Koupit
Peter Grant patří k velmi zvláštní londýnské policejní jednotce. Je na plný úvazek policistou, na částečný čarodějem. Pracuje na velmi neobvyklých zločinech – na těch, které zavánějí magií a nejrozmanitějšími podivnostmi, které vyhřezávají z temného londýnského podsvětí. Zatím poslední případ začíná na první pohled dokonale neškodným autem a jeho záhadným vražedným řáděním – bez řidiče. A než se stihnete vzpamatovat, je na scéně bosenský uprchlík, nejstrašidelnější auto v Anglii, partička teenagerů sjetých ketaminem a zejména – prostá dřevěná židle s nepěkně temnou minulostí…

Řeky Londýna: Čarojízda je pátým příběhem série, předchozí díly vyšly v beletristické podobě.

Scénář
Ben Aaronovitch, Andrew Cartmel
Art
Lee Sullivan
Barvy
Luis Guerrero
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Soňa Benediktová
Žánry
detektivka, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-257-2131-5 (Argo)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
158 x 232 mm
Tisk
barevný
Váha
312 g
Stran
128
Cena
298 Kč
Originál
Rivers of London: Body Work (Titan Comics, 2016)
  • Kabukiman
    Kabukiman21.9.2017 12:35Řeky Londýna: Čarojízda
    Téma bylo lákavé. Přiznám se, že romány neznám a tak jsem se s postavami seznámil poprvé a vůbec nevěděl co od toho čekat. Vyskočil na mě černej polda bez špetky charizmatu, jeho muslimská parťačka, které dal v klídku pohlídat svého psa (hahaha) a pár dalších postaviček jako nějaká říční žena o které jsem taky netušil kde se vzala... V podstatě žádné seznámení s postavami a naskočíte do rozjetého rychlíku...no rychlíku...ono to zase tak moc rychle nejede. Neni to žádnej Hellblazer nebo Dylan Dog. Bohužel... Tohle si jede tak po svém a nesympatické postavy prostě řeší případ vraždícího auta, tedy žádné bubáky taky nečekejte a pokud vás dostatečně nevystraší BMW, tak do toho snad ani nejděte :) Na druhou stranu, možná bych si i nějaký další díl přečetl. Pokud se hlavní hrdina trošku rozjede a nebude takovej marnej celou dobu a na jeho muslimskou parťačku spadne cihla, tak by to nemuselo bejt tak uplně špatný :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.7.2017 16:05Řeky Londýna: Čarojízda
    Aaronovitch mě vždycky lákal, co se týče jeho románů. Minimálně to mívá hezké obálky a slibný námět. Ale ještě jsem se k němu nedostal, tak proto jsem si nechtěl kazit dojmy nějakou adaptací. Naštěstí mě uklidnilo, že má jít pouze o další příběhy Petera Granta, nikoli převyprávění.

    Hned na začátku knihy na čtenáře vyskočí dvě londýnské vyšetřovatelky (ženy!) a k tomu je jedna ošátkovaná (!). A Peter Grant je černoch. Multikulturní propaganda?! Nejen Aquapark Čestlice a Lidl, ale dokonce i Argo?! No nic, dost vtipů. Komiks se hemží mnoha lehce divnými výrazy obličejů postav a pominu-li obecně kresbu, dialogy mi taky nepřijdou zrovna vybroušené. Zápletka s očarovanými auty je pro mě taky lehce "hmmmm...", ale jinak jde o celkem normální detektivku s paranormálními jevy. To je docela trendy. Ale jestli mě to nalákalo na ony knihy, to nevím.

    Celkový dojem: 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.5.2017 22:49Řeky Londýna: Čarojízda
    Letosni knizni veletrh byl celkem zajimavy na nove tituly. Aaronovitchovi jsem se v knizni podobe vyhybal, protoze jsem z toho mel dojem, ze se to veze na modni vlne carodeju-detektivu, ktera svym rozjezdem dost pripomina shitstorm upirsko-vlkodlackych kravovin. A moc jsem se nespletl.
    Komiks to neni uplne spatny (rozhodne tu v posledni dobe vysly mnohem horsi veci), nicmene ze bych si kvuli tomu sel koupit knihy, tak to taky ne. Dalsi dil si ale ciste ze zvedavosti koupim.
    75%
2381