U celého obyvatelstva Manhattanu se najednou vyvinou pavoučí schopnosti – a ne každý je využívá zodpovědně. Není to práce nikoho menšího než jednoho z nejďábelštějších Spider-Manových protivníků, Jackala…
A tohle pavoučí vylepšení normálních lidí je jen prvním krokem v jeho zlověstném plánu! Dokáže Petr Parker zastavit psychopatického vědce dřív, než bude celé město vzhůru nohama kvůli záplavě pavoučích imitátorů?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 108. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-man #666-669, Venom #6 a Spider-Man: Deadly Foes


Scénář
Rick Remender, Dan Slott, Fred Van Lente
Art
Stefano Caselli, Tom Fowler, Minck Oosterveer, Humberto Ramos
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
602 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man: Spider-Island, Part 1 (Marvel)
  • ludek.n
    Díky experimentům psychopatického profesora Milese Warrena se u všech obyvatel Manhattanu objeví pavoučí schopnosti a ne všichni jich hodlají užívat zodpovědně. Superhrdinové tak budou mít plné ruce práce, aby toto pozdvižení zvládli. Zvláště když se pavoučí mutace nezastaví, ale pokračuje dále a proměňuje lidské jedince v nestvůry. Scénárista Dan Slott se do Spider-Manových dobrodružství opřel opravdu pořádně a v minisérii Pavoučího ostrova si nenechal ujít jedinou příležitost, aby do akce na Manhattanu zapojil každého, kdo mu přišel pod ruku. Místy je to skutečné davové šílenství se spoustou postav, detailů i pohybu. Koneckonců proč také ne, když má za zády takového výtvarníka, jakým je Humberto Ramos, který zvládá všechen ten chaos rozkreslit nejen do úchvatných dvojstránek, ale dokáže jím naplnit i jednotlivé panely. Pravdou je, že těch padouchů a hrdinů je současně v akci tolik, že člověk občas ztrácí přehled. Tím spíš, že někteří ještě navíc mění podobu či převlek. Byly chvíle, kdy jsem měl pocit, že je to už příliš překombinované a zdivočelé, ale příběh sám mě nakonec vždy vytáhl z nejhoršího a poslal do dalšího levelu. Nadšeně se vrhám na pokračování…
  • MEGA
    Hodnotím obě části spolu. Tento event mně přišel jako klasický mainstream, který zabaví, ale nenadchne. Nápad je skvělý a bavilo mě sledovat vedlejší postavy, jak dostávají superschopnosti. Zejména Mary Jane a J. J. Jameson, kteří jsou spolu se sešity série Venom nejlepší částí příběhu. To se nedá říct o záporácích, kteří byli buď otravní nebo totální klišé. Uspěchaný konec mě taky dvakrát nenadchnul. Částečně to vynahradí kresba Huberta Ramose, která je energická, ale překvapivě přehledná. Ostatní kreslíři jsou sice odlišní ale neméně kvalitní.
  • Ivan Kucera
    X desaťročí po Klonovej ságe (ktorá ma nebavila) sa Jackal vracia, aby dotiahol svoje protispajďácke DNA experimenty do dokonalosti... a zase ma to príliš nebavilo. Angažovanie Dana Slotta do spider-manovskej série úvodník charakterizuje ako omračujúce, ale na mňa to bolo príliš free, asi starnem (nejako enormne ma nebavilo nič, čo prišlo po konci Straczynského runu, či už Totální šílenství! alebo Svítá nový den). Peter dospel, nechodí s MJ, ale s blonďavou policajtkou (ktorá vyzerá ako z mangy), nedisponuje šiestym zmyslom, ktorý ho varoval pred nebezpečenstvom (a tak sa musí učiť kung-fu...), pracuje vo vedeckej firme a teta May sa vydala za otca JJJ (!!!) a odsťahovala sa o 200 kilometrov ďalej (a syn jej manžela je starostom New Yorku). O čo viac som sa na to tešil, o to mohutnejšie bolo napokon moje sklamanie, ale zas nemôžem povedať, že by šlo o vyloženú katastrofu (to určite nie), ale proste som mal nadpriemerné očakávania. Bolo to na môj vkus príliš oplašené a paradoxne čím viac sa tam toho dialo, tým viac ma to otravovalo. Pravdupovediac som bol prekvapený, koľkom pozitívnych názorov to zozbieralo, lebo scenár hodnotím ako podpriemer a ak tomu niečo zachraňuje pavučinu (a pridáva tretiu hviezdu), tak len a jedine kresba. Kresba mexického čerta Humberta Ramosa (Flash: Zkrotit bouři) super, ale vychvaľovaný Slottov scenár sa nevydaril, postavy sa zlievajú do jednej a sú vlastne svojím spôsobom protivné (je ich tu toľko, že Peter úplne zapadá medzi ne). Osobne mi ústredná myšlienka o „miliónoch“ Spider-Manov nič nehovorí, nepripadá mi geniálna a vôbec netuším, čo z nej akože vyplýva a na čo bola dobrá.
  • mAGiic
    Výborná atmosféra, kde je z New Yorku chaotická bojová zóna, Dan Slott má pro vyprávění celkem cit, člověk tam nenarazí na nějaké cringe momenty nebo patos. Akce je přímočará a příběh je dobře vypointován. Na Ramosovu kresbu jsem si prakticky ihned zvykl a sedla mi. Celkově jde rozhodně o zajímavý event, kterému bych vytkl snad jen ten sešit Venom #6, kde mi moc neseděla kresba. 4*
  • Komiksum
    Ale jo, nakonec jsem se bavil. Jakožto arachnofobik jsem se dlouho prokousával přes první sešity, což by do hodnocení patřit nemělo, ale chci tím říct, že bizarnost postav je na vysoké úrovni. Slott Spideymu rozumí to je vidět, Ramos je tak divnej až je prostě skvělej. Apokalyptické zamoření New Yorku není kdovíjak originální, ale funguje to dobře. Prolínání se sérií Venom se mi líbilo. Hodnotím velmi kladně, bavilo mě to Hodně, je to jsko dobrá fanfikce fanouška pro fanoušky.
  • Blackhand47XD
    Zomb... pavoučí epidemie napadla New York, proti které samozřejmě stojí ti hodní pavouci v čele se Spider-Manem a Venomy.
  • Darth Raelchi
    Jéžíš tak to fakt ne. Tohle je hodně ujeté. No, aspoň se to dá číst a je to i hezky nakreslené, vyjma těch s Venomem (Tony Moore je vynikající). V podstatě je to průměrný Spidey story arc s pokusem o nadsázku (resp. komedii) - docela to jde. Celý příběh je v podstatě takový průměrný a předvídatelný, ale má pár zajímavostí, které jako by to vytáhnou nahoru, ty jsou: lidé se schopnostmi jako Spider-mani, Peterova ztráta spidey-smyslu, Peterovi milostné eskapády, vyšší a hlubší záměr (nám do knihy 2 neznámý) a Peterův pokus se s celou situací nějak vyrovnat - TO vše posouvá mé hodnocení na 4. hvězdu. Jinak by byly tři. TO a ještě Venomovyy sešity, které jsou velmi akceptovatelným tie-inem.
  • trudoš
    Spider-Man pro novou generaci mi sice nepřirostl k srdci tak, jako ten o chlup starší od J. Michaela Straczynského, ale určité kouzlo mu přiznat musím, přestože v některých momentech jde možná až příliš na truc vůči základnímu kánonu. Holt se proměnil tak, jako se proměnilo samotné marvelovské univerzum, rozhodně si však nemyslím, že by šlo o krok špatným směrem. V mnoha ohledech to funguje, v detailech pak trochu dře - například vztahu s policistkou Carlie Cooperovou jsem nevěřil ani vteřinu a workoholický trip vypadá u Petera Parkera po všech těch odsloužených letech drobet naivně. Nicméně oceňuji nadsázku, se kterou Dan Slott přistupuje k superhrdinskému patosu, takže padouši už nejsou výkřikem módy, ale spíše zábavným prostředkem, jak hrdinům znepříjemnit život. A v podstatě nebýt maglajzu v postavách, zapříčiněného neznalostí některých událostí týkajících se Venoma a jeho inkarnací, přidal bych navrch ještě jednu hvězdu, čistě pro všechnu tu originální a bezprostřední zábavu.
  • S4TW
    Tak nějak pořád nevím, co si o tomhle díle myslet. Samotný nápad je naprosto ulítlý, takže hlavní zápletka působí hodně WTF, na můj vkus až moc. Na druhou stranu sám autor v rozhovoru potvrzuje, že se spíš jedná o takovou nadsázku, prostě takový jeho sen, co by kdyby. V tomhle případě mi to dává daleko větší smysl, i když se příběh snaží místy tvářit vážně, což mu prostě moc nežeru. Každopádně způsobem, jakým autor příběh vypráví je velmi chytlavý a zábavný, postavy hláškují o sto šest, bojová scéna střídá bojovou scénu, prostě je to námrd, trochu ve stylu Deadpool (Mrtví prezidenti, víme?). Kresba mi bohužel vůbec nesedla, především ta Ramosova, která je na můj vkus až moc do mangy, či takového toho klasického cartoonu. Hodně nadsázková, hranatá a až moc ulítlá. Navíc bojové scény mi přišly absolutně nepřehledné a kvůli tomu jsem si je nedokázal moc užít (sami autoři tvrdí, že chtěli dostat klasické dvojstránky do malého panelu a to se tu dost neblaze podepisuje). Každopádně pořád nevím, co si o díle myslet, na jednu stranu mě hodně baví, na druhou mi to přijde asi až přespříliš ulítlé a do klasického Spideyho světa mi to nezapadá, navíc kresba mi fakt nesedí... Zatím jsem jen z půlky spokojen, což je na sérii AMS hrozně málo.
  • Doncek4321
    Jeden z těch dost lepších UKK. Mě se to líbilo... docela se těším na druhou část.


  • jh666
    Tak jsem konečně dostal Pavoučího ostrova v češtině. Akce, hlášky a prostě všechno ostatní, co ke Spidyemu patří. Kromě toho skvělá kresba jak od Humberta tak i Casseliho. 100 %
  • kaylin
    Dan Slott zde jede v tom, co Spideymu sedí. Je zaměřeno na nějakou pořádnou akci, hodně se zde létá mezi mrakodrapy, jsou zde záporáci, ale pořád je zde lidská rovina, pořád jsou zde zajímavé postavy, jejich vývoj, pořád je zde Spider-Man, ke kterému se můžete dostat velmi blízko, protože díky jeho ukecanosti o něm víte v podstatě všechno. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/02/1369-ultimatni-komiksovy-komplet-80.html
  • Azalin
    Ale jo, celkem dobrý to bylo.. akorát nechápu, jak někdo může opěvovat Humberta Ramose. Jeho hranatý postavy s hranatýma a dost často nerozpoznatelnýma ksichtama nemusím už od dob, co se X-Meni honili za malou Hope.. a ne, nezlepšil se, určitě by byl favoritem v soutěži o nejhnusněji nakreslenou M.J.
  • WildBear
    Pokud bude druhý díl postavený na povinnosti vysvětlit veškeré souvislostí dílu předchozího, pak to bude zřejmě muset být řádná bichle.

    Nicméně působí to tak nějak jinak, sice zvláštně, ale budiž. Možná bych se v tom víc zorientoval po dalším přečtení. Uvidíme, Snad až budu mít v ruce i další díl.

    A hurá, páska průhledná, lepící se tentokrát nekonala...


  • cyboy
    No ukecany je to teda radne. Me ale spis vadila zmatecnost a neprehlednost. Uvidime co se z toho vyklube v dokonceni.
    Zatim 65%
  • filozof
    Po tomhle už nechci číst žádné stížnosti o "ukecanosti starých komiksů".
163515
Četl/a (98)
2scha, Abbott, Al0f0k, Aldo26, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fida, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, ludek.n, mAGiic, Marvin, Mates17, Maty48, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petrSF, Pista, punisher, R3nd4 , radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, SekyCZ, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, taidana, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(232)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , asgardpepa, Azalin, Azbest, batoo, beanek, Benji, Big_Boss, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Ejdý1, erik, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Komiksum, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Lukas366, maara, mAGiic, markic, Marthy76, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, ma_fecko, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Shin, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spider-man, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, Blackthunder, BreakingAway, Clarkos, deadpool, delsemela, Jack, Piggyslav
Shání (1)
Blackthunder
Nabízí (1)
mAGiic