Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Batman: Dlouhý Halloween, kniha druhá (Původně vycházelo od prosince 1996 do prosince 1997)
Sváteční vrah stále řádí v Gothamu a každý měsíc si vybírá novou oběť. Batman, který teprve začíná se svým bojem proti zločinu, se snaží najít svou vlastní cestu... a přitom musí odhalit totožnost sériového vraha dřív, než zemře někdo další. V cestě mu však stojí řada padouchů, včetně Riddlera, Scarecrowa a Mad Hattera. Současně s ním však případ řeší také okresní prokurátor Harvey Dent, jehož čeká osudová proměna...

Detective Comics #66 (Původně vyšlo v srpnu 1942)
Příběh o původu Two-Face se datuje do roku 1942, do Zlatého věku komiksu. Představí se v něm klasický batmanovský padouch, jehož kriminální kariéra se odvíjí od hodu poškrábanou mincí.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse

Obsahuje sešity sérií Batman: The Long Halloween #7-13 a Detective Comics #66


Scénář
Bill Finger, Bob Kane, Jeph Loeb
Art
Bob Kane, Tim Sale
Ink
Jerry Robinson, George Roussos (Bell), Tim Sale
Barvy
Gregory Wright
Obálka
Tim Sale
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Marek Barányi (Keram), Pavel Švanda (Ninjer), Hana Vrábelová (Šimečková)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-207-9 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-207-9 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
224
Cena
229 Kč
Originál
Batman: The Long Halloween Part 2 (DC Comics)
Varianty
DC komiksový komplet #007: Batman: Dlouhý Halloween, kniha druhá (2017)
Batman: Dlouhý Halloween 2 (2009)
  • martin28
    martin2828.11.2023 14:49Batman: Dlouhý Halloween 2
    Druhá polovina příběhu kvalitou značně odskočila od té první, podobnost s filmem se zcela rozchází a to je jenom dobře. Vražd přibývá a beznaděj se kupí, v tomhle příběhu je Batman nezvykle bezzubý. Kniha si udržuje napětí až do samotného finále, které je znepokojivé a zapamatování hodné. 90%
  • Jonas Woodsman
    Nádherný , super, dobrý komiks ktorého koniec ma tak šokoval že mi trvalo niekoľko dní, než som si uvedomil kto je teda sviatočný vrah. Jeden z najlepších komiksov aké som kedy čítal. Toto nie je len Batmanová klasika, je to čosi viac.
  • Delphín
    Delphín18.5.2021 21:43Batman: Dlouhý Halloween 2
    Po prvním grandiózním dílu přišlo druhé číslo, které případ se svátečním vrahem úspěšně dovedlo do konce! Jízda to opravdu byla do posledního dechu, od komiksu se neodtrhnete! Tento dvoudílný komiks je prostě fantastický počin. Skvělá kresba, kterou doplňuje též výborná práce s barvami a i Jeph Loeb zde jakožto scénárista čaruje!
  • Ivan Kucera
    „Keď čelíme zdanlivo neprekonateľnému problému, vašou jedinou možnosťou je konať rýchlo, niektorí by povedali iracionálne. Najskôr je treba odstrániť najnebezpečnejšie elementy a potom metodicky, ale s rozvahou, napadnúť každý nasledujúci problém.“ Tak a je to tu - finále výnimočného dvojdielu Batman: Dlhý Halloween. Podarilo sa mu takmer nemožné: domotal ma do takej miery, že som neodhalil, kto je Sviatočným vrahom. Tipov som mal dosť, ale ani jeden správny. K prekvapivému príbehu treba prirátať pozoruhodne minimalistickú kresbu, skvelé postavy a ich vývoj (samozrejme je to hlavne o prerode odvážneho prokurátora Harveyho Denta, ale i Batman a Gordon sú prepracované postavy) a drsné zvraty. Na Dlhom Halloweene je okrem iného zaujímavé i to, že sa odohráva počas Batmanových začiatkov v Gothame, kedy sa jednak ešte len formoval jeho pekný vzťah s jedným z mála neskorumpovaných policajtov v mestom, s Jimom Gordonom, ale, to najmä, odohráva sa v dobách, kedy temnému veľkomestu nevládli lascívni, extrémni magori ako Poison Ivy a Joker, ale „starí“ mafiáni. Touto myšlienkou sa čiastočne inšpiroval Christopher Nolan vo vydarenej snímke Batman začína (a vo vynikajúcom Temnom rytierovi sa pre zmenu inšpiroval tragickým osudom Harveyho Denta). V Dlhom Halloweene sa však objavia aj títo pošuci. A, paradoxne, do mesta ich priláka jednak Batman (ktorý je sám osebe svojím spôsobom pošuk, aspoň v porovnaní s bežnými policajtmi určite) a jednak šéf miestnej mafie. Ten potrebuje za každú cenu odhaliť identitu Sviatočného vraha a keď začnú zlyhávať bežné mafiánske metódy, postupy a nátlaky, zo zúfalosti požiada o pomoc práve pošukov ako Mad Hatter. Tí mu však nepomôžu. Skôr naopak – začnú preberať nadvládu nad mestom, čo mafián skutočne, ale skutočne ani v najmenšom nezamýšľal. Práve objavovanie „novej generácie zločincov“ však Dlhému Halloweenu v mojich očiach jemne ubližuje. Na jednej strane je bombové vidieť, ako v Gothame došlo k predávaniu štafiet, na strane druhej výskyt pošukov ako Riddler občas narúša celistvú noirovú atmosféru. A Catwoman je ako postava strašne nudná a vôbec ma nebaví. Ešte vo filmových spracovaniach (už ju hrali Michelle Pfeiffer, Halle Berry a Anne Hathaway) ujde, ale v komiksoch nie. Súčasťou v poradí už 7. DC kompletu je viacero bunusov, vrátane retro komiksu, v ktorom sa prvý raz objavil Harvey Dent. Možno jedna z najlepších protivníkov Temného rytiera, keď uvážime, že na začiatku bol odvážny, statočný a múdry muž, ktorý chcel so zločinom vypiecť, ale nakoniec skončil zo všetkých najhoršie. V retro komikse sa nevolá Harvey Dent, ale Harvey Kent (ehm!). Inak, tieto retro komiksy v DC komplete sú síce fajn, ale mňa osobne neskutočne nudia, tie najstaršie sú v podstate až nečitateľné a určite by som oveľa viac namiesto nich ocenil niečo lepšie.
  • Palebras
    První díl skvěle navnadil na pokračování které ještě více šlape na plyn a přináší nám totožnost Svátečního vraha, přeměnu Harveyho Denta v Two-Face a čtenáře čeká několik zvratů, které rozhodně čekat nebudou.Však je taky nečekal ani sám Batman! Prostě jak jsem psal u prvního dílu, tohle je povinnost pro každého fanouška Batmana, protože ve dvou knihách nalezneme kvalitně zpracovaný noir příběh o zrodu jedné z Batmanových hlavních nemesis a to vše zabalené do hávu Svátečního vraha, který rozsévá strach v ulicích Gothamu. Do toho pár dalších známých padouchů, neúnavně zákon hájící Jimbo Gordon a perfektně se měnící roční období doplněné o různé svátky, které nedovolí příběhu sklouznout do stereotypu. Prostě více psát je zbytečné. Tohle je nutné si přečíst!
  • sedw
    Druhý díl u mě rozhodně překonal ten první. Atmosféra příjemně zhoustla, děj dostal ke konci velmi rychlý spád a úplný závěr mi také velmi sedl, přesně tento typ nejasných konců mi velmi sedí. Takže druhý díl jednoznačně 5*, celkově oba díly rozhodně doporučuji. Retro v podání Two-Face bylo velmi příjemné a líbilo se mi více, než v předchozím díle.
  • Norri
    Perfektní scénář i kresba. Tim Sale mistrem kompozice a hrátek se stíny. Zpočátku jsem byl nepříjemně překvapený kresbou, kdy některé obličeje vypadají jako maska natažená na neforemnou bramboru, ale na to jsem si poměrně rychle zvykl, a to i díky našlapanému scénáři. Jeph Loeb napsal fajný detektivní příběh se vším, co k tomu patří. Na konci mi sice zůstalo několik otazníků, ale vem to čert - celé jsem si to náramně užil!

    Retro sešity: Původní origin Dvoj-Ksichta je sice z fanouškovského hlediska zajímavý, ale po dočtení Dlouhého Halloweenu nekonečně nudný.
  • perak
    Nějaké maličkosti by se tomu asi daly vytknout (především naroubování některých Batmanových nepřátel do příběhu mi přišlo zbytečné), ale celkově poutavý příběh, kde Batmanovi výborně sekunduje Harvey Dent. Vedle napínavého pátrání po tajemném vrahovi sledujeme přeměnu Harvey Denta v Two-Face, boj mafiánskch rodin o nadvládu nad Gothamem, tradiční škádlení Batmana s Catwoman a vše dohromady to šlape.
  • JohnyG
    JohnyG4.9.2018 16:48Batman: Dlouhý Halloween 2
    Druhý díl noir gangsterky s ještě lepším spádem a atmosférou než měla první kniha. Říkal jsem si, že kdyby se jednička tak o půlku zkrátila a vyšlo to dohromady jako jeden komiks, bylo by to na plnej počet bodů. Nicméně i tady si Catwoman s Batmanem pěkně hraje a Sváteční vrah zůstává až do posledních dvou stránek neodhalen. Napětí stupňují další vraždy zpoza stínu a pěkně se tam rozvíjí teorie, kdo by to mohl být. Celou dobu člověk stejně podezíral správňáka Denta, kterej tu projde změnou na Two-face. Některé motivy potěšily, např. když Bruce pochybuje o činu jeho otce, který kdysi zachránil Falconeho, a tak vlastně umožnil celou tu válku v podstvětí. Gothamští šílení zloduši se tu mihnout opět spíš z povinosti, než že by v příběhu hráli zásadní úlohu, ale to je asi daň za crossover krimi detektivky o mafiánských rodinách v superhrdinském prostředí. Jsem rád, že se potvrdil můj závěr z jedničky, že jde o rozhodně nadprůměrný komiks.
  • karl173
    Druhá část nejenže výborně pokračuje ve stejné kvalitě jako ta první, ale navíc ještě laťku o něco povyšuje, díky nezapomenutelným událostem, které se zapsali jak do Batmanovské historie tak i svým celkovým zpracováním se vám vryje do paměti. Tohle je zkrátka perfektní dílo. A dokonce i retro tu má své místo. Sice se opět na tento kousek dá nahlížet s úsměvem, ale i tak nabízí velmi zajímavý pohled jak vypadal komiks za 2. světové války. Za mě zkrátka skvělé 90%
  • S4TW
    Tohle je prostě parádní batmanovský komiks. Hltal jsem to plnými doušky a užíval si každou jednotlivou stranu. Ač se sice jedná o detektivní komiks, tak Báťa tu je celkem detektiv amatér, jelikož v podstatě není sto se za rok aspoň přiblížit tomu, jak to celé je. A můžeme se mu vůbec divit? Ten konec je skvělý, především právě proto, jak je komplikovaný. Čeká nás nečekaný závěr, čekaný závěr a na závěr absolutně nečekaný závěr. Zrod Two-Face sledujeme již od prvního sešitu a je tu bravurně podán. Navíc to zapojení několika ikonických batmanovských padouchů je výborně zakomponováno do příběhu tak, aby to celé pořád dávalo smysl a mělo hlavu a patu. Střetává se tu starý zločin ve formě mafiánu s tím novým, ve formě bláznivých superpadouchů. Všechny postavy parádně napsané, čte se to hodně svižně. Temné je to až za humny, noirovka jako blázen. Kresba absolutně parádní, atmosférická, úžasné barvy, karikaturní postavy, z nichž vyzařují jejich všelijaké emoce. No, prostě jsem si to maximálně užil. A dokonce i to retro se mi tentokrát líbilo, je zvláštní, o kolik je Batman ze 40. let lepší, než ten ze šedesátých. Těžko říct, jestli v DiCKKu ještě nějaký komiks tohle dvojdílo překoná...
  • trudoš
    Nebýt překombinovaného závěru, byl bych spokojen naprosto. Což o to, ony tu sice všechny dílky skládačky zapadnou na svá místa, ale je toho zkrátka moc. V některých momentech to až odporuje dobrým mravům detektivky, kdy je čtenáři prakticky znemožněno odhalit vraha. Ale atmosféra houstne perfektně, podezřelých sympaticky ubývá a v celém případu je stále větší zmatek. Skvěle jsou tu také položeny základy budoucí nenávisti mezi klasickými gangstery a maskovanými padouchy. Škoda jen, že celá ta pestrá paleta Batmanových rivalů je nakonec krapet samoúčelná a jediný, kdo má ve vyprávění alespoň trochu logickou roli, je starý dobrý Joker. Nejvíc zklamali hlavně Mad Hatter se Scarecrowem, jež při přepadení banky projeví tolik invence jako lumík na kraji útesu.
    Příběh má ale jinak vše, co lze od velkolepého finále očekávat - rozporuplné hrdiny, temná tajemství a divoké emoce. Jeph Loeb tak perfektně vystihuje důvody, proč Batman i po mnoha letech patří ke špičce mezi superhrdinskými komiksy.
  • Komiksum
    Pokračování skvělé první knihy, scénář sice chvílemi není tak svižný jako v první knize, ale kresba neztrácí na síle a pořád vypadá výborně. Vyvrcholuje příběh s Two-Facem a svátečním vrahem kdy se konečně dozvídáme kdo to je, a nebo ne? Konec příběhu je velmi zvláštní, po prvním přečtení bude celkem zírat. Konec (stejně jako u Ticha) mě zklamal, ale nic to nemění na tom, že si to zaslouží plných 5*.
  • Darth Raelchi
    Už jsem psal komentář k původní české verzi a opakovat ho zde nemá smysl. Měkčí HC vazba je fakt odporná a bonus je příšerný. Harvey Kent, ještě nemá právo na Dent, je úplně tragický. Ne příběhem ale svým provedením. Otřes a nečitelné.
  • plus-rovnáse
    Pokud jsem u první části psal, že jsem prozřel, u druhé to už tak slavné není. Přenesl jsem se přes ošlklivost, ale scénář je u druhé části slabší, než u první knihy.
    Konec mě zklamal asi nejvíc, nemám takovéhle věci rád... Co rád, já je nenávidím. Kdyby to končilo tím, že "Věřím v Harvey Denta" ale nic víc by jeho manželka nedodala, slintal bych blahem a komiks zařadil do nejlepších, takhle je to průměř (mluvím o druhé části, první je luxusní)... Sečteno a podrtženo, druhá část pouze 3*

    Kompletně Dlouhý Halloween 4*

    Jo, možná je to s tou manželkou !!spoiler!! a Ticho podle mě bylo lepší (bráno kompletně)...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 17:31Batman: Dlouhý Halloween 2
    Dnes už stará škola, ale pořád má sílu. Na Saleově kresbě prostě něco je, co mě nutí otáčet stránky rychleji než Číslo 5. Pro mě je docela zábavné sledovat Batmana v jeho raných letech, kdy už byl trochu etablovaný, ale pořád jaksi prozkoumával terén a tento epický příběh tomu dobře sekunduje. Mínus: že to nevyšlo v celku, ale i tak respektuji vydavatele. Plus: záběry přes celé dvojstrany. Ty jsou fakt lahůdkou. Celkově ten příběh je prostě dobře poskládaný a cítím úplně tu potřeba Batmana být tím Detektivem.
  • plus-rovnáse
    Nejšerednější komiks DCKK... Ještě jsem to nečetl, ale obrázky jsou hrozný... A Catwoman vypadá spíš jako Mousewoman...
  • louza
    Trochu roztáhlý úvod z první knihy dostává po půli příběhu grády. Pachatelem může být kdokoli, vyšetřovatelé jsou zmatení a čtenáři taktéž. Překvapivé vyústění pak podtrhuje myšlenku, že svět Gothamu je prostě složitý. Na základě druhé knihy je nicméně už velmi jednoduché uvěřit kultovnímu statutu Dlouhého Halloweenu. Kniha, která zcela jistě nechá ve čtenáři stopu a to i díky velmi nevšednímu grafickému zpracování.
  • salamandr
    v uvodu vam vykecaji promenu Denta v TwoFace a tedy jen ocekavate kdy se provali, ze on je vrah. Nastesti je konec trochu jiny. Zcela dementne tady pusobi Riddler. No jestli je tohle nejlepsi Batman, tak to potes koste
  • morbn
    Batmana mám rád... ale. Hodnotím to ako komplet, oba diely. Podľa mňa nadhodnotený a prechválený komiks, nedosahuje kvalít aké som očakával. Kresba je fajn (niekedy až ohurujúca), občas ale mierne neprehľadná v tvárach. Scenár bol relatívne zaujímavý, ale čakal som viac "wow" efekt, prečítal som to s kľudom, bez nejakého emotívneho posunu. Takto to vychádza ako mierny nadpriemer. Žiaľ, DC komplet ma nenadchol, týmto počinom končím v sledovaní tejto série. Možno sa nájde ešte nejaká perlička, tak neohrdnem. Marvel je pre mňa v sfére "superheroes" zaujímavejší...
  • Lenny
  • Josh
    mike731: Hezký, tak to mě vůbec nenapadlo:)) Díky za info.
  • mike731
    Josh:
    Harvey Kent je správně, takže se rozčiluješ úplně zbytečně. Dent se z něj stal až později právě kvůli Clarkovi.
  • Josh
    Krásná noirovka, kde za obrázky úplně slyšíte ponurou, posmutnělou hudbu a kresba místy koketuje se Sin City. Jen bych příběh ukončil o pár stránek dřív:)

    Co mě ale přímo pobouřilo byl bonusový komiks o zrodu Two-Face. Buď chybou překladatele nebo redakce došlo k tomu, že Harvey Dent se zde po celou dobu jmenuje Harvey KENT. Není to jeden překlep, nějaký "znalec" si zřejmě pamatoval z dřívějška příjmení Kent a usoudil, že Dent musí být tudíž úplná blbost. Nebo nevím, jak si to jinak vysvětlit, každopádně to bylo při čtení neskutečně rušivé.

    A nebo jsem se dneska nějakou podivnou souhrou okolností probudil v alternativním vesmíru, kde psaly komiksovou historii postavy jako Clark Dent, Harvey Kent, Bruce Layne, Lex Wuthor, atd atd...
  • Walome
    V rámci DiCKKu perfektní práce, ale i mimo něj bych dal snad plný počet. Opravdu vydařená noirovka. Více ve videu s mojí mluvící hlavou.

    http://www.youtube.com/watch?v=Z5Y8xSlJfkk&t=1s
  • mttra
    Ter : rad si od tebe par nakresu prohlednu..kdyz uz jsi v 10ti letech byl tak zdatnej,co teprv musis kreslit dnes.. ;) jinak i kritika je nazor,a kazdej na nej mame svuj..a za me by to bylo za 6 * ,kdyby to slo,takhle tedy jen tech 5,paradni zalezitost...
  • Ter
    Vojtech393: Ďakujem za upozornenie, nevšimol som si, že sa sem môžu písať IBA POZITÍVNE ohlasy a kritika je ZAKÁZANÁ. Opravujem môj názor: toto je najlepší komiks na svete a kresba nemá konkurenciu. Dle rčeni "kolik lidi tolik chutí"
  • Luigim
    Parádní co jiného dodat. A u vysvětlení jsem čučel jak péro z gauče. Opět nelze jinak ohodnotit než plným počtem. Děkuji za DC komplet!!!!
  • Vojtěch 393
    Ter: Seš zdárnej příklad toho, proč je mnohdy vydávání komiksů v Čechách jako házení perel sviním...
  • Ter
    Druhá kniha o niečo lepšia než prvá, ale stále dosť roztahane a žiadny zázrak sa nekonal...Všetci to tu chvália čo by najlepší Batman...Ak je toto najlepšie tak dovi a dopi...A ťa kresba...Tak so kreslil, keď som mal desať rokov...
  • kaylin
    Kdybyste si měli koupit jen dvě knihy s Batmenem ze série "DC komiksový komplet", asi bych vám řekl, ať jsou to právě knihy s příběhem "Dlouhý Halloween". Více: http://www.comics-blog.cz/2017/04/1409-dc-komiksovy-komplet-7-batman.html
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.4.2016 16:49Batman: Dlouhý Halloween 2
    No dvojka je ještě emocionálně na vyšší úrovni než jednička, pokračování graduje a je to fakt síla. Celkový příběh je tím nejlepším k čemu se lze v Batmanovi dočíst, Dlouhý Halloween je prostě nejlepší příběh Batmana, co znám. Jsem opravdu rád, že to mám ve své sbírce, výborný příběh, který neztrácí napětí a atmosféru, právě naopak, ještě jí stupnuje.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1026.9.2015 17:08Batman: Dlouhý Halloween 2
    Stejne hodnoceni jako u prvniho dilu. Hodnotim to jako kompletni pribeh. Jen doplnim, ze takovy konec jsem necekal.. Temny a skvely detektivni pribeh. S neuveritelne nadhernou kresbou, kterou jsem si strasne oblibil. Kresba ma tolik detailu a svym zpusobem je velice jednoducha. Zadna preplacanost, kazdy panel ma jen to co potrebuje. Takze stejne jako u prvniho diku:
    "Jednim slovem "dechberouci"! Tohle se, spolecne s temnym vitezstvim, radi mezi moje top comicsy s Batmanem. Uz dlouho jsem nedal knihu na jeden zatah i s druhym dilem. A jeste k tomu je dnes mezinarodni Batman day:-)"
  • jh666
    jh6668.7.2015 16:20Batman: Dlouhý Halloween 2
    Naprosto perfektní Batman. Temný, akční a s nějakou myšlenkou. Loebovi opravdu pasují příběhy zasazené do minulosti postav, s tím na obálce opravdu nelhali. Spousta postav, zrození jednoho z nejznámějších padouchů a perfektní konec, který jsem nečekal. Saleova kresba je sice trochu neobvyklá, ale funguje skvěle. Podařilo se mu vyvolat perfektní, možná až trochu noirovou atmosféru. Hlavně jeho černobílé panely jsou perfektní. 100 %
  • mAGiic
    mAGiic editor23.10.2014 21:28Batman: Dlouhý Halloween 2
    Výborné pokračování už tak skvělého prvního dílu, pátrání po Svátečním vrahovi pokračuje a autoři si se čtenářem v závěru pěkně pohrají. Bylo tu dost záporáků, kteří hráli druhé housle, protože hlavní pointa příběhu je pátrání po vrahovi. Tenhle příběh mi jentak z hlavy nevyšumí. 5/5
  • kaylin
    kaylin27.6.2014 09:17Batman: Dlouhý Halloween 2
    Myslím si, že knihy "Batman: Dlouhý Halloween I" a "Batman: Dlouhý Halloween II" patří mezi to nejlepší, co u nás v batmanovské sérii vyšlo, a mohou se směle zařadit za takové komiksy, jako jsou "Návrat Temného rytíře" a "Batman: Rok jedna". Více: http://www.comics-blog.cz/2014/06/669-batman-dlouhy-halloween-ii-90.html
  • sedw
    sedw1.12.2013 19:58Batman: Dlouhý Halloween 2
    Druhý díl u mě rozhodně překonal ten první. Atmosféra příjemně zhoustla, děj dostal ke konci velmi rychlý spád a úplný závěr mi také velmi sedl, přesně tento typ nejasných konců mi velmi sedí. Takže druhý díl jednoznačně 5*, celkově oba díly rozhodně doporučuji.
  • Flash
    Flash mecenáš31.3.2013 03:19Batman: Dlouhý Halloween 2
    Teďka sem to dočetl a vážně ten konec mě celkem nenadchl,protože celou dobu je člověku servírováno kdo by to teoreticky mohl být a člověk aby si vybral jestli to byl mladý falcone nebo dent nebo jeho žena. kdo ví
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.7.2011 09:35Batman: Dlouhý Halloween 2
    Ne, že by mě četba tohodle Batmana nebavila, ale nemůžu se ubránit hořkého dojmu z překombinovanosti. Poslední tři stránky tedy Loebovi prominu a budu dělat, že tam nebyly.
  • Bury
    Bury21.3.2011 20:14Batman: Dlouhý Halloween 2
    Pro mě jeden z nejlepších Batmanů -kresba je super a příběh je úplně jinde než třeba u Batman:Ticho .Tohle doporučuji každému fandoj Batmana ;)
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš19.3.2011 15:22Batman: Dlouhý Halloween 2
    Jeden z nejlepších Batmanů... Žeru tu atmosféru, kresbu, scénář, knižní vazbu, popír, prostě všechno...a žeru Batmana. V celkovém kontextu obou knih Dlouhého Halloweenu jde o perfektní mafiánský příběh o pomstě a zradě halený do mlhy a noci. A takové příběhy mám opravdu rád.
  • rooty
    rooty24.2.2011 10:24Batman: Dlouhý Halloween 2
    Věřím v město Gotham, věřím v Batmana...věřím v Dlouhý Halloween

  • Woffce
    Woffce24.8.2010 12:01Batman: Dlouhý Halloween 2
    Přečetl jsem oba díly na jeden zátah - a i to budiž vlastně hodnocením. Obdržel jsem každopádně víc než jsem čekal: Já chtěl Batmana, a dostal jsem navíc skvělej zážitek z povedenýho napínavýho scénáře (snad až na poněkud krkolomný úplný závěr) a ze strhující kresby ("černobílý vraždění" mi např. uďálo radost). Že já vůl dal "Roku jedna" jen 90 - pak bych moh´ tady přitlačit... :---)
  • punisher
    punisher16.7.2010 08:53Batman: Dlouhý Halloween 2
    Nejlepší Batman kterého jsem četl.
  • krvinka56
    krvinka564.10.2009 09:44Batman: Dlouhý Halloween 2
    Tak předchozí kniha byla suprová ,ale tahle kniha po skončení první kvalitní polovině sklouzává hodně rychle dolů až k podle mně moc překombinovanému závěru.Kresba je dobrá některé postavy perfektně vyniknou.Zrození Two-face je hlavním plusem ač jeho kresba mne nijak moc neuchvátila.Jako celek sou obě knihy dobré a popisují dobře zánik Gothamských mafiánů a zrod jejich nástupců.Ale raději si přečtu Ticho nebo Kameňák ty sou mnohem lepší.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš4.9.2009 18:45Batman: Dlouhý Halloween 2
    Tim Sale je Bůh!
  • willis
    willis22.6.2009 12:10Batman: Dlouhý Halloween 2
    Kdyby se Loeb soustředil jen na boj s mafiány udělal by líp. Existuje snad nějaká DC klauzule, že v každém Batmanovi musí být alespoň v epizodních a zbytečných rolích maximum postav z Batmanovského vesmíru? Nebo je to jen Loebova úchylka (kterou dotáhl k "dokonalosti" v Tichu)? Kresba ostrá, až ke karikatuře, radost pohledět a velké plus pro tuhle sérii. Od příběhu samotného jsem ale očekával nějakou větší hloubku, nějak jsem se nemohl dostat do té správné nálady, větší napětí jsem zažíval při četbě xxx comixů :)).
  • v2
    stale neviem co si mam o long halloween mysliet. ani jeden book som nebol schopny precitat na menej ako 4 "sedenia" a zvacsej casti som sa do druhej knihy musel nutit. na kresbu som si nedokazal zvyknut (prisla mi az moc minimalisticka/odflaknuta). suma sumarum, som sa pri citani viac nudil. s odstupom casu sa k halloweenu vratim a mozno nazor zmenim. momentalne vsak 60%
  • Marv
    Marv13.6.2009 23:18Batman: Dlouhý Halloween 2
    Tak po slusnej jednotke este lepsia dvojka.Zo zaciatku su to sice iba teorie o moznych vrahoch ale po chvili sa dej rozbehne a vy neviete kde vam hlava stoji.Batman: Dlouhý Halloween 2 je vynikajuci dtektivny comics s excelentnym scenarom doplnenym skvelou kresbou ktora vas uchvati.Najlepsie na tomto komixe je vsak nieco ine.To najlepsie je poslednych 50 stran ked vas zachvati taky naval informaciji ze vam ide hlava vybuchnut absolutny rozruch a panika doplnene partou najhorsich protivnikov Batmana(Joker,Salamon Grundy,Cat women,Ridller,Poison Ivy,Harvy dent atd.)Jeph Loeb vytvoril zatial najlepsieho Batmana akeho som kedy cital a verte mi mam ich uz nacitanych dost.:)
  • brkowycz
    brkowycz23.5.2009 16:57Batman: Dlouhý Halloween 2
    Tento příběh není ani tak příběhem o svátečním vrahovi, jako spíše příběhem několik "hrdinů", kteří bojují proti mafii. Takový boj je dost těžký a někteří z toho vyjdou lépe, jiní hůře.
    Podle mého názoru nejde až tak úplně o to, kdo je svátečním vrahem. Samozřejmě vás to celou dobu zajímá, ale dost možná se stane, že až se to dozvíte, uvědomíte si, že o jeho tajné identitě to možná až tak nebylo. Proto nedoporučuji zuřivě otáčet listy, už abych byl na konci a dozvěděl se kdo to je. Protože to za a)Stejně na konci není úplně jasný, b) je lepší si vychutnat dobrej scénář a výbornou kresbu. Já osobně jsem tím nadšenej.
  • Big G
    Big G22.5.2009 14:02Batman: Dlouhý Halloween 2
    Dost těžkopádný ukončení zajímavě rozjetýho příběhu se stupidním trojitým twistem...
  • erik
    erik22.5.2009 11:31Batman: Dlouhý Halloween 2
    Najlepší Batman, akého som kedy čítal. A páči sa mi tá bordová obálka.
195671932
Četl/a (238)
123peta, 159753258x, 2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , amaniakl, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Badgu.y1902, bat62bum, BatmanGetEm, Bedou, Benny, Blockholm, borknagar1, Bronn, Bubákolog, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, choze, CJFlip, ConanVJ, čozek, Craxx, crewni.konzerva, Crics, cyboy, D.K.Logic, dajik, DanMac, DANT3_, daon, Darker, Darth Raelchi, davidek, deadpool, DegiCZ, Dejweez26, Denis, Denis1996, disclose, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, doomista, DracoAn, dvory, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Fida, Fives, flipflop, Flowtek, Fox01, FumarEnPipa, fvalek1, GavlaDan, georg, Georgíno J., Giskard, Glumal, Goldfinch, Golem, GreyArrow, guseppe, gwen666, Hønzza, Hades, Hannibal, Hanussen, Harlequeen, henrycruel, Himlik, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, inosuke, invape, Ivan Kucera, Jack, JackOneil, james dixon, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Johny87, Joker189, JORDY, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Kil-Khal, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, Kubix, lantan1, Lavk, Librarian, Lijem24, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, LuckyLjuk, Lukas366, Lukis89, luky.kuky10, Macek78, Madao, majer, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, Martin.imr, Mates17, Mato, Matthew, matty87, Maty48, Maweron, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, Michal Ebert, michaldca, mindstormjak, mineralk, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, Negan, Nexis, Noci, Norri, NoStres, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavlosson, Peeta, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, Piros0013, Pizza Guy, PlayQuant, Plechy, PopCultureBeast, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rajot, rewkon, Rinter, rizecek33, rockyt, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, sala, samuelo12, SASAN_KING, Scaleo1, Schirru, Sebastian the wise, sedw, SekyCZ, Shpeckk, Sikk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, start05, štěpin_8, SteveCZ, Stlucius, Symbi, t0mas, taidana, Tawax , the.kasztan, TheLavk, Thurin, tom173, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ursus, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vita, Vojtěch 393, VvV, w3cMarkus, Walome, Wiw, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(401)
10milda, 159753258x, 2scha, 81splinter, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , amaniakl, Amati , asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, barthez, bat62bum, Batman, batoo, beanek, Bedou, Benny, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, Bronn, bronxik, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, čozek, Craxx, CreepyDragon, Crics, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, DANT3_, daon, davidek, Davidkkk, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dejweez26, Denis, Denis1996, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doomista, doophy, DracoAn, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Džoworka, Ejdý, Ejdý1, Er.Nest, Erich, farb, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, firesnake, Fives, flipflop, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, GavlaDan, georg, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, gongon44, GreyArrow, guseppe, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hades, hahahoho, Hannibal, Hanussen, Hebled, henrycruel, herrman, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, inosuke, invape, Jack, Jack043, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Johny87, Joker189, Jonas Woodsman , Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, kadas97, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komiksák007, Komiksum, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, Kubik.aa, Kubix, kubosos, kucik, Lavk, Lenny, libormatejka, Librarian, Lijem24, Lobok257, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, Luigim, Lukis89, luky.kuky10, Macek78, Madao, majer, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Martin.imr, Masinfira, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, Maweron, ma_fecko, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mindstormjak, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mstefl, mttra, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nexis, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, Palebras, parado, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pizza Guy, Pjenkus, pk123x, Placi11, PlayQuant, Plechy, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, razielus, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rinter, rizecek33, rockyt, roswelll, Rowan, Roxigor, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, sala, Sammael, samuelo12, SASAN_KING, Scaleo1, Schirru, sedw, SekyCZ, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, sitez, SiWeX, Skot, SlavaBurlac, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Staník, Stara.kryta, start05, štěpin_8, SteveCZ, Stlucius, suchosch, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, Tarka Daal, Tawax , the.kasztan, TheLavk, TheoDread, Thurin, timek, Toi, tom173, Tomas024, Tomasino79, Tomate, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ursus, utresyby, Václav Mikula, Valis, vishnar, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, wesi96, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, Yefery, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (11)
Azik2586, burzum, delsemela, illy, maitreja, plaštěnkář, predek, RaptoR, spot, svknero, Vojtěch 393
Nabízí (4)
Fox01, Fr3d_K, Librarian, vranakx