Ukázka
Profesor Klein, toužící po světovládě, pracuje v ilegalitě na prostředku k jejímu dosažení. Konkurenty jsou mu však nejen vládcové vzdálené planety XO-1, ale i ing. Ian Iakubecki... Nedokončený příběh z let 1982-1984.

Scénář
Kamil Salava
Art
Kamil Salava
Redakce
Jakub Lachmann, Jarmila Lachmannová
Žánry
sci-fi, underground
ISBN/ISSN
978-80-7420-046-5 (ARSCI)
Vazba
rozkládací listy
Formát
211 x 298 mm
Tisk
barevný
Stran
8
Cena
118 Kč
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.8.2020 07:25Vynález prof. Kleina
    Pokud údaje na zadní straně nelžou, autorovi v době vzniku bylo 16 - 18 let. Děj i zpracování odpovídá samizdatové produkci z dílny samouka na základce/ střední, kresba je propracovanější než většina této produkce. Dějová linka přeskakuje, jsou patrny momentální nápady, jež jsou okamžitě zapracovány, bez důkladnější přípravy scénáře. Za mě ryzí underground jak má být (samozřejmě úměrně věku tvůrce). Citát z tiráže:
    "Kleina jsem kreslil jen pro své potěšení, v té době bez jakékoliv myšlenky na jeho vydání. Dnes ho po 34 letech představuji čtenářům."
    Popravdě jako artefakt pro kamarády, rodinu - na připomenutí to plní účel více, než jako produkt pro širokou veřejnost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.4.2017 14:20Vynález prof. Kleina
    Já vám nevím. Ať si každý vydává, co chce a uzná za vhodné, ale mohl by mít také trochu soudnost. Jasně, je to roztomilé, že si někdo nakreslil komiks, ještě k tomu v době komiksu a vlastně spousta jiným věcem nepřejícné, avšak tohle bych spíše ukazoval kamarádům v hospodě, kde bychom se tomu všemu po šestém kousku srdečně zasmáli a těšili se z toho (bez ironie). Jenže nerozumím příběhu vytrženému očividně z jeho dějové kontinuity, nerozumím formátu, nerozumím ceně... Prostě si autor udělal jen radost.

    Celkový dojem: 20%
21