Human Torch - modelový příklad člověka stvořeného vizionářským vědcem sahá svým odkazem až k samým začátkům marvelovského vesmíru.

Přestože Hammondovo tělo bylo uloženo k odpočinku, šílený Mad Thinker se rozhodl hrabat se v minulosti. Nově zrozený Torch bude po boku svého věrného společníka Tora bojovat za svobodu a brzy se - i přestože je v jádru android - naučí, jaké to je být člověkem.

Obsahuje příběh:
Torch

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity mini série The Torch #1-8


Scénář
Mike Carey, Jim Krueger, Alex Ross
Art
Patrick Berkenkotter, Anthony Tan
Ink
Patrick Berkenkotter, Anthony Tan
Barvy
Carlos Lopez
Obálka
Alex Ross
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Petr Schwarz
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
702 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
The Torch (Marvel)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    Tohle bylo naprosto jedinečné. Užívala jsem si tuhle jízdu...maximální rychlost. Příběh mi přišel parádně vystavěný a kresba absolutní top. A potom mejdan všech Torchů. Co k tomu dodat jiného než, že něco tak vizuálně dokonalého jsem už dlouho neviděla.
  • MerkatTV
    Toto je asi najkrajšie nakreslený komiks aký som kedy čítal. Príbeh bol fajn. Vždy som si myslel, že existuje iba jeden Human Torch a to Johny Storm. Tu som zistil, že pred ním bol jeden android Torch. Síce príbeh je viac o postave Tora ako o Torchovi ale je to veľmi fajn. Vrelo odporúčam!
  • Komiksum
    Jsem nadšen, konečně se dozvídáme více o postav ještě z dob Timely ((předchůdce Marvelu) zrovna o Capovi je podle mě známe že je mnohem starší než sám Marvel). Chybí tu retro sešit což je škoda, ale vynahrazuje to 8 sešitů ze série Torch (kniha je fakt tlustá). Začátek je trochu zmazečný, jelikož se moc nepárá se seznamováním postav. Jakmile se chytíte a příběh se rozjede, tak je to super jízda kde svedou naši hrdinové souboj s nacisty! (Soubojů s náckama není nikdy dost, promluvila ta má část co miluje Hanebné Pancharty a Wolfensteina). Rozhodně to patří mezi to nejlepší co v rámci NHM vyšlo, za plný počet. Doporučuju, hodně se přiučíte o Komiksové historii.
  • Darth Raelchi
    Human Torch byl pro mě vždy v souvislosti s F4 a až díky Zázrakům od Alexe Rosse a Kurta Busieka jsem zjistil, že byl kdysi i nějaký takový předtím ve 40. letech. Věděl jsem tudíž, že tento komiks bude jenom o něm a i když jsem nevěděl do čeho jdu, něco mi říkalo, že to může být zajímavé. Málo známá postava, v podstatě už na superhrdinském pomyslném hřbitově, tak co mi taková postava může vlastně nabídnout... Doufání v podobě Rossovy kresby vystřídalo mírné pohoršení, že celý komiks nakonec kreslil někdo jiný. Tak co s tím teda. Origin tam není. Bonus je krátký a pouze informativní. Hmmm... Tak jsem se pustil do čtení a jedním slovem BOMBA!!! Pecka a pecka. Zajímavé, procítěné, emotivní, golden age meets silver age meets bronze age meets modern comics. Superlativa a pozitiva. Sedlo mi to, není to jen komiks o hrdinovy, je to komiks o životě, o (ne)lidské bytosti. O tom, jak se svět mění kolem něj a s ním. Je tam i Mad scientist, je tam prostě všechno, Náckové, poválečné vyrovnání. Nevím, co k tomu dál dodat. Asi nejlepší komiks zatím v rámci NHM a v rámci superhrdinů i můj soukromý TOP. Kresba je skvělá a pro mě další obohacení. Kreslíře tohoto jména jsem předtím neznal. Je to fakt opus a taky se tak i hezky čte. Prostě mě to chytlo a neskutečně zaujalo. I 10 hvězdiček!!!
  • plus-rovnáse
    Necelý rok po vydání jsem se konečně dostal ke knize "Human Torch". Kresba je příjemná, kniha sama o sobě je i tlustá, ale příběh mě moc nenadchnul.
    První část je fajn, i když asi je lepší si před smaotným komiksem přečíst Stručnou historii, což já dělám až na konec, takže...
    Druhá část s "zombie" tématem byla fajn, objevila se i F4, ale to je vše, rychle rozehráno, rychle uklizeno.
    Třetí část o Novém Berlíně, mi přišla asi nejlepší, protože... no... je to komiks, kde kdokoli kosí "nácky" (nejsem "social justic warrior"!) Jen škoda, že to bylo nakonec tak jak to bylo, bez spoileru.

    Konec příběhu mi přišel fajn, ale celá pointa o hledání smyslu života androida... Já to tam asi nemám, co ste to četli za komiks?

    Dávám 4* slušné hvězdičky, ani slabé ani skvělé.
  • willis
    Postava, kterou jsme znal jen z první kapitoly Zázraků, je tady představena v příběhu který dává smysl. Poměrně moderní a hlavně ukončený příběh ve které se dozvíte i o minulosti původního Torcha, aniž byste tápali. Vzorový příklad jak by měl vypadat projekt NHM.
  • karl173
    Human Torche jsem doteď znal jen jako Johny Storma a tak jsem byl zvědavý co přinese tahle postava. Z počátku jsem v tom měl trochu zmatek, ale velmi rychle mi vše začalo dávat smysl a než jsem se nadál zcela plně jsem mohl ponořit do příběhu. Ten se zpočátku zdál celkem přímý a jasný, ale postupně se začal velmi dobře rozvíjet se z něj stal velmi dobrý příběh se zajímavými nápady a dobrým zvraty v ději. Ke konci už tomu sice začala docházet trochu šťáva, ale přes tento pokles se výsledek zastavil stále na velmi dobré hranici. A mohu s klidem říct, že jsem četl rozhodně jeden z nejlepších příběhů v NHM. Kresba ta mi velmi rychle padla do oka a musím říct, že přesto že jsem se ostatně stejně jako se scénaristou setkal poprvé tak mi příjemně překvapila. Celkově hodnotím za 85 %
  • S4TW
    Myslím si, že tohle je skvělý příklad komiksu, který seznamuje čtenáře s nepříliš známou postavou. Mike Carey je hold ostřílený harcovník. Ačkoliv se nejedná o absolutní veledílo, tak se jedná o nadprůměrně kvalitní superhrdinský komiks. Vlastně bych si dovedl představit, že bych knihu ohodnotil maximálním počtem, kdyby nebylo druhé části knihy, která se odehrávala v Novém Berlíně, tam mi přišlo, že se scénář zbytečně ubírá takovým tím wtf směrem, kdy chce až moc šokovat a autor pak vymýšlí zbytečné kraviny. Human Torch je i zajímavou postavou v tom, že se jedná o androida a své chování a emoce se vlastně učí, na konci se dá vzít i takové zajímavé poučení, že tomu tak je možná i u lidí... Navíc Mad Thinker je skvělý záporák, správný geniální blázen, u kterého nevíte, co čekat. Výbornou stránku tohoto díla je kresba. Berkenkottera jsem předtím vůbec neznal, a tak jsem čekal spíše nějaký standard (za ten jsem se ještě modlil), ale on je to bravurní umělec. Realistická a živá kresba, která hodně sází na stínování. Je vidět, že se dost inspiroval u samotného Alexe Rosse (autor námětu). Akorát Berkenkotterovo umění je více komiksově laděné. Alex Ross nás navíc potěšil úžasnými obálkami (pro mě mistr komiksového kreslířského umění). Špatný fond v bonusovém materiálu je fatální chyba od české distribuce (není to poprvé).
  • mearez
    Zatím jeden z nejlepších příběhů v NHM.
  • Luigim
    Jediného Torche jsem znal z filmu Fantastic Four. Ale toto bylo úplně nové a parádní. Bylo to skvělé představení postavy. Ale virtuální město a pár dalších maličkostí nedá plný počet.
  • kaylin
    Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 15: Human Torch (Jim Hammond)" mi ukázala, že série "Nejmocnější hrdinové Marvelu" má smysl. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/03/1403-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-15.html
  • jh666
    Na Torche jsem byl zvědavý, jelikož tu postavu skoro neznám, a tato kniha mi ho myslím představila více než dobře. Po stránce příběhu ani kresby vlastně nejde nic vytknout, je to moc dobré, ale nevím, k úplné dokonalosti mi stále něco chybělo. 80 %
  • baatcha
    Careyho Torch neurazil, ale kromě obsazení původního Torche ani nijak nepotěšil. Standardní, nezáživný průměr. Nebe pod Berlínem? Proč ne! Boha jeho...
  • petrsimcik
    Tak jsem se bál zbytečně. Torch, tenhle původní Torch mi sedl. Skvělý příběh, který nikde nedře a vytahuje oblíbená konspirační témata :) i když trochu jinak.
  • Carnage
    Nebylo to vůbec špatné, rozhodně jeden z těch lepších komiksů z NHM.
  • cyboy
    Ale jo. Carey se tady sice nepredvadi v plne sile, ale rozhodne se neda rict, ze je to spatne. Navic je to prvni prilezitost seznamit se puvodnim Human Torchem, i kdyz v modernim baleni (za to diky). Kez by si cervena rada udrzela kvalitu jako v poslednich cislech.
    Snad jen ten font v doslovu by mohl umet ceske znaky.
    80%
2536161
Četl/a (115)
2scha, Abbott, ADM1, Al0f0k, Aldo26, Alfred, autokineton, Benny, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, DegiCZ, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elizabeth, Fox01, Gustik5, gwen666, Hønzza, henrycruel, hicks, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, Laik, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, Majkl151, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Marvin, Mates17, Mato, Matthew, Maty48, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, NecRoman, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petad, petrSF, Piros0013, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, slavik38, Spacecore, Spike, Star36489, SteveCZ, Thurin, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ukko, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(273)
2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , autokineton, Azalin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, batoo, bboorreekk, beanek, Benny, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, BreakingAway, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, Errov, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, krupan, kucik, Lachvos, Laik, Lenny, listr, Lobok257, Luigim, Lukyn2810, maara, Majkl151, Mariomichal, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Noci, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Orbeek, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, SekyCZ, semi41, Sesta, Shin, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Valis, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, willis, Wiruss, xai, xintax, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (4)
delsemela, JanSekeraCZ, Premek, Sebastian the wise
Shání (1)
SiWeX
Nabízí (5)
BreakingAway, Fox01, Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz