Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Abe Sapien se vydává po zvláštní stopě vedoucí do indonéské džungle k tajné společnosti, spojené s Abeovým minulým životem za americké občanské války. Zároveň se začínají stupňovat Liziny apokalyptické vize a Johann učiní šokující objev, týkající se jednoho z jejich kolegů.

Zkratka Ú.P.V.O. znamená Úřad paranormálního výzkumu a obrany, který by vám měl být více než povědomý, pokud jste někdy zavítali do světa Hellboye. Pro fanoušky rohatého bojovníka je tahle pobočná série naprostou nutností.

Obsahuje sešity série B.P.R.D.: The Garden of Souls #1-5 (březen 2007 - červenec 2007)

Scénář
John Arcudi, Mike Mignola
Art
Guy Davis
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Šinkovský
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-24-8 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 15 mm
Tisk
barevný
Váha
539 g
Stran
144
Cena
499 Kč
Originál
B.P.R.D. #07: Garden of Souls (Dark Horse Comics, 2008)
  • perak
    perak15.11.2021 21:48Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Tato série je díl od dílu lepší. To, co začalo poměrně nezáživnými úvodnimi povídkami, má nyní velmi zajímavé a propracované postavy a i celkový děj, i když je každá kniha jiná, drží hlavní dějová linie pohromadě a na ní jsou nabaleny příběhy z jednotlivých knih. V Zahradě duší máme poctu viktoriánské Anglii, opuštěný ostrov, na němž v robotických schránkách přežívají Abeho soukmenovci z 19. století a tím mu odkryjí kus jeho dosud neznámé historie. Nemám moc co vytknout:).
  • Moon
    Parádní atmosféra, parádní tempo, skvělé kulisy, prostě další skvělá kniha do hellboyovského světa.
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2020 23:22Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Dobrý díl, kterému ale chybělo pořádné napětí a překvapení. Taková mezihra v sérii, avšak bez příslibu něčeho velkého. Abe Sapien dál pátrá po své minulosti, což ho přivede k podivné partičce, která má, čistě náhodou, vražedný plán. Bavil jsem se, ale několik předchozích dílů se mi líbilo více. Kresba je pořád skvělá a design postav a fauny je v tomto díle skvělý.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.5.2019 17:35Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Zahrada duší skvěle navazuje na události z dřívějších knih a jak sami autoři řekli, nechali příběh, aby se vymyslel tak nějak sám z přirozeného vývoje postav. A to je něco, co se mě na této sérii strašně líbí. Ubralo se totiž trochu na tempu a potřebě hnát každý příběh do epických výšin přidalo se více přirozenosti, byť přirozenost je v této sérii široký pojem. Díky tomu zde skvěle vygradovala linka s Abem, ale zároveň se připravovala půda pro pozdější události. Díky tomu jsem neváhal a musel jsem po dočtení sáhnout po dalším díle.
  • trudoš
    trudoš editor31.12.2018 15:22Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Kam na to ten Mignola s Arcudim chodí. Parní roboti v džungli, thébské mumie v Londýně a lovecraftovská apokalypsa za humny. Prostě paráda. Baví mě humor, baví mě atmosféra, baví mě kresba, baví mě zkrátka všechno. Autoři si nehrají na nějakou vyšší dívčí a v sympaticky béčkovém duchu předkládají příběh s přesně těmi oblíbenými ingrediencemi, které mám tak rád. A přestože by některé nápady mohly působit archaicky, v podání těchto dvou pánů fungují naprosto dokonale. Navíc, jak jsem sérii zpočátku vyčítal její chaotičnost, s každým dalším albem začíná nabývat na celistvosti, jež pro mě získává mnohem silnější kouzlo než o tolik známější Hellboy. Už jen proto, že základní dějová osa je mnohem rozmanitější a o množství sympatických postav není nouze. Slabinou jsou pouze vedlejších linie, které v jednotlivých dílech porůznu nabývají na důležitosti a zase upadají do zapomnění, takže člověk občas ztrácí přehled o tom, co je skutečně podstatné. A že toho tvůrci na čtenáře valí skutečně hodně.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš25.10.2018 23:42Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Prvá polovica knihy je znovu príliš pomalá a neobsahuje dostatočne pútavý dej, ale po príchode Abeho na tajuplný ostrov sa to celé zlepší a finále patrí k tým najlepším v tejto sérii.
  • Fimi
    Fimi mecenáš7.10.2018 21:56Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Jako nebylo to vyloženě špatné, drží si tu svou typickou kvalitu, ale už mě to tolik nezasáhlo jako předchozí díly. Ano, dozvěděli jsme se opět něco z Abovo historie, což mě bavilo, ale jeho kolegové v nějakých popelnicích? to bylo na mě moc absurdní a legrační, což Mignola asi nezamýšlel. Kpt Daimio je skvělej, ta postava mě baví a jsem rád, že se ji dočkáme i ve filmu. Nebylo to vyloženě špatné, ale prostě předešlé díly jsou lepší, svou kvalitu to ale jistě má.
  • faster86
    faster865.8.2018 11:04Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Tento příběh upvo je spíš průběhem abe sapiena s lehkým poodkrytim toho co byl a dělal když byl ještě Caul. Úřad tu získá novou posilu do svých řad a Liz má pořád před očima otazku "Komu můžeš věřit?"
  • sedw
    Ú.P.V.O. pokračuje ve vysoce nastavené kvalitě. Trochu komornější díl, než byly předchozí, ale vůbec ničemu to nevadí. Odkrytí minulosti Abeho je paráda, ale nejvíc mě zaujal návrh ostrova s jeho obyvateli. Co se týče kresby, ta mi přijde díl od dílu lepší. Za mě se tímto dílem Ú.P.V.O. dostává před Hellboye.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.9.2017 16:32Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Nemůžu říct, že jsem si četbu neužil, naopak. Opět jsem byl účasten a svědkem skvělé atmosféry, půvabně estetických momentů, napínavosti a zajímavých nápadů. Ovšem celková zápletka mi přišla trošku víc přitažená za vlasy. Nicméně stále parádně kreslená a parádně vymyšlená série.

    Celkový dojem: 80%
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.7.2017 14:30Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Skvělé pokračování série a doplnění skládanky v životě Abeho, i celého týmu. Zase tu máme spasitele světa, kteří se nebojí obětovat milióny lidí. Do toho psychedelické prostřihy ze Základny a nová mumifikovaná kolegyně. Za mě opět velká spokojenost.
  • erik
    Po minulej, naozaj skvelej, knihe, sa séria vracia do svojej zabehnutej rutiny. Ústrednou postavou je Abe Sapien, Snaha rozvíjať jeho minulosť nás dovedie až na jeden "moreauovský" ostrov. Čitateľné, ale, že by ma to nadchlo, to nie. Celkovo je Ú.P.V.J. bez Hellboya akési "prázdne".
  • kaylin
    kaylin2.6.2017 06:34Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    "Ú.P.V.O. 7: Zahrada duší" je přesně takovou knihou, kterou očekáváte. Je zde napětí, je zde psychologie postav, ale jsou zde také krásné exteriéry, exotika, celkově zajímavé lokace, které dokážou zaujmout díky tomu, jak jsou Guyem Davisem vykresleny. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/06/1450-upvo-7-zahrada-dusi-95.html
  • Fry
    Fry admin30.5.2017 13:20Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší
    Ú.P.V.O. #07: Zahrada duší - Arcudi s Mignolou opět dosahují vrcholné formy a přichází s kapitolou, která se konečně naplno věnuje Abeově minulosti ... "Zahrada duší" v tomto konceptu totiž funguje zcela jinak, než předešlé kapitoly, jelikož se autoři rozhodli vytvořit nejen zcela nový ekosystém, ale přenesli samotného ducha Viktoriánské Anglie do 21. století. Jsem opravdu rád, že se u nás tato série s odstupem času také uchytila a přináší k nám to, co formovalo a také stále formuje Hellboyův vesmír až do současné kultovní podoby ... Za mě 5*!
43203
Četl/a (120)
123peta, 2scha, Alikkk, Anton Whatever, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, borknagar1, Bronn, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cyboy, dajik, DEmnoG, desto, Dezodoo, dvory, erik, farnhajt, Fida, figis, filemon, Final, foudy, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, gongon44, Hades, Hanussen, house192, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Killingjoke, kinak, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, lucmartincova, luky.kuky10, majer, Mariohurbanek, mart.in, massilia, Mercurio, mineralk, Mleako, Moon, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, perak, Petrisko911 , Poniczech, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, RaptoR, Raul, regressiv, RudyRod, schefik, Schramm, sedw, Shake, Sir_Pete, Spike, Suši, syon, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, vita, VXP, Walome, Wasps, wolfgang, worm, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(234)
123peta, 2scha, 665+1, adam.ra, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, Ashek, Awakener, AwatarDK, BadBoy, Balů103, bananzluty, batoo, bboorreekk, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, burzum, calvin10, charvos, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, DAxik, Deckard, DEmnoG, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, disclose, DKoscik, doophy, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, Fida, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Goldfinch, gongon44, grinder, Hanussen, herbert, herrman, Honzin, house192, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, jakub186, James, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kallenved, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, komiksák007, koudak89, kubanec13, kubosos, lacoste, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, Loks19, LookAss, Loxin, LuckyLjuk, lucmartincova, luky.kuky10, maara, Malachias, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, mart.in, Marthy76, Marvin, Matej-29, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, mirec, Miriyak, misa, MisaSutcliff, Mitak, Mleako, moiqpiom, Moon, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Noci, Nomad, Norri, nx, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petrisko911 , petrsimcik, Piros0013, Poseidon1978, psramek, punisher, RadimNemec, Radkos, RaptoR, Ricarderon, Rich, RicHard. , RudyRod, Rumburaq, Samurai-Jack, Saran, schefik, Schramm, Šedo, sedw, seezeethree, Shake, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spike, spot, StanleyHu, suricattaontheway, Suši, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, Wasps, willis, Wiruss, wolfgang, xintax, xxaannddeerr, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (23)
arnecht, Badgu.y1902, Benji, ComicBookGuy, Davispear , deadpool, DracoAn, dvoracekpetr1, ghousty, gumidekmedvidek, HevyEli, Jack, Komiksum, Maty48, meffis, MonsterGyre, monty.cl, Niaz, Nightmare, plaštěnkář, Sebastian the wise, Tomzany, Yefery
Shání (5)
Al0f0k, DegiCZ, HevyEli, Nightmare, plema
Nabízí (2)
Fox01, nx