Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Záhada Daimiova zázračného bolivijského vzkříšení znovu ožívá a začíná terorizovat celý Úřad paranormálního výzkumu a obrany. Liz se mezitím pokouší vymanit ze svých nočních můr a Johann začne zanedbávat své povinnosti, aby si mohl užívat potěšení živoucího těla.

Zkratka Ú.P.V.O. znamená Úřad paranormálního výzkumu a obrany, který by vám měl být více než povědomý, pokud jste někdy zavítali do světa Hellboye. Pro fanoušky rohatého bojovníka je tahle pobočná série naprostou nutností.

Obsahuje sešity série B.P.R.D.: Killing Ground #1-5 (srpen 2007 - prosinec 2007)

Scénář
John Arcudi, Mike Mignola
Art
Guy Davis
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Šinkovský
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-25-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 15 mm
Tisk
barevný
Váha
507 g
Stran
144
Cena
499 Kč
Originál
B.P.R.D. #08: Killing Ground (Dark Horse Comics, 2008)
  • perak
    Tento díl je takový hodně osobní ve vztahu k mnohým postavám UPVO. Pořádně nevytáhneme paty ze základny UPVO a jsou řešeny osobní radosti a strasti hlavních představitelů Pobavil Johann - vůbec se nedivím, že se choval tak, jak se choval. Po takové době bez tělesných potěčšení bych na tom byl stejně a nějaké UPVO by mi bylo někde:). Liz bojuje s vnitřími démony a asi ještě nějakou dobu bojovat bude. Každopádně kniha je hlavně o Daimiovi a tam, kam ho autoři nasměřovali, jsem tedy nečekal. No jestli dopadne jako Roger, tak se s tím tedy hoši nepářou. Jen toho Humra jsem nějak neopochopil.
  • Moon
    Další skvělá kniha ze série a další rozvinutí příběhu okolo postav a kapitána Daimio. Nicméně kniha je určena pro ty co vlastní předchozí díly, všechno tu už na něco navazuje a vše tu má své opodstatnění, které pochopíte jen jestli máte vše načtené.
  • Norri
    Norri mecenáš9.4.2020 19:36Ú.P.V.O. #08: Vražedné místo
    Domácí zabijačka! Myslím si, že tahle kniha by vůbec nefungovala, pokud by ji četl někdo, kdo s Ú.P.V.O. ještě nepřišel do styku. Scénář předpokládá, že víte, co bylo v předešlých dílech, všechny postavy už znáte a hlavně k ním už máte vybudovaný určitý vztah. Potom teprve chápete Johannovu radost z nového těla a bavíte se jeho "neváznou jízdou", chápete hloubku depresí Elizabet a jste překvapení, co všechno se stane, když se Ben Daimio přestane ovládat.

    Celkově je tento díl moc pěkně postavený. Na začátku se k již existujícím záhadám přidá pár nových, potom se to protřepe a zamíchat, vyteče z toho troška krve a mozkomíšního moku, aby se na konci většina věcí vysvětlila a mohlo se to zakončit úžasným celostránkovým cliffhangerem. Pár záhad zůstalo, zejména Liziny "noční můry", a já se moc těším, až se v dalších knihách dozvím více.
  • trudoš
    trudoš editor23.6.2019 06:02Ú.P.V.O. #08: Vražedné místo
    Jak se mi předchozí díl líbil moc, tak tady jsem trochu narazil. A to z prostého důvodu - co, kdo, proč? Ke cti autorů dlužno podotknout, že v závěru se vše podstatné vysvětlí, ovšem je tu tolik návazností, že bez jejich připomenutí budete v ději lítat jak papoušek na tříkolce. Ale protože je znám (díky, můj milý čtenářský deníčku), byl jsem s obliga. Přesto mě zápletka občas dokázala zaskočit, jako třeba v případě náhlého zjevení Humra Johnsona.
    Pořád si však stojím za tvrzením, že Ú.P.V.O. drží pohromadě daleko víc, než celý Hellboy. Jen pánové Mike Mignola a John Arcudi umějí špatně připomínat podstatné a na můj vkus rozjíždějí příliš mnoho linií, které se pak snaží spojit do jednoho celku. Člověk potom snadno zapomíná, na co se soustředit a co je jen umělecký plevel. Dost možná právě proto poslední album vůbec nefunguje samostatně a bez znalosti předchozích knih není šance se v ději orientovat. Na druhou stranu ta paranoidní atmosféra evokující prvního Vetřelce stojí rozhodně za to.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.5.2019 17:41Ú.P.V.O. #08: Vražedné místo
    Ihned jak jsem dočetl Zahradu duší, jsem sáhl po Vražedném místu. A jak jsem byl z minulého dílu velmi spokojený, nestačil jsem se divit všemu co si pro nás páni Mignola, Acurdi, Davis přichystali dál. Tak skvělý a nečekaný vývoj událostí a práce s postavami zde totiž přinesla své ovoce a vytvořil se tím pro mě zatím nejlepší díl této série, navíc velkým očekáváním pro další díl, protože si autoři nechali zcela otevřený konec. Tudíž se nám již minulým dílem, rozjelo něco nového, velkého a parádního.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš4.12.2018 01:01Ú.P.V.O. #08: Vražedné místo
    Znovu slabý diel. Páčilo sa mi, že je to brutálne a tak sa tu nachádza veľký počet roztrhaných krvavých tiel vojakov, ale ako celok ma to teda až tak nebavilo a patrí to k tým najslabším častiam z tejto série.
  • sedw
    Wow díl. Sousta změn, spousta zvratů a parádní konec, hned bych chtěl číst dál, nicméně chápu CC, že chce nejdříve vydat další série, aby vše dávalo smysl. Zatím jednoznačně nejlepší díl Ú.P.V.O. až si nedovedu moc představit, že by mohl být překonán.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.9.2017 17:51Ú.P.V.O. #08: Vražedné místo
    Tohle byl tedy značně brutální díl, tolik změn a tolik překvapení.

    Celkový dojem: 80%
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.7.2017 14:32Ú.P.V.O. #08: Vražedné místo
    Měl jsem v tom místy trochu chaos, ale nakonec vše do sebe jakž takž zapadlo. Krvavé, zábavné a napínavé to bylo velice slušně. Už ale cítím ždímací atak na peněženku, kdy se objeví skrz asi nějakou časovou fíčuru Humr a brzy beztak i další retrospektivní prostřihy, kde nás chcou autoři nalákat na pokračování v rámci Hellboyova univerza, jež zveřejnilo CC (http://www.comicscentrum.cz/_dortAddons/mignola_universum/mignola_universum.html). A já fakt nevím, jestli se mi chce kupovat všechny ty Witchfindery, Lobstery a Sapieny...no, uvidíme.
  • kaylin
    Mignola s Arcudim se nebojí do týmu pořádně zasáhnout. Na jednu stranu může být škoda, že se řeší postavy a trochu se zapomíná na to, čemu vlastně Úřad slouží, ale na stranu druhou, ty osobní příběhy jsou prostě dobré. A co si budeme povídat, celý Hellboyův svět je hlavně o osobních příbězích. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/06/1461-upvo-8-vrazedne-misto-95.html
  • erik
    A ďalšia "osobná" kniha, tentoraz dôjde na temnú minulosť kapitána Daimioa. Úroveň minulej knihy ostala zachovaná. Keby v tom istom čase nevyšla aj dvanásta kniha Hellboya, tak by človek možno aj prižmúril oči, ale takto je rozdiel v kvalite priam priepastný.
  • Fry
    Fry admin31.5.2017 18:45Ú.P.V.O. #08: Vražedné místo
    Ú.P.V.O. #08: Vražedné místo - Jedna z mála sérií, která je díl od dílu lepší, zápletka stále více houstne a touha po pokračování roste ... Výjimkou není ani osmý díl ve kterém tentokrát sice zůstáváme pouze na velitelství Ú.P.V.O., ale o to větší hrozba zde na hrdiny čeká. Všechny střípky z minulých knih konečně začínají zapadat do sebe, odkrývá se krutá minulost kapitána Daimia a dokonce se objeví i záhadný Lobster Johnson. "Vražedné místo" je tak opět naprosto perfektním dílem a mě jen mrzí, že nemůžu hned šáhnout po další knize ... Za mě 5*!
402121
Četl/a (118)
123peta, 2scha, Alikkk, Anton Whatever, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, borknagar1, Bronn, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cyboy, dajik, DEmnoG, desto, Dezodoo, dvory, erik, farnhajt, Fida, figis, filemon, Final, foudy, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, gongon44, Hades, Hanussen, house192, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Killingjoke, kinak, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, lucmartincova, luky.kuky10, majer, Mariohurbanek, mart.in, massilia, Mercurio, mineralk, Moon, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, perak, Petrisko911 , Poniczech, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, RaptoR, Raul, regressiv, RudyRod, schefik, Schramm, sedw, Shake, Sir_Pete, Spike, syon, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, vita, VXP, Walome, Wasps, wolfgang, worm, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(233)
123peta, 2scha, 665+1, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, Ashek, Awakener, AwatarDK, BadBoy, Balů103, bananzluty, batoo, bboorreekk, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, burzum, calvin10, charvos, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, DAxik, Deckard, DEmnoG, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, disclose, DKoscik, doophy, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, Fida, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Goldfinch, gongon44, Greyman, grinder, Hanussen, herbert, herrman, Honzin, house192, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, jakub186, James, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kallenved, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, komiksák007, koudak89, kubanec13, kubosos, lacoste, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, Loks19, LookAss, Loxin, LuckyLjuk, lucmartincova, luky.kuky10, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, mart.in, Marthy76, Marvin, Matej-29, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, mirec, Miriyak, MisaSutcliff, Mitak, Mleako, moiqpiom, Moon, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Noci, Nomad, Norri, nx, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petrisko911 , petrsimcik, Piros0013, Poseidon1978, psramek, punisher, RadimNemec, Radkos, RaptoR, Ricarderon, Rich, RicHard. , RudyRod, Rumburaq, Samurai-Jack, Saran, schefik, Schramm, Šedo, sedw, seezeethree, Shake, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spike, spot, StanleyHu, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, Wasps, willis, Wiruss, wolfgang, xintax, xxaannddeerr, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (23)
arnecht, Badgu.y1902, Benji, ComicBookGuy, Davispear , deadpool, DracoAn, dvoracekpetr1, ghousty, gumidekmedvidek, HevyEli, Jack, Komiksum, Maty48, meffis, MonsterGyre, monty.cl, Niaz, Nightmare, plaštěnkář, Sebastian the wise, Tomzany, Yefery
Shání (5)
Al0f0k, DegiCZ, HevyEli, Nightmare, plema
Nabízí (2)
Fox01, nx