Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
V tomto příběhu, který započal již knihou Temnota vábí, dochází ke krvavému střetu sil dobra a zla. Hellboy se v zájmu přežití lidstva smíří s babou Jagou, aby se mohl utkat s Krvavou královnou.

Mike Mignola a Duncan Fegredo zde završili svou famózní spolupráci, která Hellboye navždy změnila!

Obsahuje sešity série Hellboy: The Storm #1-3 (červenec 2010 - září 2010) a Hellboy: The Fury #1-3 (červen 2011 - srpen 2011)

Scénář
Mike Mignola
Art
Duncan Fegredo
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Petr Pláteník, Martin Šinkovský, Martin Trojan
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-27-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
176
Cena
599 Kč
Originál
Hellboy #12: The Storm and The Fury (Dark Horse Comics, 2012)
  • Spike
    Spike27.11.2022 15:20Hellboy #12: Bouře a běsy
    Tak jsme se dočkali a máme tu konečně TO velké finále Hellboyovské série. Po nadšení z předchozích knih Temnota vábí a Divoký hon byla očekávání obrovská, na druhou stranu jsem se je snažil krotit, protože upřímně: kolik finálních knih zavedených sérií (Živí mrtví, Sandman, Lucifer, Preacher, Hitman, Y: Poslední z mužů, 100 nábojů, Fatale…) dokázalo OPRAVDU dostát očekáváním a být SKUTEČNĚ uspokojivým završením? Nechtěl jsem být nakonec zklamaný jen kvůli nesplnitelným nárokům které bych snad na tohle finále měl, tak jsem se snažil, v rámci možností, jít do toho s otevřenou hlavou. Je tedy Bouře a běsy dokonalým vyvrcholením? Ne. Patří alespoň do mého TOP 3 nejlepších Hellboy knih? No… ne. Znamená to snad tedy, že jde o zklamání? Do třetice - ne.

    Nutno říci, že tu gradaci, pocit že tentokrát tu jde opravdu o hodně, se Mignolovi daří prodávat skvěle. Snaží se tu spojovat co nejvíce předchozích linek a postav tak, aby mu to dalo dohromady komplexní finále příběhu, kde nic nebylo zbytečně. O tom sice můžeme polemizovat, dle mě si to sám trochu překombinoval, zase se v tom alespoň neztratil a se ctí to ukočíroval. Tempo je od začátku vražedné, čtenář se chce pozastavovat a kochat se Fegredovou nádhernou kresbou, ale zároveň chce za každou cenu otáčet další stránky aby věděl jak to pokračuje. Konečné zúčtování je opravdu velkolepou akční podívanou, a opravdu jde cítit že tohle není jen další bitka kterých Hellboy zažil už mraky, ale ta dosud nejdůležitější. Další co musím vyzdvihnout, je postava Alice, kterou jsem chválil už v Divokém honu. Ta do série vnáší onen lidský a romantický prvek, o kterém dokud se neobjevil jste nevěděli že vám tam chyběl. Teď když má Hellboy opravdu co ztratit a je to pro něj více osobní, najednou jsou v tom emoce které při předchozích apokalypsách absentovaly. Velká škoda že se Alice objevila až takhle ke konci, zasloužila by více prostoru. V posledních knihách si už čtenář zvyknul že se Hellboy překlopil více do pohádkového fantasy, takže milovníci těch sci-fi prvků si opět nepřijdou moc na své, ale osobně si myslím že tento směr se pro sérii v této fázi ukázal jako správný.
    Ačkoli tedy jsem po dočtení měl pocit že mám právě za sebou povedenou knihu ze skvělé série, bylo tu i něco co mi lehce vadilo. A sice že prohlášení o tom že je tohle završení všeho co jsme četli dosud, jsou lživá. Abych tak úplně nespoileroval, řekněme že tohle je jen ukončení jedné Hellboyovské éry, nikoli celé série. Samozřejmě vím že následují další knihy s Hellboyem, ale čekal jsem že drtivá většina věcí se tu skutečně uzavře, těch volných konců a otevřených vrátek tu však zůstalo nečekaně mnoho. Ne že by to knihu nutně dělalo horší, ale celý ten pocit z velkého finále to trochu sráží, prostě velký Armageddon se odsunul a ta hlavní hrozba tu stále je, stejně jako na začátku série, takže nás v budoucnu nevyhnutelně čekají další podobné bitvy. Osudy mnoha postav se tak sice uzavřely, ale nemohu se zbavit dojmu že nic extra se tu v celkovém důsledku nevyřešilo jelikož prostoru pro pokračování je tu až překvapivě dost, což nejsou úplně pocity se kterými chce člověk zavírat očekávané 'velké finále'.
    Bylo by však sprosté ještě jednou nezmínit vizuální stránku, a sice kresbu Duncana Fegreda a barvy Davea Stewarta. To je prostě žranice pro oči a zde si troufám říct že ani Mignola by tuhle knihu nezvládl nakreslit lépe, protože Fegredo má dynamičtější a epičtější akční scény kterých je tu více než dost. Za jeho vrchol sice pořád považuju Temnota vábí, ale to je hlavně kvůli tomu zasněženému prostředí, pro které mám slabost. Po výtvarné stránce tu není co vytknout, naopak to příběh ještě povyšuje a násobí zážitek.

    Závěrem tedy - ano, mám za sebou opět komplet základní Hellboyovskou sérii, tentokrát čteno vše krátce po sobě pro maximální zážitek, a jsem více než spokojen, ten svět, tu kresbu i atmosféru prostě miluju. I tato - prozatím - poslední kniha mě velmi bavila a užil jsem si ji, jen to prostě není skutečné 'finále' v pravém slova smyslu. Je to spíše konec jedné série než celého seriálu. Když se však nad to povznesu, pořád jde o jednu z těch lepších knih v téhle řadě, a nezbývá než doufat že Comics Centrum nám co nejdříve nadělí Hellboye v pekle a další navazující knihy s Rudochem, byť na nedostatek komiksů z tohohle univerza si vskutku stěžovat nemůžeme. 8,5/10
  • SteveCZ
    SteveCZ11.8.2022 00:02Hellboy #12: Bouře a běsy
    Zakončení jak se patří. Teda skoro. Moje dojmy celkem pěkně shrnul kaylin. "Bouře a běsy" je bezpochyby výborný komiks, a pořádné epické vyvrcholení, které snad nemá jedinou vadu... kromě jedné věci. Tohle mi moc nesedlo. Hellboy mi prostě sedne víc v poloze paranormálního vyšetřovatele z hororových příběhů, než nějaký mýtický hrdina bojující o osud světa z epického fantasy. Beru-li to ovšem tak jak to je (ono to koneckonců přesně k tomuhle směřovalo), tak se Mignolovi povedlo zakončit jak nejlépe to je jde. A tak i přes mé krapet negativní dojmy tomuhle komiksu ty kvality uznám. 8,5/10.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 14:31Hellboy #12: Bouře a běsy
    Je vidět, že Hellboy už toho má plné zuby a nechce bojovat. Ani se mu nedivím, vzhledem k tomu, co vlastně chce. Grandiózní finále. Krásná kresba, skvělé akční scény a dobře zmáknutý příběh a panely. Fakt ta návaznost a logika věcí je prostě Fegredovi víc než blízká. Za mě je prostě druhá trilogie vrchol Hellboye. Škoda, že šel Hellboy do Pekla. Zajímalo by mě, co by bylo na Zemi dál. No nic, uvidíme, co přinese Hellboy in Hell - ale to dá ještě práce se k tomu dopracovat.
  • karl173
    karl173 mecenáš7.5.2019 18:14Hellboy #12: Bouře a běsy
    Tak a máme tady konec jedné velké epochy Hellboye. Vše končí epicky jak jen to jde a zkrátka je to konec, který si určitě Hellboy zasloužil, ve vší počestnosti. Za mě rozhodně spokojenost a byť mohla být kniha delší, tak se jedná určitě o skvělý počin. Fegredo sice dle mého názoru předvedl svojí nejlepší práci v Divokém honu, ale i tak jsem byl s jeho prací v této sérii převelice spokojený. A ještě na závěr. Díky Miku zato cos vytvořil a jsem rád, že jsem si to mohl přečíst, za což proměnu děkuji Comics Centru. Tuhle jízdu jsem si užil od začátku až do konce.
  • 3DD!3
    3DD!325.10.2017 10:38Hellboy #12: Bouře a běsy
    Závěr se vším všudy. Hellboy vypadá jako rudý Odin a finální bitva s drakem je řádně osudová. Finále dojme, ale skoro všichni víme, že Rudej je v pekle jako doma. Těším se co bude dál.
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.7.2017 10:01Hellboy #12: Bouře a běsy
    Tak jsem se konečně dočkal vyvrcholení!! Teda vyvrcholení toho červeného panáčka, jehož zábavné taškařice jsem začal sledovat už před dvanácti lety. A je to po těch epizodních mlátičkách různých příšer konečně epický závěr. No, ehmmm vlastně teda, no závěr...když se podívám na Hellboy universum, co zveřejnilo CC (http://www.comicscentrum.cz/_dortAddons/mignola_universum/mignola_universum.html ), tak je zřejmé, že z Hellboyova univerza se bude ještě dlouho ždímat a ždímat, je otázkou, jestli to stojí za to a jestli budu ještě pokračovat, neb knihovna i obsah peněženky, jsou, jak jsem zjistil, zcela konečné.
  • Mleako
    Mleako mecenáš18.7.2017 22:52Hellboy #12: Bouře a běsy
    Musel jsem si sice zase prolistovat starší booky, protože jsem spoustu detailů zapomněl, ale je to skvělé. Pro Hellboye mám slabost a poslední book je skvělou tečkou za jeho hlavní sérií. A taky doufám, že comicscentrum vydá i In Hell a Hellboy a BPRD, protože Mignolovo universum a způsob, jakým spojuje dohromady mýty a legendy z celýho světa, prostě nemá konkurenci.
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.6.2017 15:08Hellboy #12: Bouře a běsy
    Krásné zakončení ve velkém stylu, tohle je jedna z nejlepších serií u nás, smysl pro detail, napětí a krásnou temnou kresbu, to je to co dělá tuto řadu a knihu prostě výbornou...maximální spokojenost
  • kaylin
    kaylin9.6.2017 05:56Hellboy #12: Bouře a běsy
    Byl to dobrý příběh a jsem si jistý, že se k němu ještě vrátím. A vy nejspíš také. Ale je dobře, že už skončil. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/06/1455-hellboy-12-boure-besy-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.6.2017 10:54Hellboy #12: Bouře a běsy
    Geniální.

    Celkový dojem: 100%
  • erik
    erik5.6.2017 08:51Hellboy #12: Bouře a běsy
    Myslím, že moja skepsa voči tomu, ako sa Mignola v posledných knihách snažil budovať akýsi apokalyptický hlavný príbeh, práve dostala na frak! Finále je naozaj skvelé, temné, užijeme si aj bitiek s monštruóznymi protivníkmi. A ten koniec. Dojímavé! Najlepší Hellboy, akého som čítal.
  • Schramm
    Schramm1.6.2017 21:53Hellboy #12: Bouře a běsy
    Dočteno - a pořád se v myšlenkách vracím zpět. Slova, dojmy se derou na jazyk - ale neumím je vyslovit. Tohle je finále. Finále, jaké si zasloužil Hellboy i čtenáři. Mistrovský kousek. Smekám - a doufám v Hellboye v pekle.
35211
Četl/a (101)
123peta, 3DD!3, Abbott, Anton Whatever, BadBoy, Baffman55, Balů103, ben_bella, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, Cinema Ranger, ConanVJ, cyboy, DANT3_, Darth Raelchi, DEmnoG, desto, Django, Elfo.here, erik, farnhajt, figis, Final, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Hanussen, house192, hromotlk, Infarkt, invape, Jabba, Jack, James, japes, jardoom, jh666, jindroush, Kaaos, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Killingjoke, Knuckless, kubosos, L4MIOzZ, lantan1, Librarian, Loxin, lucmartincova, luky.kuky10, Mercurio, MignolaMoore, MonsterGyre, monte walsh, Mrtvejbazen, mstefl, Nekrokok, Nexis, Noci, oleav, Paldini, pearlxjam, Petrkoll, Poniczech, Poseidon1978, raenius, regressiv, RudyRod, Sajmon, schefik, Schramm, SekyCZ, Shake, Sharick, Sikk, Sir_Pete, SNUFKIN, Spike, SteveCZ, tacmud, taidana, the.kasztan, Tomzany, trudoš, Václav Mikula, Velkej šéf, vita, Walome, Wasps, wittos, worm, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(229)
123peta, 665+1, Abbott, adam.ra, afri, Alfi, Anton Whatever, arnecht, Ashek, AwatarDK, Azbest, Azik2586, BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, CaptainMarty, Caylen-Tor, charvos, ConanVJ, Const.ex, Corteg, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, DANT3_, Davispear , DAxik, DegiCZ, DEmnoG, desto, Dinik, Django, DKoscik, doophy, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Flowtek, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., ghousty, Goldfinch, Greyman, grinder, Hades, Hanussen, herbert, Honzin, house192, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hyba1991, Infarkt, invape, Jabba, Jak, James, jardoom, jh666, Kaaos, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, Komediant1842, komiksák007, koudak89, Kraken, kubanec13, kubosos, Lamahe, lantan1, Lenny, listr, Lobok257, Loks19, Loxin, lucmartincova, luky.kuky10, maara, Malachias, Mamut12, Mariohurbanek, Markyz de Sade, Marthy76, Marvin, Matej-29, Matio, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, MignolaMoore, mikado, MIKER65, mikina, Miriyak, mirror, MisaSutcliff, Mitak, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, MP, MP81, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, mutattoo, Mysak92, namdnas, Nekrokok, Neuro, Nexis, Noci, NOD82, nx, o2t2, oleav, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Petrkoll, petrsimcik, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, rajot, regressiv, RicHard. , RudyRod, Rumburaq, Sajmon, Saran, schefik, Schramm, seezeethree, SekyCZ, Shake, Sharick, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, SNUFKIN, songoku, Spike, StanleyHu, SteveCZ, suricattaontheway, Symbi, syon, tacmud, taidana, terrordemon, The Genius, Tialster, Tomasino79, tomasko33, Tomket.Tom, Tomzany, Traum, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Václav Mikula, Valdaufinka, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, Wasps, willis, Wiruss, wittos, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
Chce (22)
Badgu.y1902, deadpool, delsemela, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Fr3d_K, gezic, gumidekmedvidek, HevyEli, Jack, Komiksum, Lojza, Maty48, Nightmare, OldaB, plaštěnkář, Sebastian the wise, spot, the_proph, Tyfus, WMN
Shání (5)
gezic, HevyEli, LuckyLjuk, Mighty_Morphine, Nightmare