Koupit
Tato knížka byla napsána na počest všech dědečků bývalých, současných i budoucích a v tomto ohledu je v rámci české literatury i českého komiksu unikátní. Autorem poetických a nápaditých komiksů je Pavel Čech – tajný člen Rychlých šípů, indián, rekordman v rozdělávání ohně třecími dřívky, bývalý hasič, otec dvou synů– a také malíř, spisovatel a jeden z nejvýraznějších domácích autorů komiksu. Dosavadní vrchol Čechovy tvorby představuje knížka Tajemství ostrova za prkennou ohradou (2009), za kterou v roce 2010 získal cenu Muriel, určenou nejlepšímu českému komiksovému albu.

V knize není uvedeno vydání, jedná se ale celkově o druhé vydání (první vydání bylo v jiném nakladatelství a tudíž i s mírně odlišnou obálkou kvůli logu vydavatele).
V červnu 2023 identický dotisk.


Scénář
Pavel Čech
Art
Pavel Čech
Obálka
Pavel Čech
Redakce
Petr Novotný
Žánry
bez textu, ze života
ISBN/ISSN
978-80-87595-59-6 (Petrkov)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 330 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
715 g
Stran
68
Cena
349 Kč
Varianty
Dědečkové (2. vydání) (2017)
Dědečkové (2011)
  • perak
    perak31.5.2021 07:56Dědečkové (2. vydání)
    Zase jedno Čechovo dokonalé pohlazení po melancholicko nostalgické duši. Velké příběhy vyprávěné bez jediného slova a pouze na několika stránkách. Každý obrázek se dá dlouho prohlížet a je možno si vychutnávat jednotlivé detaily kreseb navozující atmosféru časů, které se již nevrátí.
  • Netorack
    Netorack18.10.2019 15:39Dědečkové
    Krásná kniha příběhů, vyprávěných pouze obrazem. Chtěl bych jednou být podobným dědečkem, jací jsou nám zde představeni.
  • mcleek
    mcleek26.6.2018 19:24Dědečkové (2. vydání)
    Konečně je napravena nespravedlnost, kterou způsobila Božena Němcová... Nádherný zážitek!
  • sedw
    sedw24.6.2017 21:18Dědečkové (2. vydání)
    Za mě velká spokojenost, i když ne absolutní nadšení. Kresba byla bez debat to nejlepší, co kniha obsahuje. Pokud jde o příběhy, tady to bylo trochu nevyrovnané. Jednoznačně nejlepší byl Knoflík, nejdříve jsem děj nepochopil, ale po chvíli zkoumání posledního panelu mi vše došlo a tento příběh považuji za jeden z nejsilnějších, co jsem komiksu četl. Hned potom byl příběh Ještě něco, opět velmi silné. Mezi nadprůměr pak ještě patřily Biograf, Naposled psím bojovníkem a Hvězda. Ostatní příběhy neurazily ani nenadchly, neméně mě paradoxně bavil poslední a nejdelší příběh, na který jsem se nejvíc právě kvůli jeho délce těšil. Z mého pohledu zůstal rozsah nevyužit.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.9.2011 17:32Dědečkové
    Pavel Čech opět hladí po duši. Melancholií obdařené minipříběhy jsou zasazené do světa, který je místy takřka důvěrně známý, místy jako vystřižený (město a jeho malebné uličky) z Meyrinkova románu. Miluji tu atmosféru, téma, estetičnost i něžnost.
  • willis
    willis18.3.2011 10:57Dědečkové
    Hodně nostalgie, celkově nálada podobná jako u Tajemství ostrova. Pavel Čech má svůj rukopis, a tohle stačí opravdu jenom zabalit a vyvážet jako české komiksové zlato a na stěně či poličce si udělat místo na ceny. Výjimečný autor a výjimečný komiks.
  • Lenny
    Lenny mecenáš15.2.2011 23:51Dědečkové
    Tady nemůžu jinak... dokonalost sama. Dědečkové jsou prostě úžasná knížka, která pohladí po duši a nadchne překrásnou kresbou. Nejvíc se mi líbily smutné příběhy (Knoflík a Ještě něco)... Čech prostě umí! Ač je teprve únor, Dědečkové jsou pro mě horkým kandidátem na český komiks roku. Bravo!
  • keporkak
    keporkak editor25.1.2011 08:40Dědečkové
    Pavel Čech je jeden z mála českých autorů, který díky své výtvarné originalitě i příběhové čistotě obstojí v mezinárodním kontextu. A je zajímavé sledovat, jak se jeho kresba stále více uvolňuje.
  • flipflop
    flipflop22.1.2011 15:24Dědečkové
    Kniha beze slov s krásnou kresbou a příběhy které jemně hladí po duši.
  • andre
    andre mecenáš21.1.2011 07:39Dědečkové
    Nečekejte žádný delší příběh. Jedná se o krátké příběhy (scénky, výjevy,..). Některé mají vtipnou pointu, jiné zase smutnou. Dědečkové jsou vesměs sympatičtí a nejeden má stále oko mladého raubíře, kterým před dávnými lety býval:) ..... Inu, kdo Čechovo melancholické dílo zná, určitě zklamán nebude a prvničky se mají na co těšit. Takže tak.
42921