Komiksový časopis Sour obsahuje krátké černobíle nakreslené, různě žánrové příběhy, které byly vybudovány pomocí experimentální metody. Ta spočívá ve střídání dvou autorů obrázek po obrázku. Každé další obrazové pole je tak reakcí a kreací na jiného z dvojice tvůrců uměleckého autorského komiksu. V tomto čísle se nacházejí příběhy kovboje Henryho v post-apokalyptickém světě, špionážní příběh ruské agentky na pozadí Rusko-polského globálního experimentu, nezbedné lapálie žabího prince Kukula a dva hororové příběhy, které Vás zavedou do 19. století.

Vyšlo ve dvou verzích přední obálky, přičemž zadní část obálky opakuje variantní motiv (bez označení titulu).
Časopis vyšel díky finanční podpoře grantové soutěže na vydání publikací Nakladatelství AVU.


Scénář
Štěpán Dlouhý, Jakub Gajdošík
Art
Štěpán Dlouhý, Jakub Gajdošík
Redakce
Filip Kraus
Žánry
dobrodružný, horor, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-87108-64-2 (Akademie výtvarných umění v Praze (AVU))
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
200 x 280 mm
Tisk
černobílý
Stran
76
Náklad
150ks
Cena
190 Kč
Varianty
Sour #01 (varianta A) (2016)
Sour #01 (varianta B) (2016)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.2.2017 09:27Sour #01 (varianta A)
    filemon: Nene, to myslím, že bude umělecký záměr... když si vzpomenu, naskenuju i tu druhou obálku... :)
  • filemon
    filemon7.2.2017 21:57Sour #01 (varianta A)
    Ještě bych doplnil, že existuje ve 2 variantách, kdy je prohozená zadní a přední obálka. Ale to je možná ten punk chybotisk, nevím. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.2.2017 09:12Sour #01 (varianta A)
    Nápad dobrej! Provedení horší... Autoři se brání tomu, že by dělali undeground, že prý dělají "old school klasiku", zároveň přiznávají, že zprvu dělali "punk". Punk to teda je, ta kresba, ty pravopisné chyby. Jak říkám, nápad a experimentální provedení je sympatické, ale kresba není kdovíjak úžasná, příběhy většinou nejsou moc zajímavé, nejsou ani trochu dada (s kámošem v hospodě píšeme navazující příběhy a troufám si říct, že i po deseti pivech jsou zajímavější než tyhle komiksy), nejsou vtipné... a pak všechny v půlce skončí - jsem zvědavý, jestli vyjde pokračování a zdali se mi do té doby vše z hlavy nevypaří. Ale abych nebyl úplně nespravedlivý, taková povídka Vasquez, případně Nalezenec z hlubin, to by mě hodně zajímalo, jak dopadne.

    Celkový dojem: 40%
121