Dostáváte do rukou knížku, ve které se čtyřlístek našich hrdinů, díky kouzelné průpovídce, dostane do pohádkové říše a prožije tam různá dobrodružství.

Kniha poprvé spatřila světlo světa v roce 1988, tedy před devětadvaceti roky. To už je úctyhodná řádka let! A protože se nám i dnes knížka líbí, rozhodli jsme se, že ji zpřístupníme i vám, dnešním čtenářům. Ovšem v době, kdy knížka vznikla, nebyly bohužel tiskárny na úrovni, na jakou jsme zvyklí dnes.

A proto jsme se rozhodli, že knížku upravíme z gruntu znovu. A když už jsme se do toho dali, napadlo nás, tedy vlastně malíře pana Němečka, připsat ještě pár stránek o tom, co se dělo poté, kdy jsme se vrátili z naší bohatýrské výpravy do říše pohádek. Jak sami uvidíte, naše pohádkové dobrodružství mělo ještě další pokračování...

Vyšlo také ve vázané verzi.

Scénář
Ljuba Štíplová
Art
Jaroslav Němeček
Obálka
Jaroslav Němeček
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-87849-26-2 (Čtyřlístek)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
214 x 304 mm
Tisk
barevný
Stran
80
Cena
159 Kč
Varianty
Jak se chodí do pohádky se Čtyřlístkem (pevná vazba) (2017)
Jak se chodí do pohádky se Čtyřlístkem (paperback) (2017)
  • Landauer
    Jeden z nejlepších Čtyřlístkovských komiksů vůbec! Ukazuje, jak byla Ljuba Štíplová talentovaná spisovatelka, která dokázala nabídnout skvělej příběh s nečekanou pointou a navíc ještě vytěžit maximum z prostředí, ve kterým se odehrává. Jen nechápu, proč celej komiks přeobkreslili, převybarvili a hlavně proč předělali fenomenální obálku? Tohle je šílenej downgrade!!! Je to fakt mnohem horší, než kdyby prostě naskenovali originály a vytiskli to z nich. Jako... proč? PROČ? Totálně mi uniká důvod. Tohle je prostě hnusnější (včetně obálky) a dražší. Pohádkovou útulnost původních vydání nahradil chlad počítačových barev.
  • cyboy
    Jakozto jeden z komiksu na kterych jsem vyrustal a ktere jsou rozdany, ztraceny apod., jsem neodolal. Skoda papiru. Kdyby to misto A4 formatu melo puvodni A5 format a na zbyly papir byl pretisten Poklad kapitana Kida jako v puvodnim vydani, tak by to bylo urcite lepsi.
    Ale jinak fajn nostalgie.
    Hodnotit ale nebudu.
  • chrz
    Přihřeju si tady polívčičku - zde zběžné porovnání: http://chrz.wz.cz/?stranka=633#prekreslena_reedice
  • baatcha
    Landauer: Každopádně zjišťuju, že mám velice silné nutkání si tenhle kousek pořídit, částečně kvůli těm větším kresbám a částečně jako kuriozitu. Takže to vypadá, že si nové vydání Jak se chodí... své čtenáře přeci jen najde. :D
    chrz: Bingo. Díky za info, tahle novinka mi úplně utekla.
  • Landauer
    chrz: Divil bych se, kdyby pan němeček neměl originály... a to zrovna od tohohle, ale kdo ví.... může být, mno. baatcha: Kreslíři a vůbec přispěvatelé do Čtyřlístku jsou spíš externisti než vyloženě členové redakce ;-) Takže když chci něco vědět, musím se zeptat... což ale ostatně může udělat kdokoliv :-)
  • royan
    Respektive obráceně, společnost ALBATROS MEDIA koupila Egmont.
  • royan
    baatcha: Samotný Egmont by se k takové skvělé věci asi nikdy nerozhoupal. Zřejmě můžeme děkovat tomu, že Egmont koupil nakladatelský kolos Albatros Media.
  • chrz
    Vy jste nečetli popis? "Ovšem v době, kdy knížka vznikla, nebyly bohužel tiskárny na úrovni, na jakou jsme zvyklí dnes. A proto jsme se rozhodli, že knížku upravíme z gruntu znovu."
    Asi nemají originály, tak by museli skenovat a upravovat z té knihy. Ve stejné knize byl Poklad kapitána Kida, ten už vyšel dřív http://comicsdb.cz/comics.php?id=2342 a tam je přibližně vidět, jak naopak neživé až vybledlé barvy z toho lezou. (Tady ale ukázky nemáme.)
    Já bych přeobkreslení proto úplně nezatracoval, akorát to není bohužel uděláno důsledně a hlavně na očích postaviček je to vidět.
    Do popisu je vhodné přidat, že přibyl i originální nový příběh do knihy, to mi přijde jako problematičtější, protože je vidět o to víc při otočení stránky skoková změna stylu po 29 letech.
  • baatcha
    Landauer: Člověk by řekl, že do tohoto konkrétního případu budeš vidět zrovna ty, když jsi člen redakce (nebo je změna?). Obecně si myslím, že jsme v takovém komiksovém středověku. Pravěk a Semic-Slovart máme za sebou, vydavatelé už tuší, jaký potenciál mají v rukou, ale ještě na to serou. "Kult" je správné slovo. Jen záleží, z jaké stránky se na něj díváš. Pokud jsi zasvěcenec, bude pro tebe kult záležitostí srdce. Pokud jsi kněz - nebo vydavatel - půjde ti hlavně o prachy.

    Schválně, jak dlouho trvalo Egmontu, než se probral? A probral se vůbec? Není to spíš tlačení ze strany společnosti Disney, která za chvíli pustí do světa nové Duck Tales, výtvarně inspirované Barksem, a cítí, že uzrála doba na to, aby se oprášilo domácí zlato?
  • Landauer
  • Landauer
    baatcha: Mně je to fakt záhadou... Proč se takový věci dělají? Proč Muirel svěřili nějakýmu debiletantovi, co nejenže to pustil do tisku šíleně tmavý, ale ještě to podložil šedivou barvou (aby to bylo ještě tmavší) a pak za to ještě chtěli litr. Saudek je prostě prokletej! I po smrti! To má za to, že měl sex s Olgou Schöberovou... Nic není zadarmo. Ale proč někoho napadlo tohle? Naprosto skvělou věc pokazit? To jim to přišlo málo moderní nebo co? Vždyť v redakci dobře vědí, že Čtyřlístek kupujou dospělí pro svý děti hlavně ze sentimentu... A myslím, že ani děcka samotná by nic nenamítala proti poctivému akvarelu. A obálka? Ta patří k vrcholům Němečkova zlatýho věku... plus ještě s obálkou Pokladu kapitána Kida. Tak proč tahle sterilnost? Která navíc je stejně jen překreslený originál. Jinak původní komiks je naprostá paráda! Myslím, že ta knížka je generační záležitost a naprostý kult a stojí za to popídit se po originálu. Huh! Asi to rozeberu trochu víc v následujícím čtenáčským deníku. Totiž jde mi o to, že by bylo fajn, kdyby si někteří nakladatelé uvědomili, že jim vyrostlo čtenářstvo a že jsou už dospělí a náročnější a větší fajnšmekři. Teď se tohle prozření podařilo Egmontu (Albatrosu), a tak tenhle rok nabídne řadu luxusních knih s komiksy s Kačerem Donaldem od maestra Carla Barkse!!!!! Otevřít šampusy!!! Je v plánu i knižní řada Donalda od maestra Dona Rosy (tady k šampusům prosím ještě o smeknutí klobouků), ale tam to trochu komplikují Rosovy špatné zkušenosti s východní Evropou (Rusko), ale zdá se, že to nakonec půjde. Komiksy obou Pánů jsou daleko za tím, co si člověk představí pod pojmem komiks s Kačerem Donaldem. Jsou to mistrovská díla! Bez legrace. A jestli že už před víc jak 30 lety v USA pochopili, že kačeří příběhy jsou především skvělý dobrodružství á la Indiana Jones (Drew Struzan - malíř slavných plakátů k sériím filmů Star Wars, Indiana Jones nebo třeba Návratů do budoucnosti namaloval i plakát k filmu Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy!!! Jo!!!! Tenhle machr se propůjčil k malování kačerů na plakát! Už před 27 lety! Tady končí prdel! Si to vygůglete) tak proč nám to tady ještě nedochází? Ulítáváme na Sakaiově králíkovi... proč ne na Barksových a Rosových kačerech? Samozřejmě v pietně dobovým podání, protože modernizace škodí všem. A to platí i o klasikách, jako je tahle.
  • baatcha
    Landauer: A já si včera v Krakatitu říkal, proč mi to přijde takové divné a sterilní. :D Na druhou stranu, Němeček se tu před lety rozjel pěkně a ten větší formát jeho kompozicím sluší. Ale s originálem radši porovnávat nebudu, ve výsledku je to stejná prasárna jako nové vydání Muriel. Když už vylepšené vydání, tak to celé udělám aspoň ve 3-D, no ne?!