Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Odsouzený psychopatický vrah a fanatický extremista Edward „Vzteklý pes“ Mastock těsně unikne ostří gilotiny v londýnském Toweru a opět začíná terorizovat Britskou socialistickou republiku. Po jeho krvavých stopách vyráží jeho dlouholetý protivník a nemesis, inspektor Archie LeBrock. V rozporu s rozkazy Scotland Yardu chce ukončit Mastockovo hrůzné vražedné řádění jednou provždy. S pomocí svého přítele a kolegy detektiva Krysmyše LeBrock sleduje stopu do Paříže, jinak známé jako Grandville, největšího města ve světě ovládaném Francouzskou říší, a primárního cíle Mastockova sadistického terorismu. Dokáže LeBrock zastavit Vzteklého psa dřív, než stačí vykonat svou pomstu, nebo LeBrockova vlastní cesta za vykoupením přivede zpět démony z jeho minulosti?

Jezevec je zpátky! Děj knihy Grandville Mon Amour se odehrává šest týdnů po událostech první knihy Grandville. Výtvarník a scenárista Bryan Talbot nám opět přináší alternativní secesní svět zaplněný inteligentními zvířaty, lidskou spodinou, robotickými automatony a pokročilou parní technologií, která pohání vše od drožek po ocelové létající stroje.

Scénář
Bryan Talbot
Art
Bryan Talbot
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort, Jan Kantůrek, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Šinkovský, Milena Vojtková
Žánry
detektivka, městská fantasy, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-88152-20-0
 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 247 mm
Tisk
barevný
Váha
445 g
Stran
104
Cena
499 Kč
Originál
Grandville Mon Amour (Jonathan Cape, 2010)
  • louza
    louza20.6.2023 16:35Grandville #02: Mon Amour
    Druhá kniha Grandville neklesá pod laťku nastavenou tou první. Jde o přímé pokračování, kde se autor noří stále hlouběji do svého světa a ukazuje stále více z jeho pozadí. Začíná se ale opět nenápadně. LeBrock tentokrát pronásleduje vzteklého psa na útěku z vězení. Dílčí stopy ho ovšem zavedou k historickým událostem revoluční doby, čímž autor zabíjí dvě mouchy jednou ranou. Vzdělává čtenáře v logice svého světa a zároveň žene dopředu hlavní linii příběhu. Jedinou výtku mám k reminiscenci některých charakterů z první knihy. Chápu, že Talbot možná s další knihou nepočítal a využil úspěchu jedinčky tak trochu ad hoc. Ale v Mon Amour se resetuje na můj vkus až příliš. Jinak ovšem skvělý základ takřka bezchybné série.
  • martin28
    martin2826.3.2023 15:06Grandville #02: Mon Amour
    Ještě o chlup z vypelichanýho čokla lepší než jednička. Spiknutí, atmosféra, šarm hlavního hrdiny, výborný záporák, pointa... I přes očividné čerpání z Sherlocka fajn detektivní komiks, který nepřekypuje originalitou. Je spíše mistrně zvládnutou kopií, což rozhodně není na škodu. 90%
  • sedw
    sedw22.11.2020 13:05Grandville #02: Mon Amour
    Druhý díl se veze na vlně prvního, takže tu opět máme detektivní zápletku propojenou s politikou, originálním světem a krásnou kresbou. První díl byl pro mě zjevení, ale to neznamená, že druhý by byl horší, naopak, příběh mě bavil o něco více, i když byl tentokrát komornější.
  • choze
    choze8.10.2019 15:10Grandville #02: Mon Amour
    Totéž co jednička a zase spokojenost. V dalších dílech bohužel ustoupila akce vyšetřování.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.8.2019 21:38Grandville #02: Mon Amour
    Grandville je nějakej divnej. Divnej ale v tom pozitivním smyslu slova. Na jednu stranu je jednička propíraná anebo maximálně uznávaná. Já jsem z ní pořád vyřízený a to jsem ji četl už asi 5x-6x v krátkém čase. Na to konto jsem se rozhodl pokračovat v dalších dílech. Vše do sebe zapadá - je to Grandville - ale ne a ne to kliknout jako u jedničky. Je to vše super, ale přijde mi to někdy uspěchané a mezi některými událostmi je na můj vkus až moc dlouhý střih. Možná je to cílená úspora času, protože měl Mistr omezený prostor (i sám sebou možná). Přesto jsem z Grandvillu nadšený, líbí se mi, ale neměl jsem z toho takovou tu pověstnou husinu. Možná až si to přečtu ještě jednou, dám 5 hvězd, protože ty věci za oponou a různé konspirace musí asi uzrát a musí se prostě číst pečlivěji.
  • Kapis
    Kapis mecenáš28.7.2017 13:27Grandville #02: Mon Amour
    V tomto díle nebyla tak jasná analogie s naším světem, jako v případě prvního dílu a podvodu jménem 11. září, ale že by to nemělo nic společného se skutečností se mi věřit nechtělo. Napadlo mě, že to bude nějaká analogie na IRA a boj o nezávislost na Britech. Nejsem si zcela jist, ale opravdu jeden "vzteklý pes" Johnny Adair skončil za mřížemi v roce 1995 za řízení nejvýznamnější protestantské bojové skupiny Bojovníci za svobodu Ulsteru (UFF). Prej se s tím taky nemazlili a katolíků poslali do nebe požehnaně.

    První díl se mi přece jenom líbil kapku více, ale tato série nemá chybu. Dokonalá kresba, plná promakaných detailů, pozadí a nečekaných nápadů mě na dlouhé minuty přikovala ke každému panelu. Opět tu máme konspiraci z nejvyšších kruhů a bombastické odhalení Inspektorem LeBrockem, který je pořádný rebel a správňák až pod jezevčí skálu! Jsem nadšený a příští rok bych si klidně zaplatil u CC oba zbývající díly, které jsou momentálně na světě. NÁDHERNÁ VĚC!!!
  • goldschmidchen
    goldschmidchen1.5.2017 21:20Grandville #02: Mon Amour
    Super komiks! Škoda, že na další díl musíme zase čekat x let :(
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.4.2017 18:41Grandville #02: Mon Amour
    Tohle mě fakt baví a rozhodně více než Blacksad, moc pěkné a pro mě stejně kvalitní jako díl první....
  • andre
    andre mecenáš18.4.2017 12:38Grandville #02: Mon Amour
    V podstatě bych mohl napsat to samé co u jedničky. S tím, že konec se tentokrát povedl o něco lépe, i když je stále "naivní". Ale opravdu mám problém s přephotoshopovánim. Hlavně nadpoužívání "rozostření" mě dost často vytáčelo. Měl jsem pokaždé chuť tomu kdo dělal coloring švihnout rákoskou přes prsty (minimálně). Vůbec se mi to tam nehodí. ..... Ale jinak je kniha velice čtivá. Snad se tentokrát zadaří a dočkáme se dalších dílů dřív. Takže tak.
  • mttra
    mttra15.4.2017 14:15Grandville #02: Mon Amour
    Nelituji jedine koruny ( navic v predprodeji :) ),takze za me 5...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.4.2017 11:23Grandville #02: Mon Amour
    Už jednička se mi velmi líbila a pokračování rozhodně nezklamalo. Poctivý detektivní příběh zasazený do roztomile ulítlého steampunkového světa (200 let po Napoleonovi vypadá vše jak v 19. stol., ale mají tam i - asi viktoriánskou - televizi) je opět prošpikovaný mnoha vtípky či odkazy; zase zde potkáme i homo sapiens jako ty největší trouby, ale i Kačera Donalda s cigárem, kočku chovající kočku, myši hatící práci hlodavčímu detektivovi, atd. Drummond jako buldok jako premiér, tedy jako Churchill, ovšem vůdce socialistické republiky. Jedno okénko jako parafráze na Pijáky absintu od Edgara Degase - výborný. A to mi určitě plno věcí uniklo. Vlastně celá kresba je parádní. Jen vrcholící konec se mi v jednu chvíli zdál lehce přitažený za jezevčí chlupy, ale vypointované je to v podstatě taky skvěle.

    Celkový dojem: 90%

    P.S.
    S4TW: Antropomorfizovaná zvířata jsou v komiksu obyčejně prima, ale hlavní důvod proč tomu tak je tady v tom případě, najdeš přece v doslovu;) Check it out:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Ignace_Isidore_G%C3%A9rard_Grandville
  • kaylin
    kaylin5.4.2017 06:24Grandville #02: Mon Amour
    "Grandville 2: Mon Amour" je komiks, u kterého se budete bavit, je skvěle nakreslený a má i svou hloubku. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/04/1408-grandville-2-mon-amour-70.html
  • S4TW
    S4TW3.4.2017 19:13Grandville #02: Mon Amour
    Velmi zajímavé steampunkové dílo v alternativní realitě, což je prostě něco, co mě vždy zaujme. Trochu přemýšlím nad tím, jestli bylo nutné z postav udělat zvířata, myslím si, že komiks by fungoval úplně stejně i bez toho. Příběh sice není žádný zázrak a jedná se o klasickou, lehce drsnější detektivku, ale za to je to jízda od první do poslední stránky. Výborné je především vyobrazení samotného světa a originální historie, komiks má prostě parádní atmosféru, což umocňuje i samotná kresba, která je velmi líbivá. Trochu slabší mi přijde hlavní postava, která je taková, no neslaná nemastná, což vynahrazuje excelentní záporák. Neřekl bych, že jsem unesen, ale určitě nadprůměrně spokojen. Jen je škoda, že je dílo opravdu krátké (za ty prachy až moc) a CC nepřidalo třeba trochu víc bonusů, aby to trochu vykompenzovalo. Každopádně se na další díl velmi těším, ten svět mě baví.
  • erik
    erik30.3.2017 09:13Grandville #02: Mon Amour
    Ako prvá kniha, tak aj táto je v pohode. Nič extra, kresba príjemná, príbeh rutinný, kiežby podobných spotrebných kúskov vychádzalo viac.
  • Schramm
    Schramm26.3.2017 11:44Grandville #02: Mon Amour
    Talbot drží kvalitu. Se skvělé, že Grandville pokračuje. Jen houšť.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.3.2017 15:40Grandville #02: Mon Amour
    Druhy dil se mi zda trochu horsi nez prvni (predavani pistole v jidle mi prislo hodne pritazene za vlasy), ale jinak je to porad sympaticky a paradne nakresleny komiks.
    75%
38325
Četl/a (128)
123peta, 2scha, Adira Santini, Alfred, AlmightyMates , BadBoy, ben_bella, binnmode, Bonpar, borknagar1, buscheer, calvin10, Chaolinek, charvos, choze, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Django, Doncek4321, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, filmator, Fives, Flowtek, foudy, Fox01, Garp, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Grrr, Hades, Himlik, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kapis, kaylin, KdG, Keno, kinak, Kokuun, Komediant1842, Kraken, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lobok257, luky.kuky10, malylada, mart.in, martin28, massilia, Mercurio, mozzu, mrstffl, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, Olesh, opytz, Palebras, pechna, perper, petad, Philologus, Plechy, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, RaptoR, robertsedmik, rockyt, rooty, RudyRod, S4TW, Sagikkun, Schirru, Schramm, sedw, Shake, SmoothNCool, Spike, start05, suricattaontheway, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Valdaufinka, Velkej šéf, Walome, wolfgang, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(219)
2scha, 81splinter, Adira Santini, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, bananzluty, bboorreekk, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Chaolinek, charvos, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, Django, DKoscik, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, Fives, Flowtek, Fox01, Georgíno J., Goldfinch, goldschmidchen, gongon44, Greyman, grinder, Grrr, Hades, hahahoho, Hartmann , Hebled, herbert, Himlik, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hyba1991, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Josh, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Knuckless, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koudak89, Kraken, krvinka56, kucik, Lachvos, lacoste, Laik, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lord Baltimore, luky.kuky10, maara, malylada, Mamut12, markic, mart.in, Marthy76, martin28, MB, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mirec, Miriyak, MisaSutcliff, Mitak, mozzu, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Netorack, Neuro, Nexis, Niaz, Nightmare, Noci, Norri, nx, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, Palebras, parado, pavel, pechna, perper, petad, petrsimcik, Philologus, Plechy, plema, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Ruw, S4TW, Sagikkun, Saran, SASAN_KING, Schirru, Schramm, Šedo, sedw, Shake, Sidi Santini, skepsi, Skot, Slaine, sleepless, SmoothNCool, songoku, SpiderJerusalem, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, timek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, vranakx, willis, Wiruss, wolfgang, xintax, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (6)
deadpool, dvoracekpetr1, Fida, filosh, monty.cl, skepsi
Shání (3)
Al0f0k, Černá Krysa, Qee
Nabízí (1)
Fr3d_K