Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Wonder Woman by udělala cokoliv, aby zachránila život (a duši) lidem, kteří jsou jí drazí. Teď si kvůli tomu musí projít peklem. A zpět. Doslova.

Její všemocný otec Zeus se stále pohřešuje a Wonder Woman se ocitá uprostřed předobrazu všech rodinných klání: mezi jejími božskými příbuznými se rozpoutala bitva o olympský trůn. Přítelkyně Zola – velmi smrtelná a (za což vděčí Diovi) velmi těhotná – je jen jednou z mnoha obětí, odvlečených do stínové říše náležící Hádovi, vládci podsvětí.

Pokud chce Diana vůbec doufat, že Zolu ještě osvobodí, musí se vyrovnat s nejtemnějším tajemstvím Amazonek… vyzbrojit se zbraněmi ukutými ve výhni bohů… uzavřít spojenectví s vrtkavými božstvy, jejichž motivace je přinejlepším nejasná… a vydat se do samotného pekla, v němž se každý Hádův vrtoch stává hrůznou skutečností.

Navíc musí být připravena podstoupit i oběť nejvyšší. Ten šílený a pomstychtivý bůh chce totiž mnohem víc než pouhou její duši…

Obsahuje sešity série Wonder Woman (NEW 52) #7-12

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Brian Azzarello
Art
Tony Akins, Cliff Chiang, Jose Angel Cano Lopez (Kano)
Ink
Dan Green
Barvy
Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Cliff Chiang
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-613-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Wonder Woman #02: Guts (DC Comics, 2013)
Varianty
Wonder Woman #02: Odvaha (paperback) (2017)
Wonder Woman #02: Odvaha (pevná vazba) (2017)
Wonder Woman #02: Odvaha (limitovaná edice 52ks) (2017)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.5.2023 14:35Wonder Woman #02: Odvaha (paperback)
    Som na vážkach. Jednotke som dal 3*, ale toto už je skôr medzi troma a štyrmi hviezdami. Prepracovanejšie, temnejšie, krvavejšie, azda s prižmúrenými očami hororové. Páči sa mi, že sa dej vyvíja, t.j. na konci jednotky sme sa dočkali twistu plynulo pokračujúceho v dvojke a i tá sa (ne)končí otvorene. Takýto postup mi pripadá férovejší, než každú knihu ukončiť kvázi happyendom, aby sa na začiatku nasledujúcej ukázalo, že to bolo iba ticho pred búrkou. Opäť sa mi nepáčila kresba Tonyho Akinsa a Cliffa Chianga. Páni robili už jednotku. Vizuálne zlepšenie sa dotýka snáď len jednotlivých bohov a monštier, ktorí sú nakreslení s oveľa väčšou fantáziou, než minule. Na niektorých je naozaj veľmi zaujímavý pohľad. V ostrom kontraste s týmto sú bežní smrteľníci, ktorí sú nakreslení strašne fádne a jalovo, akoby to Akinsa s Chiangom ani nebavilo (čo je možno pravda). I teraz sa mi páčilo zasadenie do súčasnosti, ale do značne pokrútenej, v ktorej nechýbajú prastaré grécke božstvá. Sú nesmrteľné a vo väčšine prípadov kruté a zhýralé. Ľudský život pre nich nič neznamená. Diana, Hermes a Lennox sú dynamická trojka. Veľa tomu dodáva osobný motív: chránia tehotnú smrteľníčku a pre úspešné naplnenie tejto misie sú ochotní spraviť čokoľvek, vrátane obetovania vlastných životov. To bolo pekné a silné. Žiaľ, finálny zvrat to ukázal v škaredom svetle, vytvoril trpkú pachuť na jazyku. Vadilo mi tiež to, že stále je to rozkročené medzi čímsi temným, drsným, azda i dospelým (mŕtvi ako stavebný materiál) a kontroverzným (naozaj majú Amazonky len dcéry?) a detsky bezstarostným (viď. scéna bombového atentátu, kde zjavne musia byť desiatky roztrhaných civilov, ale nič z toho nevidíme). Po chuti mi nebolo ani to, ako je Azzarello náchylný neustále kde-koho vykrádať. Likvidácia monštra pripomína likvidáciu netvora z Votrelca 3, Héfaistos pripomína čosi od Mignoly resp. Guillerma del Tora, motív nadprirodzených bytostí žijúcich medzi nami bez toho, aby sme si to uvedomovali, je obšľahnutý z Mužov v čiernom, občas to ide do Hellblazera, jedna extrémne krvavá scéna pripomína „chodbovú“ scénu z Kubrickovho Osvietenia...
  • mearez
    Asi to nejkvalitnější, co u nás s Wonder Woman vychází. Rebirth šel do kytek někdy po čtvrté knize (ne, nebudu kupovat špatný booky, abych se dostal k těm lepším), takže tohle je celkem zajímavý zpestření a zároveň lehčí anomálie mezi řadami z New 52, které dle mého názoru zvětšiny nebyly moc zajímavý/kvalitní.
  • faster86
    ww je tu spíš takové křoví pro bohy, což není vůbec na škodu. Azzarello si tu s antickým božstvem moc pěkně hraje, a ta stylizace jednotlivých bohů je super.
  • Fry
    Wonder Woman #02: Odvaha - Po příznivém startu této božské kolize, místy až velmi připomínající o třídu lepšího Sandmana, přichází mírné zklamání a další konverzační drama, které ale ani nemá ambice na to být něčím víc než by mohlo. Wonder Woman zde rozhodně nereprezentuje symbol ženské nezávislosti, ale dobrovolně se pasuje do role tvrdohlavé zachránkyně nenarozeného boha, který by však nemusel být ničím menším než uchvatitelem opuštěného Diova trůnu. Kolizi tak pomalu střídá velká krize a to jsme teprv na začátku ... Za mě 3*!
  • perak
    Druhý díl pokračuje ve stopách prvního, ale už není potřeba se rozjíždět, ale je možno od začátku jet na plný plyn. Jen jsem si při čtení říkal, že WW je tam trochu rušivý a zbytečný element a že pokud by se celý příběh odehrával pouze v kulisách starořeckých bohů, že by to vůbec nevadilo. Líbila se i kresba - postavy jako Hefaistos, Svár, Válka, Hádes jsou nakresleny opravdu originálně, nemluvě o Dianiných svatebních šatech. Za mne spokojenost.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.4.2018 20:02Wonder Woman #02: Odvaha (paperback)
    Tenhle komiks je dobrým pokračováním v příběhu a skvěle ho rozvíjí. Sice v komiksu není moc akce, ale zato je tam hodně dějových zvratů a dobře napsané dialogy, které vás pěkně dostanou do děje a snadno se komiks čte. Kresba je stále na vysoké úrovni a kontrast některých scenérií je opravdu velmi vkusný. Druhá kniha se mi o něco více líbila než ta první a tak dávám 80%
  • trudoš
    trudoš editor11.12.2017 10:27Wonder Woman #02: Odvaha (pevná vazba)
    Brian Azzarello se snaží novou Wonder Woman místo akční genderové řezačky hodit do poeticky sandmanovské roviny, což mu vychází právě tak napůl. Ale v tom dobrém slova smyslu, protože mu funguje jak zurbanizovaná řecká mytologie, tak lákavé bojové sekvence. A já se přiznám, že jsem tomu s druhým albem naprosto propadl. Až bych bez ostychu řekl, že to pro mě začíná být tím nejlepším z celé New 52, opomenu-li Snyderova Batmana a Glassův Sebevražedný oddíl.
    Jen bohužel, tam kde v kriminálkách dokáže Azzarello vydupat něco z ničeho pomocí rafinovaných point, tady se pohybuje v trochu očekávaných liniích. Přesto neustále udržuje napětí formou nečekaných zvratů, které průběžně mění poměr na miskách vah mezi hrdiny a padouchy. Jednotlivé postavy jsou pak zábavné i originální, jen jich je pro samotný příběh zbytečně moc. Skoro by se hodilo nějaké základní info o tom, kdo je kdo. Zápletka je ovšem sevřenější a motivace jasnější, takže očekávání dalšího dílu je z mé strany o to neodbytnější.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.7.2017 14:49Wonder Woman #02: Odvaha (paperback)
    Počáteční nadšení z prvního dílu lehce vyprchalo. Přes nepříliš líbivou kresbu je vizualizace některých bohů velmi zajímavá a originální, existence Sváru či Války zase dodává jakýsi gaimanovský prvek, který se ovšem rozplývá v akční "arkádovitosti" celého příběhu. Některá řada zvratů a bitek mi přijde poněkud nucená, ale rozhodně nad sérií ještě nelámu hůl.

    Celkový dojem: 60%
  • Norri
    Norri mecenáš23.5.2017 10:09Wonder Woman #02: Odvaha (paperback)
    Pokud po první knize nebylo jasné, jak se bude série vyvíjet, tak nyní je poměrně jisté, že se i nadále ponese na pseudo-mytologické vlně. A ačkoliv nejde o nijak přelomové anebo geniální dílo, tak dokáže zaujmout a pobaví i na druhé přečtení. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/wonder-woman-anticka-mydlova-opera-podruhe
  • jh666
    Tentokrát jsem věděl, do čeho jdu, a možná o to víc jsem si to užil. Hrátky s mytologií mě baví a kresbu jsem si na podruhé opravdu oblíbil. Navíc na rozdíl od prvního dílu odpadla občasná zmatenost děje. Snad na další díl zase nebudeme muset čekat rok a půl. 85 %
  • kaylin
    Nemohu si pomoct, ale Azzarello dostal na hraní skvělý panteon - ano, miluji řeckou mytologii - ale dělá z ní jen akční podívanou, do které se najednou třeba v případě Háda, snaží dát hloubku, která tam nepasuje. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1440-wonder-woman-2-odvaha-55.html
  • erik
    Wonder Woman si udržuje stálu úroveň Azzarellovej snahy o veľkolepé božské dobrodružstvo. A keďže to nie je Gaiman, tak to tak aj vyzerá. Je to celkom príjemné, ale niečo tomu stále chýba. Je možné, že sa mýlim, ale príde mi, že keď už autor nevie, ako ďalej, tak sa s tým netrápi a nechá to akože skryté v nevypovedanom. Finále v ríši mŕtvych mi aspoň tak pripadalo. Kresba mi nesedí, ale zvykol som si. Ďalší diel si určite prečítam.
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.4.2017 14:35Wonder Woman #02: Odvaha (paperback)
    Druhy dil nepreskocil latku nastavenou prvnim dilem, ale take neni horsi. Trochu to na me pusobi jakoby se Azzarello pokousel o cosi ve stylu Sandmana, takze to hlavni o co v serii jde, jsou predevsim "rodinne" spory bohu z Olympu. Wonder Woman se tu misty chova dost impulzivne a naivne, ale jako celek to neurazi a ani to neodradi od koupe dalsiho dilu.
    70%
1028172
Četl/a (61)
3DD!3, Al0f0k, Aldo26, anka, Badgu.y1902, borknagar1, Bronn, CaptainCzech, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Django, erik, faster86, Garp, Georgíno J., hypermlok, Ivan Kucera, Jabba, James, japes, Jay-jay, jh666, Kaaos, karl173, kaylin, lacoste, lantan1, Lord Baltimore, Martinb, Mates17, mearez, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr. Baboon, mstefl, namdnas, Norri, Olesh, ondra kenway, Ozymandias, pearlxjam, perak, petrik1710, PrastenejCitron, punisher, puolpm, RaptoR, rewkon, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, SteveCZ, Stlucius, taidana, trudoš, w3cMarkus, zlejzmrd
(93)
adam.ra, Aldo26, Alfred, anka, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, bmc75, borknagar1, burzum, CaptainCzech, Caylen-Tor, CSE_AC/DC, cyboy, Django, erik, faster86, Georgíno J., gezic, Golem, herbert, hugosnowden, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Ivan Kucera, Jabba, Jak, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Karel Sec, karl173, Keenkeen, kendor007, lacoste, Lenny, Lobok257, Lukas366, Mamut12, Martinb, Mates17, mcezik, Mercurio, mikado, mineralk, misa, MonsterGyre, monty.cl, Mr. Baboon, mstefl, namdnas, Norri, Olesh, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, punisher, puolpm, Radkos, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Rowan, Rumburaq, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, Skot, Spike, SteveCZ, Stlucius, tacmud, taidana, the_proph, Till, timek, Tomate, TommyBOYER, tomned, vishnar, Vítek, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (13)
Azik2586, deadpool, delsemela, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, henrycruel, Kiko, KoLixvx, Nightmare, RedButton, Sebastian the wise, Tomasino79
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (3)
Fox01, Ivan Kucera, www.foxbazar.cz