Sam Wilson - hrdina nejvyššího kalibru a první Afroameričan v kostýmu na stránkách Marvelu. Tato sbírka zahrnuje Falconův ikonický debut a kritiky vychvalovanou minisérii z osmdesátých let, která vám představí okřídleného člena Avengers v době, kdy jeho hvězda v marvelovském pantheonu zářila nejjasněji.

Obsahuje příběhy:
Přilétá Falcon
Vítězové a poražení

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií Captain America (Vol. 1) #117-119 a Falcon #1-4


Scénář
Stan Lee, Christopher James Priest (James "Jim" Owsley)
Art
Mark Bright, Gene Colan, Paul Smith
Ink
Vince Colletta (Vinnie), Sam de la Rosa, Mike Gustovich, Joe Sinnott
Barvy
Steve Mellor, Christie Scheeleová
Obálka
Ivan Reis
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Viktor Páč
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
639 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
The Falcon (Marvel)
  • VanTom
    Tří sešitové objevení Falcona Captainem Amerikou na tropickém ostrově moc scénáristické rafinovanosti od (nijak zvlášť ukecaného!) Stana Leeho ani kresební vybroušenosti od Gena Colana nepobralo, ale má svůj (historický) půvab. Modernější osmdesátková minisérie (4 sešity) pak horko těžko snoubí dohromady oddechové superhrdinské bitky (jako s popleteným Sentinelem či paranoidním Electrem) s angažovaností ve věci rasové a sociální vyloučenosti a nerovných podmínek v ghettu / gangu (vedoucí až k pochopení od uneseného prezidenta). Jaksi to podobné, co trápí Falconův seriál v MCU.
  • trudoš
    Když člověk nevnímá žánrová klišé, dá se pak příjemně relaxovat u dobrodružné povahy tohoto komiksového alba. Přičemž mne osobně oslovila spíše Capova série z konce šedesátých let, než ta vlastní Falconova, z počátku osmdesátek. První řada je však dějově přepálená, až to chvílemi hraničí s trapností, naopak u druhé zase skvěle funguje konverzační humor a sympatické postavy. Oboje každopádně hezky definuje hrdinu - kým je a za co bojuje -, a to i navzdory tomu, že autoři mu charakter tvořili tak nějak za pochodu. Jenže já mám pro tyhle týpky z ulice, jako Luke Cage nebo Daredevil, prostě slabost. Žádné super mega zápletky a nepřátelé pouze v rovině klasické kriminálky s občasným přesahem do politiky. Jen mi přijde hrozně komická jejich tendence hluboce hloubat a chmurně se chmuřit, jako kdyby právě byli na jevišti divadla a hráli Hamleta, zatímco jsou součástí spektakulární okostýmované fackovačky uprostřed New Yorku. Suma sumárum - pro seznámení s postavou fajn, ale jinak žádný zázrak.
  • louza
    Na první pohled kresebně dobře vypadající stará klasika nakonec příběhem úplně nepřesvědčila. Capovy sešity jsou spíš sedmdesátkovým průměrem. Vlastní modernější Falcova série je dobře našlápnutá, ale během několika stránek zbytečně rozbředá kvůli konfliktu se sentinelem a ani půjčený spideyho protivník není úplně ideální. Byly už lepší klasiky. 65%
  • Komiksum
    Ty vole to byl hroznej odpad. 3 sešity ze série Captain America byli hrozně cool, ale sólo Falcon je fakt odpad. Jedna z nejhorších věcí co u nás vyšla v rámci NHM, určitě nedoporučuji.
  • karl173
    karl173 mecenáš14.1.2018 19:14Nejmocnější hrdinové Marvelu #017: Falcon
    Zábavná kniha s Falconem. Falconovo mini série má celkem zajímavé sešity a dokázali mě zabavit. Není to vskutku žádná velká věc a nachází se zde pár nelogičností, ale dle mého názoru za přečtení stojí už jenom proto že se trochu víc dozvíme o Falconově soukromém životě. Kresba také není vůbec špatná. Více mě ale bavily první tři sešity. Klasicky v sobě mají historickou hodnotu, vzhledem k prvnímu setkání se s Falconem, kterého si vycvičil sám Captain America, ale zároveň byl příběh na svojí dobu především díky skvělému Stanu Lee poměrně svižný a nepřišel mi nějak zvlášt hloupý jak od retra vždy čekám. I když za poslední dobu jsem si hlavně na retro zvykl, a začalo mi i bavit. Kresba je na svojí dobu také velmi povedená a především část kdy se Red Skull a posléze i Captain Amaerica s Falconem teleportují na jiné místo byla parádní. Ve výsledku mi tato kniha zkrátka pobavila a já se příjemným způsobem obohatil o další kousek Marvelovkého vesmíru. 70 %
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo14.6.2017 17:34Nejmocnější hrdinové Marvelu #017: Falcon
    Tato kniha mi naprosto výborně přiblížila, kdo Falcon je, a to je její hlavní účel. První příběh byl srandovní pohádka, i když ten hlavní motiv (výměna těl) byl zajímavý. Druhý příběh se mi moc líbil, hezky rychle se to četlo, mělo to zajímavý sociální podtext a nebýt toho příliš amerického finále, dal bych klidně 5*.
  • kaylin
    Prostřednictvím příběhů vidíme, jak se postava zajímavě vyvinula, což ještě dobře doplňuje závěrečný text. Samotné příběhy tolik nevynikají. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/04/1423-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-17.html
  • jh666
    Tak zase jednou NHM se samou klasikou. Falconovo představení v Capovi je trochu rozporuplné. Na svou dobu je sice poměrně čtivé, ale tolik logických lapsů je podle mě moc i na 60. léta. Hlavní příběh sice není tak nelogický, ale zase je o něco nudnější. 50 %
  • Luigim
    Falcon je pro mě hrdina, který kdyby nebyl tak se nic neděje. Ale své fanoušky jistě má. A jistě ne málo. Ale nepatřím mezi ně. Komiks krásně představil začátky Falcona a to se mi líbí. V komiksu jsem se neztrácel a byla v něm více než skvělá návaznost. Retro bylo také fajn. Kupodivu nebylo tolik "ukecané" jak některé retro komiksy bývají. Druhou polovinu komiksu bych hodnotil kladněji.
  • S4TW
    Kniha je rozdělena téměř přesně na dvě části (velké retro a menší retro minisérie). První část, kdy hraje hlavní roli ještě spíš Cap a Falcon je spíš jeho přicmrndávač a s touto postavou se seznamujeme, je vlastně hodně slušné dílo od Stana Leeho. Ano, je zde několik naivních scén (jako třeba maskování jílem atp.), ale dílu hodně pomáhá skvělá záporák (Red Skull), který mě ovšem dopaloval tradičním oddalováním zničení svého nepřítele, aby ho vlastně nemohl zničit. Pak je tu ještě super vsuvka s MODOKem. Celkově mě tohle retro dost bavilo, ale určitě to nebylo kvůli Falconovi. Kresba dobrá, ale spíš průměr. Pak přišla minisérie Falcona, která mi přišla podprůměrná. Kresba v první sešitě je fakt hrozná, naštěstí to pak převzal průměrný Bright. Příběh je nezajímavé nic, což podtrhuje můj celkový dojem z této postavy. Opakování věcí, které už byly v jiných sériích. Takže knihu spíš drží velmi dobrý příběh Leeho. Bonusy mě poslední dobou přijdou o dost horší než v prvních dílech NHM. Ale pořád se jedná spíše o průměrně dobrou knihu.
  • filozof
    Nejdřív chci pochválit výběr příběhů, pro seznámení s postavou snad ani lepší volba nebyla. Origin je dobový průměr, ale potěšila mě návaznost na Captaina Marvela. To pravé přichází s první samostanou minisérií z osmdesátých let. Je skvělé porovnat první příběhy s dobou, kdy už postava byla jasně charakterově ukotvena. Falcona jsem předtím znal jen z týmovek a moc o něm nevěděl. Tento příběh mi pomohl pochopit jeho charakter i místo v marvelovském vesmíru a za to jsem moc rád. Možná bych vytknul kresbu Marka Brighta, kde mi neseděly některé detaily, ale celkový zážitek mi to nenarušilo.
  • Doppelganger
    škoda, že stručná historie postav na konci každé knihy není pro české vydání aktualizována, a není zde tedy ani zmínka o tom, že Sam Wilson je od roku 2014 Captainem Americou. Přitom by stačilo jen dopsat jeden krátký odstavec.
  • cyboy
    Dalsi kniha tvorena jen klasickymi pribehy. Miniserie Vitezove a porazeni v druhe pulce knihy je jednoznacne tou lepsi casti teto knihy a i presto, ze tam je par svetlych momentu, tak jako celek nic moc. Prvni cast ani nestoji za komentar, to je cistokrevne zoufalstvi (jil na obliceji jako maska - to jako fakt?). Hodne se nabizi srovnani s Visionem, ktery sice obsahoval moderni miniserii, ale kvalitativne je to asi na stejne urovni.
    60%
41135103
Četl/a (96)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, Craxx, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, DegiCZ, Denis1996, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Fox01, guseppe, Gustik5, gwen666, henrycruel, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, JackOneil, Jakub Howlett, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, Laik, lantan1, Librarian, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mato, Maty48, mcezik, me, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, mywiel, NecRoman, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petrSF, Piros0013, Pista, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Symbi, TheDoctor, trudoš, Tyfus, VanTom, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(243)
2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , AwatarDK, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Errov, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, guseppe, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komiksák007, Komiksum, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Luigim, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Matio, Mato, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Noci, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, Salien, samcro, Saran, semi41, seneke, Sesta, Shin, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Sorklinos, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheDoctor, TheoDread, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, VanTom, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
BreakingAway, delsemela, JanSekeraCZ, Jason2808, Marthy76, Premek, RaptoR, RedButton, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
Mates17
Nabízí (4)
Fox01, Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz