Co bůh miloval, člověk zabil, se naši mutanti střetnou s jedním ze svých nejnebezpečnějších protivníků, reverendem Williamem Strykerem.
A ne všichni z toho vyváznou zdraví!

Obsahuje příběhy:
X-Men: Premiéra
X-men: Co bůh miloval, člověk zabil


Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií X-Men: Season One a Marvel Graphic Novel #5


Scénář
Chris Claremont, Dennis Hopeless
Art
Brent Eric Anderson, Jamie McKelvie
Ink
Brent Eric Anderson, Mike Norton
Barvy
Steve Oliff, Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Roger Cruz
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
658 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
X-Men: Season One / X-Men: God Loves, Man Kills (Marvel Comics, 1982, 2012)
  • ludek.n
    X-Meni jsou dnes celosvětový fenomén a jedna z největších marvelovských sázek, která několikanásobně překonala očekávání. Scénárista Dennis Hopeless s Jamie McKelviem a Mike Nortonem v roce 2012 zrekonstruovali původní x-menovský příběh Stana Leeho a Jacka Kirbyho a originální pětici - Cyclopse, Beasta, Icemana, Angela a Marvel Girl - představili novým čtenářům. Ostatně ani pro ostřílené fanoušky série není návrat do Xavierova institutu pro nadanou mládež žádnou pohanou a do nudné epizody má sakramentsky daleko. Na McKelvieho čistý kreslířský styl se navíc moc příjemně kouká. Vedle Premiéry pak kniha obsahuje ještě silný příběh s názvem „Co Bůh miloval, člověk zabil“ z pera Chrise Claremonta, jemuž za kreslící podložkou asistoval Brent Anderson. Tento komiks z roku 1982 ukazuje více než přesvědčivě, proč se z X-Menů staly takové komiksové ikony, jakými dnes jsou. Energie doslova stříká z každé dvoustránky, a byť mi Andersonova kresba tak úplně nesedla, považuju tuhle čtyřdílnou odyseu za parádičku par excellence.
  • Negan
    1.příběh je odporný teenage komiks,který kresbou i scénářem odpuzuje.
    2.příběh je geniální klasika.

    Bohužel první příběh knihu zkazil,takže jen dobrých 60%.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2017

    S komiksovými X-Meny nemám moc zkušeností a knihu jsem původně v plánu ke koupi neměla. Ale když jsem zjistila, že tady bude mít Jean dost prostoru, neváhala jsem. Mám její postavu moc ráda. Sice je to děsná vztahovka, ale co už. Ale padne tam to: jednou budeš mnohem víc. Bavilo mě skákání v ději a prostě celý ten začátek. Jestli chceme přežít, tak jenom jako tým!
    Druhá část už měla děj. Jo, a taky neměla žádnou chybu. Skvost! Postavím šťastně do knihovny.
  • MerkatTV
    Prvý komiks je fajn zoznámenie s pôvodnými X-menmi. Kresba je celkom fajn a je tam hlavne ich osobný život čo je super. Druhý komiks je o tom čo bolo vo filme X-men 2. X-meni sa snažia dokázať svetu že sú super a Stryker im to chce prekaziť. kresba je fajn a príbeh tiež. Toto NHM odporúčam.
  • karl173
    karl173 mecenáš17.7.2019 19:56Nejmocnější hrdinové Marvelu #012: X-Men
    První příběh této knihy je jednoduchý a končí ve chvíli kdy to začíná být zajímavé. Nicméně četlo se to ale hezky svižně, kresba na mě působila také dobře a líbilo se mi fungování postav mezi sebou.
    Druhý příběh už je, ale z jiného soudku. Má velmi zajímavou kresbu a mnohem složitější scénář než měl první příběh. Claremont ukazuje, že je pán X-menů. Bohužel také používá na můj vkus až zbytečně moc textu a své zajímavé nápady tím pak někdy zavalí.
    Celkově se mi to tak nějak líbilo, ale jsou tu dva naprosto odlišné příběhy, což může oběma kazit dojem navzájem a já ani z jednoho neměl ten správný pocit.
  • Fives
    V prvom príbehu sa mi páčila kresba ale príbeh za veľa nestál a v druhom to bolo presne naopak. Plus kvôli tomu hnusnému coloringu v God Loves, Man Kills, som si naplno neužil príbeh s inak veľmi zaujímavým nápadom.
  • Komiksum
    Když tu hodnotím NHM tak řeším jen ty velké příběhy, u této knihy máme 2 velké příběhy. První je překvapivě moderní pojetí staré party X-Menů, což jsem fakt protrpěl. Nebýt Claremontova druhého komiksu, knížka by dopadla fakt špatně. Chris Claremont, pravděpodobně nejlepší scénárista X-Menů ukázal svůj um když napsal skvělý příběh " God loves, Man kills", tento příběh také trochu adaptovali do filmu X-Men 2. Kresba je právě u tohoto komiksu naprosto nádherná, příběh skvělý i depresivní zároveň. Bohužel pro X-Meny "jen" 4* hvězdy protože první novější příběh mě těžce nebavil, že se ani k němu nemám chuť vyjadřovat. Určitě doporučuji jen Kvůli Claremontovu Marvel Graphic Novel #5.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 21:35Nejmocnější hrdinové Marvelu #012: X-Men
    První příběh je zajímavá retrospektiva do vzniku prvních X-menů a pro ty, co neznají první komiksy s X-meny vůbec, je to zajímavé shrnutí obohacující universe o pár detailů, ale to je asi tak vše k tomu. Kresba je nudná a tuctová. Příběh je malinko lepší, ale připadal jsem si, jak kdybych byl dítě, které někdo přesně navádí, kam se má dívat, jak to má vnímat a jak si to celé vyložit. FAKT NEEE. Druhý příběh to ale naštěstí celé zachránil a je to pastva pro oči. Další z ranku Marvel Graphic Novels. Je poznat, že tady si někdo pohrával s uměleckou stránkou a výsledek je brilantní. Není divu, že se druhý film inspiroval právě tímhle. Fakt pecka a k tomu i úžasně nakreslená. Co ale nechápu je vydavatelský systém u nás apod. Proč jsme regulérně nedostali Days of Future Past, tak jak je tomu ve světě, mimo určité země včetně nás. Fakt to nedávám, místo zajímavého a legendárního příběhu, dostaneme takovou podprůměrnost. Nebýt toho druhé hodnotím slovy NUDA a ODPAD. Jenom kvůli druhému příběhu dávám 4 hvězdy. ten první jako by tam ani nebyl. Pro mě zbytečný komiks.
  • trudoš
    Myslel jsem, že všechno to podstatné o X-Menech jsem už četl. Já hlupák naivní.
    Scenárista Dennis Hopeless mi v první půlce vůbec poprvé představil X-Meny jako funkční teenagerské hrdiny se všemi jejich pubertálními strastmi, a ono je to vážně skvělé. Vystihuje nestálost i rozbouřenost mladých a perfektně kombinuje týmové roztržky s akcí, která tu je paradoxně až na druhém místě. Takhle nějak měla vypadat První třída, kdyby se na ni usmálo štěstí.
    Druhý příběh byl pak podobným překvapením, už jen proto, že jsem pro jednou přečetl Chrise Claremonta a neusnul u toho nudou. Ba právě naopak. Nekompromisní drama je přímým kontrastem k původnímu duchu komiksu, který se přenesl přes období hyperaktivní fantazie a konečně dospěl. Inteligentní zápletka, chytré dialogy a pochmurné vyznění dělají z téhle jednohubky skutečnou perlu. Přitom syrová deprese je dokonalým protikladem k předchozímu highschoolmusical vyprávění, což je bezvadnou ukázkou toho, kolika způsoby se dá stejná tématika uchopit.
  • kaylin
    Pokud si nekupujete každý díl "Nejmocnějších hrdinů Marvelu" tak, jak vycházejí, ale raději se spokojíte s těmi nejlepšími, které zde jsou, tak si knihu "Nejmocnější hrdinové Marvelu 12: X-Men" rozhodně kupte. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1525-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-12-x.html
  • morbn
    za druhý príbeh dávam plný počet (špičkové retro, zaujímavá "pauzáková" kresba, dobrý scenár), celkovo... :)
  • autokineton
    Velmi dobré číslo, příběh "Co bůh miloval, člověk zabil" je pro mě jeden z nejlepších, co jsem s X-meny četl. Naopak úvodní origin strašná nuda... 70%

  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo28.6.2017 19:02Nejmocnější hrdinové Marvelu #012: X-Men
    Parádní, za mě zatím rozhodně nejlepší číslo NHM, co jsem četl. První příběh hodně teen záležitost, ale pro člověka, který X-meny zná jen okrajově nebo z filmů, je to dobrá příležitost seznámit se s těmi základními členy týmu, Magnetem a vzájemnými vztahy (ty se tam zas tak moc řešit nemusely, ale co už. Tento příběh je určen pro mladší čtenáře).

    Druhý příběh byl naprostá pecka - parádní kresba, která se hodí svou syrovostí hodí k příběhu. Je to krásně zpracovaný příběh o nesnášenlivosti k mutantům, ale i o náboženském fanatismu. Rozsah komiksu ideální, ukecaný tak akorát..
  • P.G.
    První příběh je origin v novém kabátě s dobrým příběhem, spíše více zaměřený na jednotlivé postavy, než na týmovou akci. Nenávist k mutantům v pozadí příběhu mu dává na vážnosti a kompenzuje teenage vzhled (zejména kresba mi k příběhu moc nesedla). Naproti tomu druhý příběh si na nic milého ani vzdáleně nehraje. God loves, Man kills přináší temnotu nenávisti vůči mutantům a náboženského fanatismu podanou nejen slovně, ale i graficky. Výborné nadčasové dílo, při jehož čtení jsem si uvědomila, jak málo občas stačí, aby se věci daly do pohybu.
  • plus-rovnáse
    Po uvážení (a přečtení děsné Black Widow) jsem se rozhodl přidat 1* k celkovému hodnocení, protože "Co bůh miloval, člověk zabil" je prostě nejlepší co NHM zatím přineslo a 3* jsou proto málo. Dávám tomu 7/5*

    U "Premiéry" si trvá na 1* a tom, že je to stejně blbý jako Iron "já chudák miliardář" Man a Black "mužský prasata" Widow. Od toho ruce pryč!
  • plus-rovnáse
    Pro pořádek, ohodnotím obě části samostatně, ale celé knize dávám 3* jakožto průměr z obou hodnocení.

    Nejprve modernější kousek X-Men: Premiéra.
    Když jsem četl Iron Mana, říkal jsem si "To je ko***," takhle uskuhranýho miliardáře pohledat. Myslel jsem si, že už nebudu číst v komikse nic horšího. Ale X-Men: Premiéra tomu dala novej level. Jean je ta nejhorší postava, o které jsem v komiksu kdy četl. Už jen to, že je někde nová, ale všem pořád rozkazuje "Udělej tohle, udělej tamto!" Asi čtyřikrát někomu řekne ať sklapne... Je to pěkná k*n*a, to vám povím. Chvilkou jsem si nebyl jistej, jestli X-áky vede ona nebo Cyclops.
    Co se týče ostatních postav... Nejvíc k srdci mi přirostl Bobby, Hank a Warren. Těm jsem jejich postavy uvěřil, byli propracovanější než ostatní. Profesor se v tomhle příběhu vyskytuje jen párkrát a to tak, že málo nebo skoro vůbec. Jeho myšlenka o soužití mutantů a lidí je zde vměstnána do dvou bublin a to je asi tak všechno, zbytek je jen plešatý muž, který nic moc neříká a roli nehraje už skoro vůbec žádnou. Magnetovi jsem zase nic moc nežral. Místo charismatického záporáka je zde vyobrazen jako nějakej úchyl co chce týrat puboše a k tomu ovládnout svět.
    Opravdu mě X-Men: Premiéra zklamal. 1* hvězdičku dávám za poměrně povedenou kresbu a za hláškujícího Bobbyho, Warrena a Hanka.


    Teď k staršímu kousku Co bůh miloval, člověk zabil.
    Tohle bylo na jiné úrovni. Čtení už od začátku temné a hutné. První scéna mě přinutila zatlačit slzu a to jsem netušil, že u tohohle komiksu to nebude naposled. Příběh se vydařil a na to jak je starý je secsakra současný a děsivě pravdivý. Povaha "my nejsme rasisti" rasistů, je zde vykreslena tak, že jsem nenáviděl každou padouchem ovlivněnou postavu a říkál jsem si, že je to jak číst komentáře na seznamu u zpráv.
    Hlavní padouch si zde vylévá srdce, proč je proti mutantům, ale upřímně mě nedojal, psychopat každým coulem. Hrdinové mají každý svůj prostor, to je fajn, není to "oneman show Jean Grayové", ale taky to není ten pocit "whííí". Profesor opět na druhé koleji (čekal bych alespoň dvě strany), ale jinak spokojenost. Největším miláčky v tomhle příběhu jsou pro mě Cyclops, Wolverine a překvapivě Magneto, kterej jakožto "dočasný hrdina" mi rozbušil srdce v touze po boji za spravedlnost. Ale tu nakonec zchladil Cyclops.
    Kresbu moc neřeším, protože je to k**va skvělý a těch 5* tomu dávám strašně rád.

    Kdyby tahle kniha přinesla to, co měla obsahovat, asi by to bylo nejlepší co NHM nabízí, takhle je to (jen díky té "Premiéře") průměr, což mě mrzí.
  • mearez
    Čtyry hvězdy, první příběh mě vůbec nebavil (asi proto, že jsem první číslo X-menů četl), ale příběh Co bůh miloval, člověk zabil je skvělá graphic novel. Za mě průměrné NHM.

  • Gustik5
    salamandr: Mně osobně se kresba, ostatně i příběh v druhé části líbily daleko víc. Ten dobový coloring tomu perfektně sedí a perfektně hraje se syrovostí děje... Trochu mi to připomnělo Smrt Captaina Marvela (myslím že obojí vyšlo ve stejném roce :) ), kde to bylo podobné. Tenhle styl z osmdesátek se mi prostě líbí mnohem víc, než ten barvičkami hrající pravěk, i občas trošku bezpohlavní moderní mainstream. Ale je to jen názor. :)
  • Doncek4321
    Líbilo se mi to a hodně. Škoda jen, že NHM nefunguje spíš jako představení a průřez postavy. Z každé doby 1-2 solo čísla. Těžko říct, jestli by to bylo lepší nebo horší jak teď.
  • Luigim
    Konečně dobrá volba. Dávám plný počet.
  • salamandr
    1. část 5* 2.část 2*. Druhá část má děsnou kresbu, fakt je to ošklivka Betty, která ještě nepřišla na to jak se namalovat. První část má super jak příběh, tak kresbu i se mi líbí znovu ztvárnění původního příběhu. Koupit si tohle jen kvůli první půlce? jo stojí to za to.
  • louza
    Dva příběhy X-manů lišících se jako noc a den. I když řeší v podstatě stejné téma. Nenávist lidí vůči mutantům. Remake úvodu původní sestavy přináší mainstreamovou kresbu a vzdušný moderní příběh zaměřený spíš na jednotlivé charaktery v omáčce základní premisy, než hybný děj. Od muťácké verze Beverly Hills, kde jsou všichni učesaní a mají problém o němž si chtějí promluvit, příběh zachraňuje vkusný elegantní scénář Dennise Hoplesse jenž není vůbec beznadějný. Ostře však kontrastuje s vrcholem knihy - Claremontovým asfaltově temným old school příběhem druhé inkarnace slavného teamu, který byl svého čas použit jako základ druhých filmových X-Manů. Hutná temná atmosféra a beznadějná východiska jsou na hony vzdálené běžnému osmdesátkovému hlavnímu proudu a zasahují téměř do Millerovského hájemství. Výborná práce. Po stránce vizuální i scenáristické. Tohle opravdu stojí za to. 90%
  • S4TW
    Velmi povedený přepracovaný origin pro nové čtenáře (takových je opravdu velmi málo, jestli vůbec nějaký). Je sice pravda, že to celé působí hodně teeange (jak příběh, postavy, tak i kresba), ale předpokládám, že to byl účel, navíc si myslím, že i starší čtenáři si toto dílo užijí, protože se fakt povedlo. To hlavní ovšem je druhý část, kde je příběh, který je dost možná to nejlepší, co vůbec s X-Meny můžeme číst. Hodně silný, depresivní příběh, který má i velký přesah do reálného života, jelikož se zabývá tím, jak by to vypadalo, kdyby se lidé ostře vyhranili proti nějaké rase a genocida by byla velmi vážnou úvahou. To, že příběh patří mezi ty nejdrsnější (ne potoky krve, ale spíš myšlenkou a atmosférou) je vám jasné od prvních stran, kdy jsou nemilosrdně odpraveni dvě děti. Depresivnost a takový ten nepříjemný pocit umocňuje kresba, ze které hodně čiší underground, V této knize si prostě přijdou na své téměř všichni, jelikož jeden příběh je vyloženě pro mladší, druhý zase vyloženě pro starší čtenáře, ale hlavně Co Bůh miloval, člověk zabil je must read komiks, který si s chutí ještě několikrát přečtu.
  • Carnage
    Skvělý! První příběh je skvěle udělanej a nezlobil bych se kdyby bylo víc takových originů který jsou vlastně remake aby se to víc líbilo mladším čtenářům - nová kresba, textu tak akorát. Druhý příběh ačkoliv starý je díky kresbě nadčasový a mě a další lidi co vyloženě nevyhledávají starý komiksy určitě potěšil, příběh je těžce xenofobní vůči mutantům a ten náboženský fanatismus nesnášim i ve filmech a je z toho cítit ta amerika ale právě to byl účel a zadařil se. Z mýho pohledu zatím nejlepší NHM spolu se Spider-manem a Wolverinem.

    PS: Jen je škoda, že Days of Future Past byl násilně odstraněn z důvodu marketingu...a celkově upravení komiksu narozdíl od UK verze(obálka z jednoho, příbeh z Uncanny)
  • petrsimcik
    Takhle to má vypadat!
    První NHM o kterém jsem uvažoval jestli si ho nekoupit i jako investici :)
  • jh666
    Jsem spokojený. Hopelesse a X-Menů jsem se bál, protože to, co předvádí v All-New X-Men, opravdu není nic moc. Tady mu to ale jde o poznání líp. Příběh je svižný, díky bohu není z pohledu Cyclopse (jak já ho až na výjimky nemám rád), ale Jean. Kresba není nic extra, ale ani tragédie. Působí to na mě rozhodně líp než První třída - Nejsvětlejší zítřek. 70 %
    Hlavní tahoun knihy je ale druhý příběh, God Loves, Man Kills. Tímhle dílem se Claremont skutečně překonal a skvěle vystihl podstatu X-Menů. Temně laděná akvarelová barva je potom skvělý podmaz. 100 %
  • filozof
    Tak tohle mi příliš nesedlo. V první části je taková sterilní kresba která ničím nevyčnívá. Všechny postavy mají velmi strnulý výraz. Jean mi také často přišla protivná a do jisté míry bych to mohl říct o téměř každé postavě. Nemám rád americké "teen" komiksy, protože jsou v nich až příliš často nesympatické postavy. V druhém příběhu zase nemůžu kresbu dobře posoudit, protože ji kazí hnusný coloring. Příběh je slušné drama, ale Strykerovi by prospělo kdyby se z něho scénárista nesnažil udělat náboženského fanatika. Je to do příběhu vsazeno hrozně násilně a nedává to moc smysl. Taky nechápu, proč je v knize jiná obálka než na přebalu a navíc s jinými postavami!
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.1.2017 22:21Nejmocnější hrdinové Marvelu #012: X-Men
    No slava, konecne neco, co se da alespon trochu cist. Souhlasim s predchozim tvrzenim a potvrzuji, ze se jedna prozatim o nejlepsi cislo NHM.
    80%
  • Fimi
    Vzhledem k hovadské politice Marvelu vůči Foxu jsem se bál, že tohle u nás nevyjde, nebo, že opět přehodí pořadí vydání. Pěkná kresba všech příběhů, já se skvěle bavil. X-meni jsou moje srdcovka. Konečně pořádný příběh z NHM pro mě zatím nejlepší kniha z této červené řady....
6035142
Četl/a (150)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, autokineton, Badgu.y1902, ben_bella, Blackmoor, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , deadpool, Deckard, DegiCZ, Dexir, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, dvory, Elizabeth, Elnie, erik, Fida, Final, Fives, Fox01, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Gustik5, gwen666, Hønzza, hellblazer, henrycruel, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, inosuke, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, ludek.n, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mato, Matthew, Maty48, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, Michal Ebert, MichalR, mineralk, Mitthrawnuruodo, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, namdnas, NecRoman, Negan, NikkiKonig, opytz, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petad, petrSF, Piros0013, Pista, PopCultureBeast, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, sala, Schramm, Sharick, Sick666, slavik38, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, Toi, Tomski, trudoš, Tyfus, TZcomics, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zdendy, zlejzmrd
(302)
2scha, 81splinter, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , asgardpepa, Azbest, Badgu.y1902, batoo, beanek, Beng.D, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, Bronn, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elizabeth, Elnie, Erich, erik, Errov, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fives, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Glumal, Goldfinch, Golem, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hades, hahahoho, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, inosuke, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, jan1985, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, Kouzelnik7, krupan, Kubik.aa, kucik, Lachvos, Laik, Lenny, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Luigim, Lukyn2810, maara, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, mstefl, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, NOD82, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Orbeek, Paldini, parado, Patricio, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, Pista, pk123x, Placi11, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, Premek, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, regressiv, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, sala, Salien, Saran, Schramm, semi41, seneke, Sesta, Sharick, Shin, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Valis, VanTom, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, yojimbo, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, BreakingAway, delsemela, Grebenda, illy, JanSekeraCZ, Marthy76, RaptoR, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
Mates17
Nabízí (6)
Fox01, Fr3d_K, Lachvos, mgeralt, StressCZ, www.foxbazar.cz