Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
TESÁKY A DRÁPY SE BARVÍ RUDOU

Podle legendy podpírá svět dřevěný kůl. A pokaždé, když lidé hřeší, Velký Děd Bobr ten kůl ohlodává. A až ho celý ohlodá, svět se zřítí a roztříští. Pro lidi v indiánské rezervaci Prérijní růže ta chvíle právě nastala.

Tajný agent FBI Dash Zlý kůň je jen krůček od získání toho, co potřebuje, aby konečně dostal zkorumpovaného náčelníka Rudou vránu: očitého svědka zločinu tak krutého, že se z něj nedokáže vykroutit dokonce ani sám Rudá vrána.
Ale Rudá vrána ví, že má v rezervaci krysu. A jestli bude Dash odhalen, je s ním konec.

Mezitím má být Dashův psychopatický agentský rival Diesel propuštěn z vězení. Gang, který Rudá vrána zradil, se chystá na válku. A záhadný zabiják, který tohle všechno před roky uvedl do pohybu cítí, jak se po něm napřahují spáry minulosti.

Jakmile to v zoufalých lidech začne hlodat, dá se jen těžko odhadnout, kdo z nich padne první...

Na Eisnerovu cenu nominovaný tým Jasona Aarona (THE OTHER SIDE, Wolverine) a R. M. Guéry vám přináší zatím nejnapínavější kapitolu indiánské noirové ságy!

Obsahuje sešity série Scalped #30-34

Scénář
Jason Aaron
Art
R. M. Guéra
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-439-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
344 g
Stran
128
Cena
379 Kč
Originál
Scalped #06: The Gnawing (Vertigo (DC Comics), 2010)
  • martin28
    martin2811.3. 14:45Skalpy #06: Hlodání
    Tak po minulé slabší knize opět jízda. Děj je promyšlený do posledniho detailu, Aaron vypráví neskutečným způsobem. Tolik dějových zvratů a osudových rozhodnutí v jedné knize, to má málokterá kniha. Účty se započaly splácet a hromada mrtvol se kupí. A k tomu všemu na poslední stránce výsledek nemocničního vyšetření... 100%
  • hroubek
    hroubek3.3.2023 19:03Skalpy #06: Hlodání
    Připadám si ohlodaný až na kost a odchozený na hromadu kostí z mrtvol. Jason Aaron do toho v tomto díle pořádně šlápne a ukazuje nekompromisní scénáristickou práci. Většina postav se musí vyrovnat s tím, jak se chovala (čtete jaký bordel v rezervaci způsobila), a rozhodnout, co s tím udělají, jelikož se výběr možností rychle zužuje a smrt čeká všude. A stačí jediné špatné rozhodnutí, a nepřátelé vás dostanou. Své o této situaci ví Dash a i Rudá vrána. Cítí oprátku, která se jim pomalu stahuje na jejich krku, a teď se musí rozhodnout, co budou dělat. Jestli budou chytře bojovat, nebo udělají chyby a zemřou. Aaron parádně vykresluje své protagonisty, a nebojí se jim ubližovat, ničit je, lámat je ve svůj prospěch. Protože, když tohle uděláte správně, tak díky tomu dostanete zocelené postavy, o kterých můžete říci, že doslova dýchají ze stránek a panelů. Obrovskou zásluhu na tom samozřejmě mají kreslíři, kteří odvádí luxusní práci. Hlodání parádně funguje jako celek, a já jsem si tento díl moc užil, protože má velmi dobré a fungující zvraty.
  • Delphín
    Delphín8.8.2022 12:50Skalpy #06: Hlodání
    Málokdy se mi stane, že komiks přečtu na jeden zátah. Zde to šlo samo. Ta práce s jednotlivými postavami a jejich postupným ,,vývojem" je učebnicová.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.12.2020 06:48Skalpy #06: Hlodání
    „Podľa mojej skúsenosti je hranica medzi láskou a vraždou často poriadne tenká.“ Je TO tam. Po predsa len slabšej piatej časti (Úplne sám), sa Skalpy v šiestej, v Hlodaní, vracajú tam, kam od strhujúceho debutu patria. Na vrchol komiksovej tvorby obecne. Je to séria úžasná, jedinečná, fenomenálna a šialene, neskutočne bohovská. Piaty diel mi pripadal zbytočný, takmer nič sa v ňom nestalo a to, čo sa stalo, sa dalo vtesnať do Hlodania. Ale Ok, čo už. Hlodanie je paráda. Ohromný a ohromujúci návrat ku koreňom fenomenálnej indiánskej ságy. Nadupaná, neskutočná jazda, ktorá neprestáva prekvapovať. Začiatok je pokojnejší, ale potom to chytilo také tempo, že som to dal za hodinu. Postavám začínajú pomaly, ale isto praskať nervy a vinou toho stvárajú desivé, obludné veci, za ktoré proste budú MUSIEŤ zaplatiť. A na 99% to nebude v ďalekej budúcnosti, ale v dohľadnej dobe. Viackrát som vytreštil oči nad beštiálnym zvratom, k akému sa odhodlal brutálny Jason Aaron (od ktorého som si medzičasom dal solídnu jednohubku Muži hněvu). Z Dasha sa v Hlodaní konečne opäť stáva hlavná postava (mal som dojem, že v posledných dieloch bol už len nie príliš podstatným malým kúskom z veľkého puzzle) a fakt vás začínajú zaujímať, ako sa preboha toto peklo môže skončiť. V neposlednom rade musím vyzdvihnúť úžasné úvodné slovo Matta Fractiona. Pretože keď to v chlapovi začne hlodať... môžu sa stať príšerné veci.
  • MEGA
    MEGA14.6.2020 23:52Skalpy #06: Hlodání
    Wow. Prostě wow.
  • sedw
    sedw2.2.2020 14:10Skalpy #06: Hlodání
    Zatím rozhodně nejdrsnější a nejpřekvapivější díl. Nebudu ani naznačovat, co vše se zde událo, ale byla to jízda, kterou jsem přečetl na jeden zátah. Vždy, když mám pocit, že už mě Aaron nemůže ničím překvapit, v dalším díle mě vyvede z omylu. Silné dílo a jedna z nejlepších sérií, co u nás vychází.
  • VanTom
    VanTom26.6.2019 13:39Skalpy #06: Hlodání
    Přeřazujeme na vyšší rychlost, několik nitek se vyostřuje a sbíhá k nekompromisní (zčásti "gangsterské") konfrontaci, v níž se kulkami ani podpásovými údery nešetří. Pořád však zůstávají v popředí postavy, které brilantní scénář s perfektně sednoucí kresbou posunuje o pořádný kus dál. Tohle se čte samo.
  • Norri
    Norri mecenáš23.6.2019 23:35Skalpy #06: Hlodání
    Jako když z kopce spustíte k$&@%&#! velké kameny, ty se řítí dolů a zcela nemilosrdně ničí všechno, co jim stojí v cestě. Představovačka skončila a skalpování začalo. Je skvělé, že Aaron po tom, co v předchozím díle odkryl karty, změnil tempo vyprávění a nedopustil, aby celý příběh byť na okamžik klesl pod vysoko nastavenou laťku.
    Tentokrát se musím zmínit také o úvodníku. Slyšeli jste už o Alabamské úžovce červené? Po přečtení úvodníku od Matta Fractiona jsem se asi minutu nahlas smál. Je úžasné, když někdo umí takto vypointovat i obyčejný úvodník. :-)
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:15Skalpy #06: Hlodání
    Brodění krví a hromadou brutality a špíny až po pás mi opět vystřelilo mozek z hlavy.
  • mearez
    mearez16.6.2019 19:45Skalpy #06: Hlodání
    Zatim nejlepší díl vážně skvělý série. Tohel byla vážně pecka. Už jsem za půlkou a příběh už se nám začíná rozjíždět. Vážně skvělej díl! Za mě 5*.
  • trudoš
    trudoš editor26.12.2018 06:24Skalpy #06: Hlodání
    Klobouk dolů, šesté album je pryč, a ve mně zůstal jen dojem, že mi do obličeje vybouchla brokovnice. Přitom konec ještě není ani za humny. Jason Aaron rafinovaně balancuje na hranici mezi eskalací problému a jeho rychlého vyústění, přičemž brutální rozhodnutí, k nimž musí protagonisté průběžně docházet, se přes počáteční zmatenost ukazují jako jediná správná. Lépe řečeno, jediná, která jim pomohou vydržet do dalšího kola. Všechno je to ale v neodhadnutelné rovině, takže stát se může nadále cokoliv. Je tu pár kliček, které trochu smrdí prvoplánem - jako třeba těhotenství Carol, nebo vyšetřování Pádícího koně - ale upřímně, už jsem si nemyslel, že smyčky kolem hrdel jednotlivých hrdinů půjdou utáhnout těsněji. Autor však nadále zůstává nekompromisní k indiánské kultuře i bílým přistěhovalcům a absolutně nikomu nic neulehčuje. Přesto si nelze nezamilovat jak ty největší borce, tak ty nejpodlejší šmejdy. Asi proto, že rozdíly mezi jedněmi i druhými v Aaronově podání prakticky neexistují.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš17.7.2018 23:02Skalpy #06: Hlodání
    Dokonalý diel. Napínavý, dobre napísaný, dynamický a plný prekvapivých momentov. Totálny masaker.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.12.2017 21:22Skalpy #06: Hlodání
    Tenhle nabušený díl nemůže dostat jinak než plný počet. Práce s postavami teď přinesla své ovoce a spousta smiček se zde zdánlivě ukončí, ale jen aby to nabralo zase jiný směr. Tahle série zkrátka jede dál a navíc má stále co nabídnout. Myslím že už mi žádný díl nemůže ani zklamat, protože i kdyby byli zbylé díly alespoň z poloviny dobré jako doteď tak to bude stále nadprůměr.
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.12.2017 21:23Skalpy #06: Hlodání
    Tak tady už jde ale sakra do tuhého. Smyčky se uzavírají a přibývá mrtvých a Dashovi jde o koule víc, než kdykoliv před tím. Zatím nejlepší díl, nejvíc akce, nejvíce důraz na postavy a jejich dialogy, to je něco neuvěřitelného. Předchozí díl, byl hlavně o postavách a jejich historii, ale tohle, to nabírá uplně jiné tempo. Nejlepší díl serie.....ovšem zatím
  • Darker
    Darker mecenáš11.11.2017 12:27Skalpy #06: Hlodání
    "Tempo je zběsilý, koně se splašili..." Jen víc, jen víc takovýchto Skalpů.
  • Fry
    Fry admin28.9.2017 15:36Skalpy #06: Hlodání
    Skalpy #06: Hlodání - Po předchozím slabším dílu, ve kterém si hlavní hrdina Dashiell sáhl až na úplné dno, přichází dosud bezpochyby nejlepší část této série. Na poli pouhých pěti sešitů se odehraje hromada událostí, které by hlavního hrdinu mohly lehce vyřadit ze hry. Mnoho důležitých postav v tomto dílu umírá, na scénu se vrací Hmongové, kteří si míní vyřídit účty s Rudou vránou a navíc dostaneme odpovědi na některé dosud nezodpovězené otázky. Tleskám, tohle se opravdu povedlo, jelikož knihy většinou nečtu na jeden zátah ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.8.2017 10:23Skalpy #06: Hlodání
    Tak tomuhle stoprocentnímu hodnocení (po 40 hlasech!) se příliš nedivím. Šestý díl je snad drsnější než všechny ostatní, postavy naplno bezskrupulózní, děj má neuvěřitelné grády a kadenci slova "kurva" se smáli i mí polští známí, kteří do komiksu nahlédli. Člověk má snad chvíli pocit, že se vše pomalu uzavírá, ale ještě je řada věcí nedořešených. Uvidíme, kam je Aaron schopen zajít.

    Celkový dojem: 90%
  • Kapis
    Kapis mecenáš7.8.2017 14:33Skalpy #06: Hlodání
    Tak trochu se nám to pročistilo. Opět brutální masakr v temných kulisách. U komentu k Živým mrtvým jsem teď psal, že Pražák neumí přeložit a harmonicky poskládat nadávky ve věty rozvité, aby to vyznělo opravdu autenticky a drsně. Tak se omlouvám, Kopřiva to dokáže!
  • S4TW
    S4TW14.6.2017 10:59Skalpy #06: Hlodání
    Na komiks z této série se vždy nejvíc těším a vždy mě autoři něčím překvapí. U této série se ještě nestalo, že by nějaký díl nebyl vynikající. Tady je prostě všechno dobře, od postav, přes scénář až po kresbu. Navíc je to zasazené do obyčejně originálního prostředí. Je vidět, že jde udělat výborná série, která nepotřebuje superhrdiny, ani nadpřirozeno. Stačí zaplivaná rezervace, postavy, které se dají obecně považovat za lidskou spodinu a dva výborní tvůrci. Střed série nabírá na obrátkách, a dále umírají další postavy, v tomhle díle jich je ještě trochu víc. Navíc i když se všechno zamotává, tak je vidět, že to má autor absolutně pod kontrolou, což se rozhodně nedá říct o samotných postavách. Tohle prostě mělo dostat Eisnera, sorry jako!
  • Fuf00n
    Fuf00n6.6.2017 23:54Skalpy #06: Hlodání
    u velrybych vajecniku, das ist ajne Majsterstick -ja?... nejlepsi (serie)Ever (sorry vykrik do tmy, ale lepsi popis ze sebe nevystriknu)
  • kaylin
    kaylin5.5.2017 08:42Skalpy #06: Hlodání
    "Skalpy 6: Hlodání" vás nakonec posunou pěkně kupředu a ještě dění zamotají. Kdo je vlastně hajzl? Kdo má jaký plán? Nebudete vědět. A to je dobře. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1430-skalpy-6-hlodani-85.html
  • 3DD!3
    3DD!35.5.2017 07:08Skalpy #06: Hlodání
    Kdyby se při čtení komiksu daly ohlodávat nehty, tentokrát by se šlo až na kost. Dash se nedobrovolně vrací z drogového deliria, aby zjistil, že jeho možnosti jsou: za a) být v prdeli a ve vězení na doživotí, nebo za b) být v prdeli s dírou v hlavě a šet stop pod zemí. Rudá Vrána čelí hněvu Hmongských zmrdů se stoickým klidem. Ti ostatní zažívají svá vlastní bolestivá dobrodružství, ať už je bolí pohmožděné tělo, nebo krutá pravda. První půlka je za námi a až nečekaně se pár věcí i uzavírá (často v tratolišti krve), způsobem nevídaným. Tahle série je knihu od knihy lepší.
  • Final
    Final mecenáš30.4.2017 11:35Skalpy #06: Hlodání
    Skalpy 6 jsou boží. Ne, vážně, pro dospělého čtenáře u nás asi nic lepšího nevychází. A navíc si vystačí bez sci-fi či fantasy propriet. Šestý díl nabídne mnohá rozzuzlení (řádně krvavá) předchozích dějových linek aby pak a konci přihodil neméně zajímavé nové. Jo, postavy to v téhle sérii nemají jednoduché, a navíc ty konce... Ale pro nás, čtenáře, si to nejde neužít! Je to totiž boží! Hodnotím 99%.
  • mart.in
    mart.in mecenáš26.4.2017 08:05Skalpy #06: Hlodání
    Totální nářez, neskutečně dobrá série, která je pořád lepší a lepší.
  • dvory
    dvory17.4.2017 14:57Skalpy #06: Hlodání
    Říkal jsem si, že si dám jen jeden sešit jako ochutnávku a půjdu dělat něco jinýho. Za 40 minut bylo přečteno a já si mohl akorát tak pobrečet, že už nemám co číst a že další díl bude až bůhví kdy na podzim. Tohle byla naprostá drsná bomba, od který se nejde odtrhout. Za mě zatím nejlepší díl série. Tak si to honem kupte a čtěte :)
  • brkowycz
    brkowycz7.4.2017 13:33Skalpy #06: Hlodání
    To je náser!!!!! Totální bomba!!!!
  • rajot
    rajot5.4.2017 07:52Skalpy #06: Hlodání
    Tahle série má jedinou trhlinu a to tu, že vycházej jen dva díly do roka. Jinak je to ta nejlepší série, co u nás momentálně vychází. Kresba sice není tak líbivá jako třeba u takovýho Goona, ale scénář a postavy todle úplně smáznou. Je to k*revsky dobrý. V šestce už se smyčka utahuje a děj nabírá na obrátkách. Závěrečný "rozuzlení" vyvolá i přes všechnu tu syrovost a drsnej děj a vývoj úsměv na tváři, Aaron je prostě génius. Jenom mě trochu děsí, že se teď začíná natáčet seriál, při představě, že bude venku dřív než u nás dovydaj zbývající čtyři díly, mě omejvaj :) Už ať je venku další díl.

    PS: trochu mi to "narušuje" pohled na aktuální kauzu kolem Standing Rock :))
  • rooty
    rooty1.4.2017 21:36Skalpy #06: Hlodání
    Bestialne skvela serie!!!
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39329.3.2017 15:19Skalpy #06: Hlodání
    Opět hrozně skvělý pokračování indiánský kriminálky. Aaron tady po pozvolnějším vyprávění z pátého dílu sešlápl plynovej pedál na podlahu a děj šestky se na vás hrne stránku po stránce jako krupobití. Super je i předmluva od Matta Fractiona, kterej vypráví historku o Aaronovi jako o ve své době nejdrsnějším týpkovi okresu Shelby v Alabamě, kde se sám stavěl proti gangům agresivních metodistů. :D Mínusem je tedy snad pouze to, že během 45 min. je komiks přečtenej a teď je před námi další půl rok čekání.. :-/
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.3.2017 19:33Skalpy #06: Hlodání
    Paradni pokracovani skvele serie. Tesim se na dalsi dil.
    90%
  • louza
    louza27.3.2017 18:02Skalpy #06: Hlodání
    Nářez! Rudá vrána tuší, že má v rezervaci agenta a chce ho najít. Čínští investoři kasína chtějí svého emisara a opratě zpět do rukou. Agent Nitz chce kauzu skrze níž dostane rudou vránu. Diesel chce z vězení. Všichni dostanou co chtějí! Jen...trochu jinak než čekají. Aaron je ďábel. Věci se dávají do pohybu a eskalují v jediném mocném výbuchu. Jestli jsem na začátku žehral, že autor jen planě tlachá, tak tady to rozjel do nejvyšších otáček a řádně mi vytřel zrak. Jen do mě chlape, takhle tě mám rád. Prostředek série exceluje. Mimochodem v jedné Nitzově bublině je tam úmyslný spoiler, který čtenář sice ještě nemá absolutně šanci rozpoznat, ale který se stává hybnou, respektive stopnou silou některých událostí dále, což jen dokazuje jak měl Aaron svůj příběh promyšlený už v době psaní. Paráda. Nakonec se vyplatilo vzít tuhle sérii na milost.
1088
Četl/a (170)
123peta, 2scha, 3DD!3, Alikkk, anka, BadBoy, Baffman55, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, chcita, choze, Covenant, cowok, Craxx, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, filosh, Final, flipflop, foudy, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., Giskard, Glumal, Golem, guseppe, hellblazer, Himlik, Hokejový_Svaz, house192, hroubek, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, jankie, japes, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, Koci, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Loks19, lucmartincova, lukascus, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Matthew, mearez, MEGA, mgeralt, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, motycond, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paja78, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Pietro26, Plechy, punisher, puolpm, rajot, regressiv, Ricky Gervais, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, S4TW, Saint of Killers, sala, sandman, Schirru, sedw, sercial, Shake, SNUFKIN, Spacecore, start05, SteveCZ, stik, Suši, syon, t0mas, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Unerr, Valdaufinka, VanTom, vita, Vojtěch 393, vranakx, Wasseg10, xflori01, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(254)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, anka, antiimini, Artigas, Azbest, BadBoy, Baffman55, bananzluty, batoo, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benny, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, choze, Corteg, Corvus, cowok, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, DEmnoG, Denis, Dezodoo, Dinik, Django, DKoscik, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Glumal, Golem, guseppe, hahahoho, hellblazer, herbert, herrman, hiro666, Honzin, house192, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, Jak, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, krupan, kubosos, lacoste, Lenny, Librarian, Light, Lojza, Loks19, lucmartincova, lukascus, maara, malejmates, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mart.in, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, Mikei, mineralk, mirec, Mitak, Mitthrawnuruodo, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, MP, MP81, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, o2t2, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, OwerLord, Paja78, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Pietro26, Plechy, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, Radkos, Ragnarog, Raijin, rajot, regressiv, Ricarderon, Rich, RicHard. , Ricky Gervais, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, sala, sandman, Schirru, sedw, sercial, SickNail, Skot, SNUFKIN, Son-Goku, songoku, StanleyHu, start05, SteveCZ, Stlucius, Suši, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomas024, Tomasino79, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vita, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, willis, wittos, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (23)
Alikkk, arnecht, Badgu.y1902, deefha, delsemela, dvoracekpetr1, Fr3d_K, gumidekmedvidek, husakpetr93, Jack, Jenna De Vinne, Kitykatyn, Komediant1842, Maty48, mywiel, Nightmare, nx, Saran, Sikk, skepsi, sleepless, spot, WEAPONE
Shání (7)
deefha, Kitykatyn, LuckyLjuk, Mighty_Morphine, namdnas, Nightmare, PrastenejCitron
Nabízí (1)
Mildaha1