Barracuda se vrátil. Nejnebezpečnější nepřítel, proti jakému kdy Punisher stál, navíc našel skulinu v jeho zbroji, a dokonce takovou skulinu, o které neví ani sám Frank Castle. Překypuje tou nejčernější a nejjedovatější nenávistí, chystá se Punishera rozdrtit na krvavou kaši – a hodlá to provést pěkně pomaloučku a řádně si to užít.

Jenže Castle má za sebou roky a roky masakrů, takže kdo ví, jakou smrtící sílu v sobě ještě dokáže najít? Barracuda to brzy zjistí tím nejdrsnějším způsobem… a dokonce se na to náramně těší.

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #50-54 (srpen 2007 - leden 2008)

Scénář
Garth Ennis
Art
Howard Chaykin, Goran Parlov
Ink
Howard Chaykin, Goran Parlov
Barvy
Edgar Delgado, Lee Loughridge
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7507-615-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
410 g
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
The Punisher MAX #09: Long Cold Dark (Marvel Comics, 2008)
  • Saint of Killers
    Saint of Killers11.8.2023 11:06Punisher MAX #09: Dlouhá chladná tma
    Tak tohle byl suverénně nejslabší Punisher Max. Už sama zápletka s Punisherovým dítětem mi přišla hodně slabá, umělá a vyloženě pitomá. Navíc se vrací Barracuda, u něhož se Ennis neobtěžuje vysvětlit, jak přežil setkání s Punisherem na Floridě nebo jak mu mohly dorůst useknuté prsty. To vše korunováno opravdu ošklivou kresbou.

    Zbytečná blbost.
  • martin28
    Barracuda se vrací a v rukou drží všechny trumfy. Punisherovi se vrací emoce, kterou ze své duše za ta léta dokonale vytesnil - strach. Další z top knih této velmi vydařené série. Příběh má jednodušší děj a svižnější tempo, ale o to dramatičtější průběh. Frank si bude muset sáhnout až na dno a vydat ze sebe maximum. Velmi emotivní jízda. 95%
  • Norri
    Norri mecenáš15.9.2022 23:56Punisher MAX #09: Dlouhá chladná tma
    Ti, kdo si stěžovali na obytné finále s Barracudou, se můžou radovat. Tahle děsivá monstrózní mlátička se vrátila, aby zemřela pořádně a se všemi patřičnými efekty. Otázka je, co to bude stát Franka Castla. Barracuda totiž přišel na to, jak se Frankovi dostat pod kůži. Nejde o nic tak trapného, jako je znesvěcení hrobu, které ho jenom nase*e. Tentokrát je to opravdu něco, co Punishera vyděsí. Tentokrát bude Punisher skoro uchcávat strachy. "Dlouhá chladná tma" je asi nejemotivnėjší a zároveň nejbrutálnější díl celé série. Ennis nám ukáže, co i po tolika letech stále Franka trápí a žene vpřed. Ukáže nám, že nejhorší jsou noční můry, do kterých se ráno probudíte. A taky že Frank Castle není uvnitř tak mrtvý, jak sám sobě nalhává. Tohle je zkrátka hodně drsný příběh.

    Co se týká výtvarné stránky, tak mě moc nebavila kresba Howarda Chaykina v prvním sešitě. Hlavně jeho kresba hlav je hodně jiná. Když se to poté při otočení stránky najednou změnilo na osvědčenou a pěknou kresbu Gorana Parlova, tak mě to vyloženě potěšilo.
  • choze
    Standartní Ennisův Punisher MAX, vystavěný okolo osobního boje jeden na jednoho mezi Punisherem a z mořského hrobu se vracejícím Barracudou, přičemž se hraje o život Punisherovy nemanželské dcerky. Dostaneme vše, co čekáme, od drsných monologů a verbálních i olověných výměn, brutálního násilí, gejzírů krve, vojenské hantýrky a x-tého otravného pitvání Castleovy temné psychologie, až po výrazného a těžko porazitelného záporáka, který opakovaně odmítá zdechnout. Ale Barracuda není zrovna můj kůň, Ennis tu de facto opisuje svého mnohem zábavnějšího Rusáka a to včetně onoho návratu ze záhrobí, který byl u Rusáka mnohem grotesknější i monumentálnější (atomovka). Parlovova kresba je ale hodně fajnová a atmosférická, kam se hrabe Dillon (byť ho beru jako svého druhu klasika).
  • MEGA
    Komiks se v podstatě jedna velká řezničina a mě to bavilo. Příběh, ač jednodušší, je pro Punishera osobnější než v předchozích dílech a to je prvek, který každé akční scéně přidával na váze. Je zde pár napínavých scén, ale bohužel je tu i jeden fake out, který měl čtenáře šokovat bez toho, aby dával nejaký větší smysl. Barracuda už moc netrousí hlášky, ale stal se z něho naprostý hajz kterému přejete ten nejhorší osud i přes to, že nám Ennis dává náznaky tragického dětství. Melancholické zakončení byla dokonalá třešnička na dortu. Styly Chaykina i Parlova mám rád, takže jsem s kresbou neměl žádný problém.
  • Kadin
    Kadin mecenáš30.7.2019 17:35Punisher MAX #09: Dlouhá chladná tma
    Jednoduše ok akčňářna. Barraccuda se vrací a Punisher zjišťuje, že má dceru (upřímně tento zvrat mi přišel jak vycucanej z pr**le). Kresba jak od Chaykina tak Parlova mně přišla opravdu ošklivá. 5/10
  • mearez
    Punisher je buď akční, nebopřemýšlivý. Tohle je tak něco mezi. Na jednu stranu je tu krásnej pohled do Frankovo mysli, na druhou stranu jsou tu klasicky krvavý akční souboje Barracudy a Franka. Tomuhle dílu nelze co vytknout. Je to dokonalej Punisher. V průběhu dílu se čtenář dozví, co dělá Punishera Punisherem, co ho vede k nekonečnému boji se zločinem a vlastně jak přemýšlí.
    Tak, jako mi nevadila Chaykinova kresba v Bladeovi, tak mi vadila v Punisherovi. Tady mě rušila, přišla mi na Punisher moc barevná a hlavně mě celkem i u příběhu rušila. V ostatních sešitech byla kresba super, krásně se hodila k příběhu.
    Vždycky, když si myslim, že jsem našel novou nejlepší Punisherovo knihu, přijde jiná, která je ještě lepší. V tomto případě to je Dlouhá Chladná Tma. Za mě 5*.
  • karl173
    karl173 mecenáš10.11.2018 11:49Punisher MAX #09: Dlouhá chladná tma
    Z toho dílu je už hodně cítit, že se série pomalu blíží svému konci. Opět se tu sice objevuje známá šablonka střídající akční pasáže a přípravy k popravě nějakého toho zmetka, v tomto případě Barracudi, ale zároveň Frank přemýšlí o minulosti víc, než kdy předtím, a to hlavně co se rodiny týče a uvědomuje si, že vše co dělá už zkrátka nikdy nebude mít konec, jen smrt. Takže na jednu stranu je tento díl opět klasický Punisher, ale to nabízí hluboké myšlenky Franka Castla. Jinak co se týče kresby, tak chápu že někomu třeba nesedla. Už si na ni stěžovali lidé v 6. díle, ale mě osobně sedí. I když musím uznat, že změna z 50. čísla na 51, je až příliš velká a je škoda, že není stejná už samotného začátku, čtení by bylo o něco příjemnější. 80%
  • JohnyG
    Žádné zahraniční gangy, žádná mafie, tohle je osobní. V tomto vyprávění o pomstě a rodičovském pudu stanou proti sobě dva nějvětší drsňáci, Barracuda a Punisher, aby se několikrát pokusili navzájem epicky zabít. Pointou je otázka, jak ublížit někomu, kdo se v bolesti koupe a chcípnout se těší. Barracuda je tvrdej, ale Punisher je slovy samotného komiksu nejnebezpečnější člověk, jaký kdy chodil po světě. Frank má ochranářské sklony zejména jde-li o dívky, ale je-li to ještě dítko, navíc jeho a s plastickou trhavinou na zádech, pak očekávejte peklo. A Punisherovské peklo znamená elektrody na koulích a usekané paže. Na plný počet by samotná řežba s předkrmem ve formě spravedlivého hněvu a jako dezertem krvavým zadostiučiněním, asi nestačila. Jenže přes všechny ty vykousnuté tváře a vybité zuby tenhle Punisher míří hlouběji. Nejtrýznivější je Frankův sen o šťastné rodině a spokojeném stáří, přičemž na konci booku ví, že ničeho takového nikdy nebude schopný, protože si ze života udělal dlouhou chladnou tmu. I Barracudův příběh z dětství, byť ve zkratce, má sílu. Stejně jako u Franka Castla zlo stvořilo zlo a bolest jen další bolest, která je u Franka i O´Brienové právě tím, co nenávratně odcizuje.
  • sedw
    Příběhově jeden z nejlepších Punisherů, za mě poměrně originální pojetí postavy, takže jsem byl spokojen. Co mi skoro vůbec nesedlo, a vede ke snížení hodnocení, byla kresba. Tady mě fakt nebrala.
  • Luigim
    Silný příběh? Sakra že jo! Toto patří mezi TOP této série. Už se těším až si zas celou sérii pročtu od prvního dílu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2017 09:41Punisher MAX #09: Dlouhá chladná tma
    Punishera respektuju, beru, mám rád... ale už je to dlouho, co jsem se kvůli mezeře ve vydávání, s PM od Ennise potkal. A teď nevím, jestli se změnil on, nebo já, nebo jde o díl, který mi prostě jenom tolik nesedl. Přímočaré akce s jednoduchou zápletkou a motivem pomsty mi nevadí, ba naopak, jsou-li dobře napsané. Tady se však vrací arcipadouch jen proto, aby se vrátil ještě několikrát, dal si do držky s Punisherem a... no nějak mi tady chybělo větší napětí, tohle byla jen lehce zbytečně natahovaná řezničina. A kresba "hodně nic moc".

    Celkový dojem: 60%
  • 3DD!3
    Silný příběh o rodičovské povinnosti a strachu nejen o dítě, ale také strachu být rodičem. Castle přepíná na mód člověka, který je paradoxně ještě nebezpečnější než známá nelidská mafiány likvidující zrůda s lebkou na hrudi. Kresba Howarda Chaykina v prvním sešitu se moc nepovedla naštěstí hned vzápětí vyjíždí ze střídačky Goran Parlov, který se osvědčil právě u Barracudy.
  • Schramm
    Kurevskej nářez, nejen co se akce, ale i emocí týče. Franku, chyběls nám...
  • kaylin
    Není vyloženě skvělý, není originální, kresba Howarda Chaykina v prvním sešitě mi vyloženě vadila, ale celkově je to prostě drsná jízda, která vás na začátku strhne a na konci vykopne, nejspíš spokojené. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1434-punisher-max-9-dlouha-chladna-tma.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš13.4.2017 01:21Punisher MAX #09: Dlouhá chladná tma
    Jeden z nejlepsich Ennisovych Punisheru. Nejsem buhvijaky Punisheruv fanda, ale jednou za cas se to da. Tento dil pusobi jako uzavrene dilo a vlastne ani nepotrebujete vedet kdo je Barracuda a co si s Punisherem udelali (protoze se to v prostrizich a dialozich dozvite). Doufam, ze BBArt vyda i posledni Ennisuv book, at ho mame komplet.
    75%
4034101
Četl/a (124)
2scha, 3DD!3, adevr, Al0f0k, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, choze, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darker, dbar, Deckard, Doppelganger, Erich, erik, farnhajt, fifas, Fox01, Georgíno J., house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, John Wick, JohnyG, Joker189, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, mart.in, martin28, Martinb, Marvin, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, NecRoman, Nevidal7, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Pista, Poseidon1978, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, seneke, Sikk, slavik38, songoku, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
(231)
2scha, 665+1, adam.ra, adevr, afri, Aldo26, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, ArmadOon, Ash Pointak, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benny, besikv, bidlo10, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bronn, calvin10, charvos, chuckboris, ConanVJ, Corvus, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Darker, dbar, Deckard, Denis1996, disclose, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Dzoglik, Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Geralt, gezic, Golem, gumidekmedvidek, hahahoho, Hebled, hellblazer, herbert, Honzin, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.T.honza, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joker189, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, komiksák007, koudak89, kubanec13, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, maara, malylada, markic, mart.in, Marthy76, martin28, Martinb, Marvin, Matej-29, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, mineralk, mirec, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, PH79, Pista, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, Stlucius, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, Tomas024, Tomate, tomned, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, Vítek, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (22)
adriel, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, deadpool, DKoscik, DracoAn, firesnake, gwen666, Ladinek82, Lukas366, Macek78, Mamut12, Mistak, padre_negro, RedButton, Rowan, spot, timek, Vojtěch 393, vrazdinek
Shání (1)
Mistak
Nabízí (1)
Fox01