Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Do města se začínají stahovat mocní a odporní tvorové, přitahováni starou kletbou šířící nenávist, násilí a strach. Obyvatelům tak zbývá jen jediná naděje na záchranu – Goon. Dokonce i jeho zavilý nepřítel, Páter Monster se třese strachy. Donucen mocnějšími silami, než je on sám, zůstává ve městě a musí dohlížet na Goona a jeho horkokrevného společníka Frankyho. Smrt jednoho z nejbližších spojenců odhalí Goonovi jeho domněle dávno mrtvého protivníka, který se vrací, aby zasel zmatek a zhoubu mezi Goona a jeho blízké.

Jo, a taky je to sem tam sranda!

Obsahuje sešity série The Goon #19-23 (červenec 2007 - duben 2008)

Scénář
Eric Powell
Art
Eric Powell
Lettering
Václav Dort, Martin Trojan
Překlad
Václav Dort, Martin Trojan
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Martin Šinkovský, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-88152-23-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
159 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
473 g
Stran
104
Cena
499 Kč
Originál
The Goon #07: A Place of Heartache and Grief (Dark Horse Comics, 2009)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš27.2.2021 18:44Goon #07: Místo bolesti a žalu
    Goon pokračuje v temnější části svého příběhu. Objevují se noví hráči, horší než ti staří. Prostě Goon jak má být. Kresba klasicky super.
  • karl173
    karl173 mecenáš6.5.2020 19:54Goon #07: Místo bolesti a žalu
    Další slušný díl. Je pravda, že z této série se humor trochu vytratil a více příběhy potemněli, ale to je vlastně dobře. Powell posouvá děj a připravuje nás na pořádně velkou kopu bordelu, která se valí na Goona a celou Lonely street. Postavy se mi navíc líbí čím dál více, jelikož s nimi Powell dobře pracuje a rozvíjí jejich charaktery. Povedená je také kresba, která mne nepřestává překvapovat. Zkrátka tuhle sérii jsem si postupně velmi oblíbil. Uznávám, že se nejedná o něco převratně skvělého, ale je to prostě fajn zábava, která mě baví číst. 5*
  • Fry
    Fry admin23.6.2018 10:56Goon #07: Místo bolesti a žalu
    Goon #07: Místo bolesti a žalu - Po retrospektivní šesté knize a zábavné odbočce z konce 90. let, kdy to vlastně všechno začalo, se vracíme zpět do přítomnosti ... Nicméně Lonely Street a vlastně i celé město se za tu chvilku podstatně změnilo. Zástupy nemrtvých vystřídali syčavci, ty zase vystřídali měňavci a i Goonův nejobávanější nepřítel, Páter Monster, vypadá pouze jako boxovací pytel před silami zla, které se vydaly do Goonovy domoviny. Jak tohle dopadne si ani netroufám předpovídat, ale určitě nás čeká ještě hodně bolesti a žalu ... Za mě 5*!
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš28.2.2018 18:52Goon #07: Místo bolesti a žalu
    Goon je u mňa dosť nevyrovnaná séria. Niektoré čísla sú skvelé (Goon #01: Nic než utrpení, Goon #03: Samej průšvih) a niektoré sú zase veľmi slabé (Goon #02: Mé vražedné dětství). Goon #07: Místo bolesti a žalu patrí do tej skupiny slabých častí. Už sa to tu definitívne zlomilo a miesto krátkych príbehov plných humoru sa tu už jedná o ucelený temnejší príbeh s občasným zábleskom humoru. Tak úplne mi táto cesta nesedí. Goonov svet je totiž dosť plochý, odohráva sa na malom mieste a nemá ani nejak výrazne zaujímavé postavy a zápletky. Tá vážnosť mi tomu proste nepristane a asi by som bol spokojnejší keby sa Goon skladal z viacerých uletených a rôznorodých príbehov ako tomu bolo v prvých knihách.
  • sedw
    Goon pořád jede! I přesto je to teď "jen" za 4*. Ne, že by tento díl byl špatný, ale působí na mě jako začátek nové části série, části, která bude výrazně temnější a smutnější. Proto se toho v tomto díle stalo méně, než jsem byl z dřívějších dílů zvyklý (nicméně i tak jsme svědky několika zásadních zvratů). Kresba je super, té nemám co vytknout.
  • Kapis
    Kapis mecenáš12.5.2017 19:55Goon #07: Místo bolesti a žalu
    Sedmý díl navazuje na spoustu dějových linek snad ze všech předchozích dílů. Je to stále neskutečně a temně vtipné a perfektně nakreslené. Jen už ta pozadí nejsou tak propracovaná a jsou to jen malby bez větších detailů, také okýnka jsou celkově větší, holt vydavatel asi nepočká.

    A jelikož jsme si teď zas předělal knihovnu a získal jsem další 3,2 metru - a u toho zjistil, že jsem to hned způlky zaplnil - z čehož jsem zas vyvodil, že prostor v mé knihovně je konečný a tudíž musím omezit přírůstky, v kombinaci s tím, že mi do půlky Goon přišel pořád zábavný, ale bez ničeho zásadnějšího, říkal jsem si, že tohle je díl poslední, který kupuju. Jak jsem byl ovšem chycen za kule a vtažen do děje od zhruba té půlky, to se mi dlouho nestalo. No, takže Goone, zase jsi to dokázal, tvá až groteskní dobrodružství, zakončená brutálně temnými krváky nemohu opustit uprostřed takového masakru a holt se mi do knihovny musí vlézt ještě další díly. PERFEKTNÍ!!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.5.2017 11:26Goon #07: Místo bolesti a žalu
    Platí do jisté míry to, co píšu u "nultého" čísla... zprvu mě příběhy kdovíjak nebavily, ale Powell umí z toho "nic" vždycky začít tvořit a šmodrchat parádní zápletku, napětí... a pointu? Tentokrát si musíme počkat! Oh no!

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    "Goon 7: Místo bolesti a žalu" je skvělou knihou a já jí prostě nemám co vytknout. Tohle je série, ke které se budete chtít vracet, pokud si k ní tu cestu najdete. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/04/1424-goon-7-misto-bolesti-zalu-100.html
  • Schramm
    Schramm22.4.2017 20:21Goon #07: Místo bolesti a žalu
    Sedmá kniha je takový nový začátek. De facto se toho zas tak moc nestane,ale rozehráno je hodně věcí a tak se nezbývá než těšit na další díly. Sedmá kniha naznačuje, že bude na to.
  • 3DD!3
    Temné, ale stále vtipné. Události nabírají spád a některé otázky postrádají odpovědi. Nit osudového zúčtování je stále patrnější. Konec je nechutně otevřený.
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.4.2017 18:21Goon #07: Místo bolesti a žalu
    Cinska ctvrt se ukazuje byt cimsi vyjimecnym ve svete Goona, nicmene sedmy dil znacne potemnel a doufam, ze to Goonovi zustane, protoze mu to svedci.
    Cinska ctvrt to neni, ale rozhodne je to lepsi nez to co bylo pred ni.
    80%
292061
Četl/a (104)
123peta, 3DD!3, adevr, AlmightyMates , BadBoy, batoo, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, borknagar1, calvin10, Covenant, cyboy, dajik, Davidos402, DEmnoG, Django, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, figis, Filip123, filmator, flipflop, flynander, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., Hades, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, Jimbeam90, jindroush, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Kocour, koudak89, Librarian, Light, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, lucmartincova, luky.kuky10, mart.in, Mercurio, mgeralt, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Onkel 1928, pechna, perak, Petrisko911 , Pizza Guy, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, robertsedmik, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, sedw, SHORTY, Sikk, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Tomzany, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, Walome, Zavulon, zbynek, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(191)
123peta, adam.ra, adevr, Alfi, AlmightyMates , alois13, BadBoy, batoo, bboorreekk, BeeSee, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, cobe, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Filip123, filosh, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., Glumal, gongon44, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hanussen, Hebled, herbert, Honzin, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jmenujiseradekbouril, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koudak89, kucik, Lamahe, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, lucmartincova, luky.kuky10, maara, Mamut12, markic, mart.in, Marthy76, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, mikina, Miriyak, MisaSutcliff, Mitak, mkolar, monty.cl, MP, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, Norri, Nyxxie, o2t2, oleav, Olesh, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, Rich, robertsedmik, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saint of Killers, Saran, Schramm, sedw, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, slothest, Son-Goku, spot, StanleyHu, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, timek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, Velkej šéf, Viking, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, Wiruss, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (7)
Askalon, Benji, chcita, deadpool, gezic, Maty48, MonsterGyre
Shání (2)
Al0f0k, gezic