V této knize budete svědky vůbec první akce tohoto všudypřítomného mstitele na stránkách marvelovských komiksů, když se mu na mušce ocitne úžasný Spider-Man. A pak vám Grant + Zeck představí zabijákovo znovuzrození v Krvavém kruhu, příběhu, který z Punishera učinil ikonu Marvelu.

Obsahuje příběhy:
Punisher útočí dvakrát
Krvavý kruh

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #129 a Punisher (Vol. 1) #1-5


Scénář
Gerry Conway, Jo Duffy, Steven Grant
Art
Ross Andru, John Beatty, Mike Vosburg, Michael J. Zeck (Mike)
Ink
John Beatty, Frank Giacoia, Dave Hunt
Barvy
Dave Hunt, Bob Sharen, Michael J. Zeck (Mike)
Obálka
Tim Bradstreet, Grant Goleash
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
641 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Punisher: Circle of Blood (Marvel)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš23.3.2021 07:17Nejmocnější hrdinové Marvelu #020: Punisher
    „Faleš opadne a nakonec zanechá jen je samotné. Zanechá jen strach, paniku a zoufalství.“ Punisher je strašný tvrďák, ktorý sa ocitol vo vojne bez konca. Je to, čo je. Nehrá sa na nič, čo nie je. V minulosti sa mi z jeho série páčil kombajn Vítej zpátky, Franku. V ňom sa (dobrovoľne, je to predsa Punisher) zamiešal do vojny mafiánskych rodín. NHM: Punisher je po dejovej stránke niečo podobné, aj keď na tom predsa len už čiastočne poznať starší rok vzniku. Problém nie je v tomto druhom príbehu. Ten je v rámci možností drsný a nekompromisný a Punishera ako antagonistu predáva ak nie na jednotku, tak prinajhoršom na dvojku. Pozdávala sa mi sympatická priamočiarosť. Nič zbytočne komplikované, ale (relatívne) realistické, rázne a razantné. Problém som mal s príbehom č. 1, ktorý je jednak retro (rok 1974), jednak je scenár nezaujímavý a mdlý a do tretice u nás už vyšiel v KVS: Klonová sága, čiže dostanete niečo, čo už ste čítali. Áno, jedná sa o TEN Punisherov slávny debut, ktorý sa v skutočnosti neodohral v jeho samostatnej sérii (tej sa Frank dočkal až v roku 1986), ale v sérii Spider-Man. Spojenie dobráckeho srandistu Spajďáka (kde tečie krv len ak sa teta May poreže počas prípravy dezertu o konzervu s jahodami) s tak temným charakterom, akým dozaista je Frank (ktorý sa krvou svojich nepriateľov doslova brodí), nie je dobrý nápad. Ale vo svojich začiatkoch Punisher predsa len nebol ešte až tak mohutne výbušný a brutálny, takže sa to dá zvládnuť. V príbehu č. 1 bojuje s milovaným Snovačom pavučín, ale skutočným záporákom je Jackal, pre ktorého Kat pracuje. Na konci, ako to už v komiksoch býva, samozrejme pochopí, že ho zneužili, uvedomí si, že Spajdy je v skutočnosti jeho kolega (svojím spôsobom), rozlúči sa s ním (Spajdy to prežije, Frank mal totiž toho dňa extrémne dobrú náladu) a postupne sa ako postava čiastočne zmenil a urobili z neho nekompromisného drasťáka, ktorý sa s ničím zbytočne nemaže. Prvý príbeh 2*, druhý s prižmúrenými očami 4. Objektívne by bolo túto knihu ohodnotiť 3*, ale viete, ako by to dopadlo. Bojím sa. Bojím sa, že ak by som tak urobil, ešte dnes večer by sa ozvalo zaklopanie a keď by som otvoril, stál by tam on.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 07/2017

    Punisher útočí dvakrát!
    Ále jo. Dočteno kvůli Punisherovi, protože nějak toho papírovýho Spider-Mana nemusím. Takže když jsem vynechala ty Petříkovi keci, šlo to (i ten závěrečný vtip ohledně Punishera mi nepřišel vtipný). Tady jde o Punishera především (proč ale mají moje oblíbené postavy úvodník vždy ve Spider-Manovi, to jsem ještě nevyluštila), protože vytržený příběh mi bez kontextu stejně nic neříkal.
    Krvavý kruh
    Mám ráda Punishera od Ennise. Krvavý kruh mi ho v hodně bodech připomíná. Nejsou tady sice hektolitry krve, ale o čisté násilí nouze není. Jenom mi přijde, že se Punisher nedokáže rozhodnout nad tou nejzákladnější věcí na světě. Jestli je sexy ženská přítel nebo nepřítel. V tomhle má i po letech zabíjení stále zmatek. Jinak příběhově dobré (i bez těch hektolitrů krve) a měla jsem přečteno na jedno posezení.
  • MEGA
    Je strašně fajn číst pro jednou trochu jiného Punishera, než píše Ennis nebo Aaron. Vidíme zde jeho počátky a ohromný potenciál. Punisher je tady ještě místy milosrdný a nemá vždy ten svůj kamenný výraz. V rámci NHM bych klidně vybral modernejšího Punishera, na kterého jsme zvyklí, ale nemůžu říct, že bych si stěžoval. Příběh dobře zpracováný. Zvraty mě sice moc nepřekvapili, ale to vše nahrazuje skvělá kresba.
  • mAGiic
    Punisherovská retro řezničina, kde je násilí zobrazeno téměř na minimum, nechybí 80's feeling a Punisherovy vnitřní monology a úvahy nad jeho vlastním konáním. V Circle of blood Frank bojuje s organizací Trust, která rovněž potírá zločin v USA. Rovněž jsem narazil na prvního Punishera v češtině, kde byl Jigsaw. Určitě nadprůměr. 4*
  • RaggamuffinSVK
    Nie je to také mäso ako príbehy zo série MAX, ale je fajn vidieť, ako to celé začínalo. Prvé stretnutie s Punisherom v Spider-manovi z roku 1976 dnes už pôsobí trošku komicky, ale predsa len malo niečo do seba. Krvavý kruh už bol to pravé. Frank je skoro taký, ako ho dnes poznáme a s ničím sa extra neserie. Punisher je mojím obľúbencom už zo pätnásť rokov a som rád, že tento komplet nemusím ľutovať. Obidva príbehy sú celistvé, uzavreté a hlavne zábavné. Krvavý kruh pri tom obsahuje aj tú temnú stránku, ktorá nás núti ponoriť sa do Frankovej mysle.
  • MarvelLover
    Doufal jsem, že mi toto NHM nabídne nějaký lepší příběh než krvavý kruh, kresba se mi moc nelíbilo, každopádně je to můj první komiks s tímto antihrdinou a nebyl nijak špatný, potěšil mě tam Jigsaw, který jak jsem pochopil nebyl nejlepší kamarád Franka jako v jeho novém seriálu. Každopádně na představení hrdiny je tento komiks super, a určitě si přečtu další komiksy s Punisherem. 3 hvězdy
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 22:02Nejmocnější hrdinové Marvelu #020: Punisher
    Přiznám se, že jsem měl trochu obavy z toho co se zde v rámci NHM nabízí a naštěstí to zas až taková hrůza nebyla a nakonec jsem této kresbě a vypravěčství přišel docela na chuť. Není to úplně to, na co jsem dnes zvyklý u Punishera. Přece jen jsem odkojen Ennisem a Dillonem. Každopádně na tu dobu je to docela drsné a i vtipné. Kresba je vystihující a humorná. Asi tak, jak je humorná daná scéna. Punisher zde na mě působí jako jakýsi cynik, který má vše na háku. Pro mě úplné jiné pojetí, než které znám z pera Gartha Ennise, kde mi jaksi přijde posedlý myšlenkou o vyšší spravedlnosti. Diametrálně odlišné, přesto je to Frank Castle a každá rovina o jeho osobnosti je u mě vítána. Tady je ale Frankova osobnost až na druhém místě. Zde se řeší případ. U Ennise je to naopak a z jeho pohnutek vychází případ, který se rozhodne řešit, ale proč ne. 80. léta jsou jiná a já je respektuji. Origin je milý a úsměvný - ale jinak ne-e.
  • karl173
    Tato kniha mě mile překvapila. Nečekal jsem že mě to tak chytne. Nejdřív to začalo skvělým retro sešitem. Kombinace Spider-mana a Punishera jako nájemného vraha, který se ho snaží sejmout byl skvělý začátek o tomto anti-hrdinovi. Kresba byla také fajn. Pak ale přišel hlavní příběh této knihy. Krvavý kruh je skvělá jízda, která má dobrý dějový spád a dobré nápady. V prvním sešitě se to teprve rozjíždělo a bylo tam poměrně dost textu ( ale dobrého textu ), ovšem pak se to parádně rozjelo a já hltal každou stránku. Zakončení bylo excelentní a způsob jakým se děj ke konci dobral se mi velmi líbil. S kresbou jsem byl také spokojený. Takový styl mám čím dál raději. Za mě moc dobré čtení. 90 %
  • S4TW
    Výborný první retro sešit se Spideym, má to šťávu, akci a je to prostě parádní jízda. Poté příběh Krvavý kruh, který je ještě větší a hustší jízda. Je trochu nefér to úplně označovat za retro, respektive jsou to 80. léta a to už byl komiks trochu jinde než v šedesátkách. No, to je fuk, prostě je to klasická jízda s Punisherem, čili kupa mrtvol, hromada přestřelek a nekompromisní a chladný Frank. Ano, zde je vidět, co tuto postavu definovalo a z čeho dodnes vychází autoři. Docela často se tu Frank vyhne smrti, což už jej hold taková kultura superhrdinského komiksu, na druhou stranu se to tady autoři vždy snaží nějak logicky vysvětlit, takže to beru. Tohle je mnohem lepší Punisher, než ten, který vyšel v UKK od Ennise. Kresba je taková, hodně divná, ale má své čaro a sám nedokáži říct, jestli se mi fakt líbí, ale určitě mě zaujala. Taky je tu celkem slušný bonusový materiál, který jiná čísla NHM docela šidí, zde jsem byl spokojený. Celkově si myslím, že se opět jedná o velmi dobré představení postavy Marvelu. Akční drsná jízda, ve které není třeba hledat nějakou hloubku, ale jen si užívat to kosení.
  • louza
    Docela hrozná kniha. Původní spidermanovský díl je o parník dál než umaštěná poloretro "klasika", kde Punisher likviduje organizovaný zločin ve spolupráci s organizovaným antizločinem, který se však ukáže býti ještě horší. Prostá rubačka kde kromě hlavního hrdiny chybí nějaká výraznější postava, nebo něco...prvek, překvapení...něco. Formálně nezávadná ale nudná kniha. Do červené měli zvolit něco více modernějšího.
  • mearez
    Psal Vítej zpátky Franku nebo jak se to jmenuje, Ennis?
  • Luigim
    Není špatný, ale jsem zhýčkaný Punisher MAX edicemi.
  • willis
    V rámci různých ultimátních kompletů je to dobrý, ale jakákoli Ennisovka co tady vyšla mně bavila víc.
  • Kabukiman
    Hmmm, no já nevim...tady to má takové vysoké hodnocení...mám pocit jako bych četl něco jiného...podle hodnocení jsem se na toho punishera těšil, ale nějak jsem se tim musel prolouskávat a nebavil se u toho...nevim v čem byl problém.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš7.6.2017 16:47Nejmocnější hrdinové Marvelu #020: Punisher
    Miloval jsem komiksy s Punisherem ještě než to bylo v módě, miluju je i dál. První serie Punishera hezky pohromadě + 1st app, no prostě krása!
  • kaylin
    Dobrý výběr pro příběh s Punisherem. Konečně zase něco jiného než Ennis. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1448-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-20.html
  • Schramm
    Můj první Punisher, který nepsal Ennis - a je to taky pecka. Snad se dočkáme i dalších...
  • petrsimcik
    Sakra. Tuhle sérii fakt nenávidím. Pokaždý, kdy už myslím že mám své oblíbence sesbírané, mi představí někoho, koho budu muset kupovat od začátku :)
  • Tyfus
    Pecka! Oba dva příběhy!
  • Fimi
    zatím nejlepší retro v NHM a společně s pár komiksy UKK jedno z nejlepších starých děl....Punisher jako takový je skvělý a byl skvělý i před lety, prostě vše co ho definuje tu najdete, není to tak ukecané není to tak infantilní a dětinské, opravdu moc pěkné....někdy si řikám, jak by dopadl Punisher kdyby ho psal Frank Miller, za mě výborný a možná i místy lepší než MAX a 1-4
  • dvory
    Tak takhle tedy ano! Dle mého velmi kvalitní akční oldschool.
  • autokineton
    Povedena oldschoolovka, vic takovych NHM - 90%
  • jh666
    Jedna z nejpovedenějších klasik, co tu vyšla. Navíc je to neporovnatelně lepší, než ten úchylismus od Ennise a Dillona, který spousta lidí žere. Punisher je tu takový, jaký má být, nekompromisní voják ve své válce proti zločinu, ale Steven Grant nemá potřebu zbytečného úchylného násilí ani zesměšňování superhrdinů. 80 %
  • Gustik5
    Tady je hodně vidět, že jde o komiks, který opravdu definoval Punishera... Jsou tu prvky, na kterých později stavěl Ennis a jiní... A je to asi ta nejlepší akční jízda, kterou jsem zatím v NHM četl. Kultovní status si Krvavý kruh bezesporu zaslouží. A první výskyt Punishera ve Spideyho sérii je taky fajn. Už jenom proto, že jsem chtěl vědět, co bude dál. Kdyby takhle vypadala každá klasika, nikdo si nestěžuje. Je to nabité akcí a není to hloupé! K čemuž by u podobného příběhu bylo snadné klesnout...

  • Carnage
    Dost dobrý!
  • cyboy
    Kdyz jsem si to prolistoval v Arkhamu, tak prvni co me napadlo bylo: A ku*va zase ta "stara dobra klasika".
    Ted jsem to docetl a rikam si: Hm, stara dobra klasika.
    80%
3560122
Četl/a (145)
2scha, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, autokineton, Blackmoor, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , deadpool, Deckard, DegiCZ, Denis1996, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elizabeth, erik, ertefol, Fida, Final, Fox01, gezic, Golem, Gustik5, gwen666, hicks, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, Jakub Howlett, Jáňa, JanSekeraCZ, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, Laik, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, mAGiic, majer, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Marvin, Mates17, Mato, Matthew, Maty48, me, mearez, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Moon, mstefl, NecRoman, NikkiKonig, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petad, petrSF, Piros0013, Pista, punisher, R3nd4 , raenius, RaggamuffinSVK, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, samuelo12, Schramm, SekyCZ, Sharick, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, start05, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, Thurin, trudoš, Tyfus, TZcomics, vita, VskPrzk, Wasps, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(301)
2scha, 81splinter, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, adevr, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , autokineton, Azbest, Babany, batoo, Beng.D, Big_Boss, Black Bro, yo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, Bronn, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, dbar, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Devilek, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elizabeth, erik, Errov, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, flynander, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, herbert, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, LookAss, lopik, Lord Baltimore, Luigim, Lukyn2810, maara, mAGiic, majer, Mariomichal, markic, Mart74, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, Mrlah, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Noci, NOD82, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, parado, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Pietro26, Piros0013, Pista, pk123x, Placi11, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, regressiv, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samcro, samuelo12, Saran, Schramm, SekyCZ, semi41, Sharick, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Sorklinos, Spike, Standis0202, start05, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Ter, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Valis, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, Wasps, willis, xai, xintax, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (14)
10milda, Azik2586, Badgu.y1902, bobo666_2005, Corvus, delsemela, illy, Jimbeam90, Marthy76, Premek, RaptoR, RedButton, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
Corvus
Nabízí (6)
filemon, Fox01, Fr3d_K, mAGiic, StressCZ, www.foxbazar.cz