Ukázka č.1
Raraši oheň milují! Co se však stane, když o něj přijdou? Kdo vlastně jsou tyto rohaté potvůrky? A pastýřku, kováře, či princeznu Doru už znáte?



Vydáno bylo 10 kusů. Pro zájem, v druhé vlně, obratem přidáno dalších 10 kusů či více. Číslováno.
Vazba je dělaná ručně autorkou.


Scénář
Kamila Lenertová
Art
Kamila Lenertová
Obálka
Kamila Lenertová
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
Kamila Lenertová
Vazba
ručně svázaná
Formát
157 x 151 mm
Tisk
černobílý
Stran
152
Cena
490 Kč
  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.11.2020 21:40Rarachárium: Hledání ohně
    Stal jsem se vlastníkem výtisku z prvních deseti. Draco popisované rozpixelování se zde nevyskytuje. Celkově artefakt s ambicemi bibliofílie - autorská koptská vazba a již popisovaný kvalitní papír. V příběhu se opravdu několikrát ztratíme, nebo spíše nečekaně posuneme jinam - viditelně chybí kontrola někým nezaujatým (kdo děj již nezná) - na druhé přečtení mi některé dějové zvraty/zkratky byly jasnější. Není to však nic, co by autorce mělo vzít vítr z plachet a odradit od dalšího! Hodnotím jako monumentální počin hodný pozornosti.
    Závěrem parafrázuji - lze-li, kupte si to. Minimálně zjistíme, jak je to s těmi pixely.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin15.3.2017 11:26Rarachárium: Hledání ohně
    Mno... jak začít. Nedivím se, že si autorka musela knihu vytisknout a svázat sama. Svázané je to pěkně, což o to. Papír docela fajn, vysoká gramáž, příjemná textura. Ale doprdele nešlo to naskenovat slušně? Některé stránky jsou tak rozpixelované, že na postavách jsou hrbolky! Takhle nízké rozlišení nemá snad ani fejsbůk. Oči mě bolely a trpěla jsem.

    K příběhu... dalo by se říct, že na vcelku klasickém pohádkovém syžetu se nedá co zkazit. Dá. Příběh je zmatený a i když si na konci vlastně domyslíte, jak to celé bylo, tak v průběhu nechápete obvykle o čem se mluví, jakou mají jednotlivé postavy motivaci a proč dělají to, co zrovna dělají.

    Kresba je pohledná, tlustá kulaťoučká linka, obzvlášť raraši jsou kouzelní, některé obrázky jsou nádherně ornamentální. A ta pěkná tlustá linka trpí jako zvíře tím zkurveně nízkým rozlišením, ze kterého bylo tištěno. Doprdele, ta linka je úplně rozpixelovaná!!! Navíc na každý straně trochu jinak... Infarktově.

    Mno a ještě by tu byl anboksink (díky Walome za tento výraz). Poprvé v životě jsem litovala, že jsem si nenatočila rozbalování komiksu. Přišel mi balík o hranách cca 30x30x10 cm, ze kterého se po odmotání dvaceti vrstev igelitové folie, papíru a kartonu (různě prostřídaných) vyloupla kniha zvící 15x15x3 cm. Tomu říkám nedůvěra v Českou poštu.

    Slovo na závěr - nekupujte si to. Tohle by neprošlo ani redakcí uměleckého nakladatelství, které vede šimpanz po lobotomii.
111